Agzat
Moderátor: DYK
Re: Agzat
Já si myslím, že vrchní díl převodovky Agzat pro dvoutakt s 80 mm spojkou by to měl mít přesně jako Vari. V tom nálitku vyvrtaná díra a v ní pružný kolík za který se spona zachytne. Když je to dobře vyvrtaný - za vertikání osou kolíku - spona dobře přilehne k motoru a držííí!!!
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
takisto to mam aj ja ako ty na dvojtakte a zapol som normalne vari motor mozno mam volnejsie spony ale pri vrchu sa mi tazko zapinaju aspon drzia. vsetko mi pasovalo len som musel spojku nastelovat lebo ked som mal rychlost a ubraty plyn tak mi traktorik stale siel
Naposledy upravil(a) jack30 dne čtv úno 19, 2015 4:19 pm, celkem upraveno 1 x.
Podle zkušeností s Vari, nelze použít "univerzální" připojení motorů dvou a čtyřtakt ani stran rozměrů oněch bodů. Proto vám to tak zlobí, přetahujete sponu a když to pak povolujete, může vám to prsty urazit jak vystřelí.
mne tie spony ani neprecvaknu do zapnutej polohy, stale sa samy odpajaju
na Vari prevodovkach s adapterami na stortakt som prisiel na to ze ked su otocene skosenou hranou do von tak sa daju zapnut aj spony z dvojtaktu
nema niekto foto prevodovky Agzat s upnutym motorom Jikov?
na Vari prevodovkach s adapterami na stortakt som prisiel na to ze ked su otocene skosenou hranou do von tak sa daju zapnut aj spony z dvojtaktu
nema niekto foto prevodovky Agzat s upnutym motorom Jikov?
ked vytiahnes motor z prevodovky kukni sa zboku na blok kde je spojka tam je taka diera ked pootocis motorom tak v tej diere sa ti ukaze srobik alebo matka a tym stelujes spojku .volnobeh som mal dobry spojka mi nevypinala poriadne
Tak to nebude samo sebou a něco se tam stalo. Motor se spojkou od nova ji má seřízenou. A když tak, tak provozem lze pozorovat opačné problémy. Tedy že spojka zabírá o malinko později.
nasiel som nieco vydys este aj taketo zapinanie je.neviem ako to zvecsit tak tu mas lin http://nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?f=22&t=35693
klikni na ten obrazok jemu sa zvecsi
klikni na ten obrazok jemu sa zvecsi
- Přílohy
-
- prevodovka-agzat-.JPG (5.37 KiB) Zobrazeno 2475 x
Re: Agzat + Jikov spojka 80mm
Mel jsem stejnou potiz po zakoupeni Agzatu - pritom jsem jim jasne rikal, ze tam pujde Jikov (80 mm spojka). Spony odskakovaly, protoze dodane uchytky byly zobakem dal od osy spojky, nez by bylo zdravo pro Jikov.
Namisto reklamace jsem narychlo odsrouboval puvodni uchytky a uriznul z mensiho uhelniku 2 kousky na jejich misto, vyvrtal v nich diry na puvodni sroubky a trefil se tak, ze spony drzi a nepusti.
Vyhoda je v tom, ze plosky Agzatu na prisroubovani uchytek jsou ofrezovane sikmo, takze jde najit polohu, kdy spony nejenze neodskakuji, ale tahnou dost, az by se mohly i natahnout, pokud by se uhelnicky posunuly a prisroubovaly moc dolu.
Resenim rovnez je pouzit puvodni uchytky a ofrezovat = zeslabit dost tlustou dosedaci plochu, cimz se dostanou vic k ose spojky a spony budou bezpecne drzet. Frezku jsem momentalne nemel v dosahu a tak jsem zaimprovizoval a spolehlive to drzi.