Stavba štěpkovače HD11 4kw elektro
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: Stavba štěpkovače HD11 4kw elektro
To vymyslíš,já to mám zatím v hlavě a taky ne celé,mám strach abych nepadl držkou na ten kotouč.
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám
bespecnost je k hovnu no, dat to do krytu jako ma mafl,neni koutoc videt,jen kdyz drevem odryjes kryt
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
-
no nevím jesli je vhodne dělak ke štěpkovači cilkularku.Pokud by měl někdo zajem o nože mam jich dostatek.
tak uz zase pokracuju, na co sem se na jare vykaslal.
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
-
chcete někdo vyzkoušet nožovou hlavu mam jednu volnou je s vyvodem na traktor
- koďousek
Já bych ji vyzkousel, ale chces myslím jen za hlavu 4tis ze. Víc ve tvém vlákně.
Octa 2 4x4 BXE
Peugeot 406 Break 2,0 HDi RHZ 80kW, Facelift, rv2000, spotřeba dle PP 5,4
Suzuki RF900R 101kW, Jawa 592, Cz 455, CZ477, CZ150C, Jawa90, Jawa555, B205
Zetor 25K od roku 74
Doogee S55
Zetor 25K od roku 74
Doogee S55
- koďousek
Idkyz jak to tak tady ctu, tak je tu několik stavitelů Jardova spalikovace, proti budu psát sem. Zároveň me to inspirovalo k výrobě doma na koleni, protože když vidím jak to tady kluci svarili doma a tak hezky jim to spalikuje, říkám si to bych mohl zvládnout taky a třeba i budu mít radost z toho co jsem si sam vyrobil.
Ještě abych nezapomněl poděkovat Jardovi za dobry nápad tohoto jednorotoroveho spalikovace, mám traktor Zetor 25 a myslím ze to za něj bude lepší řešení než spalikovac dvourotorovy. Procetl jsem cele Jardovo vlákno, pak bibosovo vlákno a skončil jsem zde takže toho mám plnou hlavu
Noze mám z řezačky, myslím 420ky. Hřídel 40ka by se taky našla a ostatní vlastne taky.
Chtěl bych to udělat zas trochu jinak než ostatní, snad to bude dobře a když ne tak me opravte. První část bude 6ti drážka pro nahon, pak harhy spojka, kvuli které bude muset byt zřejmě nahonova hřídel 2x uložena, pak tedy rotor s noži u kterého se ještě rozepisu později, pak bud setrvačník a nebo me napadlo to vylepšit a dat setrvačník převodem jednou az dvakrát rychleji kvuli razum. Z toho důvodu bude i hardyspojka, protože bych nerad poničil něco v převodovce u traktoru.
Rotor s noži a nozova jednotka. K nozum bych mel dotaz, Jarda je ma naostreny hodně na dlouho a pak ještě jednou naostreny na krátko, nechapu jaký je k tomu důvod, proč nestačí naostrit jen nadloho, navíc ještě ma ty noze ostrene i z druhé strany, coz taky asi bude mít nějaký důvod. Zkusil bych udělat průměr nožové hlavy třeba 190 místo Jádrových 175cm aby byl špalíček trochu delší a noze dat jen 4, za prve se to bude lépe rozmerovar a za druhé to tu někomu dobře funguje.
Dnes už končin, taková slohovka bože...
Ještě abych nezapomněl poděkovat Jardovi za dobry nápad tohoto jednorotoroveho spalikovace, mám traktor Zetor 25 a myslím ze to za něj bude lepší řešení než spalikovac dvourotorovy. Procetl jsem cele Jardovo vlákno, pak bibosovo vlákno a skončil jsem zde takže toho mám plnou hlavu
Noze mám z řezačky, myslím 420ky. Hřídel 40ka by se taky našla a ostatní vlastne taky.
Chtěl bych to udělat zas trochu jinak než ostatní, snad to bude dobře a když ne tak me opravte. První část bude 6ti drážka pro nahon, pak harhy spojka, kvuli které bude muset byt zřejmě nahonova hřídel 2x uložena, pak tedy rotor s noži u kterého se ještě rozepisu později, pak bud setrvačník a nebo me napadlo to vylepšit a dat setrvačník převodem jednou az dvakrát rychleji kvuli razum. Z toho důvodu bude i hardyspojka, protože bych nerad poničil něco v převodovce u traktoru.
Rotor s noži a nozova jednotka. K nozum bych mel dotaz, Jarda je ma naostreny hodně na dlouho a pak ještě jednou naostreny na krátko, nechapu jaký je k tomu důvod, proč nestačí naostrit jen nadloho, navíc ještě ma ty noze ostrene i z druhé strany, coz taky asi bude mít nějaký důvod. Zkusil bych udělat průměr nožové hlavy třeba 190 místo Jádrových 175cm aby byl špalíček trochu delší a noze dat jen 4, za prve se to bude lépe rozmerovar a za druhé to tu někomu dobře funguje.
Dnes už končin, taková slohovka bože...
Octa 2 4x4 BXE
Zetor 25K od roku 74
Doogee S55
Zetor 25K od roku 74
Doogee S55
-
rotor je dobře udělat s co nejmenším průměrem je to kvůli tomu aby štěpkovač kladl co nejmenší odpor nože z řezačky jsem zkoušel také ty komunistické byly moc tvrde obřas ce ulomily ty dnešní jsou moc měkke a ostří se někdy ohne, proto jsem vyvinul vlastní nože a musím říct že se mě to povedlo na vybornou ale bylo to s pomocí několika odborníku.Svaření je nejlepe udělat kvalitní svářečkou ve směsněm plynu argon C02 a kyslík.Postup svaření je hodně složity aby se to nezkroutilo hodně dlouho jsem to zkoušel než se hřídel neohnula.Po svaření se to musí obrousit na brusce na kulato a tím se dosahne stejna delka nožu a potom nabrousit do ostra ručně.
jardo máš nějaký webovky? chtěl bych štěpkovač na motor 6.6HP, nechci si ničit tk...utáhne 6.6hp tu tvou hlavu?
-
Utahne to motor 6,6 ale je dotre dat setrvačník a spřevodovat to alespon jako to ma rojek takovych 50 až 70 ot/min
tady natom videu setrvacnik neni tam je silnejsi motor?
Dal by se koupit takovy stepkovac ktery je na videu krom motoru? ten bych mel vlastni ze snezné frezy http://www.bazarus.cz/50700-snezna-freza-pezal-pst-200 , nebo je lepsi to hodit na TK14
Tady je Jardův špalíkovač s 6,5 hp motorem, v komentáři pod videem jsem se psal na převod, tak to majitel videa popsal v komentáři následujícím
Ten štěpkovač je můj. Odešel mi starý motor co jsem tam měl, tak tam budu dávat nový 13ti koňový. Ten o síle 6,5HP jsem tam dal jenom na zkoušku, bude totiž pohánět něco jiného. On sice stačí na ty větve do průměru 4cm, ale je to na něj dost zahul. Takže jednou tak silnější bude akorát. Je to samozřejmě myšleno na tu mou konstrukci, co jsem vyrobil. Dneska bych už to zase udělal jinak, ale nechce se mi to pořád přerábět, není čas. Setrvačník by měl být větší a neměl by být u štěpkovací hlavy, protože jsou tam malé otáčky, takže ten můj setrvačník pomáhá jen tak minimálně. Měl by být až za převodovkou, kde jsou vysoké otáčky, ale ta moje převodovka by to asi nevydržela, není tak bitelná a hřídelka má jenom 15mm. Takže to pořeším silným motorem a do těch 5 cm to bude fičet v pohodě.
Tak to je fajn, že majitel je odsud - mohu požádat o foto přenosu síly od motoru na špalíkovač, zajímala by mně ta převodovka.
Děkuji
Honza
Děkuji
Honza
Není třeba to fotit, jak jsme psal, není to ideálně sestavené, ale pokud chcete, tak vam to nafotím. Hned za štěpkovací hlavou by měla být ta převodovka napojená do rychla, za ní setrvačník a pak další převod buď řemenový nebo řetězový na motor. Majitel hlavy taky používá diferák, ale moje "kutilské" možnosti jsou omezené, takže tohle zkonstruovat pro mě není možné. Ten řemenový převod na motor funkguje při vysokých otáčkách dobře, ještě se mi nestalo, že by proklouzly řemeny (používám 2 x 17mm), vždy to zastavilo motor. Ale jak jsem psal, musel jsem to udělat tak jak to mám, protože ta převodovka by ten setrvák asi nedala.