Ferove 3 bodove navijaky

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Tom L200

Re: Ferove 3 bodove navijaky

#256 Nový příspěvek od Tom L200 »

diky moc za radu, to budu muset rozdelat svuj a zmerit prumer spojky abych to od nich mohl objednat. uz mi piska asi bude kov na kov ale porad 1,5m3 priahne k traktoru. Mam ho kratce, predelal sem si jej na vzduch jak je nize. dodelal spodni kladku a jsem nad miru spokojen. Lepsi než tun 40 (stabilita a tak), ale mohl by mit jeho silu. To spojkove oblozeni je i na bubnu, ci jen na retezovem kole? no kdyby ti zejimali fotky tak ti je muzu poslat, zde to pise ze jsou moc velke formaty

erwein

#257 Nový příspěvek od erwein »

Ahoj, ja mam tiez Holzknecht ale 6t. Mal som problem s tahanim,neutiahol kolko by som si predstavoval pri 6t navijaku. Chlap mi ho rozobral a zistili sme,ze bubon je akoby preliaceny. Spojka nezaberala na celej sirke,ale iba v casti po vonkajsom obvode bubna. Dal som bubon prebrusit v zavode a myslim ze je to uz dobre. Neviem ako ku tomu doslo,ci to bolo od vyroby tak do konusu, ale potom aj ta lamela by mala byt spravena opacne. Teraz to funguje ako ma.
Este jedna vec,zavolaj si do firmy MKkovo,tam vyrabaju navijaky identicke s Holzknechtom(predtym ich robili s nimi v nejakej kooperacii).Sef ti urcite bude vediet poradit. Ja som mu tam volal ohladne niecoho ineho a v pohode so mnou pokecal.

frturek1

#258 Nový příspěvek od frturek1 »

mel sem stejnej problem u navijaku z jicina SW 5.1 taky sme nechali rovnat plochu pod lamelu. lamela doseda na celo bubnu, usoudil sem ze buben rozehnulo utahujci se lano

tibor6211

#259 Nový příspěvek od tibor6211 »

Chcel by som reagovat na vase prispevky,v prvom rade by som chcel povedat ,ze Fero vyrobil par peknych strojov ale ten trojbodovy navyjak s tou trecou spojkou mu vyšiel akurat na pohlad.
neverim ,ze ta trecia spojka mu funguje na 100%.
podobne som si vyrobil aj ja, ale spojka smykala a pritlak mala akurat po vnutornom obvode.
Skratka vzdy problemy pri tahani.
Nakoniec som sa rozhodol -- a tu spojku vyhodil ,vyrobil som ako ma TAJFUN 2 LAMELY a od tej doby mam pokoj
podla mojich skusenosti zakladom takeho navijaka je trecia a kolikova spojka. :pohar:

super 50 sk

#260 Nový příspěvek od super 50 sk »

Ono by nebolo od veci po zvareni bubna stocit lebo zvar urcite urobi z kruhu konus a nesetrit na materiali nerteba sa divat na toco predavaju v obchode oni s tym nerobia par kil naviac ten taktor unesie

peny

#261 Nový příspěvek od peny »

ta kolikova spojka musi byt k*rva presne vyrobena inac to nefunguje ako ma hovorim z vlastnej skusenosti, nepomohla ani nova lamela, bubon masivny cca 50 kg, 20 mm platna, zrovnany na sustruhu a stale to nebolo ono :vztek:

super 50 sk

#262 Nový příspěvek od super 50 sk »

Mala by byt nastavovacia aby zaberala nakonci tam vyvinie najvecsi pritlak

peny

#263 Nový příspěvek od peny »

samozrejme ze som si mohol matkou (na oske na ktorej bol bubon aj koleso) nastavit "silu" ale ako som pisal stale to bolo slabe

super 50 sk

#264 Nový příspěvek od super 50 sk »

Mne sa paci ten system pasovej brzdy na tom slovenskom dvojnavijaku ,a neskusal niekto dat treciu spojku pred prevod je to logickejsie ze ie tam potrebna mensia sila ale zase tocis prevod pri vytahovani lana ako ja na navijaku z e512

tibor6211

#265 Nový příspěvek od tibor6211 »

Peny ja som vymenil lamelu aka tu bola publikovana na fore---za 2 lamelovu aku ma tajfun.V pohode som si ich vyrobil ,zrovnal bubon ,namontoval vzduchove valce na ovladanie a vysledok SUPER.Navijak taha v pohode. akurat este namontujem dialkove ovladanie,ktore planujem kupit cez ebay.de. :rally:
Vyrobcovia navijaka tajfun asi vedia prečo montuju,dvoj lamelovy system.

peny

#266 Nový příspěvek od peny »

ja som navijak rozpredal tazke je to uz teraz jedno, jedina vyhoda trecej spojky je ze nemusis vypinat kardana na traktore, teraz mam navijak so zubovou spojkou a ten nepozna prekazku

pavel sk

#267 Nový příspěvek od pavel sk »

Ja tiez neviem tym prist na chut. U nas co maju navijaky s lamelovymi spojkami tak ich s toho casto hlavy bolia a furt to riesia. Tiez mam racej zubove spojky. Ked su dobre urobene tak ani pri zubovej spojke neni potrebne vypinat nahon 8)

peny

#268 Nový příspěvek od peny »

zubovu spojku v tahu nerozopnes aj keby ze sa poj*bes :tyty:

pavel sk

#269 Nový příspěvek od pavel sk »

Peny ved to je jasne ze v tahu ju nerozopnem. Mal som na mysli pri dotiahnuti napr. na vzperu a dalej tahani samotnym traktorom.

peny

#270 Nový příspěvek od peny »

kym nemas nasponovane lano tak ju nejako vypnes ali inac kdeze :tyty: , zato treciu vypnes bez problemov, ako rano zapnes kardan tak do kedy si v lese nemusis pohnut pakou na zapinanie kardana :friends: teda ak ti nevadi rachot od retaze :smich:

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“