Oprava vzduchových brzd

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
kotis

Re: Oprava vzduchových brzd

#46 Nový příspěvek od kotis »

Ahojte, po přečtení tohoto vlakna jsem se vlastně nedozvěděl ten problem po sešlapnutí brzdy vlek zabrzdi normalně a po odbrždění nechce pustit je to dobrych deset vteřin :( Takovy to problem mam i ja i po vyměně noveho brzdiče a v zadu koncovky s ventilem.

Peter768

#47 Nový příspěvek od Peter768 »

Po uvolneni pedalu traktor tlakuje vlek a ked sa vyrovnaju tlaky vhadici vleku a vo vzduchojeme tak kocka na vzduchojeme zvstavi privod vzduchu do brzdovych valcov. Cize chyba mozebyt v zasekavajucej kocke na vzduchojeme - doporucujem rozobrat vycistit ahlavne namazat vazelinou.
Alebo z nejakych neznamych pricin dlho trva pokial dojde vzduch z traktora do vzduchojemu-ALE TO JEMALO PRAVDEPODOBNE.

A na niektorych vlekoch sa poouziva medzi kockou a vzduchovym valcom aj odfukovaciventil.

kotis

#48 Nový příspěvek od kotis »

jo jenomže kolegovi na traktoru se stejnou vlečkou to neděla,ja mam problem se všema vlekama,mechanik zjistil že mam skřiva našroubovany brzdič zjitil že trubky od kompresoru byly napnute a šponujou i ten brzdič tak to porovnal namontoval a bylo to OK do par dni zas neodbržduje.

Libor Z25

#49 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Vyměnit brzdič na traktoru,buď rozebrat a zrepasovat a nebo výměnným zpúsobem koupit druhý :)
Libor :-)

Peter768

#50 Nový příspěvek od Peter768 »

Kotis, tak ak mas brzdic krivo, tak jeskryzeny a zadrhava sa. Ostane visiet atym padom nepusti vzduch do vleku.

Libor Z25

#51 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Tož to je jasné :) jestli je nakřivoo ... Peter ma pravdu 8)
Libor :-)

gbelec petr

#52 Nový příspěvek od gbelec petr »

byl by nekdo ochoten zmerit mi delku vzduchojemu na ur I ,taky prumer.
montuji vzduch na 7045 a od regulatoru dal do zadu nemam nic,tak se to snazim dat nejak doporadku. vzduchojem jsem koupil na inzerat ma delku 70 cm,kdyz ho polozim na drzak,tak se mi zda dlouhy a asi mi tam nyvyjde napojeni.dik..

greg

#53 Nový příspěvek od greg »

Zdravim. dávám do kupy vlečku 7t ale dostala se ke mě bez vzduchojemu a hadic a trubek. Vzduchojem s brzdičem již mám, ale nevim jak to ted pospojovat. Má vezt přívod do brzdiče a od něho k brzdovým válcům, ale nevim jak je uděláno propojení mezi přední a zadní nápravou? Mohl by jste mi prosím někdo vyfotit hadice s trubky tak jak to má být stačí od oje k brzdiči a to propojení mezi nápravami? Díky za reakce.

pavolmakys

#54 Nový příspěvek od pavolmakys »

gbelec petr píše:byl by nekdo ochoten zmerit mi delku vzduchojemu na ur I ,taky prumer.
montuji vzduch na 7045 a od regulatoru dal do zadu nemam nic,tak se to snazim dat nejak doporadku. vzduchojem jsem koupil na inzerat ma delku 70 cm,kdyz ho polozim na drzak,tak se mi zda dlouhy a asi mi tam nyvyjde napojeni.dik..

No moze to byt, vzadu ho mam skoro pri portaly a vpredu pri rure co drzi kabinu, zabera to cely priestor pod podlahou.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

pavolmakys

#55 Nový příspěvek od pavolmakys »

greg píše:Zdravim. dávám do kupy vlečku 7t ale dostala se ke mě bez vzduchojemu a hadic a trubek. Vzduchojem s brzdičem již mám, ale nevim jak to ted pospojovat. Má vezt přívod do brzdiče a od něho k brzdovým válcům, ale nevim jak je uděláno propojení mezi přední a zadní nápravou? Mohl by jste mi prosím někdo vyfotit hadice s trubky tak jak to má být stačí od oje k brzdiči a to propojení mezi nápravami? Díky za reakce.
Predna naprava, mam trubku do stredu otoce, potom su hadice ku valcom, vsetko cez stred otoce. Ako vedie trubka ku prednej naprave ponad otoc, tak je tam rozdvojena a ide ku zadnej naprave. Nemam 7t ale vacsiu, ale hadam to bude podobne.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

greg

#56 Nový příspěvek od greg »

pavolmakys píše:
greg píše:Zdravim. dávám do kupy vlečku 7t ale dostala se ke mě bez vzduchojemu a hadic a trubek. Vzduchojem s brzdičem již mám, ale nevim jak to ted pospojovat. Má vezt přívod do brzdiče a od něho k brzdovým válcům, ale nevim jak je uděláno propojení mezi přední a zadní nápravou? Mohl by jste mi prosím někdo vyfotit hadice s trubky tak jak to má být stačí od oje k brzdiči a to propojení mezi nápravami? Díky za reakce.
Predna naprava, mam trubku do stredu otoce, potom su hadice ku valcom, vsetko cez stred otoce. Ako vedie trubka ku prednej naprave ponad otoc, tak je tam rozdvojena a ide ku zadnej naprave. Nemam 7t ale vacsiu, ale hadam to bude podobne.
díky. Jak je hadice rozdvojená? nějkou hadicovou rozbočkou nebo tam je nějaká redukce se změnou průměru hadice?

greg

#57 Nový příspěvek od greg »

ještě by mě zajímalo, zda musí být na vleku ten "přepínač" s polohami "prázdný, 1/2 , plný"...předpokládám že to reguluje tlak vzduchu co jde k brzd. válcům a bez toho to bude brzdit stále stejně, tedy naplno..nebo to je jinak?

Peter768

#58 Nový příspěvek od Peter768 »

Ano je to tak, bude to brzdiť najväčšou silou.

Baťa1

#59 Nový příspěvek od Baťa1 »

a kde se to dá zehnat ten "přepínač" -regulátor nebo jak se to vubec menuje http://www.agrotrh.cz/images_inzeraty/33124_5.jpg
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

Martin90

#60 Nový příspěvek od Martin90 »

Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“