DT 75

stroje sovětského bloku

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
jajan151

Re: DT 75

#256 Nový příspěvek od jajan151 »

Ahoj, sháním příručku na DT 75. Respektive by mi stačil návod na řazení. Předem děkuji za každou odpověď. :)

jumz

#257 Nový příspěvek od jumz »

Napíš, čo máš pred hlavnou prevodovkou. Násobič, reduktor alebo reverzný reduktor ? Naskenujeme.

jumz

#258 Nový příspěvek od jumz »

Ešte jedno staré foto.
Přílohy
archívna, ZSSR.jpg

petr9408

#259 Nový příspěvek od petr9408 »

čau kluci.. chci se zeptat.. můj děda vlastní buldozer DT75. a problém je takový že jsme sundaly vstřikovací čerpadlo skrze opravu.. jenže po opětovném nasazení nemůžeme nahodit motor.. problém bude asi v tom že bude přesazené o dva nebo i víc zubů na rozvodech.. jenže nevíme jak se seřizuje.. nemáme k tomu dílenskou příručku a chlapi co s tím dávno jezdili tak jsou už hodně staří a zapomněli, nebo dávno mrtví... nemůžete mi poradit jak na to? :'( :'(

pavel sk

#260 Nový příspěvek od pavel sk »

v mieste ako je nasrobovane vstrek. cerpadlo, tak spredu na prsiach motora oproti cerpadlu od chladca je vičko. Stadial sa da dostat na stelovaciu spojku ktorou sa nastavuje predvstrek. Uz presne neviem kolo ma byt. Na obr. oznacene sipkou. Obrázek

pavel sk

#261 Nový příspěvek od pavel sk »

V mieste ako je nasrobovane vstrek. cerpadlo, tak spredu na prsiach motora oproti cerpadlu od chladca je vičko. Stadial sa da dostat na stelovaciu spojku ktorou sa nastavuje predvstrek. Uz presne neviem kolko ma byt. Na obr. oznacene sipkou. Obrázek
Naposledy upravil(a) pavel sk dne úte led 27, 2015 8:51 pm, celkem upraveno 2 x.

jano
Kontaktovat uživatele:

#262 Nový příspěvek od jano »

petr9408 píše:čau kluci.. chci se zeptat.. můj děda vlastní buldozer DT75. a problém je takový že jsme sundaly vstřikovací čerpadlo skrze opravu.. jenže po opětovném nasazení nemůžeme nahodit motor.. problém bude asi v tom že bude přesazené o dva nebo i víc zubů na rozvodech.. jenže nevíme jak se seřizuje.. nemáme k tomu dílenskou příručku a chlapi co s tím dávno jezdili tak jsou už hodně staří a zapomněli, nebo dávno mrtví... nemůžete mi poradit jak na to? :'( :'(
No moc si nepotešil - naučiť sa skákať do truhly alebo si spomenút :tyty:
Poteším - čerpadlo sa nedá len tak ľahko dať zle, aspom na motory A 41 tam je napravej strane v smere jazdy. Dt môže mať aj motory SMD - tam je na opačnej strane - tam však nie som doma.
Teda pokiaľ si nemal rozmontované rozvody, ale len vymontované čerpadlo nedá sa dať naspäť inak ako dobre. Na motory je možné štelovať predvstrek, ale na namontovanom v traktory je to nemožné - nedá sa tam dostať, musel by preč chladič, ale hlavne nie je na to dôvod za normálnych okoľností.
Problém je že neštartuje :
dými? ak nedymí nedostáva naftu, nebolo dokonale zaplnené naftou - na to je zvlášt háklivé. Taktiež musí byť funkčný pridávač paliva - to je taký čudlík na regulátory, treba ho povytiahnúť a počuť, že tam niečo zaskočí. Lebo ak je čerpadlo zvlášt dobre spravené, bez pridávača motor nenaskočí.
vstrekovače sú funkčné? nevyberajú sa ľahko, ale ak nie sú v poriadku tak nepôjde...
Ak by došlo k revízii vstrekovačov, tak preskúmaj pomocou sklenej kapiláry (momentoskop) či čerpadlo skutočne dáva na prvom válci vtedy kedy má (cez vymontovaný vstrekovač zistíš či je piest pred HU)
Stalo sa mi, že sa zadrel regulátor a odstrihol pero (klínek) na vstrekovacom čerpadle. Všetko sa tvárilo, že je v poriadku, len vstrekovalo úplne inde a trvalo to nájsť dva týždne :)
No na úvod by stačilo.

jano
Kontaktovat uživatele:

#263 Nový příspěvek od jano »

pavel sk - čo tam vyhánaš pavúkov z motora?

Tom T
Kontaktovat uživatele:

#264 Nový příspěvek od Tom T »

Zajimavé že hranaté dt se vyráběly ještě v r.2008 a nikdo ho nepamatuje,ale zetory řady 3011,4011 o generaci starší i víc znají i mladí.
Např. naše dt75 je mladší ročník jak Z-7745 co máme.
Dt 75-90 je stále ve výrobě.
já osobně jsem přidavač na DT vstř.čerpadle nikdy nepoužil,většinou startuju na volnoběh.
Pokud je čerpadlo v pořádku a řádně odvzdušněné motor musí naskočit,mám A-41.
Zetor,Tatra,

pavel sk

#265 Nový příspěvek od pavel sk »

jano píše:pavel sk - čo tam vyhánaš pavúkov z motora?
Veru. Kluka sa porucila.

pavel sk

#266 Nový příspěvek od pavel sk »

DT-75 vie zamestnat, ale zavse ma zaspini aj Buldozer T-130 Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

jano
Kontaktovat uživatele:

#267 Nový příspěvek od jano »

vlani som menil, dva krát :-/

pavel sk

#268 Nový příspěvek od pavel sk »

Kluky ti prebrusuju? Tu vydrelo aj jednu ojnicu. Tu treba druhu. Kluka by sa mala dat opravit. Je chytena na druhom valci.

jano
Kontaktovat uživatele:

#269 Nový příspěvek od jano »

jedna sa po premontovaní z puknutého bloku zlomila, potom išla pôvodná po výbruse. Tam zkolabovalo olejové čerpadlo, zadrel sa prvý válec, bolo treba meniť ojnicu.

petr9408

#270 Nový příspěvek od petr9408 »

ahoj kouří šedě.. čerpadlo je na pravé straně před řidičem.. a dává, i predsuvník funguje.. vždy když jsme stříkli do sání start spray tak blafl jen než to spálil.. ne s rozvodovým kolem se nehýbalo jen se čerpadlo vytahlo z toho uložení v ozubenem kole a nic víc.. nemuže to být tím že jsme startovali v cca -5 stupních?

Odpovědět

Zpět na „Východoevropské stroje“