Fortschritt E930/931
Moderátor: DYK
- Killer Koly
Re: Fortschritt E930/931
ted mi to taky docvaklo, urcite mysli tu retezovou prevodovku dole. me zmatlo to, ze psal, zte mu to vyhazuje olej mezi motorem a prevodovkou, to by ukazovalo na praskle papirove tesneni mezi kartery (ja to mam taky vecne zaolejovane, ale to je spis mym nedostatkem casu ). ale jak pise niko, do te spodni patri pouze vazelina!
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Díky za odpověď :-). Ono právě u určitých věcí moc to přizpůsobování nemám tak nějak rád, protože originál je originál (třeba ten obracák bych chtěl origo, páč je to prostě dimenzovaný a celkově navržený na tu kterou zátěž, uchycení a tak). Jinak je mi jasný, že bude třeba brát věci ze strojů stejné kategorie :-) PFka je trošku jinej level :-D. No a vozík nepotřebuju... Zahrádku mám za barákem a polnosti za dědinou (ještě) nemám, takže asi tak :-). No a další věc je taky moje (ne)zručnost :-).Killer Koly píše:blahopreju k dobremu kousku pouzit se da samozrejme cokoliv, otazka je, jak to prizpusobis. pokud sezenes naradi na jiny stroj, predelavej to naradi, ne frezu. melo by to taky odpovidat vykonu, fortschritt zvladne hodne, ale ma fakt jem 50 ccm (obvykle), takze naradi napr. z PF by asi nezvladnul
ta radlicka na obrazku ma stejny system, nebal bych se ji pouzit, maximalne nekde pribrousis nebo navaris. vozik neshanej origo, vypada sice moc pekne, ale je vicemene na nic. je to original autoprives, jen prizpusobeny. vyrob si vlastni a nejlip sklapeci
Ano myslel jsem tu převodovku dole,ja tam blbec nalil olej,vazelina mě vubec nenapadla,tak doufám že to vyhaže ven a že se stim nic nestane.z motoru mi taky trošku ukapava startovaci klikou,ale jen trošku,tak to zatim řešit nebudu.diky za radu.
Fanousi nic sa nestane,olej to vyfrka von,nejsi prvy a ani posledny ,ja som stretol pana ktory tam ucvakaval ten olej zhruba 15 roku a ked som mu povedal ze tam patry vazelina tak valil ocama ,a to mi hovoryl ze FERDA ma jeden mali problem-stale mu kvapkal olej od kolecek....
No ale chcem sa ja teraz neco spitat-co by sa stalo keby som dal namiesto prevodoveho oleja - motorovy olej co sa pouziva do skutrou....co nato povie spojka a prevody???
No ale chcem sa ja teraz neco spitat-co by sa stalo keby som dal namiesto prevodoveho oleja - motorovy olej co sa pouziva do skutrou....co nato povie spojka a prevody???
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.
čau,tak sem se ptal na tu zaměnu oleju Niko a udajně by to prej nemělo nic udělat ani ze spojikou akorat že ten převodovej je hušči,je to informace z druhe ruky,.ja stim zkušenosti nemam.
Zdravím,
tak aktualizace mého předchozího příspěvku:
"ještě bych potřeboval obracák (A17), hrobkovací radličky (A16), kypřič (A13 nebo A18), vyorávač brambor (A24) a ty orebný návleky, tak kdyby někdo měl přebytečný, budu rád :-)"
- Obracák už není potřeba, taťka má z VARI, což by měl pasovat... Vyorávač brambor taky není třeba, hrobkovací radličky už mám :-).
Tak kdyby měl někdo ty orebný návleky a/nebo kypřič (A13 nebo A18), nějak se domluvíme :-).
Díky.
p.s.: jinak v sobotu si pro to jedu k dědovi. Díval jsem se na to teďka o víkendu a vypadá to, jak kdyby to včera vyjelo z fabriky
tak aktualizace mého předchozího příspěvku:
"ještě bych potřeboval obracák (A17), hrobkovací radličky (A16), kypřič (A13 nebo A18), vyorávač brambor (A24) a ty orebný návleky, tak kdyby někdo měl přebytečný, budu rád :-)"
- Obracák už není potřeba, taťka má z VARI, což by měl pasovat... Vyorávač brambor taky není třeba, hrobkovací radličky už mám :-).
Tak kdyby měl někdo ty orebný návleky a/nebo kypřič (A13 nebo A18), nějak se domluvíme :-).
Díky.
p.s.: jinak v sobotu si pro to jedu k dědovi. Díval jsem se na to teďka o víkendu a vypadá to, jak kdyby to včera vyjelo z fabriky
Tak já si myslím,že vari to má silnější.Těžko budete taťkovi ubrušovat obracák,aby se vešel do nastavovacího tělesa.Můžu se mejlit,nevím všechno.Já prostě 2mm nestlačil.
Jo to nevím jak je to s tloušťkou, o víkendu porovnám :-)... Jinak ale taťka to má i s nastavovacím tělesem a to by mělo pasovat z VARI - viz tohle video, kde má pán fortschritta ale jak nastavovací těleso, tak pluh VARI (aspoň myslím, teda, protože vypadá jako z VARI - fortschrittí má jen stavitelnou výšku, ale ne náklon)přemysl píše:Tak já si myslím,že vari to má silnější.Těžko budete taťkovi ubrušovat obracák,aby se vešel do nastavovacího tělesa.Můžu se mejlit,nevím všechno.Já prostě 2mm nestlačil.
https://www.youtube.com/watch?v=sdCBsmgXF0o
No o víkendu to všechno porovnám a pak dám vědět :-). Jak nastavovací tělesa jestli pasuje VARI na Fort... Tak to, jestli se vleze VARI obracák do Fort nastavovacího tělesa :-), snad to pak někomu pomůže :-)
- Killer Koly
u fortschrittu lze nastvovat orani ve vsech osach jako u vari, bez toho by to nemelo smysl. ale pouzil bych jen pluhy, u vari jsou o neco lepsi. ostatni bych nechal original DDR
jojo já jsem myslel jen to nastavovací těleso - fortschrittí má jedno štelovátko, vari dvě :-)Killer Koly píše:u fortschrittu lze nastvovat orani ve vsech osach jako u vari, bez toho by to nemelo smysl. ale pouzil bych jen pluhy, u vari jsou o neco lepsi. ostatni bych nechal original DDR
- Killer Koly
to se pletes, f. ma nastavovani ve 2 osach , pluh se nastavuje ve 3. osedeyva píše:jojo já jsem myslel jen to nastavovací těleso - fortschrittí má jedno štelovátko, vari dvě :-)Killer Koly píše:u fortschrittu lze nastvovat orani ve vsech osach jako u vari, bez toho by to nemelo smysl. ale pouzil bych jen pluhy, u vari jsou o neco lepsi. ostatni bych nechal original DDR
Aha, tak teď jsem z toho jelen... vari má dva štelovací šrouby na tom nosným tělese (ty dlouhý s plastovou koncovkou co jsou nastavit ručně). Fortchritt má jen jednu. Jedině, že by to bylo těma šroubama ještě vlevo/vpravo vedle čepu?Killer Koly píše:to se pletes, f. ma nastavovani ve 2 osach , pluh se nastavuje ve 3. osedeyva píše:jojo já jsem myslel jen to nastavovací těleso - fortschrittí má jedno štelovátko, vari dvě :-)Killer Koly píše:u fortschrittu lze nastvovat orani ve vsech osach jako u vari, bez toho by to nemelo smysl. ale pouzil bych jen pluhy, u vari jsou o neco lepsi. ostatni bych nechal original DDR
No, to je fuk :-). O víkendu to dovezu a budu si hrát :-)
- Killer Koly
deyva píše:Aha, tak teď jsem z toho jelen... vari má dva štelovací šrouby na tom nosným tělese (ty dlouhý s plastovou koncovkou co jsou nastavit ručně). Fortchritt má jen jednu. Jedině, že by to bylo těma šroubama ještě vlevo/vpravo vedle čepu?Killer Koly píše:to se pletes, f. ma nastavovani ve 2 osach , pluh se nastavuje ve 3. osedeyva píše:jojo já jsem myslel jen to nastavovací těleso - fortschrittí má jedno štelovátko, vari dvě :-)Killer Koly píše:u fortschrittu lze nastvovat orani ve vsech osach jako u vari, bez toho by to nemelo smysl. ale pouzil bych jen pluhy, u vari jsou o neco lepsi. ostatni bych nechal original DDR
jj, presne tak