Jirkův ZETOR 7245
Moderátor: Lukashil
Re: Jirkův ZETOR 7245
V robote mame dve 7745 na kolesach 12,2-24 a 16,9-30 a tie idu cca 28km/h +- a viem ze ked som pretesnoval spodok tak mali 51zubove kolesa lebo na jednej (kravinovej) som to koleso musel aj menit (vylomene zuby). Asi je to kus od kusu. co kus to original
můžeme se tu dohadovat,ale asi je tu spoustu možnosti jak poměnit poměry mezi napravama,ale poměry jsou pořád stejné,at jedeš do předu nebo do zadu,kolečka v rychlostce na to nemají vliv,nebavím se o rozvodovce a sestupu,jen to chce tu správnou rychlost kdy se to tam dole začne ozívat
- Radek ZX10R
To je pravda,u zetora člověk nikdy neví
tak veru
dívám se do http://www.zetor-shop.cz/ a podívejte se na ty možnosti předek těžká 6745 3189 25km
7245 3198 30km
a teď zaleží na jaký kola se pan zetor rozhodl to dat
7245 3198 30km
a teď zaleží na jaký kola se pan zetor rozhodl to dat
Jirka: az ted jsem si vsiml, ze jsi dal cenu. Pro me je to nezajimavy, mam to k tobe pres celou republiku... Jinak samozrejme proti ty cene nic nemam.
já mám rychlou 77, pneu 16,9-30 a 11,2-24, 51 zubů a 4 a 5 kvalt kvičí taky. takže asi mám jinej diferák v přední nápravě (ještě jsem neměl rozdělaný)
asi nejlepší je zvednou půlku traktoru, udělat značky na kolech a točit, přičemž přední kola by měli urazit o 5% větší dráhu
asi nejlepší je zvednou půlku traktoru, udělat značky na kolech a točit, přičemž přední kola by měli urazit o 5% větší dráhu
ja mam na 77 v zadu 19,9-30 v predu 12,4-24 kolo 51 zubu slozeno podle tabulky a pro zajmavost jsem zkousel udelat ty znacky a predni kolo slo cca o silu spalku rychlejc
tak jsem si to pro zajímavost zvednul, tak dráha (obvod) předního kola 337 cm a zadní kolo ujelo na jednu otáčku předního kola dráhu 323 cm, z toho mi vyšlo že mám předek o 4% rychlejší což je tak jak by mělo správně býttrago105 píše:já mám rychlou 77, pneu 16,9-30 a 11,2-24, 51 zubů a 4 a 5 kvalt kvičí taky. takže asi mám jinej diferák v přední nápravě (ještě jsem neměl rozdělaný)
- zetorak jirka
Samozřejmě, to je jasný, a já na to ani tak netrvám, že by museli za každou cenu jit z baráku. Když je nikdo nebude potřebovat, tak až budu mít náládu tak je šoupnu na pětadvácu, tam mám ty samí ale na kaši sjetý. zatím je ta chuť mizivá.sita píše:Jirka: az ted jsem si vsiml, ze jsi dal cenu. Pro me je to nezajimavy, mam to k tobe pres celou republiku... Jinak samozrejme proti ty cene nic nemam.
- zetorak jirka
Je to jak říká Toňa, spousta možností a co traktor ,to originál. Tak že jsem rád, že jsem to sladil tak že to je bez problému a převody řešit nebudu, ať tam je co chce, hlavně že to jezdí. No né ?
- Zetor 6211
Jirko, škoda že tě nedošla trpělivost o měsíc dřív Jsou to radiály? Už jsem ale koupilzetorak jirka píše:V loni jsem dal na 72jku nový gumy , neuváženě jsem dal 12,4 ke třicítkám v zadu, dnes mi došla trpělivost a šli dolu. absolutně nevícházej se zadkem, a když ho zapnu tak jdu o kvalt dolu, a na vypnutí vždycky kousek couvnout, a to nemluvím o zvuku rychlostky. Prostě tam nemaj co dělat. Dal jsem zese 11,2 a je po problému. teď se mi tu válej noví 12,4 bez využití . Kdyby byl zájem, tak jsou připraveny jít z baráku. Holt čím je člověk starší tím mu to míň myslí a za blbost se platí. http://zetorak.rajce.net/2015-02-10_001
Zetor 6245(s motorem7201)
Nothing runs like a Deere :-)
Nothing runs like a Deere :-)
- zetorak jirka
Ano, radialy.Zetor 6211 píše:Jirko, škoda že tě nedošla trpělivost o měsíc dřív Jsou to radiály? Už jsem ale koupilzetorak jirka píše:V loni jsem dal na 72jku nový gumy , neuváženě jsem dal 12,4 ke třicítkám v zadu, dnes mi došla trpělivost a šli dolu. absolutně nevícházej se zadkem, a když ho zapnu tak jdu o kvalt dolu, a na vypnutí vždycky kousek couvnout, a to nemluvím o zvuku rychlostky. Prostě tam nemaj co dělat. Dal jsem zese 11,2 a je po problému. teď se mi tu válej noví 12,4 bez využití . Kdyby byl zájem, tak jsou připraveny jít z baráku. Holt čím je člověk starší tím mu to míň myslí a za blbost se platí. http://zetorak.rajce.net/2015-02-10_001
- zetorak jirka
No jo , fakt jo. Ono když předek a zadek pasujou k sobě, tak jak to je od výrobce, tak to zřejmě jde, ale to co jsem měl já to byl asi ekstrém , z důvodu jakýho koliv, (velikost kol, převody,jinej diferák, jiný portáli a td.) Takle jak to mám teď, bych na štyrku mohl jezdit po suchý silnici taky a nijak by se to nejevilo.