Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Baťa1

Re: Svářecí technika

#2671 Nový příspěvek od Baťa1 »

ota píše:Já mám nejlepší zkušenost s klasickou obyčejnou starou kuklou. Mám ji leta a ta drží dobře. Jen si přitáhnu tu matici krapet a drží to. Ona je jpři otevření nahoru jako trochu zakloněná dozadu. Má tam takovej plastovej čuček a o ten se to zastaví, když klibnu hlavou a kukla se sklopí dolů. Přesně se dá natavit, aby to netlouklo do krku a do nosu. Přestaví se takovej kolíček v dírkách a je to. Drží dobře. A hlavně se to neulomí po pár zavřeních.
Potom mám samostmívací Speedglas a tam kukla drží na škéce dobře taky. Akorát nejde to sklápění tak dobře vyštelovat, když ji zvednu a chodím sem a tam kolem svářené věci a jak se krapet nakloním, padá. A tak raději sundám a připravím si věci a pak to zavařím víc v kuse. Protože mě nebaví utahovat to kolečko a zase povolovat, abych ji lehce zavřel. Ale jsem zvyklej na tu stmívačku. Tak vařím spíš v ní. A holt to nějak udělám.
taky mám obyčejnó papundeklovó sklapovačku, teda nekolik, ta starší nemá ty zarážky a křápne to do čumáku, tu stmivačku na baterky nechcu do baráku, zas toliko nesvařuju a nehodlám zhánět baterky dyž potřeba neco heftnót, to je zákon schválnosti že to nebude fungovat dyž je to potřeba, kamoš to má a samozřejmě že se to tak stalo, po měsicu to vytahl ze škatule a? a nešlo to :-/ tak deset kilometrů do města pro baterky? a jak je tam dat dyž to neni rozebirací :evil: jako vim de to upravit ale nato on nemá čas ani buňky neco répat
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

ota

#2672 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, ale já tam mám jen takovou malou baterku v kukle. A dal jsem ji tam novou asi před třema rokama. A stále to stmívá. Jiná baterka tam není, jen tahle jako dvoukoruna asi velká. Vezmu, zapnu knoflík a vařím. A to třeba taky nevařím každej tejden. Zatím jsem ji neměnil. No a kdyby nešla, tak vezmu tu papundeklovou a zavařím a až pojedu ke městu koupím baterku novou. Ale u Větnamce ne. Ten je mívá ale prd vydrží.

matisx

#2673 Nový příspěvek od matisx »

nevys exot kolik chteji za pronajem lahve?na doma asi zchrastit hasicak ze?? :-/

exot
Kontaktovat uživatele:

#2674 Nový příspěvek od exot »

Přesně nevím ale na domácí použití je to uplný nesmysl(myslím že předloni naše firma přejít ke konkurenci tak tihle snížili ceny cca na polovinu to asi o něčem hovoří)
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

Sadra17

#2675 Nový příspěvek od Sadra17 »

sežen platnej hasičák za tři stovky si nech udělat revizi a 10 let jsi bez starostí s plněním 8)
malej traktorista v malým traktoru

matisx

#2676 Nový příspěvek od matisx »

ok -diky za rady chlapi 8)

kolbenpres

#2677 Nový příspěvek od kolbenpres »

Na první pohled to poznáš podle spodku hasičáku, ty co maj dole takovou tu hranatou "sukni", tak už jsou většinou 40+ Když je flaška kulatá, tak bys neměl udělat chybu. :-)

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#2678 Nový příspěvek od McPeci »

na tohle jste došli kde?? hasičák s vytáhlou trubkou naplněný se dá pořídit za 300,- pak plnění po 100,-
spíš záleží jak kdo to dělá a jak který revizák je či není vychcaný, mohl bych klidně jmenovat firmu co ti nechá udělat tlakovku každý rok zaúčtuje si všechny cesty a tlakovku udělá pěkně drahou...
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

matisx

#2679 Nový příspěvek od matisx »

kolbenpres píše:Na první pohled to poznáš podle spodku hasičáku, ty co maj dole takovou tu hranatou "sukni", tak už jsou většinou 40+ Když je flaška kulatá, tak bys neměl udělat chybu. :-)
na tom neco bude pac jsem se ptal jednoho kamose pac ma hasicaky dva a jestli by mi jeden nenechal a ze klidne ale stejne mi to nenaplni- protoze ho ma hranatej dole-pry uz ani tlakovku novou neudelaji-ale asi jak kdo
takze budu hledat s kulatym dole 8)

ota

#2680 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, už dřív jsem někde tady ve vláknu psal o lahvích. Kámoš měl pronajatou flašku. Po začátku to bylo cenově dobré. Postupně navyšovali a navyšovali platbu.
Když jsem koupil cočko, scháněl jsem taky flašku. Na moje sváření stačí malá. Tak jsem zajel do firmy hasičservis a tam jsem flašku koupil. Povídal mi, že ja na několik let. Kecal bych kolik tuším na 40 ale už si to nepamatuju. Plní to tam taky. Náplň myslím kolem 200 Kč. Chtěl jsem flašku, abych s ní neměl problémy. Protože koupíš nějakou flašku a tenhle to nechce naplnit, jinej taky ne. Tady mám flašku zajedu zase tam a není problém s plněním.
http://www.hasic-servis.eu/lahve-co2-c-167.html

kenybz

#2681 Nový příspěvek od kenybz »

máte někdo zkušenosti s přepouštěním směsného plynu do hasičáku má to smyl a nebo si mám sehnat dospělou flašku
plné hasičáky jsem kupoval za 100,-ale zdroj vyschl respektive pán co dělá revize říkal že ty staré už končí prostě už jsou povyměňované

kenybz

#2682 Nový příspěvek od kenybz »

co jsem tak zjišťoval tak v hasičáku je 50 barů a teď si nevzpomínám na jaký tlak je v něm plechová tlaková pojistka už je to jakýsi rok co mě to říkal revizák že když se to přefoukne tak ta pojistka prdne a pak se to vyhazuje v plné flašce se směsným plynem je 300 barů a tož to by mohlo fouknout hned no mosím u kámoša na dílně najít nějakou prázdnější a co ta trubka co je v hasičáku nebude vadit celkem mě to zmiňovaný revizák vyvrátil že je to zbytečné odstraňovat i u Co2 pokud to totiž někomu zamrzá "myšleno u Co2" tak tam má navaleného moc plynu

Jaryn82

#2683 Nový příspěvek od Jaryn82 »

190 bar.

Sadra17

#2684 Nový příspěvek od Sadra17 »

trubka teoreticky nevadí pokud máš malej odběr plynu, jak vaříš dýl tak zamrzaji budíky, řešení je flašku otočit dnem vzhůru
malej traktorista v malým traktoru

Jaryn82

#2685 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Pokud chce lahev používat na směs tak trubka vůbec nevadí, také jí tam mám.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“