Liborova Pětadvacítka

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Libor Z25

Re: Liborova Pětadvacítka

#766 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Sniper píše:To se "zaškrabává" přímo na motoru a měří rovina, nic tragického, ruční práce.
No to seš jelito, tak ho upros, aby ti to pohlídali a řekli o kolik to lízli, jestli o pár stovek, nebo desetinku...
Těsnění kup to střední, ať to má švuňk Obrázek :rally:
:D Jelito nejelito , prostě mě to nenapadlo :D nemyslel jsem si , že je to tak důležité .Tož nejlepší by bylo , kdyby to vidělo i nějaké druhé odborné oko...třeba ty :jazyk: co kdybys přes týden nebo v sobotu přijel a mrknul se na to ?
Libor :-)

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#767 Nový příspěvek od McPeci »

Sniper píše:To se "zaškrabává" přímo na motoru a měří rovina, nic tragického, ruční práce.
už jsi viděl jak se to dělá a čím?? jsem o tom vždy jen slyšel ale v akci nikdy
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Sniper

#768 Nový příspěvek od Sniper »

Libor Z25: Tešď mám Fenda doma a nějaké kšefty okolo, pokud bude pršet, zastavím se, ale ani já tam určitě nic neuvidím, to se měří...

McPeci: Taky jsme to neviděl, jen si to umím představit, až to budu dělat, tak nafotím 8)
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Jaro25

#769 Nový příspěvek od Jaro25 »

Chlapi to čo tu riešite hrúbku tesnenia v súvislosti so zbrúsením hlavy? To nie je motor so spaľovacím priestorom v hlave nad piestom, aby sa po brúsení zásadne menil kompresný pomer. Je to vlastne rovná doska a čo sa zmení na objeme komôrky je nepatrné v porovnaní s jej výrobnou toleranciou v rámci odlievania hlavy. Navyše zmeraním výšky hlavy pred a po brúsení sa zvyčajne tiež veľa nedozviete, lebo slušný brusič ju najprv lízne z hora a až potom otočenú zrovná. Teda len premeraním sa nedozvieš, koľko ubudo zo spodnej strany. Ale skutočne je to nepodstatné. Najväčšiu zmenu kompresného pomeru pri tomto motore zapríčiní zmena utopenia ventilov.

Libor Z25

#770 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Jaro děkuju za info 8) :) je to tajak píšeš.Teď spíš řeším kama šel ten olej do výfuku , když je hlava otlakovaná, ventily , sedla i vodítka jsou v naprostém pořádku, po kalibrování a měřícíma přístrojama měřeno.Hlava je srovnaná , vyměněné trubky a toť vše , popraskaná nebyla , říkali , že takovou hlavu dlouho neviděli 8).Motor jel naprosto normálně jen ten olej .Trysky jsou taky v pořádku 8) , kdyby to dělala tryska , tak to bude dýmit , žrát naftu atd a dělalo to jen za tepla .Pístní kroužky by to teoreticky mohly být , traktor sice nedýmil , jen při zátahu trochu , ale žádná hrůza.I když je pravda že by šel třeba hůře startovat a můj traktor šel startovat krásně i na kliku .I když olej házel do výfuku jen jeden válec a to ten , co blíže k nádrži a zdají se mi i kroužky že stírají hůře na tom jednom válci , i když se mi to može zdát co jiného by to bylo když je těsnění pod hlavou OK ? No rozhodl jsem se kroužky preventivně vyměnit :ano: a ostatek nechat být .Víc pro motor udělat asi nemůžu a snad to bude dobré :)

Sniper

#771 Nový příspěvek od Sniper »

Jaro25 píše:Chlapi to čo tu riešite hrúbku tesnenia v súvislosti so zbrúsením hlavy?
Tak proč se potom prodávají 3 různé tloušťky těsnění? :-/ Samozřejmě, že komůrkový motor má hlavní kompresní prostor v komůrce, ale i prostor mezi hlavou a válci, který vymezí právě těsnění, ne? Jo, změření hlavy před a po je tedy na prd, to jo 8)
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Libor Z25

#772 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Já myslím , že ta tloušťka je kvůli přesahu válců a kvůli nerovnostem.Ne ?

Jaro25

#773 Nový příspěvek od Jaro25 »

Priznám sa, že netuším prečo na 25-ku predávajú 3 druhy tesnení, samozrejme hrúbka tesnenie ovplyvní kompresný pomer, len som chcel poukázať na to, že tam nie je súvis s brúsením hlavy. Z dôvodu peresahu vložiek by to byť nemalo, ten by sa meniť nemal, resp. mal by byť vždy rovnaký.
Čo sa týka hádzania oleja do výfuku, podľa mňa to bude len krúžkami a valcami, teda opotrebením. Kamarátovi to robilo presne to isté, neustále olej na zbernom potrubí, tak sme sa to rozhodli prekrúžkovať, ako prvú pomoc. Po vybratí piestov som zistil, že vložky boli na jednom mieste úplne vypadané. Ten motor pôvodne dlho stál, bola vo valcoch voda a v mieste krúžkov to vyhrdzavelo. A ak máš pocit že krúžky nie sú OK, tak to asi bude ono.

rourek

#774 Nový příspěvek od rourek »

Je možné, že se různé tlouštky těsnění vyrábí jako kompenzace těch příliš zapuštěných ventilů, ale je to jen moje dedukce. Bylo by zajímavé změřit originál těsnění a tloušťky porovnat...
Těžká práce stroji patří, proč se dřít, když dělá za tři..

Jaro25

#775 Nový příspěvek od Jaro25 »

Aj to ma napadlo, len sa nepamätám, že by som sa v nejakej literatúre k 25-ke stretol s tým, že by tam riešili rôzne hrúbky tesnení pod hlavu.

Libor Z25

#776 Nový příspěvek od Libor Z25 »

A tož hlava v pořádku dorazila fofrem :D .No a sů vyměněné trubky , mrazovky ,je srovnaná a otlakovaná .Víc nebylo potřeba podle kalibrovacího zařízení a kontroly dělat .ventily se sedly i vodítka v nejlepší kondici 8) , V pondělí si vyzvednu na poště balíčky s přípravkama na písty a krůžky s těsněním a pustim se do tej výměny :) ...

Obrázek

Obrázek

mihi

#777 Nový příspěvek od mihi »

Super, gratulujem ku dobrej správe.. :friends:
S krúžkami si poradíš... 8) :prace:
Mihi

zdeník

#778 Nový příspěvek od zdeník »

Vypadá to dobře, jsem zvědavej, jak dopadne ten olej.
Ať se daří a brzy to bude blafkat.

Libor Z25

#779 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Ahoj :friends: no to já jsem taky zvědavý .Zítra se do toho vrhnu a snad to v týdnu dokončím a nastartuju :) Díky kluci za podporu ;-)

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#780 Nový příspěvek od McPeci »

to je běžný postup jebnout do ventilu dulčíkem pro označení???? :vztek: to je takový problém ventil strčit do desky s dírama a pod to si napsat kde který byl???
to jsem ještě neviděl...
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“