Karavan ponorka
Re: Karavan ponorka
Není to až tak strašnej problém. Odhlačuje a přihlašuje se najednou a to v místě, kde je vlek přihlášenej. Takže se na tvůj magistrát, kde jsi vlek přihlásil musí dostavit prodejce i kupující a tam provést změnu. Nutně k tomu nemusí být oba, stačí, když jeden druhého splnomocní ověřenou plnou mocí. Vzor plné moci mám, mohu ti ho poslat. Pochopitelně, ale kupující předtím musí udělat evidenčku a pojistku. Já to tak měl, koupil jsem vlek a odjel s velkým i malým techničákem, doma jsem udělal pojistku a evidenčku, všechny doklady jsem si naskenoval a pak poslal prodávajícímu, který vlek na mně přehlásil a poslal mi doklady zase zpět.
Poslal jsem: TP, OTP, protokol o evidenční kontrole, ověřenou plnou moc k zastupování na registru vozidel, zelenou kartu mojí + prodávajícího, na kterou jsem od něj přijel domů a 1000,-Kč na poplatky a náklady.
Dostal jsem zpátky: TP s převodem na mně, nový OTP s mýmy údaji, mojí zelenou kartu.
Poslal jsem: TP, OTP, protokol o evidenční kontrole, ověřenou plnou moc k zastupování na registru vozidel, zelenou kartu mojí + prodávajícího, na kterou jsem od něj přijel domů a 1000,-Kč na poplatky a náklady.
Dostal jsem zpátky: TP s převodem na mně, nový OTP s mýmy údaji, mojí zelenou kartu.
To byl férovej partner, bohužel v dnešní době se najdou i jiní . Je to tak trochu nahlavu, nevidím v tom žádnej přínos.... Navíc nechávat RZ i když to jde do jiného okresu to zde již jednou bylo, měl jsem auto z mělnickou RZ a vsade me zde brali cajti, zvláště jak jsem jel v noci .
Ano, v dnešní době, kdy nemůžeš věřit ani sousedovi je o hubu někomu svěřit veškeré originály dokladů a ještě mu dát peníze na převod. Je to totálně zpackanej zákon a ještě než začal platit se vědělo, že je špatněj a bude se muset novelizovat. Pravděpodobně od 1.7.2015.
Původní návrh zákona měl být takový, že se zruší polopřevody a odhláška i přihláška se sjednotí v jeden úkon a je jedno zda se tento úkon provede v bydlišti prodávajícího nebo kupujícího. Ovšem až pak se přišlo na to, že je to nereálné dělat odhlášku i přihlášku z jiného magistrátu než z toho, kde je vozidlo aktuálně přihlášeno. Pokud by se měla dělat odhláška z jiného magitrátu, musel by si úředník vyžádat doklady k vozidlu na magistrátu, kde je vozidlo aktuálně přihlášené. To by zase na každém magistrátu musel být extra úředník, který by čekal a ihned vyřizoval žádosti z jiných magistrátů na kopírování dokladů o vozidlu. A vy, jako přihlašující by jste na svém úřadu čekali než se někde rozhýbe úředník a pošle tomu vašemu úředníkovi doklady od vozidla, které jste koupili v jiném okrese a chcete si ho přihlásit na sebe. Je to prostě paskvil a doplatěj na něj jen obyčejný lidi.
Původní návrh zákona měl být takový, že se zruší polopřevody a odhláška i přihláška se sjednotí v jeden úkon a je jedno zda se tento úkon provede v bydlišti prodávajícího nebo kupujícího. Ovšem až pak se přišlo na to, že je to nereálné dělat odhlášku i přihlášku z jiného magistrátu než z toho, kde je vozidlo aktuálně přihlášeno. Pokud by se měla dělat odhláška z jiného magitrátu, musel by si úředník vyžádat doklady k vozidlu na magistrátu, kde je vozidlo aktuálně přihlášené. To by zase na každém magistrátu musel být extra úředník, který by čekal a ihned vyřizoval žádosti z jiných magistrátů na kopírování dokladů o vozidlu. A vy, jako přihlašující by jste na svém úřadu čekali než se někde rozhýbe úředník a pošle tomu vašemu úředníkovi doklady od vozidla, které jste koupili v jiném okrese a chcete si ho přihlásit na sebe. Je to prostě paskvil a doplatěj na něj jen obyčejný lidi.
Už to řeším s tím prodaným . Ale copak já já jsem starý poctivec u mě se kupující nemusí bát . Já se naopak bojím co paní s tou mojí ponorkou . Doufám že nebude dělat problémy . Tfuj Tfuj . Nebudu mít klid dokud nebudou papíry na mě převedeny
Volal pán z Hlučína že mě 10 dá . Ale už byl obchod po telefonu sjednaný s tím pánem co tady včera byl . Ponorka už je někde ve Světlé nad Sázavou a já jsem i za 8k rád . Na to že byla zima volalo celkem dost lidí .
Jasněé, chápu tě, ale když tak koukám, tak je celkem nepoměr v cenách, když ještě vezmu v potas tu tvojí druhou ponorku, která je nejmladší z těch všech našich a byla s ledničkou a předstanem jen za 8000.
Jasný máš pravdu . A já budu fakt rád až budou ty papíry vyřešené . Pak teprve budu přemýšlet co dále bude následovat za práce . Řeším problém . Ponorka je zaparkována v Pergole na zahradě . Potřebuji evidenční . Na cestě k ponorce je půl metru sněhu + kopec . Moje RS sníh vyhrne to je malý problém ale můj starý focus tdci karavan nevytáhne hore kopcem . Co by jste poradily ? Mám oj karavanu nějak přivázat k traktoru ? Na traktoru nemám kouli jen závěs z V3S tam by šla koule našroubovat ale on je kloubový nezničilo by to žehličku na ponorce ?
PS Můžu tu evidenční uplatit ale už se mě zvedá kufr z takových - Raději bych tam jel a rovnou udělal novou stk stojí jen 250 Kč
PS2 Ještě soused srnomrd má ladu nivu 4x4 myslíte že by vytáhla ponorku na cestu ? Já vím nevíte jak je kopec velký no dost ... A nechci ponorku poškodit to bych neunesl
PS Můžu tu evidenční uplatit ale už se mě zvedá kufr z takových - Raději bych tam jel a rovnou udělal novou stk stojí jen 250 Kč
PS2 Ještě soused srnomrd má ladu nivu 4x4 myslíte že by vytáhla ponorku na cestu ? Já vím nevíte jak je kopec velký no dost ... A nechci ponorku poškodit to bych neunesl
Když ju nezkusíš vytáhnout, tak to nezjistíš, jestli to jde. Určitě by šla za RS jen přivázat a pomalu táhnout, do kopce nehrozí, že by se tě snažila předjet a narazila do RSáka. Ta niva by s ní rovněž mohla pohnout, ikdyž na mokrý namrzlý trávě nic moc. Jedině, že by jsi ještě zapřáhnul tu nivu ty do RS
Vsadím na RS má řetězy a v zimě vyjede vše . Díky
Nevím jak je tomu nyní, ale loni platil papír od technické jako evidenčka, je tam totiž napsáno že z hlediska evidenční kontroly auto vyhovuje, tím pádem se ušetří ty 200Kč. Optej se prvně na úřadě jak je to letos, ale mělo by to být stejné. Najdi si přes městskej úřad mailovou adresu a napiš jim tam, já to takto prktikuji v Třebíči již pár let a vždy do druhého dne odpoví a již pár korunek mi ušetřili. Na technický řeknou že je potřeba co nejvíc věcí, jsou to peníze za nic pro ně
Jinak nafoť ten kopec. Že by focus byl taká zdechlina? Bydlím totiž na kopcu a tchán ve vedlejší dědině také a 25 let starej renolt nemá problém a to jsem tahal sakra těžkej vlek. Akorát na polariskách to byl boj, ale po návratu ke Good Yearu zase pohoda. Dokonce jsem s ní prohrnoval sníh.
Jinak nafoť ten kopec. Že by focus byl taká zdechlina? Bydlím totiž na kopcu a tchán ve vedlejší dědině také a 25 let starej renolt nemá problém a to jsem tahal sakra těžkej vlek. Akorát na polariskách to byl boj, ale po návratu ke Good Yearu zase pohoda. Dokonce jsem s ní prohrnoval sníh.
Asi jak kde, někde stačí protokol o provedené STK a někde musí být v protokolu uvedeno, že slouží i jako evidenční kontrola. U nás ve Varech protokol o STK vůbec neakceptují, pouze protokol o evidenční kontrole. A platil jsem za ní 399,-Kčzetor6340 píše:Nevím jak je tomu nyní, ale loni platil papír od technické jako evidenčka, je tam totiž napsáno že z hlediska evidenční kontroly auto vyhovuje, tím pádem se ušetří ty 200Kč. Optej se prvně na úřadě jak je to letos, ale mělo by to být stejné. Najdi si přes městskej úřad mailovou adresu a napiš jim tam, já to takto prktikuji v Třebíči již pár let a vždy do druhého dne odpoví a již pár korunek mi ušetřili. Na technický řeknou že je potřeba co nejvíc věcí, jsou to peníze za nic pro ně
To funguje všude, akorát ten protokol s STK nesmí být starší jak 30 dní a musí být psaný na nového majitele.
Zkrátka všude to nefunguje, konkrétně ne u nás ve Varech.
Já se zeptám no . Ale mě nebolí dát 180 za evidenčku a 250 za STK . Hlavně aby byl karavan na mě napsaný . To jediný mě teď trápí .