Nabídka odkupu pozemku
Re: Nábytka odkupu pozemku
Ahoj tak se to nějak uklidnilo ,a zájem se přesunul do Kostelce na Hané kde jsme před zhruba 3 roky zdědily nějaké ty metry zemědělské půdy. Tamní statek má zájem nabízí 20Kč za m, pak jsou tu ještě dva a ti zatím mlčí tak uvidíme.
Na Lidické, ale 523/11 Beroun sídlí zemědělská f. BerKus sro, ná registrovanou: Rostlinná výroba
včetně pěstování okrasných rostlin, léčivých a aromatických rostlin na pozemcích vlastních, pronajatých, nebo užívaných na základě jiného právního důvodu.
včetně pěstování okrasných rostlin, léčivých a aromatických rostlin na pozemcích vlastních, pronajatých, nebo užívaných na základě jiného právního důvodu.
-
Ahoj táta dostal taky nabídku na odkup polí od Ing. Martin Cak. Lidická 869 Beroun cakmartin@seznam.cz
Táta chtěl víc, ale nakonec mu to prodal, protože od zemědělců za nájem měl pár stovek a je nakonec spokojen.
Papíry a přepis za tátu vyřešil a táta koupil nová okna.
Asi by to šlo prodat lépe, ale tátovi se nechtěli řešit papíry a běhat kolem toho.
Tak asi tak
VP
Táta chtěl víc, ale nakonec mu to prodal, protože od zemědělců za nájem měl pár stovek a je nakonec spokojen.
Papíry a přepis za tátu vyřešil a táta koupil nová okna.
Asi by to šlo prodat lépe, ale tátovi se nechtěli řešit papíry a běhat kolem toho.
Tak asi tak
VP
A takovým způsobem lidé přicházejí o majetek. Smutné, ale běžné.
ITS a co by s pozemkem dělal když ho nechce???Každopádně ten Cak psal i nám a prodávat pozemek tomuhle člověku určitě né.Já nabídnul místnímu ZD a kývl na jejich cenu,beztak záplavová oblast uprostřed lánu.
Ale udělal jsem jen proto ,abych přikoupil jiný pozemek vedle mého.
Podporujte místní a né překupníky z druhé strany republiky.
Ale udělal jsem jen proto ,abych přikoupil jiný pozemek vedle mého.
Podporujte místní a né překupníky z druhé strany republiky.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
Směnit pozemek je fajn, ale prodat - proč? Kus zeměkoule, dědictví po předcích. Ať to nějaký podnik užívá, třeba zadarmo. Ale prodat?? No asi su blbý.
Aha,OK,tak to vidím stejně,ještě tvrdím co jsem zdědil neprodám a každá generace by měla majetek rozmnožovat,což dělám jako mý předci.
Ale když někdo zdědí pozemek na druhém konci okresu??místní ZD neplatí??on bydlí v domku a nemá potřeby mít pozemek
Ale když někdo zdědí pozemek na druhém konci okresu??místní ZD neplatí??on bydlí v domku a nemá potřeby mít pozemek
No nechtěl jsem to "rozmnožování " psát, ale myslíme to stejně.
Také mám 2,5 tis m2 pozemku někde uprostřed lánu v Krhově u Bojkovic. Daň platím, nikdo mě nic neposílá, ale nechám to tak.
Také mám 2,5 tis m2 pozemku někde uprostřed lánu v Krhově u Bojkovic. Daň platím, nikdo mě nic neposílá, ale nechám to tak.
Nechci a nebudu se s tebou hádat ale elbarto má pravdu. Fungovalo to přesně tak, jak to popisuje a změna ÚP byla provedena za necelé 3 měsíce, když bylo potřeba, vůbec není jediný kdo má takovou zkušenost.sychrovak píše:....Pokud to někdo dokáže tak rychle udělat jak píšeš tak to není ani technicky možné,nebo nemáš ponětí o tom kdy byli žádosti podány a kdy byli řešeny.Nic ve zlém ale zákony jsou všude stejné.... i v Počátkách.elbarto píše:... po 10 tis. prisvevku si clovek uz mozna pripada, jako mudrc, ale v tomto tematu bohuzel nemas pravdu. Je to jedno a nechci se hadat :-)
Podle toho, co tu píšeš, mi připadá, že žiješ někde jinde, nikoli v Čechách.
Nemusíš a asi ani nebudeš se mnou souhlasit, budeš asi zas psát, že to není možné atd. ... Napiš si co chceš, je mi to úplně jedno
Mě je jedno co si myslíš...........Vypracování nového UPO nedělá obec sama.
Výběrové řízení na projektanta ................30 dní
Od vybrání projektanta či firmy běží dalších 30 dní
projektant za 30 dní není schopen nic.............
Obesílá IS,památkáře,ekology,kraj PF,a další dotčené orgány.
Jejich stanoviska zapracuje do projektu a jede se další připomínkové kolečko............připomínkuje se,rozporuje se.
V pulce procesu /tak to bylo u nás tedy po 2 letech/ se dává k seznámení obyvatelstvo,vyhlašuje se veřejné jednánís možností návštěvy přímo u úředníka co to má na starost.Pokud do 30 dnů občan nepřipomínkuje jede to dál.............Bohužel u nás to poslali k přepracování tak se řeší 4 roky a možná zastupitelstvo schválí koncem roku.Nejde to ušít za 3 měsíce ))
Změna UPO je jednodušší, ale musí navazovat na nový ÚP a tu změnu musí otevřít a nikdy ji nevypracovává obec co má třeba 500 obyv. ale správní úřad pod který spadá.I u těchto změn se vyjadřují instituce a zpracovává projekční kancelář.
Za 3 měsíce??? třeba jsou u Vás kouzelníci a neplatí zákonné lhůty 30 a 60 dní.
Ale hádat se nechci,jen jsem u zdroje.
Výběrové řízení na projektanta ................30 dní
Od vybrání projektanta či firmy běží dalších 30 dní
projektant za 30 dní není schopen nic.............
Obesílá IS,památkáře,ekology,kraj PF,a další dotčené orgány.
Jejich stanoviska zapracuje do projektu a jede se další připomínkové kolečko............připomínkuje se,rozporuje se.
V pulce procesu /tak to bylo u nás tedy po 2 letech/ se dává k seznámení obyvatelstvo,vyhlašuje se veřejné jednánís možností návštěvy přímo u úředníka co to má na starost.Pokud do 30 dnů občan nepřipomínkuje jede to dál.............Bohužel u nás to poslali k přepracování tak se řeší 4 roky a možná zastupitelstvo schválí koncem roku.Nejde to ušít za 3 měsíce ))
Změna UPO je jednodušší, ale musí navazovat na nový ÚP a tu změnu musí otevřít a nikdy ji nevypracovává obec co má třeba 500 obyv. ale správní úřad pod který spadá.I u těchto změn se vyjadřují instituce a zpracovává projekční kancelář.
Za 3 měsíce??? třeba jsou u Vás kouzelníci a neplatí zákonné lhůty 30 a 60 dní.
Ale hádat se nechci,jen jsem u zdroje.
http://www.olomouc.eu/zivotni-situace/d ... lanovani/8
http://hodonin.eu/faq/d-1040887/p1=47438
Průběh pořizování a schvalování územního plánu nebo jeho změn – shrnutí
•obec či kraj zveřejní zadání (změn) územního plánu
- zadání je po 30 dnů vystaveno na úřední desce
- do 15 dnů od posledního dne vystavení je možné uplatnit připomínky
•veřejné projednání zadání (změn) územního plánu
•obec nebo kraj zveřejní koncept návrhu (změn) územního plánu
•veřejné projednání konceptu návrhu (změn) územního plánu
- do 30 dnů od konání veřejného projednání je možné uplatnit připomínky
•obec nebo kraj zveřejní návrh (změn) územního plánu
- návrh musí být vystaven po 30 dní na úřední desce
•návrh (změn) územního plánu posoudí nadřízení orgán
- shledá-li nadřízení orgán nedostatky, proces se vrací zpět
•zastupitelstvo obce či kraje schválí územní plán či jeho změnu
Na zpracování podkladů v jednotlivých fázích příprav územního plánu nebo jeho změn nestanoví zákon žádné lhůty. Fakticky může probíhat každá fáze libovolně dlouho – je jen na příslušném úřadu, jak dlouho bude připravovat nezbytné podklady (zadání, koncept, návrh). Lhůty běží pouze ve chvíli, kdy už je podklad pro územní plán nebo jeho změnu v některé fázi zveřejněn.
Územní plán se vyhlašuje rozhodnutím zastupitelstva obce – v praxi má formu obecně závazné vyhlášky obce nebo kraje.
http://www.mirosovice.cz/obecni-urad/uz ... -priprava/
Já vím já jsem vůl ))že Vám vůbec něco píšu........
http://hodonin.eu/faq/d-1040887/p1=47438
Průběh pořizování a schvalování územního plánu nebo jeho změn – shrnutí
•obec či kraj zveřejní zadání (změn) územního plánu
- zadání je po 30 dnů vystaveno na úřední desce
•veřejné projednání zadání (změn) územního plánu
•obec nebo kraj zveřejní koncept návrhu (změn) územního plánu
•veřejné projednání konceptu návrhu (změn) územního plánu
- do 30 dnů od konání veřejného projednání je možné uplatnit připomínky
•obec nebo kraj zveřejní návrh (změn) územního plánu
- návrh musí být vystaven po 30 dní na úřední desce
•návrh (změn) územního plánu posoudí nadřízení orgán
- shledá-li nadřízení orgán nedostatky, proces se vrací zpět
•zastupitelstvo obce či kraje schválí územní plán či jeho změnu
Na zpracování podkladů v jednotlivých fázích příprav územního plánu nebo jeho změn nestanoví zákon žádné lhůty. Fakticky může probíhat každá fáze libovolně dlouho – je jen na příslušném úřadu, jak dlouho bude připravovat nezbytné podklady (zadání, koncept, návrh). Lhůty běží pouze ve chvíli, kdy už je podklad pro územní plán nebo jeho změnu v některé fázi zveřejněn.
Územní plán se vyhlašuje rozhodnutím zastupitelstva obce – v praxi má formu obecně závazné vyhlášky obce nebo kraje.
http://www.mirosovice.cz/obecni-urad/uz ... -priprava/
Já vím já jsem vůl ))že Vám vůbec něco píšu........
- elbarto
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je pouze bohapusta teorie, praxe je naprosto jina. Pokud jsou zastupitele radne zkorumpovani, dokazou se vsim carovat a ramci rady schvalovat zmeny, ktere nemusi zverejnovat. Dal nemas pravdu v posledni vete. Kdyz je uzemni plan zverejnen, probehla odvolani a opet zadne lhuty NEjsou. Cast nasich zastupitelu jsou vlastnici pozemnku, kde schvaluji uzemni plan sami sobe.
V obci nebydlim volbu starosty tedy nemuzu bohuzel ovlivnovat. Strarosta mistnim buranum v obci postavil romskou ubytovnu, cmoudici radi po vsi jako cerna ruka a luxuji zelezo a mistni bezmozci si ho opet zvoli starostou. Jsou proste veci co v cesku nikdy nepochopim. Ale u pivka uz zase remcaji ...
V obci nebydlim volbu starosty tedy nemuzu bohuzel ovlivnovat. Strarosta mistnim buranum v obci postavil romskou ubytovnu, cmoudici radi po vsi jako cerna ruka a luxuji zelezo a mistni bezmozci si ho opet zvoli starostou. Jsou proste veci co v cesku nikdy nepochopim. Ale u pivka uz zase remcaji ...
Mě je to jedno zákonné lhůty platí pro všechny a změnu si starosta sám nezakreslí )
Pokud je u Vás klondike máš možnost na to upozornit.Já když nevím volám na právní oddělení Ministerstva pro místní rozvoj.
To že se u Vás dějí nezákonné věci je Váš průser já popisuji praxi a zákon.U nás Klondike není.
Změna u nás trvá zhruba rok a nedej bože aby se třeba odvolal kraj,ten neovlivníš nebo ekoteroristé.
Nový územní plán který se tvoří ze zákona zpravidla 4-5 let.
Pro malé vesnice to zpracovává město pod která spadají,což jsou zpravidla všechny vesnice do 2-5 tisíc,jak kde,u nás na okrese to můžou dělat dvě města a ty to předkládají dál Kraji.......pochybuji že to provádí bez nich to ani nejde.
Ke všemu se vyjadřuji všechny odbory od pamatkářů,vodohospodáři,ekologové atd...............nikdy né samotné zastupitelstvo složené z laiků.
To jen navrhuje a schvaluje odborně vypracovanou změnu s kulatými razítky.
Takže ano žiji v Čechách ve městě kde to jinak ani nejde než podle zákona...........pohádky jsou pohádky.
Pokud je u Vás klondike máš možnost na to upozornit.Já když nevím volám na právní oddělení Ministerstva pro místní rozvoj.
To že se u Vás dějí nezákonné věci je Váš průser já popisuji praxi a zákon.U nás Klondike není.
Změna u nás trvá zhruba rok a nedej bože aby se třeba odvolal kraj,ten neovlivníš nebo ekoteroristé.
Nový územní plán který se tvoří ze zákona zpravidla 4-5 let.
Pro malé vesnice to zpracovává město pod která spadají,což jsou zpravidla všechny vesnice do 2-5 tisíc,jak kde,u nás na okrese to můžou dělat dvě města a ty to předkládají dál Kraji.......pochybuji že to provádí bez nich to ani nejde.
Ke všemu se vyjadřuji všechny odbory od pamatkářů,vodohospodáři,ekologové atd...............nikdy né samotné zastupitelstvo složené z laiků.
To jen navrhuje a schvaluje odborně vypracovanou změnu s kulatými razítky.
Takže ano žiji v Čechách ve městě kde to jinak ani nejde než podle zákona...........pohádky jsou pohádky.
-
Jestli je to opravdu tak jak říkáš, tak postupovalo zastupitelstvo nezákonně a je to na zrušení. V tom případě je možnost podat příslušné opravné prostředky, případně podnět na nadřízený orgán - přichází v úvahu návrh na obnovu řízení na Krajský úřad, nebo cituji "prostřednictvím návrhu na zrušení opatření obecné povahy nebo jeho části, který je oprávněn podat zejména vlastník dotčené nemovitosti. Územní plán přezkoumává krajský soud, přičemž návrh lze podat nejpozději do 3 let ode dne, kdy územní plán nabude účinnosti."elbarto píše:Tohle je pouze bohapusta teorie, praxe je naprosto jina. Pokud jsou zastupitele radne zkorumpovani, dokazou se vsim carovat a ramci rady schvalovat zmeny, ktere nemusi zverejnovat. Dal nemas pravdu v posledni vete. Kdyz je uzemni plan zverejnen, probehla odvolani a opet zadne lhuty NEjsou. Cast nasich zastupitelu jsou vlastnici pozemnku, kde schvaluji uzemni plan sami sobe.
rozhodně to není tak, že jste vystaveni napospas a nemůžete se bránit...
Já si myslím že je to tím že lidi se nezajímají, vývěsku nečtou a když se něco děje tak se rozčilují a zpravidla je pozdě.Svoji chybu hází na druhé.
Já jim to házím do emailu,mnohdá volám upozorňuji osobně a stejně kašlou na to.
Když byla digitalizace a možnost rozporu /30 dní/ z 55 stavení se seznámit přišli 3 rodiny.Ostatní se na to vykašlali a teď se diví že si musí dokupovat svůj ,,prý,, vlastní majetek.........někdo platil i 16 tisíc.A stačilo málo,zajít na úřad a tam vznést nesouhlas.
Já jim to házím do emailu,mnohdá volám upozorňuji osobně a stejně kašlou na to.
Když byla digitalizace a možnost rozporu /30 dní/ z 55 stavení se seznámit přišli 3 rodiny.Ostatní se na to vykašlali a teď se diví že si musí dokupovat svůj ,,prý,, vlastní majetek.........někdo platil i 16 tisíc.A stačilo málo,zajít na úřad a tam vznést nesouhlas.