naprosto souhlasím, vím že bych dopadl úplně stejně, s mojí postavou sedět na malým Kubotovi jako nic moc, já mám na větší práce Zetora, takže malého japonce beru jako náhradu za rýč, kolečko a takRoKur píše:Já jsem si pořídil traktor jako hračku a jako pomocníka kolem baráku a doufám, že ho budu mít již napořád.other-side píše:teď nechci nijak oponovat jaký stroj se na to hodí, ale ty naše zásadní 3ha TTP obsahují něco mladý les, něco mladý sad, něco zatím jen čistý TTP, kus pěstování
orbu neuvažuju, záhony pouze kultivátor/rotavátor dejme tomu tak 5000m2 max včetně manipulačních ploch
cca 2ha mulčuju jednou ročně během sezóny, či spíše na podzim mulčovačem od VARI, protože tráva tam roste opravdu hodně hodně pomalu a v okolí ji JZD taky jen mulčují protože nahrabovač nic nenahrabe, takže je to jako střihat plešatýho, mulčovačem jezdím na větší rychlost a zvládá to v pohodě, samozřejmě to trvá několik odpolední
takže když slyším o stroji 20HP 4WD tak si řikám zbytečně moc velký, abych pak zase dával 50tis za vozejk abych mohl převážet, no nevím nevím to mě moc neláká, chci mít lehký postrk klidně i s travní pneu
teď testuju na 0,5ha GRAVELY (rotavátor výbornej) a je dobrá, člověk na tom pochopí, proč nechtít VARI s vozejčkem
jeden soused má Kubotu B6000 na postrk kolem domu, druhý aktivnější má iseki land hope 187 a oba jsou spokojeni
takže asi budu sledovat až se objeví nějaký stroj s Duší, ty já mám nejraději
Na ty moje potřeby by bohatě stačil traktorek do 15 koní.
Pak jsem ale začal objíždět prodejce traktorů a když jsem uviděl ty traktorky do 15 koníků tak jsem si uvědomil, že když vezmu menší traktor, tak budu neustále omezen jeho možnostmi. Čerpadlo s malým průtokem, díky malé váze by mě mohl naložený vozík převrátit, malá světlá výška a tak bych v lese zůstal někde na zarostlém pařezu a navíc jsem měl obavu, aby jsem něco nepřehnal a pak by hned něco mohlo prasknout,
nebo bych jezdil po zadních. Úzky traktor bych mohl jednoduše převrátit ...
Když jsem si sedl na malou Kubotku, tak jsem si připadal jako na minibiku.
Volant mezi nohama, kolena pod bradou. Až když jsem sedl na traktor, který měl 23 koníků, tak jsem zjistil, že je to to pravé ořechové.
Sice to znamená, že neprojedu brankou (musím ji zvětšit), nedostanu traktor na můj vozík za auto pro přejezdy (budu muset požádat kamaráda, aby mi ho pomohl převést (nemám skupinu E)).
Ale přesto jsem se rozhodl o masivnější a větší traktor, protože ten zvládne všechny moje potřeby s rezervou.
Navíc ten traktor mezi 20 - 25 koníkama není zas až tak velký. Myslím si, že je tak akorát.
Jinak si vybrat musíš sám, ale doporučuji Ti napřed navštívit nějakého prodejce a sednout si na traktor.
Pak tvé vybírání bude jednodušší
Kde koupit Japonce?
Moderátor: DYK
Re: Kde koupit Japonce?
Tak gratuluji ke koupi. Ten problém s únikem oleje se snad podaří vyřešit a pak už bude Micka chtít jen naftu, olej a vodu do chladiče. Napiš, jak se k závadě postavil polský prodejce. Kupoval jsi celorepas, nebo to byl tak zachovalý stroj. Na fotce vypadá dobře, chtělo by to víc fotek. Taktéž mě láká myšlenka upgradovat na vyšší level a pořídit něco 20 HP+.
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
V jednu hodinu přijel maník, který mi ho dovezl s jedním servisákem.HONZAD píše:Tak gratuluji ke koupi. Ten problém s únikem oleje se snad podaří vyřešit a pak už bude Micka chtít jen naftu, olej a vodu do chladiče. Napiš, jak se k závadě postavil polský prodejce. Kupoval jsi celorepas, nebo to byl tak zachovalý stroj. Na fotce vypadá dobře, chtělo by to víc fotek. Taktéž mě láká myšlenka upgradovat na vyšší level a pořídit něco 20 HP+.
Vypustili olej ze skříně, sundali kolo, demontovali blatník a rozebrali zadní portál.
Sundali ložisko a vyndali zadní hřídel a tam se zjistilo, že když se dávalo gufero, tak se tam dostalo zrnko písku.
To vydřelo gufero a poškrábalo kroužek, který je na té hřídeli pod guferem.
Vyměnily kroužek a gufero a vše zase složili.
Tím, že u nás padá sníh s deštěm, tak jsem provedl pouze pětiminutovou projížďku a vše bylo v pořádku.
Zatím ani kapka.
Nechali mě do rezervy jedno gufero a asi 3 litry oleje do skříně. Dva litry použily na dolití ztráty, která vznikla při opravě.
Kupoval jsem celorepas, protože sám bych si neuměl dát traktor do pořádku.
Jsem sice technicky docela zručný, ale nikdy jsem to nedělal a ani jsem to neviděl někoho dělat.
Teď jsem viděl, jak sundali zadní portál, tak si na to po záruce troufnu také.
Nevím, jestli firma Boss prodává nerepasované traktory.
Žádného takového jsem tam neviděl.
Navíc při mé smůle vím, že pokud si cokoli koupím, tak se většinou vyskytne nějaký problém.
Proto si raději připlatím za záruku.
Pro ty, kteří si chtějí pořídit japončíka a chtějí ho po koupi ihned používat, firmu Boss mohu jen doporučit
Rychlé jednání, platilo vše na čem jsme se dohodli, rychle jsem ho měl doma a bezproblémové vyřízení reklamace.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Ahoj Stanislave,stanislavsnv píše:Tak ináč ma firma boss týmto dosť sklamala na to jak propagujú zreparované traktory a hneď po repase im tečie olej? a klepe ventil
olej netekl hned. Jak jsem si ho byl vybrat v Polsku, tak jsem na něm asi hodinu jezdil a tehdy olej netekl.
Začal kapat až asi po hodinové projížďce u mě doma.
I u nových věcí a strojů může vzniknout nějaká závada.
Důležité je, jak se k tomu dodavatelská firma postaví.
A já jsem si ověřil, že firma Boss se k opravě závady postavila velmi dobře.
Jinak máme stejnou kategorii traktorů, tak ať nám slouží.
to zrnko "piesku" bude así odtialtoRoKur píše: Sundali ložisko a vyndali zadní hřídel a tam se zjistilo, že když se dávalo gufero, tak se tam dostalo zrnko písku.
To vydřelo gufero a poškrábalo kroužek, který je na té hřídeli pod guferem.
- stanislavsnv
- Kontaktovat uživatele:
Tak potom je to ok. Povodne som tiez planoval kupit micinu od bossa ale ta cena tam bola cca10000 zl vyssia. A co ten klepajuci ventil ten si im spomenul ci to ostalo tak.
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;
Boss neprodáva nerepasované traktory. Když jsem uvažoval kde koupit oslovil jsem taky bosse a co se týče cen byli větší než u traktormixu od kterého jsem Kubotu gt8 nakonec koupil. http://kubista.rajce.idnes.cz/Kubota_gt8/
Boss k opravě přistoupila tak, jak by to mělo být. Když to shrunu, tak za tento model při ceně 130 000 Kč za celorepas a seriózním jednání prodejce, to je velká konkurence pro naše prodejce.
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
Mt8-70 MINI
Musím souhlasit s HONZAD, byť mám několikanásobnou osobní zkušenost pouze s RVR-AGRO. Tam za uvedenou cenu koupíte v daném výkonu rezavou lišku...
ISEKI TA247F
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE
O ventilu jsme nemluvili. Zdá se mi to od other-side jako sranda, že určil přesně na kterém válci je špatně nastavený ventil.stanislavsnv píše:Tak potom je to ok. Povodne som tiez planoval kupit micinu od bossa ale ta cena tam bola cca10000 zl vyssia. A co ten klepajuci ventil ten si im spomenul ci to ostalo tak.
Když jsem byl na začátku 80-tých let na vojně, tak jsme přikládali šroubovák k jednotlivým válcům a na rukojeť šroubováku jsme přikládali ucho.
Tak jsme identifikovali válec, na kterém klepaly ventily.
No nejsem automechanik a mimo vojnu jsem to nikdy nedělal.
Takže pokud to jde takto ze zvukového záznamu na dálku poznat o který válec se jedná, tak se omlouvám, ale i tak mi to hlava nebere
Jasně že to byl vtipRoKur píše:O ventilu jsme nemluvili. Zdá se mi to od other-side jako sranda, že určil přesně na kterém válci je špatně nastavený ventil.stanislavsnv píše:Tak potom je to ok. Povodne som tiez planoval kupit micinu od bossa ale ta cena tam bola cca10000 zl vyssia. A co ten klepajuci ventil ten si im spomenul ci to ostalo tak.
Když jsem byl na začátku 80-tých let na vojně, tak jsme přikládali šroubovák k jednotlivým válcům a na rukojeť šroubováku jsme přikládali ucho.
Tak jsme identifikovali válec, na kterém klepaly ventily.
No nejsem automechanik a mimo vojnu jsem to nikdy nedělal.
Takže pokud to jde takto ze zvukového záznamu na dálku poznat o který válec se jedná, tak se omlouvám, ale i tak mi to hlava nebere
i když je fakt, že po těch svých experimentech s mnoha dízly už mám pocit že slyším každou anomálii
- stanislavsnv
- Kontaktovat uživatele:
si rob píču z plasteliny
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;
Čítam tu zhruba všetko čo sa píše o japonských traktoroch skúsenosti a postrehy s užívaním
ale aj s predávajúcimi či už na sk alebo cz ale aj v pl dost sa pu už popísalo aj s neochtou alebo
s ako ste tu už písali s hrdzavími šrotmi u predajcu RVR-agro čo si myslíte týto predajcovia či už
s negatívnymi ale aj s kladnými postrehmi sa tu nejak nevyjadrujú ? Alebo áno ?A konkrétne ja ich
nepoznám ?Ale nejak obhajovat sa som tu spomínanu organizáciu nečítal lebo aj nedávno tu ktosi písal
ako urobil zbytočných cca 240 km ohladom kúpi kolies a predajcu to netrápi že si odohnal zákaznika
a kazí si meno ?Ja som velmi rád že tu je táto stránka a treba šírit špatné skúsenosti a upozornovat
sa tu na špatný -nevhodný prístup predajcu ale treba aj pochválit tých čo sa snažia predat a udržat
si dobré meno a kladný prístup píšte a píšte radšej priviest 100 aj 200 km viac ale byt SPOKOJNY !!!!!!
ale aj s predávajúcimi či už na sk alebo cz ale aj v pl dost sa pu už popísalo aj s neochtou alebo
s ako ste tu už písali s hrdzavími šrotmi u predajcu RVR-agro čo si myslíte týto predajcovia či už
s negatívnymi ale aj s kladnými postrehmi sa tu nejak nevyjadrujú ? Alebo áno ?A konkrétne ja ich
nepoznám ?Ale nejak obhajovat sa som tu spomínanu organizáciu nečítal lebo aj nedávno tu ktosi písal
ako urobil zbytočných cca 240 km ohladom kúpi kolies a predajcu to netrápi že si odohnal zákaznika
a kazí si meno ?Ja som velmi rád že tu je táto stránka a treba šírit špatné skúsenosti a upozornovat
sa tu na špatný -nevhodný prístup predajcu ale treba aj pochválit tých čo sa snažia predat a udržat
si dobré meno a kladný prístup píšte a píšte radšej priviest 100 aj 200 km viac ale byt SPOKOJNY !!!!!!
Kluci nepletete si hektary s árama. Představa, že 15k japoncem mulčuju 2ha je nereálná. Osobně si myslím, že 15k je max na jeden lehce obdělávatelný hektar(sečení, obracení sena, kultivátorování např. zeleniny, nějaká doprava vozíkem odpovídající tonáže apd). Určitě né orba, hluboká příprava pod brambory(rotavátor), mulčování 2x ročně takové plochy.
Beru to z pohledu dlouhodobého využití a spolehlivosti. Málo uživatelů má stroj možnost profinancovat jinak než za plné ceny včetně cen paliv a ND. Částky kolem 100tkč jsou takřka nenávratné investice-je to koníček a vlastně i zábava.
Na ty větší výměry je třeba investice kolem 200tkč traktor+nářadí a postupem času ještě více. A to už sy myslím není koníček, ale nesmysl. Na tohle už je mnohem lepší a efektivnější sjednat služby.
Abych nebyl úplně offtopic, tak pro ty, kteří chtějí zrychlit traktor většímy koly, tak disky Vám seženou v ATP motor. Oproti prodejcům s japonci, které nákup použitých disků, nevím proč irituje(všichni v čr bezrozdílu) jsou tihle pánové v prodeji disků perfektní.
Beru to z pohledu dlouhodobého využití a spolehlivosti. Málo uživatelů má stroj možnost profinancovat jinak než za plné ceny včetně cen paliv a ND. Částky kolem 100tkč jsou takřka nenávratné investice-je to koníček a vlastně i zábava.
Na ty větší výměry je třeba investice kolem 200tkč traktor+nářadí a postupem času ještě více. A to už sy myslím není koníček, ale nesmysl. Na tohle už je mnohem lepší a efektivnější sjednat služby.
Abych nebyl úplně offtopic, tak pro ty, kteří chtějí zrychlit traktor většímy koly, tak disky Vám seženou v ATP motor. Oproti prodejcům s japonci, které nákup použitých disků, nevím proč irituje(všichni v čr bezrozdílu) jsou tihle pánové v prodeji disků perfektní.
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Ladiki, proč by nešlo mulčovat 2 hektary malým japoncem?! Jak jsi sám napsal - pro spoustu (možná většinu) z nás, majitelů japončíka, je traktůrek především koníčkem. Proto i mulčování dvou hektarů může být pro někoho celoroční zábavou.
Já na podzim mulčoval asi čtvrt hektaru a měl jsem to hotové za dvě odpoledne. Nutno říct, že ta tráva měla přes metr (loni jsem ji kosil jen jednou - až na podzim) a můj mulčer má záběr 105 cm.
Já na podzim mulčoval asi čtvrt hektaru a měl jsem to hotové za dvě odpoledne. Nutno říct, že ta tráva měla přes metr (loni jsem ji kosil jen jednou - až na podzim) a můj mulčer má záběr 105 cm.
ISEKI TA247F
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE