Rozzikův Zetor 50 Super

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
pasekař

Re: Rozzikův Zetor 50 Super

#16 Nový příspěvek od pasekař »

Ta pásovina co je na páce ovládaní šavlí musí jít propojit ztou trubkou co je vní ta podelná drážka. Je to dost špatně vydět máš to hodně vevnitř zrezivěný,opravdu by stálo za zvážení celkova prohlýdka převodovky

Rozzik

#17 Nový příspěvek od Rozzik »

pasekař píše:Ta pásovina co je na páce ovládaní šavlí musí jít propojit ztou trubkou co je vní ta podelná drážka. Je to dost špatně vydět máš to hodně vevnitř zrezivěný,opravdu by stálo za zvážení celkova prohlýdka převodovky
Tak jsem to pochopil dobre ze to ma byt do toho zahaknuty cepem, ale nevim jestli to tahlo (pasovina) ma byt ve predu nebo v zadu po smeru jizdy? Aby ta packa na hydrauliku nebyla pootocena o 180 stupnu?
Cus
Jednou měř a třikrát řež! :)
Foto album: https://photos.app.goo.gl/bHQ5upK8wDy8Jc4NA

pasekař

#18 Nový příspěvek od pasekař »

Paka ovládaní hydraulikx podle té fotky musí být otočná o 180 dopředu a ta svislá trubka se musí hybat směrem k ose ovládaní paky hydrauliky

mareko

#19 Nový příspěvek od mareko »

Já bych to nezkoušel ani zprovoznit pokud tam je to ,co tam je.Počkej až bude teplo a vypusti olej.Dej tam nový ,ve kterém nebudou žmolky a kousky rzi.Jinak si tu hydrauliku odepíšeš úplně. :ano:
diesel to je koncert

Rozzik

#20 Nový příspěvek od Rozzik »

mareko píše:Já bych to nezkoušel ani zprovoznit pokud tam je to ,co tam je.Počkej až bude teplo a vypusti olej.Dej tam nový ,ve kterém nebudou žmolky a kousky rzi.Jinak si tu hydrauliku odepíšeš úplně. :ano:
.
Jestli bude v lete chvilku cas, tak bych to sai rozebral, ale on to neni jakoby rez, jen vysrazenej olepenej olej. Tak snad to nebude tak hrozny.
Jinak jsem dneska zkousel taky konecne vyjet ze stodoli, mel jsem pekne nabitou baterku (150A) a nalit jsem do chladice rovnou nemrzku. Napumpoval jsem pekne nafticku a parkrat se otocil motor a hned na poprve to chytlo. Vyjel jsem ze stodoli a nechal to pekne prohrat. Nafoukal jse si mekke predni kolo a taky sedacku, ale tam bude asi nekde dira, protoze mi hned zase usla. Je to fakt stroj, z te chvilky jak jsem mackal spojku (mam uplne vyhlazenej pedal) tak me z toho boli noha jeste ted. Asi si budu muset davat o knedlik navic, abych to umacknul. Jo jeste pred startovanim jsem tam pekne urovnal to tahlo hydrauliky. Pak jsem zkousel zapinat nahon a timi tu hydrauliku, ale ani tuk, proste mi to tou pakou neslo zapnout. Porad to jakoby skakalo pres zuby a to jsem mel zmacklou spojku az na podlahu a ani tuk. Pritom kdyz mi to ten kluk od ktereho jsem to kupoval ukazoval, tak to normalne slo. Tak nevim kde jsem delal chybu.
Taky budu potrebovat sehnat ten sdruzeny pristroj (pocitadlo motohodin a otackomer) vubec jsem nedokazal odhadnout jake to ma otacky.
Pri nastartovani to ukazovalo mazani az na 7, po 15min to slezlo na 4, tak uvidim az to bude poradne zahrate na kolik to jeste sleze. Stim stelovanim jsem zatim nic nezkousel.
Dam sem fotku a ma i video ale to sem asi nepujde vlozit co?
Zatim cus

mareko

#21 Nový příspěvek od mareko »

tlak 7 to nebyla zase taková zima .To je dost.Ja bych ten olej slil a alespoň přecedil.bude tam nečistota .
diesel to je koncert

Rozzik

#22 Nový příspěvek od Rozzik »

mareko píše:tlak 7 to nebyla zase taková zima .To je dost.Ja bych ten olej slil a alespoň přecedil.bude tam nečistota .
Ve stodole bylo tak asi 7°C, ten olej v prevodovce vyleju, asi uz pristi vikend, ten tam rozhodne nenecham. Koupil jsem 40 litru PP90 za 45Kč za litr i s DPH (1800,-). Ten motorovej ten je skoro novej, ale bylo ho tam dost malo, dolil jsem tam 4 litry a je to na maximu. Tak proto to taky tak dobre mazalo. Jen nevim proc mi tam nesel zaradit
ten nahon a pustit tu hydrauliku? TO fakt nevim proc to slo pres zuby?
Cus

tomasberry
Kontaktovat uživatele:

#23 Nový příspěvek od tomasberry »

A když neběží motor tak to tam vrazíš, když si s tím trochu pohneš? ohle vypadá na spojku když ti to jde přes zuby.

Jaryn

#24 Nový příspěvek od Jaryn »

Mě taky nešel zapnout nahon,strašně to skákalo přez zuby,seřídil jsem spojku a chodí mi to jak med...
I když tě holka zradí,i to se může stát,zůstane ti zetor věrný kamarád...

Rozzik

#25 Nový příspěvek od Rozzik »

Jaryn píše:Mě taky nešel zapnout nahon,strašně to skákalo přez zuby,seřídil jsem spojku a chodí mi to jak med...
Pri vyplem motoru jsem to nezkousel. Ale divne je ze tomu klukovi to normalka slo. Jak by se stelovala ta spojka? Ona ma ty dve polohy co? Diky cus

Jaryn

#26 Nový příspěvek od Jaryn »

Jasně,má 2 polohy,při první poloze se zastaví traktor a při 2 se ti zastaví náhon.sundaš ty okýnka z boku spojky a seřídíš si ty packy,jedny jsou pojezdový a jedny náhonový,nesmíš to poplest,já tam mám vůly mezy packou a ložiskem tak 2mm.nesmí se ti točit ložisko no,neni to složity to serídit.
I když tě holka zradí,i to se může stát,zůstane ti zetor věrný kamarád...

honzar

#27 Nový příspěvek od honzar »

Ale být tebou tak ten olej stáhnu.Tim hodně ničíš čerpadlo.

Jonáš
Kontaktovat uživatele:

#28 Nový příspěvek od Jonáš »

K té spojce,mě řikali na pojezdovou lemelu vuli asi 4 mm mezi packama a ložiskem a na náhonovou o 2-4 mm víc.Pojezdová lamela je ta přední blíž k motoru
Kudy já jel,tam těžko bys šel! http://www.ekologickapaliva.com

,,Parta je dobrá věc,ale dva jsou moc"!

osobní doprava do 14 osob
prodej palivového dřeva a briket
tel:604 411 828

Rozzik

#29 Nový příspěvek od Rozzik »

Jonáš píše:K té spojce,mě řikali na pojezdovou lemelu vuli asi 4 mm mezi packama a ložiskem a na náhonovou o 2-4 mm víc.Pojezdová lamela je ta přední blíž k motoru
Diky jeste juknu do manualu, jestli tam neco nebudou psat.
Cus

Rozzik

#30 Nový příspěvek od Rozzik »

Posilam fotky nedelniho startu. Mam i video o velikosti necele 3 MB, ale nejde vlozit. Klidne ho nekumu poslu aby ho sem vlozil.
Cus
Přílohy
P3150005.JPG

Odpovědět

Zpět na „Zetor Super 35-50“