Cim vytapet rodiny dum?

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Jakub Svoboda

Re: Cim vytapet rodiny dum?

#271 Nový příspěvek od Jakub Svoboda »

To zadní přikládání je paráda. Máš to moc pěkný, jen ty vymetací dvířka na chodbě asi nic moc co? No už jsem je viděl v obýváku a koupelně. :pistol:
Já je mám v gráži a je mi jedno kolik bordelu bude okolo.
Jinak mě ekviterma pouští při teplotách kolem 0°C z aku do radiátoru vodu cca 35°C nonstop 24hod a doma je krásně 23°C - kde se spí tak jsou stažené termohlavice. Při -10°C to bylo cca 42°C.
Časové programy jsou dle mě k ničemu, akorát dům pak zbytečně chadne.
Zetor 5611
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#272 Nový příspěvek od Ondras83 »

Jakub Svoboda píše:Pokud máš možnost plynu, tak jdi do plynu...................

kdyz topi el. kotlem, co maji za spotrebni tarif? docetl jsem se, ze se pri spotrebe s el.kotlem dava velkoodberatelska sazba a pak to jde rapidne dolu...?

co totiz ctu na netu nebo shanim info, tak kazdej jde proste po svym byznysu...potrebuje udat 30 cerpadel, aby dostal na pristi rok od Vailantu Ford Custom zadarmo, tak vsude cpe tepelka, potrebuje udat kondenzaky, aby mel priste misto 40% slevu 60%, tak se vsude cpe kondenzak, ale malo kde jsem se docetl o el. kotli za 15 tis...a pritom mi to nezavisle na sobe 2 lidi, co to nepotrebujou na kseft, protoze jen servisuji, tak mi to doporucili a jeden z nich to i provozuje u segry v baraku (s ni jsem se teda jeste nespojil)...kazdej jede po byznysu a na to ja kaslu...vec se ma tak, ze barak mi kresli sestrenka, ktera je tesne po skole a nema zas takovy zkusenosti a kontakty, tak proto si shanim veskery informace o vsem sam a spolu to potom konzultujem...nekdy si rikam, ze je to spatna volba, ale na druhou stranu 2 kamaradi si nechali vsechno naprojektovat a udelat, stalo je to jako moje 2 baraky a nakonec si vsechno nechavaji predelavat a shani na rychlo informace....proste kde je zalobovano, tam to frciiii :)

pepeee

#273 Nový příspěvek od pepeee »

Jakub Svoboda píše: To zadní přikládání je paráda............................
Mám vymetací dvířka na půdě, tam to všechno prošťourám a dole pak jen pootevřu dvířka a nasadím vysavač který to vše krásně vysaje a v chodbě není ani jedna sazička :)

redcrown

#274 Nový příspěvek od redcrown »

Ondras83: ptáš se o radu. Už kousek zpět jsem psal, že bych v případě lidí jako seš ty koupil kondezák, přesto že plyn nesnáším, viz zmíněné důvody. A ani kotle neprodávám ......
Nevím jak to je s tarifem na elektrokotel, ale podle mě ti normálně buchnou tarif na přímotop a hotovo, v podstatě nejdražší tarif
hydraulický půdní vrták http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 54&t=71067 , http://youtu.be/jVfCw5lBRcI
SU32, Hackert FUW 250, VS20A, MAG Fronius 250, TIG 200 AC/DC

Jakub Svoboda

#275 Nový příspěvek od Jakub Svoboda »

Ondras83: Tarif teď z hlavy netuším, ale zkusím to vyzjistit. Ale myslím, že tam je něco kolem 18hodnízkého tarifu a určitě to není velkoodběr - ten máme u nás ve firmě kde je měsíční spotřea el. 3 500 000Kč.

Jinak tchán má firmu a mimojiné dělá sevisáka Geminoxu a také nepotřebuje honit nějaké kšefty aby prodal určitý počet kusů pro výhody něčeho zadarmo a co jsme se bavili tak těch servisů na tyto kotle moc není. Prostě se neserou. Montuje vše od elektrokotlů, automatů na tuhé, kondenzáků a turbo plyňáků až po soláry a víceméně vždy záleží na konkrétní aplikaci, poloze domu, inženýrských sítí atd......., ale věšinou kde je plyn, tak do novostaveb dává plyn.
Zetor 5611
Fendt F12HL
Fekál 3m3, Fahr KM22

Jakub Svoboda

#276 Nový příspěvek od Jakub Svoboda »

pepeee: Samosebou vysavač je super, také jej používám, hlavně přičištění kotle. To já si vylezu na sřechu, sednu si na hřeben a vymetám celé dolů.
Zetor 5611
Fendt F12HL
Fekál 3m3, Fahr KM22

Britt

#277 Nový příspěvek od Britt »

Když ten plyn je pěkně drahej. Mám starší barák, nezateplenej a za plyn jsem platil strašnou pálku. Teď jedu 1 sezónu na uhelnej automat a jsem na polovině nákladů za teplo. V létě chci ještě dát kombinovanej bojler.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Jakub Svoboda

#278 Nový příspěvek od Jakub Svoboda »

Samosebou plyn je dobrý do novostaveb,když jsou malé tepelné ztráty, to jsem již psal.
Máme 22let starý barák a plyn pouštím jen když není nikdo doma jinak tuhé. Kombi bojler mám také.
Jen pro info přikládám foto mého domu pro představu velikosti. Vytápěna všechna tři patra cca 260m2 podlahové plochy, půdorys 11x11m

Obrázek
Zetor 5611
Fendt F12HL
Fekál 3m3, Fahr KM22

milda.svo

#279 Nový příspěvek od milda.svo »

Ondras83: Ahoj elektro kotel je blbost protopíš tak 40 000kc dej plyn nebo tepelny cerpadlo a podlahovku.Unas plyn není tak sem dal tepelny cerpadlo vzduch voda mesicne sem ted projel 2300kc s topenim tuv kterou ohriva tc a el. na celej barak.Barak ytong lambda 375 fasáda ještě nezateplena jo tepelna ztrata 6.8kw

krajan

#280 Nový příspěvek od krajan »

jeden kurenar mi povedal ze cerpadlo (bez ohladu na jeho velku cenu ,vrt a nakoniec sa ti po 3 rokoch pokazi ) si v podstate vygeneruje len asi 50% tepla (energie )
Vždy je na vine len malé kladivo
Zabi bobra zachrániš strom
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=65774
nieco z youtube https://www.youtube.com/watch?v=fooaNIi ... wl&index=2

Britt

#281 Nový příspěvek od Britt »

Jakub Svoboda: Mám něco podobného, jenže 50 let starého.

milda.svo

#282 Nový příspěvek od milda.svo »

Na takovej barak bych volil automat kotel na uhli a topis polovic nez plynem.

Jakub Svoboda

#283 Nový příspěvek od Jakub Svoboda »

Teď nevím zda to bylo na mě nebo na Britt. O něco výše jsem psal, že mám les a zatím i dost dřeva, tak topím do aku. Dům je 3roky po totální rekostrukci všeho a topení se dimenzovalo na nízkoteplotní, právě kvůli kondenzačnímu kotli. Proto také ta aku, jelikož kdybych pustil 70°C vodu napřímo tak máme doma saunu. Ale první rok po rekostrukci se topilo jen plynem (nebyl dokončen seterén s kotelnou) a celý den doma 23°C - žádné časové programy. A sezóna 30000Kč včetně vody a vaření což ve srovnání s jinými u nás ve vsi tak sme pořád na polovině ceny za plyn. Tato sezóna mě zatím vyšla tak cca 2000Kč - nafta, benzím a elektrika na přípravu cca 20m3 dřeva. Až nebude dřevo tak jen koupím pod Viadrus hořák a bude.
Zetor 5611
Fendt F12HL
Fekál 3m3, Fahr KM22

Britt

#284 Nový příspěvek od Britt »

Tak do toho bych nešel. Když jsem četl ty trable a potíže s přestavěným Viadrusem na automat, je lepší si koupit hotovej kotel. Cenově to také není nic moc rozdíl.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#285 Nový příspěvek od Ondras83 »

milda.svo: mas radiatory nebo jen podlahovku?...jsem naklonenej na ten kondenzak...kdo by tohle mel umet spocitat, co se vyplati vic?

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“