UKT,LKT a parta z lesa VIII

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Žerik2
Kontaktovat uživatele:

Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII

#271 Nový příspěvek od Žerik2 »

jimV píše:10-11 tun to je celkem dost ne to by tady u nas v kopcich asi moc nebylo na vyjezdy
no je lehči než hsm a koukni se na videa jake kopce dělaji s nim a a jde to :)

dulik

#272 Nový příspěvek od dulik »

Hoši začal jsem vyrábět lanovku a narazil jsem na problém se kterým bych potřeboval pomoci. Chtěl bych něco velikostí i konstrukcí podobného jako třeba Maxwald Mini nebo Savall. Jde mi o to, jak vůbec ten vozík na nosném laně bezpečně drží když je na jedné straně otevřený. Chápu, že hodně udělá gravitace ale když na videu vidím jak s tím kolikrát vazač kvrdlá, dobrovolně bych pod to nelez.Na jednom videu jsem viděl, že při přejezdu patek se tam vyklopila taková závora ale jinak to všichni filmujou z druhé strany aby byla hezky vidět značka výrobce. A ty nosné rolny mají normální probrání na lano nebo je ta drážka hluboká aby bylo vedení i do stran? Díky za každou radu!!

mato81

#273 Nový příspěvek od mato81 »

dulik píše:Hoši začal jsem vyrábět lanovku a narazil jsem na problém se kterým bych potřeboval pomoci. Chtěl bych něco velikostí i konstrukcí podobného jako třeba Maxwald Mini nebo Savall. Jde mi o to, jak vůbec ten vozík na nosném laně bezpečně drží když je na jedné straně otevřený. Chápu, že hodně udělá gravitace ale když na videu vidím jak s tím kolikrát vazač kvrdlá, dobrovolně bych pod to nelez.Na jednom videu jsem viděl, že při přejezdu patek se tam vyklopila taková závora ale jinak to všichni filmujou z druhé strany aby byla hezky vidět značka výrobce. A ty nosné rolny mají normální probrání na lano nebo je ta drážka hluboká aby bylo vedení i do stran? Díky za každou radu!!
su tam "zavory"na strune,ktore sa vyklapaju do hora,ked nahadzujes vozik na nosne lano staci vozik polozit a zaskocia same,ked chces zhodit musis "zavory" pridvihnut a vybrat lano...rolny su tam trebars ako na tun40 len vacsie.....mozem sa opytat co s tym planujes tahat?....my mame tento vozik http://www.tst-seilkran.at/_lccms_/_000 ... ger&MID=70

karis

#274 Nový příspěvek od karis »

Na presne ceny ale je treba vediet specifikaciu orientacne to snad staci.[/quote]

Vážený pane , traktor LKT je stavebnicí, kde základem je stroj schopný práce v lese, ale příslušenství, které násobí jeho výkon a pro obsluhu vytváří moderní pracovní prostředí se na tento stroj montuje, přičemž řada doplňků se musí založit už ve výrobě, jejich dodatečná montáž je možná, ale není to jednoduché , proto je dobré znát Vaše podmínky a potřeby, cena základního stroje je skutečný základ , na který se pak montují doplňky, např. naviják 2 x 10 t , dálkové ovládání stroje, hydraulická ruka, axiální kloub, což je šlágr poslední doby, pošlete nám na Vás kontakt a bychom Vás mohli vyhledat a dát Vám potřebné vysvětlení a informace.

LKT 81 ITL základ 109.000,- € bez DPH a dopravy maximální výbava 206.000,- € bez DPH a dopravy

LKT 82 základní výbava 119.000,-€ bez DPH a dopravy maximální výbava 216.210,- € bez DPH a dopravy

LKT 150 základní výbava 135.500,- € bez DPH a dopravy maximální výbava 234.500,- € bez DPH a dopravy

Ceny jsou v cenové hladině leden 2015 a mohou se měnit v závislosti na vývoji cen použitých komponentů.

TESAS TOP s.r.o.

dulik

#275 Nový příspěvek od dulik »

mato81: Chci něco hodně malého aby to moc nevážilo a šlo to rychle postavit. Dělám hodně probírky takže tu tvou 2,5 tunovou bych vážně nevyužil. Možná by mi stačila půltuna. Na you tube je pár šikovných udělátek, dokonce i domadělů ale přijde mi, že mechanizmus vozíků se přísně tají nebo se předpokládá, že to každý zná. U nás je kopců celkem dost, byla by asi lepší než to mordovat navijákem ani železnýmu koníku se tam nechce. Materiál na stavbu řešit nemusím tak bych chtěl zkusit tu minilanovku.

Kevin63

#276 Nový příspěvek od Kevin63 »

dulik píše:mato81: Chci něco hodně malého aby to moc nevážilo a šlo to rychle postavit. Dělám hodně probírky takže tu tvou 2,5 tunovou bych vážně nevyužil. Možná by mi stačila půltuna. Na you tube je pár šikovných udělátek, dokonce i domadělů ale přijde mi, že mechanizmus vozíků se přísně tají nebo se předpokládá, že to každý zná. U nás je kopců celkem dost, byla by asi lepší než to mordovat navijákem ani železnýmu koníku se tam nechce. Materiál na stavbu řešit nemusím tak bych chtěl zkusit tu minilanovku.
To chceš v probírce stavět lanovku? :-/ To radši pozvi koňáka.

mato81

#277 Nový příspěvek od mato81 »

dulik:pozor maxvald a savall nie su idealne na prebierky...pri tychto lanovkach potrebujes v poraste este kona aby ti to hrbkoval,ak to nechces taht po jednom kuse...ak mas kusy trebars 5m od seba nezapnes ich na raz,ale musis pritiahnut a pripinat na x krat....viem ze na videu je to pekne,ale ak sa lepsie pozries,je to narezane na hromade a u nas sa tak prebierky nerobia...viem o com hovorim,mali sme najprv vozik presne na tento sposob,1.robota nan bola kalamita,drevo 1-2m3,tahalo sa s tym fajne,lebo do vozika vtahujes polovicnou silou kedze je tam kladka,no potom prisla prebierka a to sa uz s tymto nedalo robit...ak nedocielis aby lanovka fungoval na principe zberneho lana,tak sa len narobis a vykon nebude..vozik s kladkou sa ti oplati len v pripade ze mas vhodne drevo a budes ho posielat pojednom alebo to mat na kope

kody2

#278 Nový příspěvek od kody2 »

Kevin63 píše:
dulik píše:mato81: Chci něco hodně malého aby to moc nevážilo a šlo to rychle postavit. Dělám hodně probírky takže tu tvou 2,5 tunovou bych vážně nevyužil. Možná by mi stačila půltuna. Na you tube je pár šikovných udělátek, dokonce i domadělů ale přijde mi, že mechanizmus vozíků se přísně tají nebo se předpokládá, že to každý zná. U nás je kopců celkem dost, byla by asi lepší než to mordovat navijákem ani železnýmu koníku se tam nechce. Materiál na stavbu řešit nemusím tak bych chtěl zkusit tu minilanovku.
To chceš v probírce stavět lanovku? :-/ To radši pozvi koňáka.
A proč by nestavěl? Bych chtěl vidět toho koňáka, jak to tahá třeba 300 metrů do kopce, kde se sotva držíš na nohách.

dulik

#279 Nový příspěvek od dulik »

Sakra Mato, uvědomuješ si žes mi pokazil radost hned po ránu? :) :friends: Na těch prezentačních videjích to právě vypadá, že je to stroj bez kterého už nemůžu existovat.
Ale teď vážně, viděl jsem i video kde tahaj právě probírky. Strom přeříz na pár dílů a pak to vytahal i s větvema. Špičky hodit stranou pro štěpkovač a svah je čistej a hajnej určo spokojenej. U nás jsme hodně v roklích na kamení, když to náhodou jde navijákovat je to o nervy, furt to za něco drží, běhat kolem toho je únavný... znáte to. Tak jsem si myslel, že udělat malou lanovku by bylo celkem řešení. O nějakou rentabilitu mi vůbec nejde, nehoním kubíky, neživí mě to, byla by používána párkrát v roce. Jde o to nepřijít domů zmordovanej, uhoněnej. Nehodlám do ní investovat ani kačku, když se nepovede nařežu lano do navijáku a budu mít zásobu do konce života.
Jen to zajištění vozíku jsem stále nepobral, chtělo by to vidět. Vozejček už je připravený a jdu točit rolny.

Tomáš Staněk

#280 Nový příspěvek od Tomáš Staněk »

naša práca časem bude víc fotek http://tomsn94.rajce.idnes.cz/prace_v_lese_2015/

Jan Karlik

#281 Nový příspěvek od Jan Karlik »

Ten štíplý buk je supr, takové fotky tu nemůžeš dávat. :smich: :friends:

Tomáš Staněk

#282 Nový příspěvek od Tomáš Staněk »

Jan Karlik píše:Ten štíplý buk je supr, takové fotky tu nemůžeš dávat. :smich: :friends:
Tak každý den neni posvícení :smich:

Jan Karlik

#283 Nový příspěvek od Jan Karlik »

Před rokem takto přikryl buk jednoho "těžaře" od nás, už je v pohodě, ale manévry tam byly dobré. Seděl tam i vrtulník... :shock:

Tomáš Staněk

#284 Nový příspěvek od Tomáš Staněk »

Jan Karlik píše:Před rokem takto přikryl buk jednoho "těžaře" od nás, už je v pohodě, ale manévry tam byly dobré. Seděl tam i vrtulník... :shock:
to věřím to se stane tak rychle že ani nevíš jak

jimV

#285 Nový příspěvek od jimV »

hosi kurva davajte pozor takova stipa s buku ti urve hlavu ihned

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“