MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
boyten
Kontaktovat uživatele:

Re: MINI 070, 075

#3256 Nový příspěvek od boyten »

ahoj kubaxi já ještě nedávno pořád ležel v inzerci viděl bych to takhle rotavátor 8-12, kultivátor 2-3, radlice 3-5, pluh oboustraný +-5. v tis. A to počítám jako originál věci, mám tím namysli, že lehce upravenou radlici z UNI, která se asi nejvíc používá jako náhrada tak i tak není originál :)
Já když jsem kupoval minika s příslušenstvím tak jsem na toto počítal +- 20 tis. z ceny
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.

Tom

#3257 Nový příspěvek od Tom »

Příslušenství je drahé... Při pořízení celé sestavy je počáteční cena vyšší, ale shánět něco originál dodatečně je dost složité a když pro to člověk jezdí po celé republice, tak se ta doprava taky prodraží...
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

strafnik

#3258 Nový příspěvek od strafnik »

Ne jen po republice.... taky po okolních republikách..... je to srdeční sběratelská záležitost! :)

tonoh

#3259 Nový příspěvek od tonoh »

Ahojte, toto vlákno sledujem už asi rok a stále rozmýšľam nad tým či si mám kúpiť MT8 070. Doma mám dvojkolesový Agzat s motorom Briggs Stratton intek pro 6,5 HP, k tomu ešte mám príslušenstvo : rotavátor, jednoradličný pluh, hrobkovače, vyorávač zemiakov, štelovcie teleso. Neviem či by bolo rozumne predať traktorik s rotavátorom a kúpiť miniho, poraďte. Je pravda, že pri práci s minim sa asi toľko nenarobím ako pri dvojkolesovom agzate (je to záťaž na ruky).

Flydali

#3260 Nový příspěvek od Flydali »

... vitaj Slovane,... TonoH : ... nebudeš tomu věřit, ale právě z tohoto důvodu jsem si pořídil miníka a prodal motoblok. Teď si tej roboty na poli užívám pěkně v sedě 8) a jediné na co mám zátěž, je ta část těla, kde začínají být záda sprosté ..... :smich: ...
... neboj se a jdi do toho. Uvidíš, že pohodlí a výkon proti motobloku je trochu jinde. Je důležité, kápnout na dobře zachovalý traktorek a samozřejmě i s nářadím, Ale o tom už tu borci miníčkáři psali o několik příspěvků zpět. A nebo víš ty co ? Znáš někoho ve svém okolí, kdo miníka vlastní ? Věřím tomu, že by ti ho na zkoušku půjčil, taková, jako že zkušební jízda. Za mnou už byli dva borci, jeden kousek ode mě a druhý až z Uh.Brodu. Byli zvědaví zrovna, tak jako ty. Tak se povozili a na družstevním si aj zkusili poorat. Rotavátor jsem měl v té době rozmontovaný, dělal jsem na něm menší úpravu převodu. Tak že, s ním nic. Ale stačilo jim to a vím, že ten jeden si ho na konec pořídil taky. Tak se měj fanfárově .... čau ... :friends:

tonoh

#3261 Nový příspěvek od tonoh »

Ďakujem Flydali za povzbudenie.

boyten
Kontaktovat uživatele:

#3262 Nový příspěvek od boyten »

zdarec všichni ... tonoh až budeš mít minika (nebo cokoliv na čem se sedí) bude tě bolet akorát to co psal flydali a ze začátku ještě trochu možná hlava jak se budeš tlouct, že jsi to měl udělat už dávno.... teda jako nic proti jednoosákům (mám dva) ale pokrok a roky nazastavíš....
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.

kubax

#3263 Nový příspěvek od kubax »

Ahoj , koukam ze minik ma na rotavatoru tisicihran a ne klasickou sestidrazku.
Na trakturku je co? nebo mate nekdo sestidrazky a nekdo tisicihranek? diky za info jak to teda vlastne je.
MT8-050

Flydali

#3264 Nový příspěvek od Flydali »

... vitaj Slovane, ... Kubax, jak na vývodovém hřídeli, tak na rotavátoru je drážkovaný hřídel ... asi 16 drážek, teď už si to přesně nepamatuju ...

kubax

#3265 Nový příspěvek od kubax »

Pokud by tu byl nekdo kdo by mel vaznej zajem o rotavator pluh a kultivator asi bych vedel kde ho sehnat ale jen asi ted dva dny. kdyztak do SZ. diky
MT8-050

mirototh

#3266 Nový příspěvek od mirototh »

zdravím vás:nepotrebujete niekto ten nerezový vrchnák na filter ?
mám s tým aj zánovný filter.

Flydali

#3267 Nový příspěvek od Flydali »

.... vitajte fšichni,... mám na vás takovou prosbu, ... neví někdo, kde sehnat drážkovaný hřídel na náhon ? Potřebuju propojit kardan s vyorávačem (home). Rozměry : počet drážek - 16z, průměry - D 25mm, d 22mm, délka drážkování cca 45mm (a víc), cel. délka - 100 (a víc).... (drážkování evolventní dle DIN 5480 ) .... Předem děkuji za jaké koliv info, pište prosím na SZ , ... Dík ....

texi

#3268 Nový příspěvek od texi »

Dalibore , dala by se použít od p.Karafiáta hřídel napínání č. 68819 za nějakých cca 800,- . Před časem mi ji nabízel,když jsem chtěl pohánět vodní čerpadlo z kardanu. Ale to by ses musel s ním domluvit,zda by Ti vyhovovala. Ahoj.
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994

Flydali

#3269 Nový příspěvek od Flydali »

... vitaj Slovane, ... Texi, asi jsem na to kápnul. Neuvažuji do budoucna využívat přední náhon, tak to odříznu u řemenice, ale ještě počkám co kdyby náhodou.... Zatím čus ...

Tom

#3270 Nový příspěvek od Tom »

Tak to neodřezávej, sundej to, a běž za někým, třeba tady na foru za uživatelem Baťa1, ať ti udělá novou hřídel, resp. protikus. Je škoda to ničit. Já jsem měl takového Miniho, u kterého si někdo řekl, že celý náhon je zbytečný... a tak to uřezal :(
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“