sklopná vlečka

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Odpovědět
Zpráva
Autor
drpepa

sklopná vlečka

#1 Nový příspěvek od drpepa »

zdravím kolegové. Nedávno jsem odkoupil za cenu šrotu sklopnou vlečku. Rozhodl jsem se jí předělat, jelikož plocha byla špatně řešena. Nyní jí mám rozdělanou, s tím že jsem podvozek zvednul o 18cm a upravil radius pro sklápěcí píst. Nyní stojím před rozhodnutím, zdali mám nechat dovařit pouze zadní panty - pouze zadní sklápění, nebo navařit profily do stran a udělat 3 stranné sklápění. Na jednu stranu 3 - stranné sklápění zatím nepotřebuji (vesměs vozím dřevo), a při navaření dalších materiálu bude těžší, než původní zadní sklápění, na druhou stranu, mám jí rozdělanou a mohl bych to udělat při jednom. Nevýhoda je, už teď je těžká. Brzdy budou opravené a píst je v pořádku. Jaký máte na to názor? Děkuji

foto v příloze.
Přílohy
20150122_193512.jpg
20150122_192133.jpg
20150122_193505.jpg

Jakub Svoboda

Re: sklopná vlečka

#2 Nový příspěvek od Jakub Svoboda »

Na třístranku by musela korba být přes kola. Tak jak je to teď by se to akorát vysypalo na kola a při prodloužení přes kola by se to o ně zas zaseklo. Takže by se to muselo ještě vyvýšit. Mě osobně sklápění dozadu stačí. Toť můj názor.
Naposledy upravil(a) Jakub Svoboda dne čtv led 22, 2015 8:51 pm, celkem upraveno 1 x.
Zetor 5611
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22

pavel sk

#3 Nový příspěvek od pavel sk »

Za akym traktorom ju chces tahat? Mysli do buducna. Preco by mala byt len S1 ked moze byt S3. Hocikedy moze nastat situacia ze budes potrebovat kypovat do boku. Zase to o tolko neotazie, ale je to na tebe.

drpepa

#4 Nový příspěvek od drpepa »

Re: Jakub Svoboda

podlaha (vrchní díl vlečky), která bude na vrchní části vlečky, bude min. 4cm na koly, pokud se dají panty před a za kolem, resp. na začátku a konci vlečky, bude pořád místo pro kola. Proto jsem podvozek nastavoval o 18 cm, tak abych se dostal nad kola, a zároveň jí moc nezvedl, už z důvodu, že už je teď vysoko korba

Jakub Svoboda

#5 Nový příspěvek od Jakub Svoboda »

drpepa píše:Re: Jakub Svoboda

podlaha (vrchní díl vlečky), která bude na vrchní části vlečky, bude min. 4cm na koly, pokud se dají panty před a za kolem, resp. na začátku a konci vlečky, bude pořád místo pro kola. Proto jsem podvozek nastavoval o 18 cm, tak abych se dostal nad kola, a zároveň jí moc nezvedl, už z důvodu, že už je teď vysoko korba
Tak to pak jo, ja to bral že panty budou na rámu co je na fotce, Jako je to třeba na valnících, tam jsou také panty na užší části rámu a korba je širší. Je ale fakt, že teď se to bude dělát snáze, než později.
Zetor 5611
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22

pavel sk

#6 Nový příspěvek od pavel sk »

Osobne keby som staval vlecku za traktor tak uz jedine trojstranku. Mame len valnik a ked sme ho kupili tak sme ho museli kus prerobit, predlzit a znizit. Doteraz si klepem na čelo ze preco sme ju s bratom neupravili na S3-ku, lebo dala by sa prerobit vtedy. :vztek:

drpepa

#7 Nový příspěvek od drpepa »

sklopka půjde rozšířit 35cm do boků. Rozměry budou 230 * 175cm, ale přemýšlím ještě, zda jí nemám prodloužit na 250cm...

matisx

#8 Nový příspěvek od matisx »

jestli ti to i po prodlouzeni porad bude dotezovat traktor tak to prodluz-nekde je na to tady vzorec ;-) vaha neni rozhodujici kdyz to bude brzdit-leda ze by to neutahl traktor-koupis silnejsi ;-)

Jindra

#9 Nový příspěvek od Jindra »

šel bych do třístranky, jak píše Pavel sk x krát budeš sklápět dozadu pak někam nepůjde dobře zajet aby se to dalo sklopit dozadu a budeš si nadávat. ještě moje zkušenost s S3 károu, chtěl jsem sklápět dozadu balík odřezků z pily, bylo to v kopci, traktor předkem z kopce, zvedl jsem je kousek balík se ani nehnul ( bylo málo oleje a mám hodně velký válec na zvedání - 5 píst takže podle papíru sežere nějakých 16 l oleje) nezbylo nic jiného než sklopit, překolíkovat a sklopit na bok, to naštěstí dalo, aby se balík skulil.
kdo si hraje nezlobí

pavel sk

#10 Nový příspěvek od pavel sk »

Ked uz to mas rozrobene a stavias vleka tak si ju urob tak, aby si sa za nejaky cas nebyl hlavou o bocnicu ze preco to nevyklapa do boku, alebo aby ti to potom synovia, dcery (zatovia) tiez nevytykali :) . Ono je to len kus materialu navise. Ale stoji to zato.

drpepa

#11 Nový příspěvek od drpepa »

podařilo se mi vytvořit přední panty - viz foto http://joeforestpay.rajce.idnes.cz/upra ... 091811.jpg Jak se tak dívám na ostatní sklopné vlečky, zajímá mě, zda je zapotřebí počítat s "mezerou" mezi podvozkem a sklopkou - viz. foto http://joeforestpay.rajce.idnes.cz/upra ... 120344.jpg Proč sklopky stojí pouze na čtyřech místech? (pantech) a né na celé ploše podvozku? A pokud je to nutné, jaká min. mezera musí mezi nima být? Kolík na fotce má 2,5cm. Díky za vysvětlení :)

Šéďa

#12 Nový příspěvek od Šéďa »

Nevím přesně proč je tam ta mezera, zda proto, aby to tam nehnilo, když by byl kov na kov nebo třeba pro podvázání, či něco podobného při potřebě nouzového zdvihu. Na mém vleku HV je tam také mezera, ale na 4 místech je v takových pouzdrech guma, něco, jako silentblok, takže korba sedí na rámu na těch gumách a nesedí vahou v pantech. Je fakt, že v těchto pantech je vůle, pokud to sedí v koulích, tam už je to zase o něčem jiném.
Obrázek

drpepa

#13 Nový příspěvek od drpepa »

díky za info, příjde mi nelogické, proč by měla sklopka stát pouze na čtyřech místech, když může na celém rámu podvozku. Nechám tam mezeru 1cm s tím, že co půl metru namontuji gumy (silentbloky§.

pavel sk

#14 Nový příspěvek od pavel sk »

V robote mame malu vlecku na sber skal s bocnou lopatou a na tej sedi korba celou plochou po rame. Ale ked to das na tie gumi ako maju aj stvorkolesky tak nic tym nepokazis. Nebude tolko hrkotat a klepat naprazdno.

matisx

#15 Nový příspěvek od matisx »

mozna prave kvuli tomu treni-aby se neprodreli hlavni nosiky :-/ ty body bude levnejsi opravit-mam karu po cele plose a je videt kde se to dre(korba se sasim) asi jsem to mel udelat na panty a nejaky body a 1cm vule :-/

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“