WINEA,CABRIO,VEGA II

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Tom

Re: VINEA,CABRIO,VEGA II

#2671 Nový příspěvek od Tom »

DYK píše:A já jsem zde byl vždycky přesvědčován, že dnes není možné aby si každý všechno vyráběl "svoje" , že to nemůže finančně vyjít a je daleko lepší nakupovat komponenty od zavedených výrobců, kteří to už mají tak nějak vychytaný. Asi to platí jak kdy a jak se to hodí.
Mě to bylo odůvodněno takhle... respektive mi to bylo odůvodněno právě u toho mulčovače. Asi problém s dodavateli... Mají své osvědčené mulčovače, takže pouze předělali uchycení. Zkoukl jsem to okem kritickým, přece jenom těch bočních mulčovačů provozujeme dost a vidím, kde to je slabé, kde to praská. Konstrukce není podceněná... tak uvidíme :)
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Miniagro

#2672 Nový příspěvek od Miniagro »

Vůz a káry za Vineu.Všechno domaděly ,tak můžou stát na dešti.
Obrázek

Tom

#2673 Nový příspěvek od Tom »

Pěkný vozový park 8) Co je zač ta vlečka s tou "nádobou" co stojí vzadu uprostřed a co ta "voliéra"?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

l(a)k(a)tom

#2674 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

Tom píše:Pěkný vozový park 8) Co je zač ta vlečka s tou "nádobou" co stojí vzadu uprostřed a co ta "voliéra"?
A co ty včelíny ??

Miniagro

#2675 Nový příspěvek od Miniagro »

Chlapi,všechno vedle.Není to voliéra ale vůz na bezpracné sušení špalíků.VZV se sundá střecha a do otevřených dvířek se vrazí pás od špalíkovače.Naplnit a zakryje se to střechou a na place to schne,pak se s tím zajede na dvůr a kotoučem do kotelen.Ta malá lejtička je z nerezu na 400 l cukerného roztoku a krmím s tím včely.Ty černé káry,každá asi na 20 metráků briket mají stěny z vodovzdorné překližky a otevírací střechy.Zajede se pod lis,otevře se střecha ,naplní se briketama,zavře a stojí to opět na place.Neteče do toho a až přijde správný čas,opět na dvůr a kotouč.Topit čistým dřevem je dost pracné(2 kotle každý 40KW) ale náhradní zdroje v podobě suchých špalíků a na to 3 uhelky briket ,to se kotlíky je volizujou.

Tom

#2676 Nový příspěvek od Tom »

Bezpracné sušení špalíků 8) Hodně pěkně vymyšlené... všechny ty vlečky.
TomAgro@seznam.cz

Miniagro

#2677 Nový příspěvek od Miniagro »

Díky Tome.Dal jsem to sem především pro inspiraci druhým co něco podobného vymýšlí.Taky zde hodně čerpám,tak se musí taky něco vrátit.

l(a)k(a)tom

#2678 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

Páni, dotaz, děkuji předem za reakce a sdílení a omlouvám se, jsem ještě pořád za neználka.
Jarní servis, oleje, filtry, mazání atp. Na zadních portálech/poloosách jsou shora mazničky. Mažu všechno, kde mazničky jsou. Mažu i tuhle a jsem vyděšen, protože jak ji natlakuju (dělá to jen ta na levé straně), tak maznička celá vyjede ven. Nevypadne ze závitu, ale vysune se takový váleček, do kterého je maznička zašroubovaná. Jak byly dřív takové šroubovací mazničky (klobouček, naplníš, postupně utahuješ, tak cosi takového. Průměr 2-3 cm, vysunula se tak 1-1,5 cm. Drží, neviklá se, vysunout nejde, zasunout nejde. Víte někdo, co je to za vetřelce ? Dík !

bawor

#2679 Nový příspěvek od bawor »

To mažeš pouzdra excentru brzd tam se dává jen málo jinak zamastíš brzdy jestli tě to vyjelo ven doporučuju sundat kolo rozebrat brzdy a vyčistit když by jsi totiž ten klobouček ztratil tak to negativně ovlivní funkci brzd

l(a)k(a)tom

#2680 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

bawor píše:To mažeš pouzdra excentru brzd tam se dává jen málo jinak zamastíš brzdy jestli tě to vyjelo ven doporučuju sundat kolo rozebrat brzdy a vyčistit když by jsi totiž ten klobouček ztratil tak to negativně ovlivní funkci brzd
prima :( a je to (klobouček) tam jenom nasazený, nebo je to nějak jištěný ? nešlo mi s tím hejbnout ani tam ani tam, dík bawore

l(a)k(a)tom

#2681 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

l(a)k(a)tom píše:
bawor píše:To mažeš pouzdra excentru brzd tam se dává jen málo jinak zamastíš brzdy jestli tě to vyjelo ven doporučuju sundat kolo rozebrat brzdy a vyčistit když by jsi totiž ten klobouček ztratil tak to negativně ovlivní funkci brzd
prima :( a je to (klobouček) tam jenom nasazený, nebo je to nějak jištěný ? nešlo mi s tím hejbnout ani tam ani tam, dík bawore
tak už vím, jak to je :D
http://extlaca.rajce.idnes.cz/traktor_a ... G1263A.jpg a šipkou doprava.

Na tom levém kole jsem vyšrouboval mazničku a naklepnul to pouzdro zpátky, na pravém kole děsný zvuk kov na kov, jen při pojezdu, s vyšší zařazenou rychlostí se zrychluje. Při stání a zarazeném vývodu to nedělá. Podezření padlo na obložení brzd. Znalci, podle toho co je na fotce, je to dojebané ? Drážky vydřené na obložení (3-4 mm) i na ocelových deskách. Bawore, Viléme Jarmilo, jak to vidíte ? dík lktm

creative

#2682 Nový příspěvek od creative »

Čím brzdíš vyvážečku?

bawor

#2683 Nový příspěvek od bawor »

Není to tak hrozný vyčisti to namaž excentr a vyzkoušej, brzdy občas prostě skřípou, je teda fakt že ten jeden kotouč vypadá nák bídně asi těm brzdám dáváš zabrat

l(a)k(a)tom

#2684 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

creative píše:Čím brzdíš vyvážečku?
no traktorem přece, většina sjezdů teď v lese byla na půlenou 1 a dobržďování brzdou (vlastně to ani nebyl moc sjezd, spíš splaz)

l(a)k(a)tom

#2685 Nový příspěvek od l(a)k(a)tom »

bawor píše:Není to tak hrozný vyčisti to namaž excentr a vyzkoušej, brzdy občas prostě skřípou, je teda fakt že ten jeden kotouč vypadá nák bídně asi těm brzdám dáváš zabrat
skřípou ... je to zvuk kov na kov a ozývá se cyklicky při jízdě, někdy vůbec, někdy víc a mám u toho pocit, že to při zvuku přibrzdí ... drsné brždění vydává stejný zvuk, akorát necyklicky. Excentr je v pohodě, chodí sem a tam, namazaný. Jenom mám pocit, jestli jak už to není sjetý moc, tak jestli se tam ten excentr nenacpe tou vyosenou stranou naplno a nezakusuje se tam, podle mně by se to mohlo stát, kdyby bylo obložení moc tenké. Brzdy-bowdeny jsem nedotahoval tak jak byly, brzda teď bere spíše v dolní půlce. Stejně je asi letos udělám, jenom jsem chtěl vědět, jestli tam nehnije něco jiného. No a ten kloubouček/pouzdro s maznicí, to jsem teda koukal, že je tam jen nasazené - nezajištěné. :shock:
Zabrat :-/ prostě s nima brzdím, většinou jen extrémní svahy, jinak jezdím na motor. (V autě mi vydrží brzdy 100.)

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“