Tomovo TZ 4K 14
- PRAKTIK
Re: Tomovo TZ 4K 14
No veď sa musi pripravyť na jarne prace.
Jo, já v laznich jsem rad, ze alespoň trochu stíhán věci do školy
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Včera jsem zkoušel orat s Vegou a APem. Pluh jsem si nastavil na betonu na sucho, v brázdě doladil. Vega šlape jak hodinky, pluh oře jedna báseň. Ale nedooral jsem. Je šíleně vlhko. Z fotek to moc poznat nejde, ale skýva se leskne jak psí kulky a zem místy pruží. Další problém byly až třiceticentimetrové koleje po rozmetadlu... proběhlo srovnání a zatím orba odložena. Pokračování vidím tak za 14 dní, jestli nebude pršet. Orba je nejtěžší práce, kterou bude Vega dělat. V těhle podmínkách, jsem spokojený. Byl to dobrý krok k profesionalizaci a zefektivnění hospodaření
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Vinea 30Hp Comfort
Pěkné fota a to ještě můžeš dát závaží do předních kol,kdyby jsi chtěl dotížit
ZETOR 5211
Je pravda, že jak jsem chytil šponu, tak se stalo, že jsem stál na jednom kole... Zmenšil jsem hloubku a je to OK. Sundávací závaží na předek bude, ale trošku jiné... však víš Jak bude chvilka času, tak něco vytvořím...Vinea 30Hp Comfort píše:Pěkné fota a to ještě můžeš dát závaží do předních kol,kdyby jsi chtěl dotížit
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Vinea 30Hp Comfort
-
APO to je parádní pluh,sem zvědavý jak s nim bude chodit Vinea. také sem uvažoval o závaží do předního tříbodu,ale asi nebude potřeba,jaké závaží plánuješ?
- dvoracek.a
sakra kde ty pluhy všichni berete ? já né a né nic najít
pěkný
pěkný
Tome pěkná orba , že je to jílovitá půda a mokrá lepší práce nemůžeš dosáhnout, ze zadních kol bych závaží přendal na předek, předek se musí zvedat, samotný pluh přitlačuje zadek dolu.
Díky Sehnat pluh... byla to taková náhoda... kámoš říkal, že jim leží na obci, že to nepoužívají a že se ho snažili už před pár lety marně prodat. Tak se poptal, pluh šel na vývěsku, dal jsem nabídku a vyšlo to
Závaží na předek dávat nebudu. Občas ho to trošku přizvedává, ale předek traktoru se bude trošku upravovat, takže bude sundávací závaží trošku v jiné podobě než v kolech. Pro mě je využitelné závaží na předku jenom v orbě. Na případný rotavátor, který snad časem bude, je předek těžký dostatečně, a na ostatní práce se mi závaží víc hodí vzadu, protože zadek je lehký.
Závaží na předek dávat nebudu. Občas ho to trošku přizvedává, ale předek traktoru se bude trošku upravovat, takže bude sundávací závaží trošku v jiné podobě než v kolech. Pro mě je využitelné závaží na předku jenom v orbě. Na případný rotavátor, který snad časem bude, je předek těžký dostatečně, a na ostatní práce se mi závaží víc hodí vzadu, protože zadek je lehký.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Pár fotek z orby... jsem nadšený... Vega jede na půl plynu, redukovaná dvojka, uzávěrka jen když je mokřeji (kdyby byl těžší předek, tak by asi ani nebyly potřeba)... APO by krásně zaklápělo i kdyby ho tahal hlemýžď. Klobouk dolů před konstruktérem APa...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- PRAKTIK
Pekna praca.
-
Tak malá dvě bude asi nejpoužívanější kvalt na polní práce,připravoval sem na ní i sázel. Řekl bych že APO má hodně společného s PRIVÁTEM
Po dlouhé době konečně pracovní víkend... Očista těla i duše Zasazena a zaseta skoro všechna zelenina. S Vegou konečně rovné řádky, kultivátorem je půda připravená úžasně, chtěl jsem koupit rotavátor, ale asi se na to vykašlu. Alespoň zatím. Také proběhla první zkouška TN respektive pleček. Půdní kartáč jsem zkusil, ale moc mě nepřesvědčil, zdá se mi, že jsem ho použil pozdě... Takže jen radličky... Důležité je, že je vidět dostatečně před radličky, takže jde dobře měnit směr. Zbytek se doladí časem.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz