Isuzetor 2108
Re: Isuzetor 2108
Na přehazovačku seru....ta přijde časem sama
Jinak na EURO 6 taky prdím. To by bylo jednodušší tam dát Avii a měl bych EURO -6 jako je vidět na tomhle videu Po shlédnutí tohoto videa si vždycky vzpomenu na legendární výrok Zdeňka Svěráka ve filmu Na samotě u lesa: "....děti, dýchejte zhluboka, ať se Vám roztáhnou hrudní košíčky..."
Jinak na EURO 6 taky prdím. To by bylo jednodušší tam dát Avii a měl bych EURO -6 jako je vidět na tomhle videu Po shlédnutí tohoto videa si vždycky vzpomenu na legendární výrok Zdeňka Svěráka ve filmu Na samotě u lesa: "....děti, dýchejte zhluboka, ať se Vám roztáhnou hrudní košíčky..."
Bohousi nevieš nahodou rozteč dier na kardanovom kríži na v3s. Ďakujem
No z hlavy to vůbec nevím, ale máš štěstí že jsem tam zrovna byl a přečetl si Tvůj příspěvek na mobilu Mám tam unašeč pásové brzdy z vejdy, tak jsem to poměřil šuplérou a naměřil jsem 85x41mm
ĎakujemBohousSPE píše:No z hlavy to vůbec nevím, ale máš štěstí že jsem tam zrovna byl a přečetl si Tvůj příspěvek na mobilu Mám tam unašeč pásové brzdy z vejdy, tak jsem to poměřil šuplérou a naměřil jsem 85x41mm
Vůbec nemáš zač - když můžu, tak pomůžu a rád
Včera jsem vytočil silonový pouzdra a nalisoval je do kovových. Pouzdra třetí páky (vnitřní okruh) jsem do sebe ještě nelisoval, protože budu ještě ke kovové části vařit jeden čep, tak abych neroztavil silonové pouzdro.
Dnes jsem vyrobil držák, který bude držet celý pákový mechanizmus. Protože celá hřídel s pouzdry může být přidělaná jen na jedné straně, při vývoji jsem k tomu přihlédl a vše předimenzoval. Hřídel je 30mm hlazenka, pouzdro které ji drží má 50mm (tedy 10mm stěna), základní plech je 12mm tlustý a trojúhelníkové vzpěry 10mm. To celé je přišroubované k víku hydrauliky Crystal (v místě, kde taky vycházejí páky). Proto jsou i pouzdra takové mohutné (ty jsem točil z 70mm hřídele), ale je to třeba, aby to bylo tuhé Navíc je to další závaží přímo nad zadní nápravou Dnes jsem to svařil dohromady a dával jsem si záležet a vůbec se mi to nezkroutilo a dokonce i to vystružené pouzdro (30H8) se nezešišatělo a hlazenka tam jde pořád pěkně
Včera jsem vytočil silonový pouzdra a nalisoval je do kovových. Pouzdra třetí páky (vnitřní okruh) jsem do sebe ještě nelisoval, protože budu ještě ke kovové části vařit jeden čep, tak abych neroztavil silonové pouzdro.
Dnes jsem vyrobil držák, který bude držet celý pákový mechanizmus. Protože celá hřídel s pouzdry může být přidělaná jen na jedné straně, při vývoji jsem k tomu přihlédl a vše předimenzoval. Hřídel je 30mm hlazenka, pouzdro které ji drží má 50mm (tedy 10mm stěna), základní plech je 12mm tlustý a trojúhelníkové vzpěry 10mm. To celé je přišroubované k víku hydrauliky Crystal (v místě, kde taky vycházejí páky). Proto jsou i pouzdra takové mohutné (ty jsem točil z 70mm hřídele), ale je to třeba, aby to bylo tuhé Navíc je to další závaží přímo nad zadní nápravou Dnes jsem to svařil dohromady a dával jsem si záležet a vůbec se mi to nezkroutilo a dokonce i to vystružené pouzdro (30H8) se nezešišatělo a hlazenka tam jde pořád pěkně
Tak jsem dnes chvilku vyšíval a napasoval jsem hřídel s pákami na své místo. Zatím jsem velice spokojený, protože se ukázalo, že jsem vysoustružil jednotlivá osazení přesně a páky drží správnou rozteč - celou dráhu se drží přesně ve středech štěrbin plastové masky Svařenec mi taky nerozhodil vodorovnost pák s drážkami, tak co si víc přát No ale uvidíme, jak to půjde dál...ještě toho pořád můžu dost zmrvit na táhlech mezi rozvaděčem a pákami....a že tam těch serepetiček ještě bude
- malotraktorpetr
nadhera
- McPeci
- Kontaktovat uživatele:
A CO PÁKA NUMERO 3
Robert ;)
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
No tam musím ještě počkat, až mi kolega vyfrézuje součástku z 10mm hliníkového plechu (snad během tohoto týdne). Ta třetí páka je právě na vnitřní okruh (ramena TBZ) a tam je to celé zkomplikované plovoucí polohou. U toho jsem se pěkně zapotil, ale nakonec jsem to vymyslel No ale pár dní dumání a překreslování na to padlo - přiznám se, že tuhle část bych bez počítače asi jen tak nevymyslel, respektive asi bych to nakonec dal, ale co by mě to stálo času a zmařeného železa Výsledný mechanizmus je tedy mnohem složitější, než u předchozích pák, ale mělo by to fungovat
Na animaci je vyobrazena páka v klidové střední poloze (neutrál), poté se přesouvá dozadu (plné zvedání ramen), pak opět přes neutrál skoro dopředu (úplné spouštění ramen) a při přesunutí úplně dopředu se aktivuje plovoucí poloha - tam bude páka sama držet, protože rozvaděč má v této poloze aretaci.
(obrázek je animace a jestli se nehýbe - je problém ve Vašem prohlížeči )
Na animaci je vyobrazena páka v klidové střední poloze (neutrál), poté se přesouvá dozadu (plné zvedání ramen), pak opět přes neutrál skoro dopředu (úplné spouštění ramen) a při přesunutí úplně dopředu se aktivuje plovoucí poloha - tam bude páka sama držet, protože rozvaděč má v této poloze aretaci.
(obrázek je animace a jestli se nehýbe - je problém ve Vašem prohlížeči )
tak po ránu mám hned něco pro zasmání Včera jsem si vyrobil takový přípravek, který budu potřebovat v blízké budoucnosti (abych obrobil táhla pákového mechanizmu) - je to vlastně taký malý suport. Nemám k dispozici křížový stůl, tak jsem si poradil takhle...je to pár Ulmer hliníkových profilů a mezi nimi je kousek toho samého profilu, který slouží jako matka. Jako pohybový šroub slouží závitovka M8. No po víkendu už možná uvidíte, na co to je...ale teď jsem se rozhodl to zkusit použít ještě na jednu věc. Kovové pouzdro třetí páky musí mít v prstenci takové vybrání na 8mm čep (viz. první obrázek), tak mě napadlo, že bych mohl upnout do vrtačky 8mm stopkovou frézu a tento přípravek použít jako suport a vyfrézovat to na stolní vrtačce No je to prasečina já vím, párkrát vypadne hlavička z pinoly těma vibracema, ale zvládl jsem to a bylo to rychlejší, než pilování Jednou mi to dokonce nakopalo a fréza začala hlodal do prstence a samo si ho to začlo otáčet, takže z frézky "vertikální" byla najednou frézka "odvalovací" Udělalo mi to na čtvrtce prstence rýhování, které ani na rádlovacích kolečkách neuděláte No užil jsem si srandu hned po ránu Kdybych věděl, že to rýhy nebudou vypadat zas až tak špatně, tak bych to nevypínal a nechal bych to project celé, ať už je to po celém
V pátek jsem vyráběl přípravky pro naohýbání 8mm leštěnky z které budou udělané páky mezi rozvaděčem a táhly.
Dnes odpoledne jsem vyvrtal díru do konzole palubní desky a osadil páku ručního plynu. V nejbližší době plánuji odmontovat celou konzoli, odvezu to k céóčku a svařím to dohromady. Pak už bude jen zbývat vymyslet a zrealizovat propojení nožního, ručního plynu a vstřikovacího čerpadla:
Taky se už začalo pracovat na přípravě svařování nádrže na hydraulický olej....už jsou přivařené všechny šrouby, matky a ostatní drobnosti....během pár víkendů bych se mohl dostat ke svaření celé nádrže a její montáži na traktor
Dnes odpoledne jsem vyvrtal díru do konzole palubní desky a osadil páku ručního plynu. V nejbližší době plánuji odmontovat celou konzoli, odvezu to k céóčku a svařím to dohromady. Pak už bude jen zbývat vymyslet a zrealizovat propojení nožního, ručního plynu a vstřikovacího čerpadla:
Taky se už začalo pracovat na přípravě svařování nádrže na hydraulický olej....už jsou přivařené všechny šrouby, matky a ostatní drobnosti....během pár víkendů bych se mohl dostat ke svaření celé nádrže a její montáži na traktor
konečně neděle a bohoušek píše co delal. vzdycky se tesim na tento okamzik. hele ten vykres delala pritelkyne? nebo jsi uz rekl sefoj,bud ja nebo traktor :-) jak to vsechno stihas dilna + pc. máš supr profi pristup! chtel sem te jen pochvalit
ps: jeste by mohl vladimir napsat,jak vzdy pise,ze traktoru z oktavky uz asi odzvonilo,tak ted se bude pomalu psat,tuzce a papiru uz asi odzvonilo.-)
ps: jeste by mohl vladimir napsat,jak vzdy pise,ze traktoru z oktavky uz asi odzvonilo,tak ted se bude pomalu psat,tuzce a papiru uz asi odzvonilo.-)
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
Jsem rád, že tady mám takové příznivce, moc si toho vážím Ne, ten výkres nedělala moje přítelkyně, ten jsem dělal já a překresluju ho už několik měsíců ještě od doby, kdy jsem nemohl dělat na traktoru kvůli jiným činnostem. No a jak to stíhám? No většinu výkresů si dělá během své pracovní doby Jinak během zítřka ještě dodám fotky, protože v pátek jsem pracoval na výrobě táhel, už je mám nařezané (kamarád nařezal přesně na pásovce), už mám i vyvrtané díry, ale ještě je nemám vystružené V pátek jsem čekal na poštu, až mi dojdou některé vrtáky a výstružník, ale nedočkal jsem se, tak snad zítra Výstružník mi lízne ty dvě zbývající desetinky a pak budu mít přesné díry a budu to moct smontovat dohromady (teda zatím jen část).
Jinak si ale nemyslím, že by PC nahradil plně tužku a papír nebo že by to byla nezbytnost, to ne Taky jsem udělal v minulosti spoustu výkresů na traktor na papíru a šlo to.....to spíš teď nemám tolik času, tak si pomáhám tím CADem, protože ten mi trošku pomůže nějaký ušetřit
Jinak si ale nemyslím, že by PC nahradil plně tužku a papír nebo že by to byla nezbytnost, to ne Taky jsem udělal v minulosti spoustu výkresů na traktor na papíru a šlo to.....to spíš teď nemám tolik času, tak si pomáhám tím CADem, protože ten mi trošku pomůže nějaký ušetřit
tech lidi se tu tesi urco dost! jinak taky jsem byl uz konecne delat, byl jsem se podivat co dela pole a kde sem v říjnu priblizne skoncil pak sem zjistil,ze víc tepla je za oknem a vratil se za něj,sluničko svitilo dobre,ale vitr to kazil. ale já to pak rozjedu a vše doženu
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
Tak jak jsem podotkl, v pátek jsem vyráběl táhla, ale některé nástroje dorazily teprve včera. Díry v táhlech už jsou vystružené na 8H8 (některé budu zvětšovat na 13H8). V pátek jsem vytočil několik čepů, sehnal malinké závlačky, tak jsem to včera vyblejsknul, jak to bude zhruba vypadat....
A protože táhla musí být na koncích oblá, vyrobil jsem si na to přípravek na broušení rádiusů Tuhle myšlenku jsem dostal už když jsem v CADu kreslil ty táhla...hned mě napadl tento způsob, jak to vyrobit. Je to vlastně pokosový stojánek na malou flexu a pod něj jsem vyrobil jednoduchý suport, který zprostředkovává přísuv materiálu do kotouče. Na soustruhu jsem z šestihranu vytočil takový distanční sloupek, který podpírá obráběnou páskovinu, vede ji na čepu v těch přesných vystružených dírách a zajišťuje ji podložkou shora . Pak už stačí jenom na suportu "přidat třísku" a otáčet s páskovinou 180° a rádius je na světě Natočil jsem i krátké video...
A protože táhla musí být na koncích oblá, vyrobil jsem si na to přípravek na broušení rádiusů Tuhle myšlenku jsem dostal už když jsem v CADu kreslil ty táhla...hned mě napadl tento způsob, jak to vyrobit. Je to vlastně pokosový stojánek na malou flexu a pod něj jsem vyrobil jednoduchý suport, který zprostředkovává přísuv materiálu do kotouče. Na soustruhu jsem z šestihranu vytočil takový distanční sloupek, který podpírá obráběnou páskovinu, vede ji na čepu v těch přesných vystružených dírách a zajišťuje ji podložkou shora . Pak už stačí jenom na suportu "přidat třísku" a otáčet s páskovinou 180° a rádius je na světě Natočil jsem i krátké video...