Skladanie VARI
Moderátor: DYK
Skladanie VARI
Zdravim.Som novacik (no boze ).Idem si zadovazit Vari aj ja .Ale financne mozem len postupne
kupit diely.Som rozhodnuty pre prevodovku DSK317 kvoli orbe a rotavatorovaniu.Ale po precitani par
prispevkov sa neviem rozhodnut pre motor.Niektori pisu ze radsej Jikov co je fakt jednoduchsi na udrzbu.Pripada mi dost ako babetacky motor Povodne som bol rozbehnuty pre 4T kedze jeden ale nie pre vari vlastnim BaS 675EX 190cm3.Cize tichy lepsie startovanie , mala spotreba.Co sa tyka orby .Na viniciach mame sikminu, uhol okolo 12-18 stupnov odhadom.Tam by sa orat dalo len, skor zhoda dole, kezde sikmo sa stroj prevrati.Co by ste poradili?Lebo ja fakt neviem.Ide mi o vykon motora hlavne , aby vladzalo to orat.A este jedna otazocka.Tie vystupne osky co idu z prevodovky sa ako odborne volaju.Nane sa osadzaju napr kolesa ci kyprice.A pripadne kde ich samostatne kupim, lebo vsade vidim vsetko motzne na vari len toto nie.Diky
kupit diely.Som rozhodnuty pre prevodovku DSK317 kvoli orbe a rotavatorovaniu.Ale po precitani par
prispevkov sa neviem rozhodnut pre motor.Niektori pisu ze radsej Jikov co je fakt jednoduchsi na udrzbu.Pripada mi dost ako babetacky motor Povodne som bol rozbehnuty pre 4T kedze jeden ale nie pre vari vlastnim BaS 675EX 190cm3.Cize tichy lepsie startovanie , mala spotreba.Co sa tyka orby .Na viniciach mame sikminu, uhol okolo 12-18 stupnov odhadom.Tam by sa orat dalo len, skor zhoda dole, kezde sikmo sa stroj prevrati.Co by ste poradili?Lebo ja fakt neviem.Ide mi o vykon motora hlavne , aby vladzalo to orat.A este jedna otazocka.Tie vystupne osky co idu z prevodovky sa ako odborne volaju.Nane sa osadzaju napr kolesa ci kyprice.A pripadne kde ich samostatne kupim, lebo vsade vidim vsetko motzne na vari len toto nie.Diky
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Skladanie VARI
Co se týká těch konců na převodovce, záleží jakou máš. Jestli tu novou DSK 317.1/S, tak ty nástavce jsou součástí převodovky a nejsou jako náhradní díl. Pokud už máš převodovku, musíš si zjistit, co přesně máš. Převody uvnitř jsou jiné pro 2 taktní motor a jiné pro 4 taktní motor. Třeba ti to usnadní rozhodování.
Pokud bys měl převodovku DSK-317/S, je určená pro starší TERRA - VARI systémy, kde je pro uchycení kol a kypřicích nožů "osový čep".
Pokud bys měl převodovku DSK-317/S, je určená pro starší TERRA - VARI systémy, kde je pro uchycení kol a kypřicích nožů "osový čep".
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
Aha dobre vediet.No ale este nemam prevodovku vobec, este len zacinam s kupou.Tak pri tom motore som sa nechaj zastavil co teda radsej 2T ci 4T.
A teraz vidim rano ze tu mam dve temy plss tu jednu zmazte asi omylom 2x odoslalo alebo neviem.
A teraz vidim rano ze tu mam dve temy plss tu jednu zmazte asi omylom 2x odoslalo alebo neviem.
Caw Marek..Marek25 píše:Aha dobre vediet.No ale este nemam prevodovku vobec, este len zacinam s kupou.Tak pri tom motore som sa nechaj zastavil co teda radsej 2T ci 4T.
Odporučam aby si kupil motor Jikov. Nedavno som kupil, a urcite to bol dobry vyber. Podla mna 2takt je lepsi než 4takt.
No co som cital na nete , resp hlavne tu na fore vlastnosti tak napr
2T su v podstatne lacnejsi diely ako pri 4T napr taka Honda ze tam je to az strasne predrazene .U BaS sa daju ceny zniest myslim ako GO
2T clovek opravi na kolene sa da povedat.
Len zase su aj tu nevyhody.Zle startovanie, Kde u 4T u mna doma ked stoji dlhsie tak na 2-3x chyti hned .
A zase vykonovo neviem ako to je vobec.Je sice pekne ze napr Jikov mava myslim 133cm3 objem a 4T okolo 190cm3 co reklamuju a co aj mam jeden doma.Lenze aj slaby motor moze byt ked je dobre vsetko sprevodovane.Ja zase osobne 4T som este nemal velmi doma.Kupili sme asi pred 2 rokmi novy motor na KF traktorcek.No ten je strasne malo pouzity.Jednie na jar len na rotavatorovanie, kedze pokusy a investicia kvoli orbe ma sklamali riadne ,Tak aj preto idem do Vari .Len pokial sa nerozhodnem motor aky kupim , tak ani prevodovku tym padom neviem, zevraj ma inak sprevodovane ci co oproti 4T a co tam vlasne je inak?Cital som jedine ze uchyty ma trosku ine.
2T su v podstatne lacnejsi diely ako pri 4T napr taka Honda ze tam je to az strasne predrazene .U BaS sa daju ceny zniest myslim ako GO
2T clovek opravi na kolene sa da povedat.
Len zase su aj tu nevyhody.Zle startovanie, Kde u 4T u mna doma ked stoji dlhsie tak na 2-3x chyti hned .
A zase vykonovo neviem ako to je vobec.Je sice pekne ze napr Jikov mava myslim 133cm3 objem a 4T okolo 190cm3 co reklamuju a co aj mam jeden doma.Lenze aj slaby motor moze byt ked je dobre vsetko sprevodovane.Ja zase osobne 4T som este nemal velmi doma.Kupili sme asi pred 2 rokmi novy motor na KF traktorcek.No ten je strasne malo pouzity.Jednie na jar len na rotavatorovanie, kedze pokusy a investicia kvoli orbe ma sklamali riadne ,Tak aj preto idem do Vari .Len pokial sa nerozhodnem motor aky kupim , tak ani prevodovku tym padom neviem, zevraj ma inak sprevodovane ci co oproti 4T a co tam vlasne je inak?Cital som jedine ze uchyty ma trosku ine.
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
A co nová pohonná jednotka VARI PJXP200, je to 4takt, záruka 5 let. V převodovce pro 4 takt je rychlejší převod, motor točí o cca 1000 otáček míň.
No a nie 2T viac toci ?No motor a prevodovku budem jedne kupovat ako novu v zaruke teda ostatne z bazosu a pod cize uz aj riaditka mam dohodnute lebo 179€ si zato uctuju co je az prehnane v obchode
Neviem je to tento motor http://www.supa.sk/malotraktory/servisn ... ri-xp-200/ dajak lacno nie s riaditkami som ho videl okolo 400-500€
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Podla mna je to to iste co som dal aj ja , tak isto aj vyzera aj napis je taky A riaditka mi netreba len cisto motor
Ja mam 2T a v zime startuje na 1xkrat aj bez sytica u mna je to naopak kamos 2takt ide hned a kosacku mam 4takt a v zime je to dost trapne nastartovat. Ten olej v motore je husty a ..... pri motoroch nepozeraj iba obsah ale pozri aj vykon kw a krutiaci moment nM ! No a co na vzduchove filtre?v 4takte mas ten papierovy filter a v jikove je to slusne das do vanicky filtra olej a nebudes mat starosti. V tom je droteny filter nezanesie sa tak skoro urcite ako papierovyMarek25 píše:Podla mna je to to iste co som dal aj ja , tak isto aj vyzera aj napis je taky A riaditka mi netreba len cisto motor
Naposledy upravil(a) Gejza1989 dne ned dub 12, 2015 2:13 pm, celkem upraveno 1 x.
Tak zalezi aj ako sa clovek o to stara.No a treba pozerat asi aj moment nie ?V podstate mi je jedno skoro aky motor tam pojde, hlavne nech to zvlada aj tazku praca teda orbu.Tych 2T je viac druhov .To je tak mne sa paci aj 2T za jednoduchost, zvuk ze viac huci mi nevadi, prave naopak Ktory presne model kupit to je ta zahada, ze nemam sajnu
Jikov 1453 alebo 1447DV u Dv mas odlahceny start:-) lahke potiahnutie startera. :-) cca700eur s riaditkami bez riad.cca 530eurMarek25 píše:Tak zalezi aj ako sa clovek o to stara.No a treba pozerat asi aj moment nie ?V podstate mi je jedno skoro aky motor tam pojde, hlavne nech to zvlada aj tazku praca teda orbu.Tych 2T je viac druhov .To je tak mne sa paci aj 2T za jednoduchost, zvuk ze viac huci mi nevadi, prave naopak Ktory presne model kupit to je ta zahada, ze nemam sajnu
No tak to teda radsej http://www.zahradnedepo.sk/zbozi/motor- ... iskra-80mm teda druhy je silnejsi .A je vhodny do kopcov ?Ked tak 2T by sme vybraty aj mali .Skusme aj rovno 4T ked uz .Hondu nechcem.Bud Vari ci BaS
Ano jikov je vhodny do kopcov nevadi sklon terenu. Ale u 4takte si mozes vybrat motor ktory ma tlakove mazanie aj tomu nevadi sklon terenu.u 4takte sa moc nevyznam ale myslim si ze briggs intek pro je s tym tlakovym mazanimMarek25 píše:No tak to teda radsej http://www.zahradnedepo.sk/zbozi/motor- ... iskra-80mm teda druhy je silnejsi .A je vhodny do kopcov ?Ked tak 2T by sme vybraty aj mali .Skusme aj rovno 4T ked uz .Hondu nechcem.Bud Vari ci BaS