Sloupové vrtačky

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
kenybz

Re: sloupové vrtačky

#466 Nový příspěvek od kenybz »

Baťo reverz řeší ty dva stykače v levo a celů logiku ovládání řeší ten pertinaxový přepínač
funguje to poloautomaticky a nebo manuálně ovládání šlapkou krásné jednoduché a už to nadělalo milóny závitů a vůle žádné akorát sa vtom gdosi hrabal a přehodil dráty na přívodech k stykačům a normálně dal dve fáze na sebe :shock: a ještě tam byl uplně rozpadlý ten přepínač a tak si to dělalo co chtělo

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#467 Nový příspěvek od elbarto »

To mas tezky. T6 nebo T9 na starem stroji vypadaji skutecne udesne. Ty litinaky mi prijdou sice stylove, ale presne jak pises na tlacidla je nutny svalovec hi,hi.
Osobne v pripade T6 vyndavam u stopek gumove chranicky na vyssi IP65. Tlacitko potom chodi paradne zlehka a tez mam zatim vsechny prstiky :-)

Obcas se daji sehnat i nova bakelitova tlacitka tusim z madarskych nebo nemeckych stroju. Vzhled dobovy, funkce slusna a hlavne dira stejna, jako T6.

salus

#468 Nový příspěvek od salus »

elbarto píše:Obcas se daji sehnat i nova bakelitova tlacitka tusim z madarskych nebo nemeckych stroju. Vzhled dobovy, funkce slusna a hlavne dira stejna, jako T6.
Díra stejná? a jakou teď myslíš 30mm nebo 22mm?
Protože pokud nevíš tak i ovládací hlavice T6 (Elektropřístroj Písek) se vyráběly s průměrem 22mm.

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#469 Nový příspěvek od elbarto »

Pisu T6 tak dira 30. Nastupce s dirou 22 uz neni T6, ale tusim T9 a T10 kamarade :-), kdyz uz chces rejpat ...

salus

#470 Nový příspěvek od salus »

Nechci rejpat ale hlavice T6 se vyráběly zpočátku s upínacím průměrem 30mm a pak později i s upínacím průměrem 22mm. Nemám to teď po ruce, ale můžu Ti to dokázat jak fyzicky tak i fotkama, mám obojího provedení hafo i s originálníma krabičkama. Vyčkej později sem můžu dát fotky (všechno totiž neskladuju v bytovce).

Možná Ti trochu pomůže i tenhle odkaz: http://www.elektroodbyttp.cz/hlavice--b ... du-t6-22-2 je to průměr 30mm? :tone:

milda87

#471 Nový příspěvek od milda87 »

elbarto píše:................. kamarade :-), kdyz uz chces rejpat ...
Ty jsi ňákej afektovanej? Už jsem si všim víckrát,že chytáš dřív než na první dobrou.....

Jsou tu většinou lidi úplně v pohodě,tak buď taky! :friends:

:D

salus

#472 Nový příspěvek od salus »

Když někomu něco radím tak jedině v případě že to vím na 100% ne jako Ty když to jen tušíš. Takže se uklidni. Já jsem si naopak u Tebe všiml, že se sereš do věcí o kterých víš prd.
HOWGH.

capumpor

#473 Nový příspěvek od capumpor »

Huš, nechte se. Já se s Bártem znám osobně a můžu vám říct s klidným svědomím, že je naprosto vpohodě. Vždyť tam napsal smajlíka.
Tak toho prosím nechte už v počátku, ať se to tady nerozjede jako na NC fóru a zamknou to. Dík

kenybz

#474 Nový příspěvek od kenybz »

někdy to prostě blbě vyzní a ten co to píše to nemyslí tak hr jak to s textu vypadá...
tak prosím kliid hoši
na forech na netu jsou i lidi co mají vyčtěné informace z příspěvků ale i to pokládám za plus
když člověk třeba co v životě nezapojil hydraulicků hadicu je za pár let na fóru odborníkem
a je poznat že se za ty roky hodně zdokonalil a už ví aspoň teorii která třeba praktika třeba nezajímá
ideální je vědět a prakticky umět...
to co jsem napsal nemyslím v žádném případě na někoho osobně

milda87

#475 Nový příspěvek od milda87 »

Já myslím,že to tu v klidu je a určitě to tak i zůstane......

Vrátil bych se už k vrtačkám!!

elbarto
Kontaktovat uživatele:

#476 Nový příspěvek od elbarto »

... obcas se alespon rozviri stojate vody hi,hi,hi :-)

dartagnan11

#477 Nový příspěvek od dartagnan11 »

kenybz píše:Baťo reverz řeší ty dva stykače v levo a celů logiku ovládání řeší ten pertinaxový přepínač
funguje to poloautomaticky a nebo manuálně ovládání šlapkou krásné jednoduché a už to nadělalo milóny závitů a vůle žádné akorát sa vtom gdosi hrabal a přehodil dráty na přívodech k stykačům a normálně dal dve fáze na sebe :shock: a ještě tam byl uplně rozpadlý ten přepínač a tak si to dělalo co chtělo
Ják jsem četl tak se v těhle systémech zapojení vrtaček vyznáš, já momentálně řeším přepojení vrtačky vs 32 reverzního ovládání na tlačitkové ovládání s centrální stropkou jak to měly modely vs 32a, se stykačemi, ale měljsem tu asi 3 elektrijáře a každý jiný názor a řešení nakonec jsem z jejih řešení pěkně zmateny.
Dokázal by jsi mi dobře poradit, stávající elektrika je na odpis zaoxidovaná a i prý slušně sfušovaná.

Pavel

#478 Nový příspěvek od Pavel »

me zejtra prijde elektrikar na vr4 blbne aretace

dartagnan11

#479 Nový příspěvek od dartagnan11 »

tak se máš obyčejnou elektriku vypinač, zásuvka a vidlice není problém ale složitější zapojení do toho se nehrnu a netroufám si na to beru elektrikáře, ale staří machři taky v okolí vymřely a mladí tomu nehový ten tak hodinu prvne zkoumá co a jak staréj koukl změřil a věděl hned.

kenybz

#480 Nový příspěvek od kenybz »

dartagnan11
když bude čas....
no vyznám ...prostě si stoupnu k pokazené mašině a když je schéma tak to jde rychle když není tak to trvá dýl...toto sů jednoduché věci možu dat nějaků fotku kde už je to složitější hlavně zezačátku než to dostaneš dopalice
největší problém je když to někdo rozvrtá přeháže dráty atd...a nato aby člověk uměl nemusí byt zrovna starý fachman jen je třeba chtít a zajímat se..... mě nikdo neučil ale učím se sám asi od 5-ti let
schéma má tuším tumlík v návodech ke stažení

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“