Pájení NiCd

pouze technický problém, pro který zde není kategorie.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
duchodce

Pájení NiCd

#1 Nový příspěvek od duchodce »

Potřebuji sletovat několik článků NiCd . Dočetl jsem se že to jde ale je na to potřeba pájecí voda na Nikl. Nikde jsem se ale nedočetl co to je nebo kde se dá koupit. V e- shopech nic není. Nemáte někdo zkušenosti?
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

exot
Kontaktovat uživatele:

Re: Pájení NiCd

#2 Nový příspěvek od exot »

Takto je dost možná zničíš ! Tyhle spoje se dělají kondenzátorovou bodovkou.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#3 Nový příspěvek od Lišák1 »

Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

thovt

#4 Nový příspěvek od thovt »

Od Ni-cd baterii už jsem dávno odešel kupuji Li-pol baterie jednotlivé članky mužeš spojovat do paku obyčejnou cínovou paječkou. Jestli si mužu zeptat naco to potřebuješ.

duchodce

#5 Nový příspěvek od duchodce »

Mám dvourychlostní aku Narex a do ní baterku již neseženu . Dají se ale za rozumnou cenu koupit potřebné články a přijde mě to na polovičku než když si ji dám zrepasovat. NiCd proto že na to je stavěná nabíječka a zátěžová charakteristika pro motor.
Na modelářském foru tvrdí že to letují a naopak že bodované spoje u repasu jsou nespolehlivé. Ale forum je mrtvé a ani na svářecím foru jsem se nedozvěděl co je to za letovací prostředek. V e- shopech jsou jen obyčejné prostředky , doporučený je na Nikl. Proto se ptám zde protože tu jsou lidé různého zaměření , jestli se s tím někdo nezabýval.
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

kbulda

#6 Nový příspěvek od kbulda »

Já je repasuji tak , že tady koupím nejlevnější pack a z něj vyberu články a dám je do packu, který mám k jiné vrtačce. Mají na sobě ty spojovací plechy a když se šikovně střihnou, tak se dají v pohodě sletovat.
https://www.eva.cz/oddeleni/akumulatoro ... nabijecky/

radas

#7 Nový příspěvek od radas »

Jakub Svoboda

#8 Nový příspěvek od Jakub Svoboda »

Já je pájím běžně kvalitním cínem a není sebemenší problém. V práci jsem jich repasoval několik a bodované spoje vždy schořely. Jen je potřeba samotné články řádně ocínovat.
Zetor 5611
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22

duchodce

#9 Nový příspěvek od duchodce »

kbulda píše:Já je repasuji tak , že tady koupím nejlevnější pack a z něj vyberu články a dám je do packu, který mám k jiné vrtačce. Mají na sobě ty spojovací plechy a když se šikovně střihnou, tak se dají v pohodě sletovat.
https://www.eva.cz/oddeleni/akumulatoro ... nabijecky/
Teda tohle mě nenapadlo , výborný nápad , budu realizovat. Já věděl že tady jsou chytří lidé.....

Jakub Svoboda

#10 Nový příspěvek od Jakub Svoboda »

Dohledal jsem foto repase 12ti článkové sady v práci. Origoš cena 3600Kč a cena 12ti článků 900Kč.
Používám kvalitní články Sanyo 1700 SCR cena kolem 75Kč za článek. Jsou vyzkoušené hlavně modeláři pro vysoké zatížení až 50A. Sám je mám doma také v Aku už cca 6let a nabijou se stále na více jak 1800mAh. Nabíjím je, ale touhle nabíječkou. https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... JUvCnoc73p

zde je odkaz na typ článků. http://www.rcm.cz/produkt/1.2V-1700mAh-SCR-SANYO-i39302

Obrázek Obrázek Obrázek
Zetor 5611
Fendt F12HL
Fekál 3m3, Fahr KM22

thovt

#11 Nový příspěvek od thovt »

Než jsem se stačil dostat k internetu už to řekli jiní.
Do své akuvrtačky neznačkové jsem dal tuhle baterii http://www.aamobilmarket.cz/store/goods-46812---.html, do obalu po NI-cd baterii.
Nabíječky u akuvrtaček, když nemají system delta-peak do roka a půl jdou baterie pryč, protože se přebíjejí.
Koupil jsem si nabíječku kvalitní která nabíjí , ni-cd, nimh, Lipol,LI-ion a olověné baterie.
Těd akuvrtačkou dělám snad všechno týden vydrží bez problému dělat.

DYK

#12 Nový příspěvek od DYK »

Exotova volba je tutovka a tak se to má dělat. Že to někdo dělá jinak neznamená, že to neničí. Pro Li-pol baterii by taky měl mít spotřebič v sobě "elektroniku" která pohlídá vybíjení. Vybití lipolky pod dané napětí, je její smrt. To pak vydrží míň než Ni-Cd. A fakt bacha na tu nabíječku, Je-li ta mašinka staršího data výroby a na Ni-Cd pak to nebude umět nabíjet jiné a Li-Pol už vůbec.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

petr laz

#13 Nový příspěvek od petr laz »

Jakub Svoboda píše:Dohledal jsem foto repase 12ti článkové sady v práci. Origoš cena 3600Kč a cena 12ti článků 900Kč.
Používám kvalitní články Sanyo 1700 SCR cena kolem 75Kč za článek. Jsou vyzkoušené hlavně modeláři pro vysoké zatížení až 50A. Sám je mám doma také v Aku už cca 6let a nabijou se stále na více jak 1800mAh. Nabíjím je, ale touhle nabíječkou. https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... JUvCnoc73p

zde je odkaz na typ článků. http://www.rcm.cz/produkt/1.2V-1700mAh-SCR-SANYO-i39302

Obrázek Obrázek Obrázek
Mam vrtacku Bosch 14,4 V 2,0 Ah
Bohuzel neprectu u te nabijecky jestli je 15 nebo 16
thovt píše:Než jsem se stačil dostat k internetu už to řekli jiní.
Do své akuvrtačky neznačkové jsem dal tuhle baterii http://www.aamobilmarket.cz/store/goods-46812---.html, do obalu po NI-cd baterii.
Nabíječky u akuvrtaček, když nemají system delta-peak do roka a půl jdou baterie pryč, protože se přebíjejí.
Koupil jsem si nabíječku kvalitní která nabíjí , ni-cd, nimh, Lipol,LI-ion a olověné baterie.
Těd akuvrtačkou dělám snad všechno týden vydrží bez problému dělat.
Asi ja osobne tohle abych nemusel letovat.

Po repasi sem se zatím neshanel.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.

Jakub Svoboda

#14 Nový příspěvek od Jakub Svoboda »

petr laz píše: Mam vrtacku Bosch 14,4 V 2,0 Ah
Bohuzel neprectu u te nabijecky jestli je 15 nebo 16
Pokud chceš jen tak nahradit Ni-Cd pak Lipolkama a nabíjet origo nabíečkou, tak si kup hasičák. Li-Po se musí nabíjet nabíječkou k tomu určenou.
Zetor 5611
Fendt F12HL
Fekál 3m3, Fahr KM22

tauvladi

#15 Nový příspěvek od tauvladi »

Vyzkoušel jsem klasický acylpirin a funguje to skvěle - jen to dost smrdí, ale funguje.
Modeláři takto pájejí i věci téměř nemožné.
Stačí přiložit kousek tablety místo kalafuny.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“