Fortschritt E930/931
Moderátor: DYK
- Killer Koly
Re: Fortschritt E930/931
jestli klobouckem myslis fajfku na svicku, tak ne, je to plastova koncovka. zkousel jsem jak tu zahnutou, klasickou fajfku, tak rovnou s VN kabelem do auta. rozdil zadny.
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
- Killer Koly
nechces to trochu vysvetlit? nejak nechapu, jaky je rozdil mezi tema svickama. co je original a co je obycejna na motorku??? pro kazdy zazehovy motor (motocyklovy, automobilovy, 2T,4T, atd.) je predepsana nejka svicka s nejakou tepelnou hodnotou, pripadne odrusenim. a jak a kde nastavim odtrh na elektronickem zapalovani ? nic takoveho tam prece neni, pletes si to s kladivkama:-/ a ktere srouby mam proboha dotahnout?? v kazdem motoru je totiz spoustu pohyblivych casti, ktere generuji vibrace. a zadny motor nema srouby, ktere dotazenim ty vibrace eliminuji.mam pocit, ze v tom mas trochu hokej...77FANOUŠ píše:Nekupuj original svičku,dej tam obyčejnou na motorku a dej větši odtr,že se ti to třepe tak skus dotahnout šrouby.anebo skus na karburatoru na jehli dej na 2 dražku z vrchu.
posunuti jehly nic neresi, musi se nastavit i dalsi ovladaci prvky. pokud je karburator serizeny, tak neni duvod s jehlou hybat. a ver mi, ze pred tim, nez se ta porucha vyskytla, tak serizeny byl. za tech 25 let, co se pohybuju kolem techto frez, jsem se to naucil
Cus Killer,ja pouzivam svicku brisku 15....Jede v pohode.
Ale napadla mna jedna vec,skus vymenit rotor z magnetama z funkcneho stroja,ci uz tie magnety nebudu magneticky oslabene,je to len taky blbi napat-pokus...
Ale napadla mna jedna vec,skus vymenit rotor z magnetama z funkcneho stroja,ci uz tie magnety nebudu magneticky oslabene,je to len taky blbi napat-pokus...
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.
Mam na mysli opotrebovane...Niko01 píše:Cus Killer,ja pouzivam svicku brisku 15....Jede v pohode.
- Killer Koly
Niko01 píše:Mam na mysli opotrebovane...Niko01 píše:Cus Killer,ja pouzivam svicku brisku 15....Jede v pohode.
priprav se na poradnou oziracku Bylo to tema mgnetama, to jedine jsem nemenil a ono to funguje!!!
JSI GENIUS!
v lete se stavim, tak prijedu s cisternou chlastu a strizlive nas nedostanou, jeste jednou diky moc
Tak gratulujem k odstraneni zahady.A ako vyzerali tie magneti,niesu tam praskliny alebo zaserkane drobnima kovovyma casticama...A co ferda,jak jede po zahriati,nedusi sa a ma aj motor tach,este by som ho pre istotu trochu zapriahol nech neco za sebu taha .
Killer ja som Fanousa pochopil s tim ottrhom trochu inak,ci on nemyslel zvetcit medzeru na sviecke nedzi elektrodama.
No a teraz sa vsetci zamyslime ci naozaj by nebolo lepsie zainvestovat do toho zapalka z VAPE,mna konkretne tie hokusi pokusi zo zapalkom vysli na nejaku tu stovku ecek (€)kym som zistil ze mam vadnu NOVU zapalovaciu cievku.
Killer ja som Fanousa pochopil s tim ottrhom trochu inak,ci on nemyslel zvetcit medzeru na sviecke nedzi elektrodama.
No a teraz sa vsetci zamyslime ci naozaj by nebolo lepsie zainvestovat do toho zapalka z VAPE,mna konkretne tie hokusi pokusi zo zapalkom vysli na nejaku tu stovku ecek (€)kym som zistil ze mam vadnu NOVU zapalovaciu cievku.
- Killer Koly
gratulovat nemusis, byla to tvoje zasluha. dneska jsem to odzkousel, vsechno bez problemu, plny vozik suti tahla jak zamlada. ani nezakuckala, proste pohoda. ten rotor byl bez poskozeni, poto mi nebyl podezrely, navic je to jen "kus zeleza". magneticky je, ale zda se mi to nejak slabe. a moje stejne slabe znalosti fyziky mi rikaji, ze magneticka sila permanentniho magnetu klesa se stoupajici teplotou. v tom byl zrejme zakopany pes.Niko01 píše:Tak gratulujem k odstraneni zahady.A ako vyzerali tie magneti,niesu tam praskliny alebo zaserkane drobnima kovovyma casticama...A co ferda,jak jede po zahriati,nedusi sa a ma aj motor tach,este by som ho pre istotu trochu zapriahol nech neco za sebu taha .
s tim VAPE mas pravdu, uz nad tim hodne dlouho premyslim (teda od te doby, kdy jsi to tu poprve zminil), jen ty prachy nejak nejsou... na jare ale prodam motorku, tak ho poridim
S tim geniem to neni tak na 100% .
Majstr rozebere 300 krat karbec a za boha ne a ne dojit proc mu nedrzi volnobech a ferda sa po prydani plynu dusi,a on mal genius vypadnutu gumicku na supatku od sitica,mamlas jeden ...
Tak cez leto ta cekam,neze ta svagor ozere skorej nez JA...
Majstr rozebere 300 krat karbec a za boha ne a ne dojit proc mu nedrzi volnobech a ferda sa po prydani plynu dusi,a on mal genius vypadnutu gumicku na supatku od sitica,mamlas jeden ...
Tak cez leto ta cekam,neze ta svagor ozere skorej nez JA...
- Killer Koly
to vis, chybama se clovek uci
s tou navstevou pocitam, uz jsem na to pripravil zenu. ale strizlivy asi moc neprijedu
s tou navstevou pocitam, uz jsem na to pripravil zenu. ale strizlivy asi moc neprijedu
Zdravím :-)
Jsem tu nový, popravdě bych potřeboval pár informací o tomhle peklostroji :-). Chtěl jsem se zeptat, jestli pasuje nějaké příslušenství, třeba hrobkovací sestava nebo vyorávač brambor třeba z VARI.
Třeba tenhle vyorávač brambor má být na VARI, ale uchycením vypadá dost podobně (ne-li stejně) jako vyorávač brambor v katalogu dílů na straně 96 (Přístroj na vyorávání brambor A24).
Děda mi slíbil jeho Fortschritta 930 (bez zpátečky s najetýma tak 5 hodinama od výroby, použil ho jen jednou a od té doby 20 let stojí), má k tomu akorát kola s volnoběžkama a závažím, rotavátor a to "stavěcí" těleso a ten stojan/zvedák, tak sháním příslušenství... Už jsem sehnal plečkovací kola A44, ještě bych potřeboval obracák (A17), hrobkovací radličky (A16), kypřič (A13 nebo A18), vyorávač brambor (A24) a ty orebný návleky, tak kdyby někdo měl přebytečný, budu rád :-). Samozřejmě projíždím inzertní servery, ale většinou je všechno dál, jak 100km od baráku nebo vcelku i s frézou .
Díky.
David.
Jsem tu nový, popravdě bych potřeboval pár informací o tomhle peklostroji :-). Chtěl jsem se zeptat, jestli pasuje nějaké příslušenství, třeba hrobkovací sestava nebo vyorávač brambor třeba z VARI.
Třeba tenhle vyorávač brambor má být na VARI, ale uchycením vypadá dost podobně (ne-li stejně) jako vyorávač brambor v katalogu dílů na straně 96 (Přístroj na vyorávání brambor A24).
Děda mi slíbil jeho Fortschritta 930 (bez zpátečky s najetýma tak 5 hodinama od výroby, použil ho jen jednou a od té doby 20 let stojí), má k tomu akorát kola s volnoběžkama a závažím, rotavátor a to "stavěcí" těleso a ten stojan/zvedák, tak sháním příslušenství... Už jsem sehnal plečkovací kola A44, ještě bych potřeboval obracák (A17), hrobkovací radličky (A16), kypřič (A13 nebo A18), vyorávač brambor (A24) a ty orebný návleky, tak kdyby někdo měl přebytečný, budu rád :-). Samozřejmě projíždím inzertní servery, ale většinou je všechno dál, jak 100km od baráku nebo vcelku i s frézou .
Díky.
David.
- Killer Koly
blahopreju k dobremu kousku pouzit se da samozrejme cokoliv, otazka je, jak to prizpusobis. pokud sezenes naradi na jiny stroj, predelavej to naradi, ne frezu. melo by to taky odpovidat vykonu, fortschritt zvladne hodne, ale ma fakt jem 50 ccm (obvykle), takze naradi napr. z PF by asi nezvladnul
ta radlicka na obrazku ma stejny system, nebal bych se ji pouzit, maximalne nekde pribrousis nebo navaris. vozik neshanej origo, vypada sice moc pekne, ale je vicemene na nic. je to original autoprives, jen prizpusobeny. vyrob si vlastni a nejlip sklapeci
ta radlicka na obrazku ma stejny system, nebal bych se ji pouzit, maximalne nekde pribrousis nebo navaris. vozik neshanej origo, vypada sice moc pekne, ale je vicemene na nic. je to original autoprives, jen prizpusobeny. vyrob si vlastni a nejlip sklapeci
Zdarec,potřeboval bych opět poradit.Nalil jsem do převodovky olej asi 2 deci,vypadalo to že tam nic neni, a ted mi to za jizdy mezi motorem a prevodovkou vyhazuje ven,ale nejde tam vidět,tak nevim jestli je to ok,že přebytek vyhaže ven nebo tam mam nějakou prasklinu a za chodu to teče,když ju nahnu tak z toho šroubu ve předu nic neteče,tak nevim jak zjistit,či je tam dostatek oleju nebo ne.dik..jinak blahopřeji Killer že to maš v kupě a že ti to funguje jak ma,ja ti to špatně napsal,ale to už je jedno,co tady čtu tak NIKO,je fakt genius.je to frajer.
-
Nazdar forschritáci , chcem sa spýtať či by bol dobrý na forschritt karbes 16n1 ?
- Killer Koly
dik za blahoprani, nebyt jeho, tak si budu dlouho lamat hlavu. na ten olej existuje merka. na leve strane je sroubek, ktery zdanlive nic nedrzi. je tam napsani oil a takova sipka. to je kontrolni hladina oleje. freza by mela byt vodorovne, studena a po vysroubovani by mel olej vytekat renkym praminkem.77FANOUŠ píše:Zdarec,potřeboval bych opět poradit.Nalil jsem do převodovky olej asi 2 deci,vypadalo to že tam nic neni, a ted mi to za jizdy mezi motorem a prevodovkou vyhazuje ven,ale nejde tam vidět,tak nevim jestli je to ok,že přebytek vyhaže ven nebo tam mam nějakou prasklinu a za chodu to teče,když ju nahnu tak z toho šroubu ve předu nic neteče,tak nevim jak zjistit,či je tam dostatek oleju nebo ne.dik..jinak blahopřeji Killer že to maš v kupě a že ti to funguje jak ma,ja ti to špatně napsal,ale to už je jedno,co tady čtu tak NIKO,je fakt genius.je to frajer.
Cau Fanousi...a do ktorej prevodovky si dal ten olej???nejak mna plete ten predni sroub-když ju nahnu tak z toho šroubu ve předu nic neteče
Do simsonackej sa da cca 4deci.-zbytek popisu uz dal Killer
Do spodnej sylovej prevodovky sa dava vazelina,ja tam vzdicky supnu celu tubu vazelini a vydrzi to tam tak 2 az 3 roky...http://www.vapp.cz/eshop-detail/vazelin ... a-loziska/
Tonyfarmer ferda pojede aj na ten karbec 16n1...je len trochu odlisni od 16n3
Do simsonackej sa da cca 4deci.-zbytek popisu uz dal Killer
Do spodnej sylovej prevodovky sa dava vazelina,ja tam vzdicky supnu celu tubu vazelini a vydrzi to tam tak 2 az 3 roky...http://www.vapp.cz/eshop-detail/vazelin ... a-loziska/
Tonyfarmer ferda pojede aj na ten karbec 16n1...je len trochu odlisni od 16n3