Oprava vzduchových brzd
Moderátor: Lukashil
Re: Oprava vzduchových brzd
Ahojte, po přečtení tohoto vlakna jsem se vlastně nedozvěděl ten problem po sešlapnutí brzdy vlek zabrzdi normalně a po odbrždění nechce pustit je to dobrych deset vteřin Takovy to problem mam i ja i po vyměně noveho brzdiče a v zadu koncovky s ventilem.
Po uvolneni pedalu traktor tlakuje vlek a ked sa vyrovnaju tlaky vhadici vleku a vo vzduchojeme tak kocka na vzduchojeme zvstavi privod vzduchu do brzdovych valcov. Cize chyba mozebyt v zasekavajucej kocke na vzduchojeme - doporucujem rozobrat vycistit ahlavne namazat vazelinou.
Alebo z nejakych neznamych pricin dlho trva pokial dojde vzduch z traktora do vzduchojemu-ALE TO JEMALO PRAVDEPODOBNE.
A na niektorych vlekoch sa poouziva medzi kockou a vzduchovym valcom aj odfukovaciventil.
Alebo z nejakych neznamych pricin dlho trva pokial dojde vzduch z traktora do vzduchojemu-ALE TO JEMALO PRAVDEPODOBNE.
A na niektorych vlekoch sa poouziva medzi kockou a vzduchovym valcom aj odfukovaciventil.
jo jenomže kolegovi na traktoru se stejnou vlečkou to neděla,ja mam problem se všema vlekama,mechanik zjistil že mam skřiva našroubovany brzdič zjitil že trubky od kompresoru byly napnute a šponujou i ten brzdič tak to porovnal namontoval a bylo to OK do par dni zas neodbržduje.
Vyměnit brzdič na traktoru,buď rozebrat a zrepasovat a nebo výměnným zpúsobem koupit druhý
Libor :-)
Kotis, tak ak mas brzdic krivo, tak jeskryzeny a zadrhava sa. Ostane visiet atym padom nepusti vzduch do vleku.
-
byl by nekdo ochoten zmerit mi delku vzduchojemu na ur I ,taky prumer.
montuji vzduch na 7045 a od regulatoru dal do zadu nemam nic,tak se to snazim dat nejak doporadku. vzduchojem jsem koupil na inzerat ma delku 70 cm,kdyz ho polozim na drzak,tak se mi zda dlouhy a asi mi tam nyvyjde napojeni.dik..
montuji vzduch na 7045 a od regulatoru dal do zadu nemam nic,tak se to snazim dat nejak doporadku. vzduchojem jsem koupil na inzerat ma delku 70 cm,kdyz ho polozim na drzak,tak se mi zda dlouhy a asi mi tam nyvyjde napojeni.dik..
Zdravim. dávám do kupy vlečku 7t ale dostala se ke mě bez vzduchojemu a hadic a trubek. Vzduchojem s brzdičem již mám, ale nevim jak to ted pospojovat. Má vezt přívod do brzdiče a od něho k brzdovým válcům, ale nevim jak je uděláno propojení mezi přední a zadní nápravou? Mohl by jste mi prosím někdo vyfotit hadice s trubky tak jak to má být stačí od oje k brzdiči a to propojení mezi nápravami? Díky za reakce.
- pavolmakys
gbelec petr píše:byl by nekdo ochoten zmerit mi delku vzduchojemu na ur I ,taky prumer.
No moze to byt, vzadu ho mam skoro pri portaly a vpredu pri rure co drzi kabinu, zabera to cely priestor pod podlahou.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
- pavolmakys
Predna naprava, mam trubku do stredu otoce, potom su hadice ku valcom, vsetko cez stred otoce. Ako vedie trubka ku prednej naprave ponad otoc, tak je tam rozdvojena a ide ku zadnej naprave. Nemam 7t ale vacsiu, ale hadam to bude podobne.greg píše:Zdravim. dávám do kupy vlečku 7t ale dostala se ke mě bez vzduchojemu a hadic a trubek. Vzduchojem s brzdičem již mám, ale nevim jak to ted pospojovat. Má vezt přívod do brzdiče a od něho k brzdovým válcům, ale nevim jak je uděláno propojení mezi přední a zadní nápravou? Mohl by jste mi prosím někdo vyfotit hadice s trubky tak jak to má být stačí od oje k brzdiči a to propojení mezi nápravami? Díky za reakce.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
díky. Jak je hadice rozdvojená? nějkou hadicovou rozbočkou nebo tam je nějaká redukce se změnou průměru hadice?pavolmakys píše:Predna naprava, mam trubku do stredu otoce, potom su hadice ku valcom, vsetko cez stred otoce. Ako vedie trubka ku prednej naprave ponad otoc, tak je tam rozdvojena a ide ku zadnej naprave. Nemam 7t ale vacsiu, ale hadam to bude podobne.greg píše:Zdravim. dávám do kupy vlečku 7t ale dostala se ke mě bez vzduchojemu a hadic a trubek. Vzduchojem s brzdičem již mám, ale nevim jak to ted pospojovat. Má vezt přívod do brzdiče a od něho k brzdovým válcům, ale nevim jak je uděláno propojení mezi přední a zadní nápravou? Mohl by jste mi prosím někdo vyfotit hadice s trubky tak jak to má být stačí od oje k brzdiči a to propojení mezi nápravami? Díky za reakce.
ještě by mě zajímalo, zda musí být na vleku ten "přepínač" s polohami "prázdný, 1/2 , plný"...předpokládám že to reguluje tlak vzduchu co jde k brzd. válcům a bez toho to bude brzdit stále stejně, tedy naplno..nebo to je jinak?
Ano je to tak, bude to brzdiť najväčšou silou.
a kde se to dá zehnat ten "přepínač" -regulátor nebo jak se to vubec menuje http://www.agrotrh.cz/images_inzeraty/33124_5.jpg
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super
- Martin90
http://obchod.fimas.cz/fimas/eshop/2-1- ... ator-tlakuBaťa1 píše:a kde se to dá zehnat ten "přepínač" -regulátor nebo jak se to vubec menuje http://www.agrotrh.cz/images_inzeraty/33124_5.jpg
http://www.monsta.cz/nahradni-dily-na-z ... 3612341000
http://www.skarab.cz/en/zbozi/85791/
http://www.agrozetshop.cz/regulator-tla ... 272-c-909/
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super