Fortschritt E930/931

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
přemysl

Re: Fortschritt E930/931

#1621 Nový příspěvek od přemysl »

Killer Koly píše:
deyva píše:
Killer Koly píše:
deyva píše:
Killer Koly píše:u fortschrittu lze nastvovat orani ve vsech osach jako u vari, bez toho by to nemelo smysl. ale pouzil bych jen pluhy, u vari jsou o neco lepsi. ostatni bych nechal original DDR
jojo já jsem myslel jen to nastavovací těleso - fortschrittí má jedno štelovátko, vari dvě :-)
to se pletes, f. ma nastavovani ve 2 osach , pluh se nastavuje ve 3. ose :)
Aha, tak teď jsem z toho jelen... vari má dva štelovací šrouby na tom nosným tělese (ty dlouhý s plastovou koncovkou co jsou nastavit ručně). Fortchritt má jen jednu. Jedině, že by to bylo těma šroubama ještě vlevo/vpravo vedle čepu?

jj, presne tak 8)
I já už jsem z toho jelen.Vypadá to,jako by se v NDR oralo jinak .Ferda má jedno kolečko a vari 2 kolečka na nastavovacim tělese.Za to druhé kolečko si myslím ,že Ferda má na pluhu zářezy.Oba mají vedle čepu vpravo /vlevo šrouby a ty jsou lehce povolené.Takže šroubama to nebude.Do tělesa ferdy pluh z Vari nedáš,pokud ho nezbrousíš.Těleso je o pár mm užší.Alespoň já pluh z vari zbrousil a pak znovu navařoval.To už jsem psal.Asi málo důrazně :tyty:

deyva

#1622 Nový příspěvek od deyva »

přemysl píše:
Killer Koly píše:
deyva píše:
Killer Koly píše:
deyva píše:
Killer Koly píše:u fortschrittu lze nastvovat orani ve vsech osach jako u vari, bez toho by to nemelo smysl. ale pouzil bych jen pluhy, u vari jsou o neco lepsi. ostatni bych nechal original DDR
jojo já jsem myslel jen to nastavovací těleso - fortschrittí má jedno štelovátko, vari dvě :-)
to se pletes, f. ma nastavovani ve 2 osach , pluh se nastavuje ve 3. ose :)
Aha, tak teď jsem z toho jelen... vari má dva štelovací šrouby na tom nosným tělese (ty dlouhý s plastovou koncovkou co jsou nastavit ručně). Fortchritt má jen jednu. Jedině, že by to bylo těma šroubama ještě vlevo/vpravo vedle čepu?

jj, presne tak 8)
I já už jsem z toho jelen.Vypadá to,jako by se v NDR oralo jinak .Ferda má jedno kolečko a vari 2 kolečka na nastavovacim tělese.Za to druhé kolečko si myslím ,že Ferda má na pluhu zářezy.Oba mají vedle čepu vpravo /vlevo šrouby a ty jsou lehce povolené.Takže šroubama to nebude.Do tělesa ferdy pluh z Vari nedáš,pokud ho nezbrousíš.Těleso je o pár mm užší.Alespoň já pluh z vari zbrousil a pak znovu navařoval.To už jsem psal.Asi málo důrazně :tyty:
Jo však to já už neřeším a chápu, že fortschrittí těleso má užší prostor na nástroje :-)

Niko01

#1623 Nový příspěvek od Niko01 »

Z tech odkazu sem i jelen aj JA :smich: .
Deyvo mam pre teba aj tie orebne obruce na kolesa,ja sem ich tak ulozil ze sam sem ich nevedel najst...ale nasli sa a su k dispozicii.ak mas zaujem o ne... :friends:
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

deyva

#1624 Nový příspěvek od deyva »

Niko01 píše:Z tech odkazu sem i jelen aj JA :smich: .
Deyvo mam pre teba aj tie orebne obruce na kolesa,ja sem ich tak ulozil ze sam sem ich nevedel najst...ale nasli sa a su k dispozicii.ak mas zaujem o ne... :friends:
Díky díky. Teďka mám něco rozjednané, tak uvidíme jak to dopadne a kdyžtak bych se prosím pěkně ozval :-)

Niko01

#1625 Nový příspěvek od Niko01 »

OK. :friends:
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

tonyfarmerE930

#1626 Nový příspěvek od tonyfarmerE930 »

Zdar všetkým , potrebujem poradiť mám nový karburátor 16n1 nastavený , nastavené zapalovanie a fúrt kvapka z výfuku čierny olej a sviečka je úplne čierna neviem čo by to mohlo byť :'( :vztek:

Killer Koly

#1627 Nový příspěvek od Killer Koly »

tonyfarmerE930 píše:Zdar všetkým , potrebujem poradiť mám nový karburátor 16n1 nastavený , nastavené zapalovanie a fúrt kvapka z výfuku čierny olej a sviečka je úplne čierna neviem čo by to mohlo byť :'( :vztek:
pokud to funguje, tak do toho nestourej. jestli ne, je to zapalovani s malym prestihem nebo bohata smes. nejdriv bych trochu zvetsil predstih, kdyz to nepomuze, vysunout jehlu o 1 dilek. ale takhle se blbe radi, chce to videt, jak motor pracuje v ruznych rezimech, pod zatezi, bez zateze, na volnobeh atd....
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

tonyfarmerE930

#1628 Nový příspěvek od tonyfarmerE930 »

už to ide pohrali sme sa zo zapalovanim a skúšali sme sviečky a aj tu ihlu sme štelovali :)

deyva

#1629 Nový příspěvek od deyva »

K předchozímu... Tak jsem to o víkendu zkouknul... Jak už tady bylo řečeno, vari obracák do fortschrittího tělesa nepasuje (je tam tluštší železo, musel by se ubrousit). vari nastavovací těleso nejde dát jen tak na fortschritta - protože ten hlavní čep na přípojným místě má u fortschritta viditelně větší průměr, než u vari - tj. vari těleso by se muselo převrtat na větší průměr toho čepu nebo kolíku nebo co to je.

:-) Jinak po dvaceti letech stání stačilo vyčistit nádrž, komplet rozebrat a vyčistit kohout paliva, dát nový hadičky palivový a nastartovat :-). Už jsem zrotavátoroval zahradu a pecka :-). A jak jsem psal, je to těžkej novas, nikde nic odřenýho, dokonce i na pneu to má ještě ty otřepky gumový :-) Možná je to ještě i v záběhu, tak musím opatrně :-)

Obrázek

Niko01

#1630 Nový příspěvek od Niko01 »

Tak gratulujem ku krasnemu strojku :) .
A aky je rok vyrobi...?

deyva

#1631 Nový příspěvek od deyva »

Niko01 píše:Tak gratulujem ku krasnemu strojku :) .
A aky je rok vyrobi...?
Díky :-) O dva roky mladší, jak já :-) 1988. Jinak rozměr díry na vari stavěcím tělese je 11.2mm a na fortschritt tělese je 10.2mm (plus mínus). A průměr hlavního kolíku na nosiči nářadí je u fortschritta přes 20mm a u vari přes 16mm :-).

deyva

#1632 Nový příspěvek od deyva »

Niko01 píše:Z tech odkazu sem i jelen aj JA :smich: .
Zdravim, tak rozjednané dopadlo dobře a ty orebné návleky už mám doma :-). Ale i tak díky za nabídku.

vašík

#1633 Nový příspěvek od vašík »

Tak jsem dneska ferdu vyvětral.Po lehké údržbě po zimě jsem zapřáhl vozík a dojel si pro koňský hnuj vedle do vesnice.2 km tam a 2km zpět vše dopadlo OK 8) .

stork

#1634 Nový příspěvek od stork »

Vážení majitelé těchto strojů, mám na vás dotaz - možná to tu už bylo, ale já to nenašel. Stal jsem majitelem tohoto stroje bohužel bez zpátečky. A tak se ptám zda je možná dodatečná montáž zpátečky do tohoto stroje. Děkuji za odpověď.

deyva

#1635 Nový příspěvek od deyva »

deyva píše:Zdravím,

tak aktualizace mého předchozího příspěvku:

"ještě bych potřeboval obracák (A17), hrobkovací radličky (A16), kypřič (A13 nebo A18), vyorávač brambor (A24) a ty orebný návleky, tak kdyby někdo měl přebytečný, budu rád :-)"
- Obracák už není potřeba, taťka má z VARI, což by měl pasovat... Vyorávač brambor taky není třeba, hrobkovací radličky už mám :-).

Tak kdyby měl někdo ty orebný návleky a/nebo kypřič (A13 nebo A18), nějak se domluvíme :-).

Díky.

p.s.: jinak v sobotu si pro to jedu k dědovi. Díval jsem se na to teďka o víkendu a vypadá to, jak kdyby to včera vyjelo z fabriky 8)
Tak uz mam vse, co jsem chtel :-) Vse origos a misty jako novy :-) Diky tem, co se ozvali :-)

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“