WINEA,CABRIO,VEGA II

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Orešanec2

Re: VINEA,CABRIO,VEGA II

#2626 Nový příspěvek od Orešanec2 »

So zavazim som nemal nikdy problem co sa tyk vyvazenosti. Na tk 10 co som mal, tak tam boli prelezane pneumatiky z tvrdej gumy. Tam nadskakovali trochu kolesa a zavazia tam neboli ziadne. Tak ma napada, skuste skontrolovat ci sedia dobre ukosy zabazi na diskoch.

thovt

#2627 Nový příspěvek od thovt »

MT8-232 30 píše:Marku, píšeš, že je problém udržet VEGU na silnici s novou rychlejší převodovkou. Já mám VEGU 30 starší 350 Mth, a jak dám závaží do předních kol už na půl plynu mě kola kmitají, že musím ubrat plyn a to na nové silnici. Pánové nemáte s tím nějakou skušenost, potřebuji poradit.
Ahoj tak si nech v pneuservisu vyvážit kola jako u nákladního vozidla.

MT8-232 30

#2628 Nový příspěvek od MT8-232 30 »

Thovte, kolo se dá vyvážit, ale bez závaží se závažím to nejde, protože závaží je upevněno imbusy do šroubů držích disk kola. Poraďte jakým způsobem naszujete závaží.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#2629 Nový příspěvek od Antony30011 »

Nejlepší je našroubovat do jedné díry delší závitnici, na tu nasadit závaží a pak přidělat zbývající dva šrouby. Závitnicu vydělat a třetí šroub ;-) to je rada odtud, sám sem to nevymyslel :D

DYK

#2630 Nový příspěvek od DYK »

Ono je to hmota, když se točí kolo i s závažím a k tomu hmotnost stroje a je to. Závaží se nedá nějak centrovat líp, než je vyrobené a vyvrtané díry. Rada se závitovkou je dobrá a univerzální, která se používá i při usazování portálů na Zetoru, aby se nové gufero neponičilo dřív, než se traktor pohne.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Miniagro

#2631 Nový příspěvek od Miniagro »

Jedno zapomenuté video z podzimu

lukas513

#2632 Nový příspěvek od lukas513 »

Řeším dylema ... na Vinei jsem udělal kompletni spojku, a od začátku nejde mačkat co mám traktor ... má stím někdo problém a nebo nějaká vychytávka.... veškerej problém je v lanovodu protože když traktor zlomím do prava tak jak staks jde zmáčknout ale na druhou stranu deš ..

Boschrexroth

#2633 Nový příspěvek od Boschrexroth »

Já dneska relaxoval v lese, stahovali jsme břízu a nějaké kůrovce.

Obrázek

Obrázek

PULDrapalik

#2634 Nový příspěvek od PULDrapalik »

8) okolo je sníh a tady ani .... nic

Boschrexroth

#2635 Nový příspěvek od Boschrexroth »

Když jsem koukal na fotky tvého traktora tak si říkám, že u vás je snad už jaro, :)

Anebo že by to byly fotky z minulého roku :shock: ??

PULDrapalik

#2636 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Je hnusně,fouká vítr a nikde sněhu,blbá zima to je

MT8-232 30

#2637 Nový příspěvek od MT8-232 30 »

Zravím pánové,
u nás dnes bylo parádně tak jsem objel polnosti, na sluníčku za sklem jenom ve svetru. Ale mám dotaz na kolik sázíte brambory, já sázím na otočená kola dva řádky mezi kola je to asi 55 cm babosedem a když kopčím tak trhám konce už založených brambor, nemůžu víc přihrnout zdá se mě že je to málo. Máte nějaké rozšíření, nebo už do toho nevjíždíte? Nechci moc používat chemii rači bych brambory víckrát projel. Když jsem měl TK sadil jsem na 75 a to už se mě zdálo hodně, na videu asi Itálie sadí sazečem dvojitý řádek a rozteč mají na kola.

https://www.youtube.com/watch?v=lFXXqAw ... yg&index=2

Tom

#2638 Nový příspěvek od Tom »

To je věc, kterou řeším taky... Letos se mi podařilo veškeré plodiny sjednotit na rozchod 82 cm (zelenina dvouřádek - mezi řádky 30 cm) a brambory jeden řádek... No... a pořídil jsem Vegu a je to zase v pejru. Takže uvažuju právě otočit kola, zeleninu předělat na trojřádek a brambory na dvouřádek... Bohužel, taky mám strach z toho, že ta rozteč bude malá.... Ty otočené disky by byly lepší i na orbu... Letos brambory udělám na těch 90 a uvidím... Kdysi u bývalé přítelkyně to tak taky s MT8 050 dělali a šlo to... V Americe je rozteč 90 cm běžná. Uvidíme...
K tomu přejíždění rostlin... Mám takový nápad... v zimě se mi to realizovat nepodařilo, třeba se mi to podaří během sezony... Chtěl jsem udělat takové sundávací kryty na kola, takový plech, který by rostliny rozrážel a zabránil jim, aby šly pod kolo... Plech nebo takovou "klec" z kulatinek... nevypadalo by to tak blbě... Já vzhledem ke světlé výšce malotraktorů okopávám maximálně dvakrát... Chemii taky moc nepoužívám, ale loni se mi vyplatilo hned po sadbě postříkat proti klíčícímu plevelu... A byl to hodně rozdíl oproti roku před tím 8)
Babička mi říkala, že s koňma dělali brambory taky na 55 cm. Taky mě napadlo udělat takové "dvojice" řádků, kdy by ty mezi kolama byly blíž u sebe a ty meziřádky pojezdové by byly širší.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

MT8-232 30

#2639 Nový příspěvek od MT8-232 30 »

Tome díval ses na ten odkaz jak to delají JIŽANI (itálie, španělsko) to si myslím bylo řešení. A o přejíždění nati mě nešlo spíš o to , že při ohrnování vyhrábnu malé brambory. Líbí se mě i ten postřikovač žádná ramena a slušný záběr. Také mám Vegu.
https://www.youtube.com/watch?v=lFXXqAw ... yg&index=2
https://www.youtube.com/watch?v=3cFiaEW ... g&index=11

DYK

#2640 Nový příspěvek od DYK »

Nevím, co je kde ve světě běžné a jak je nutné se tímto tvrzením konejšit pro naše podmínky, ale je taky třeba sázet na rozteč vyhovující vyoravači. 60cm je podle mne minimum v našich podmínkách. Píšu o tom proto, že třeba po shlédnutí videí - kdo seče u nás takto zelenou nať? Asi jen málo kdo a když, tak jde cestou desikace. Většina nechává nať poschnout, ale pak se vystavuje riziku, bude-li rok jako loňský, bude kvalita hlíz špatná - flekatá. Proboha co je za problém udělat nadstavce na 120 cm? Když už to neřeší výrobce.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“