Čelní nakladače

nakladače, jeřáby, lopaty za traktor, stohařr, zdvižky, ruky..

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
trago105

Re: Čelní nakladače

#106 Nový příspěvek od trago105 »

Ten Barny je kousek ode mě a je jen překupník co tahá věci z Polska... bral jsem od něj baličku na senáž

mazhor

#107 Nový příspěvek od mazhor »

S Barnym jsem se bavil loni v Brne na vystave,kdyz jsem shanel mulcovac. Nebyl zrovna 2x prijemnej, navic nemel nijak zajimavou cenu. Ale zajimalo by me, jak o "svych" nakladacich mluvi, jakou dava zaruku, jaka je cena montaze atd.

Jozka

#108 Nový příspěvek od Jozka »

mazhor píše:Popravde take se porad divam po necem levnejsim. Cca 80tis je preci jen dost penez. I me by 800kg prakticky stacil - nakladac bych mel hlavne na baliky a na nakladani kulatiny v lese, na coz 800kg vyhovuje s prehledem a velkou rezevou. Ovsem chtel jsem s nim na podzim nakladat i hnuj a pri tlaceni lopaty do hnoje se to tezko odhaduje. Neco ohnout/urvat je hned a co pak s tim?
Ze nema paralelogram je velka chyba. Parkat jsem delal se starym humpolcem bez nej a je to fakt opruz. Porad si lopatu musis vyrovnavat a hodne to zdrzuje.

Ten druhy nakladac je skoro stejny jako tento http://www.agroseznam.cz/cz/agrobazar/d ... dalsi.html

Rikal ti prodejce Barny o svych nakladacich neco zajimavyho?
Na tyto nakladače se asi musí opatrně. I když ten na 800 kg vypadá pevněji a musí něco vydržet. Na vlastní oči jsem ho ale neviděl.
S paralelogramem za nějaké menší peníze nakladač sehnat nejde. Možná jde, ale starší. Tuto možnost mi lidé, co mají čelní nakladače, nedoporučují.

Co jsem našel s paralelogramem tak je tady od společnosti Hydrometal: http://stroje.bazos.cz/inzerat/42641888 ... -800kg.php , ale s paralelogramem je za 75 tis - tak to už je lepší vzít od p. Kupky za cca 80 tis, ale s nosností 1600kg a kompletně vybaven.

Díval jsem se i na tento nakladač: http://www.agroseznam.cz/cz/agrobazar/d ... dalsi.html
byl jsem se podívat i u jednoho, co jej má na Z7341 - po ročním provozu jej ale kompletně předělal (zkrátil, ať tak netrčí před traktor, vyztužil podvázání a dodělal euroupínání a tyto nakladače mají klasický třípákový rozvaděč v kabině) takže ten jsem asi zavrhl. Ale s prodejcem prý byla super komunikace, přijeli a v ceně i namontovali.

Já chci určitě euroupínání, paralelogramu se asi kvůli nižší ceně budu muset vzdát. Europínání hlavně z důvodu, kdybych si někdy třeba půjčil nebo dokoupil nějaké nářadí, tak ať to pasuje.

Jinak Bárny by to v ceně nakladače i dovezl. O montáži jsme se nebavili, asi nezajišťuje.

Jinak neříkal o nakladačích nic, co by mě překvapilo, v telefonu působil solidně. Nevím jakou má pověst.

Jozka

#109 Nový příspěvek od Jozka »

mazhor

#110 Nový příspěvek od mazhor »

Jozka: Ten nakladac s paralelogramem je za 65, ale ty asi myslis cenu i s dani - nejlepsi je sehnat nejakeho znameho zemedelce, ktery by byl ochotnej koupit nakladac na svou firmu.
800kg skoro staci, jeden prodejce mi tvrdil, ze tyhle zetory 52-77xx stejne na zvedani vic jak tuny nejsou staveny, musi se pak davat dozadu zavazi a dost trpi predni naprava. Take vaha nakladace je mensi.
Euroupinani je zaklad, ovsem skoro stejnej zaklad je paralelogram a 3.funkce. Pri mem planovanem obcasnem pouzivani pocitam s zivotnosti "nadosmrti" a mam strach, abych se casem mlatil do hlavy, ze kvuli usetreni "par" tisicovek se celej zivot trapim. Uvazuju, ze s porizenim jeste chvili pockam a nejakou korunu dosetrim.
Jestli mas i ty nakladac jen na obcasne pouziti, neni od veci mrknout i na system odpojovani vylozniku od ramu. Aby u toho clovek nestravil mladi. Kamarad z vedlejsi vesnice ma na Proxime humpolec 120Sli a je to otazka 10ti minut, coz je super.
Rozhodne netvrdim, ze ma Barny spatnou povest! Rikam jen sve chabe osobni zkusenosti, kdy na me pusobil ne zrovna prijemne. I kdyz jestli ho na vystave predemnou otravovalo par desitek lidi, asi se neni cemu divit.

mazhor

#111 Nový příspěvek od mazhor »

Omlouvam se, az ted jsem si vsiml,ze paralelogram je za priplatek 10 000,pak je muj prispevek o dph mimo misu.Skoda no... s paralelogramem a 3. funkci za 65tis by to bylo super.

kůrovec

#112 Nový příspěvek od kůrovec »

Zdravím vás pánové,i já uvažuji o pořízení čelního nakladače na mého malého Belarusa. Jak ono to je s jeho legálním provozem na pozemních komunikacích - předpokládám,že se musí nakladač nechat zapsat do TP traktoru na základě jeho tech.osvědčení - je tomu tak? Ti poláci jsou za dobré peníze,ale tech.osvědčení pravděpodobně mít nebudou,že? Humpolecké Trac-lifty tech.osvědčení mají? Na můj Belarus by se mi líbil nakladač NAR80 od firmy Rybář-tech,budu se muset poptat na podrobnosti.

Jozka

#113 Nový příspěvek od Jozka »

mazhor: Za ty peníze už bych ho měl doma na traktoru :) S tím kupováním věcí na někoho, kdo je plátce DPH, jsem opatrný. Dneska si všichni dávají pozor, může přijít kontrola apod. Nehledě na to, že ty to zaplatíš, budeš to používat, ale stroj bude papírově na někoho jiného. Takže kdyby ti třeba nevyhovoval a chtěl jsi ho prodat, je problém na světě. Na druhou stranu DPH 21% je docela dost, to je bez diskuze.

Jozka

#114 Nový příspěvek od Jozka »

kůrovec: Rybář tech uvádí, že má prohlášení CE (mají i poláci)- to ale není technické osvědčení a myslím, že bez něho to nikdo nezapíše do TP.
Humpolecké nakladače osvědčení mají, známý měl tento nakladač zapsaný v TP.

Na technickou pojedu samozřejmě bez výložníku - teoreticky by mi neměli co vytknout, protože rám nakladače nijak nepřesahuje rozměry traktoru. Když pojedu s nakladačem po komunikaci a zastaví mě hlídka, myslím, že tohle řešit nebudou. (to by museli řešit i čelní hydrauliky apod.). Legální to ovšem nebude.

Blajda

#115 Nový příspěvek od Blajda »

Chtěl bych pořídit čelní nakladač zn. intertech, prodávájí ho v poličce, a asi za nejlepší cenu co sem našel.Mám se na něj jet podívat.
Máte takovej někdo?Nebo zkušenosti a pod.
jeto nosnost 1600kg, paralelogram, euroup, tř. funkce, tlumič rázů nevím.Cena 94tis s dph
Zetor 3011 a 6748

mazhor

#116 Nový příspěvek od mazhor »

Ja kontaktoval prodejce Intertechu. Shodou okolnosti je taky z Policky a beztak to bude ten stejnej :-) Akorat me rikal cenu 94tis BEZ dph, takze jeden z nas ma asi spatny informace.
http://stroje.bazos.cz/inzerat/43651453 ... R-TECH.php
Jak uz jsem psal v drivejsimm prispevku - s timto prodejcem jsem mluvil, Intertech doporucoval, pry je velice podobny nakladaci Quicke a je plne konkurenceschopny zapadnim znackam. Zetory 52-77xx je pry ale dost naddimenzovany, realna nostost techto traktoru je cca 1000kg a doporucil me Intertechackou lehci radu ovsem za stejnou cenu.

Ze zde uvedenejch nakladacu me zatim jako nejlepsi pomer cena/vykon prijde tento:
http://stroje.hyperinzerce.cz/zemedelsk ... 1-nabidka/

trago105

#117 Nový příspěvek od trago105 »

Jen vás upozorním že udáváná nosnost v kg je uváděná když je výložník dole a v oku výložníku a bez nářadí, tzn. např. nosnost 1600kg je když uvážete na konec výložníku bez nářadí 1600kg. Cím je výložník výš, tím nosnost klesá a dále běžné kleště na balíky nebo klasická lopata mají běžně 200kg

Jozka

#118 Nový příspěvek od Jozka »

To Blajda: Cena je určitě bez DPH. Ten prodejce by měl prodávat i nakladače Hydrometal, poptej se na nakladač AT10, podle mě je nejideálnější na UŘ1. Mě někdy před měsícem říkal cenu 90tis +dph. Odkaz na výrobce: http://www.hydrometal.pl/en/node/169

To mazhor: Pokud ti doporučoval slabší řadu od Intertechu, jaká to byla? Je to označení IT2600? Nic jiného mezi IT1600 a IT2600 asi nevyrábí. http://intertech-agro.pl/ladowacz-czolowy-it-1600.html
Nakladač TUR bych na UŘ1 nedával - podle mě moc velký, těžký. I na fotkách je spíše na krystalech. UŘ1 bych velikostně srovnal s tím JD bez kabiny. Nakladač je skoro větší než traktor. :)

S tím údajem o nosnoti dole a nahoře je zajímavé, že to udává pouze Traclift: http://www.trac-lift.cz/celni-nakladace
Poláci tento údaj neuvádějí vůbec :-/ Chtěl bych věřit, že uvádí nějaký průměr :), ale kdo ví.

trago105

#119 Nový příspěvek od trago105 »

Poláci to neuváděj proto, protože neuváděj skoro žádný technický data. Když jsem kupoval nakladač MetalFach T229 ,nosnost 1600kg (je stejný jako ten intertech v odkazech výše) tak jsem komunikoval s prodejcem a požádal ho o podrobnější parametry tak mě právě také napsal nosnost dole 1600 kg nosnost nahoře 1100kg

Blajda

#120 Nový příspěvek od Blajda »

No za mě radši chci předimenzovanej nakladač i když stejně jeho nosnost nevyužiju.
taky mi nabízel nějakej na 800kg, že na zetora akorát, že silněší bych nevyužil, že paralelogram není nutný když máš joystik a tak.
Těch 1600 bude v tom oku výložníku, bez nářadí a asi na silnějším traktoru :)
Zetor 3011 a 6748

Odpovědět

Zpět na „Manipulační technika“