Domace taktory na cesty-legalne
-
Re: Domace taktory na cesty-legalne
tie značky maju platnosť iba sk uzemi ak som tomu dobre pochopil
Obnovujem po case temu...
Otazka č.1: idem prihlasit V3S,bol som na DI kde som si prevzal tlaciva,vsetko v pohode,trosku vyzvedali ze co chcem prihlasit,kade chodit a tak ... vsetko v pohode,bez namietok... No problem je ten ze uz som dostal 2 upozornenia od okolia ze je veelky problem vybavit vynimku na cestu 1. a 2. triedy. Potrebujem sa pohybovat na urcitom useku ktory je zlozeny presne z tychto dvoch typov ciest... tu cestu 1. triedy by som vedel obist po polnych cestach...
Otazka č.2: Mozno by som raz chcel prihlasit aj vlecku,mam 2,jedna za auto klasika v beznych rozmeroch,druha je na drevo za traktor brzdena. No a na urcitych strankach som sa docital ze na vlecku netreba vynimku a clovek s nou moze veselo jazdit po hoc akych cestach na C znacke... aka je pravda ? Kto ma skusenost ? Samozrejme na kazdu samostatnu znacku.
Cize,kto ma ake skusenosti ?
Ďakujem a ospravedlnujem sa za pismo...
Otazka č.1: idem prihlasit V3S,bol som na DI kde som si prevzal tlaciva,vsetko v pohode,trosku vyzvedali ze co chcem prihlasit,kade chodit a tak ... vsetko v pohode,bez namietok... No problem je ten ze uz som dostal 2 upozornenia od okolia ze je veelky problem vybavit vynimku na cestu 1. a 2. triedy. Potrebujem sa pohybovat na urcitom useku ktory je zlozeny presne z tychto dvoch typov ciest... tu cestu 1. triedy by som vedel obist po polnych cestach...
Otazka č.2: Mozno by som raz chcel prihlasit aj vlecku,mam 2,jedna za auto klasika v beznych rozmeroch,druha je na drevo za traktor brzdena. No a na urcitych strankach som sa docital ze na vlecku netreba vynimku a clovek s nou moze veselo jazdit po hoc akych cestach na C znacke... aka je pravda ? Kto ma skusenost ? Samozrejme na kazdu samostatnu znacku.
Cize,kto ma ake skusenosti ?
Ďakujem a ospravedlnujem sa za pismo...
ZKL Zetor 8011 (1974)
Praga V3S M2
Praga V3S M2
Čau chcel by som sa spýtať či tým V3S máš na mysli auto alebo doma robený traktor s týchto dielov.Viem že na to nadávali na DI, že na klasickú V3S sa nebudú dostávať "C" značky, lebo je to fabricky vyrábaný stroj a nie doma robený.Ale teraz k tvojej otázke.Ja som nemal problém vybaviť výnimku na prejazd po ceste 1/11 v Čadci aj keď sa niektorý ludia čudovali, že som to dostal.Nemám ešte hotové ani svetlá ani nič.Chodiť to chodí a brzdí to tiež.Je tam ohraničené kedy sa môžeš zúčastnovať cestnej premávky.(Dni od pondelka do nedele aj čas od kedy do kedy.) za nezníženej vyditeľnosti. Stačí doniesť papiere o vybavení "C" značiek a 3 fotky.Z každej strany ako na značky.
S tou vlečkou ti nepomôžem ešte som sa o to nezaujímal.
Tomáš
S tou vlečkou ti nepomôžem ešte som sa o to nezaujímal.
Tomáš
Akého typu mi treba vodičák ? Stačí B ?
-
teraz už je samizda zmena v tom zakone a už sa neda dostať "C" na fabricke vyrobky ale niesom si isty niečo kolegovia v robote hovorili otom , ktory teraz riešia tie "C" značky na svoje domarobene
Klasicka V3S... tuna tak maju normalne... ide mi o tu vynimku... vodicak treba Tcko... este aj na DI som povedal ze V3Ska a v pohode bez poznamok to bolo... a to k tej vynimke,cize prv vybavim normalne znacky,potom poistka a potom co ? za kym ist ? a s cim ?
ZKL Zetor 8011 (1974)
Praga V3S M2
Praga V3S M2
Čaute na doma robený traktor treba len vodičáč typu "B" ale keď tu ford 109 chce prihlásiť V3S tak to asi žiaden policajt nezhltne, že to je auto (traktor,dodávka, atd) do 3,5 tony... Takého hlúpeho som ešte nevidel.Asi som ešte moc mladý...
K tým papierom.Ja som najprv zašiel na DI vypísal papiere čo mi tam dali. Priniesol som 3 fotky. Odfotený dotyčný stroj z troch strán.Z predu, z boku a zo zadu. Dostal som papiere s ktorými som zašiel za pánom čo má nastarosti vybavenie výnimok a schvalovanie rôznych náležitostí okolo dopravy.Jemu treba na vybavenie doniesť tiež 3 fotky a za dva týždne som mal vybavenú výnimku na prejazd na cestu 1 triedy.Na "C" značky nepotrebuješ mať spravenú poistku ale keď by sa niečo stalo tak je lepšie keď ju máš.
K tej V3S.Ja osobne by som nedráždil s jej postavením na "C" značky.Už teraz je dosť policajtov nielen dopravákov ale aj obyčajných ktorý na to nadávajú, že sa spravila výnimka na doma robený traktor a stroj a ludia stále prihlasujú rôzne fabrické stroje.(V3S, GAZ, atd... .)Ono sa nadajboh niečo stane a tak ako sa rýchlo spravili "C" značky ešte rýchlejšie môžu zmiznúť.Veď sme v okolí asi jediný štát v ktorom takéto niečo je.
Tomáš
K tým papierom.Ja som najprv zašiel na DI vypísal papiere čo mi tam dali. Priniesol som 3 fotky. Odfotený dotyčný stroj z troch strán.Z predu, z boku a zo zadu. Dostal som papiere s ktorými som zašiel za pánom čo má nastarosti vybavenie výnimok a schvalovanie rôznych náležitostí okolo dopravy.Jemu treba na vybavenie doniesť tiež 3 fotky a za dva týždne som mal vybavenú výnimku na prejazd na cestu 1 triedy.Na "C" značky nepotrebuješ mať spravenú poistku ale keď by sa niečo stalo tak je lepšie keď ju máš.
K tej V3S.Ja osobne by som nedráždil s jej postavením na "C" značky.Už teraz je dosť policajtov nielen dopravákov ale aj obyčajných ktorý na to nadávajú, že sa spravila výnimka na doma robený traktor a stroj a ludia stále prihlasujú rôzne fabrické stroje.(V3S, GAZ, atd... .)Ono sa nadajboh niečo stane a tak ako sa rýchlo spravili "C" značky ešte rýchlejšie môžu zmiznúť.Veď sme v okolí asi jediný štát v ktorom takéto niečo je.
Tomáš
pani dnes sa mi dostalo do usi zevraj ceckove znacky koncia, nebudu sa uz vydavat na domarobene stroje a stroje bez technickeho preukazu? co je na tom pravdy? je to vraj koli tomu dovodu co tu spomyna kolega vyzsie ze sa prihlasovali same tovarenske vyrobky len aby mohli na cestu
- fabikmiroslav
Tomu never to je kačica.Tie V3S a fabricke je pravda že saprihlasuju a nie len to ale aj kradnute bohužial.poistovne a aj štat majú z toho pekný biznis .Počul som že na V3S a podobné auta sa to ma zrušit nechajme sa prekvapit
Dobre už bolo
viem o dalsich dvoch ludoch ze maju na V3Skach tieto znacky... od nich mam ze treba Tcko na to... no nic,posnazim sa,snad dostanem vynimku... ale aj ta vlecka by ma zaujimala...
k tomu ze je to tovarenske... berte to tak ze vsetko ma dve strany,na jednej strane kradnute stroje,na druhej je to pomoc ludom v krajoch kde nemaju na normalne znacky,myto,C vodicak.... proste je to pomoc dost velka by som povedal,no zas aj statnu pokladnicu treba nejako naplnat,plni to vsak ucel... a ak by mal niekto problem,je tam navijak=lesni stroj,a dat tam nejaku radlicu nieje az taky problem a hned to nebude tovarenske... je to len hra slovicok
(nemam nic proti nikomu,neberte to nikto zle )
k tomu ze je to tovarenske... berte to tak ze vsetko ma dve strany,na jednej strane kradnute stroje,na druhej je to pomoc ludom v krajoch kde nemaju na normalne znacky,myto,C vodicak.... proste je to pomoc dost velka by som povedal,no zas aj statnu pokladnicu treba nejako naplnat,plni to vsak ucel... a ak by mal niekto problem,je tam navijak=lesni stroj,a dat tam nejaku radlicu nieje az taky problem a hned to nebude tovarenske... je to len hra slovicok
(nemam nic proti nikomu,neberte to nikto zle )
ZKL Zetor 8011 (1974)
Praga V3S M2
Praga V3S M2
U nás v SNV som výnimku na kríženie cesty ll. triedy nedostal, vraj je to nemožné , no na vlečku
som C- značku vybavil v pohode - 3 x foto, žiadosť a hotovo
som C- značku vybavil v pohode - 3 x foto, žiadosť a hotovo
"Keď olej - tak MOGUL, keď nakopať - tak do gúľ "
"Keď šport - tak lyže, keď lízať - tak p..."
https://www.youtube.com/user/megy7411
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?t=65414
na kríženie cesty bych sa vysral na výnimku. horšie je to ked potrebuješ po tej ceste prejsť zo 2-3 km si môžeš byť istý že ťa stopnú
Zajtra idem na DI poziadat o znacky... Daj pan boh nech ich ziskam
ZKL Zetor 8011 (1974)
Praga V3S M2
Praga V3S M2
Bol som,zatial len znacky,viac menej vsetko v poriadku... vraj sa do 30dni ozvu ze co a ako...
No otazka: Jazdite len po cestach ktore ste napisali na ziadost alebo aj mimo bez problemov (samozrejme po 3 triede)...?
A vlecka,tiez len 3 trieda alebo bez vynimky kdekolvek ?
No otazka: Jazdite len po cestach ktore ste napisali na ziadost alebo aj mimo bez problemov (samozrejme po 3 triede)...?
A vlecka,tiez len 3 trieda alebo bez vynimky kdekolvek ?
ZKL Zetor 8011 (1974)
Praga V3S M2
Praga V3S M2
Teraz je už jar, ale tu je popri ceste zeleno aj keď padne 30cm snehu, nehovoriac o lete, -- toľko je tých zelených. Jednoducho pomáhajú a chránia.harijaro píše:na kríženie cesty bych sa vysral na výnimku. horšie je to ked potrebuješ po tej ceste prejsť zo 2-3 km si môžeš byť istý že ťa stopnú
"Keď olej - tak MOGUL, keď nakopať - tak do gúľ "