PAPRIKY od semínka až k plodu
Re: PAPRIKY od semínka až k plodu
u nás na políčku to roste jak z vody a to doslova po tych dešťoch asi budem dělat aj lečo
no a taky sa barvíja z tmavo zelené to přecházá přez hnědů do červené no zatím sů tam nahnědlé fleky...dřív jsem si myslel že je to nejaká vada a až pak jak to začalo zrát a měnit sa dočervena tak už jsem vědel ale přez noc to teda néni
na každé rosttlině je 6-8 plodů no uvidíme co z toho bude aj bych to vyfotil ale je tam zeleno aj mezi paprikama tož aby ste ňa nepomlůvali haha
no a taky sa barvíja z tmavo zelené to přecházá přez hnědů do červené no zatím sů tam nahnědlé fleky...dřív jsem si myslel že je to nejaká vada a až pak jak to začalo zrát a měnit sa dočervena tak už jsem vědel ale přez noc to teda néni
na každé rosttlině je 6-8 plodů no uvidíme co z toho bude aj bych to vyfotil ale je tam zeleno aj mezi paprikama tož aby ste ňa nepomlůvali haha
Dneska v ČT z regionů byla reportáž o pěstování chilli papriček
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... -papricek/
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... -papricek/
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
na výsev je ještě čas ale nad tím co vyset je dobré předem pouvažovat...
maté nějaké nové plány ohledně předpěstování a nejen paprik jaké odrůdy atd
jinak letos bylo paprik halda zato rajčata sejmula plíseň a tak příští rok se nevyhnu postřikům abych aspoň něco sklidil
maté nějaké nové plány ohledně předpěstování a nejen paprik jaké odrůdy atd
jinak letos bylo paprik halda zato rajčata sejmula plíseň a tak příští rok se nevyhnu postřikům abych aspoň něco sklidil
...před týdnem jsem sklidil poslední ve skleníku a už mám myslet na nové..?
My este stale jeme zbytky tohtorocnej urody. Vysev na okne zacne koncom januara. Habaneros, Jalapenos (semienka priamo z Mexika od kolegu) a potom nejaka nasa klasika
Ked pridem z roboty, tak hadam nieco posejem, zbytok cez vikend. Ziadne velke mnozstva, par kusof mexickych palivych, trochu viac normelnej PCR alebo nieco podobne. Len musim najprv urobit prietor na okne, nejako sa mi tam premnozili bananovniky, figovniky a podobna haved
40 rosltlin odrůdy Ramiro vyseto, potřebuje více než 200 dnů ke zralosti, ostatní druhy budu set později
click image upload
click image upload
tak seménka sů konečně v mini pařeništi
-
Taky už jsem vysel papriky,už mají dva lístky.Něco přez 30 ks ramiro a 8 ks chilli(scorpion).Použil jsem takové ty rašelinové tablety a dával jsem do každé 2 naklíčené semínka.Mám tam nechat obě rostlinky,nebo raději jednu odštípnout?
to co dělám je prudce výbušné a většinou vyhovím každému
tel 603763772
tel 603763772
no mě je to líto vyhodit tak nechávám když vzejdou dvě ale dělám to jinak sadím do minipařenišť přímo bez předklíčení a né do výsevního substrátu jak by se mělo
sadím přímo do substrátu pro dopěstování zeleniny ten obsahuje i hnojivo
v tom minipařeništi je 24 samostatných květináčků a do každého květináčku dám 2 semínka do jednoho a druhého rohu zamáčknu zaleju zakryju a dám na okna
potom to hrnkuju když jsou rostlinky vysoké asi 6-8cm a přitom můžu kořenové balíčky rozdělit.
Dělám to tak asi 5 roků no když tak tento postup okomentujte
sadím přímo do substrátu pro dopěstování zeleniny ten obsahuje i hnojivo
v tom minipařeništi je 24 samostatných květináčků a do každého květináčku dám 2 semínka do jednoho a druhého rohu zamáčknu zaleju zakryju a dám na okna
potom to hrnkuju když jsou rostlinky vysoké asi 6-8cm a přitom můžu kořenové balíčky rozdělit.
Dělám to tak asi 5 roků no když tak tento postup okomentujte
Zahradník mě říkal že má byt každá rostlinka vzlášť.Na dotaz proč prodává papriky po dvouch,řekl lidi to tak chtějí tak to tak maj .
-
Já jsem to nakličoval v agroperlitu a pak jsem to šoupnul do těch jiffy tablet(má v tom být výživa na 6 týdnů).Přemýšlím že bych vždycky tu jednu uštípl,ať si vzájemně nebrání v růstu,nebo tak něco.
A co rajčata,kdy vyséváte?Mám v plánu stupické polní(asi 50ks)a nějaké beefmastry.
To jsou ty pálivý :-) http://postimg.cc/image/yh05c98eh/
a tady ramiro http://postimg.cc/image/8k6gzn4qx/
A co rajčata,kdy vyséváte?Mám v plánu stupické polní(asi 50ks)a nějaké beefmastry.
To jsou ty pálivý :-) http://postimg.cc/image/yh05c98eh/
a tady ramiro http://postimg.cc/image/8k6gzn4qx/
to co dělám je prudce výbušné a většinou vyhovím každému
tel 603763772
tel 603763772
Já dávám papriky i po třech, potom nepotřebujou žádný kolík.
Jinak jsem včera zasel, tak už aby to bylo.
Jinak jsem včera zasel, tak už aby to bylo.
Zdar Paprikari.
Mam par otazok.
Dostal som od kolegu Jalapeno a Habanero osivo priamo z mexika (ale vlastne je to Made in Chile).
Mam ale problemy s klicivostou. Osivo je najeko namorene, vyzera ako poliate zelenou metalizou.
Sial som 22.1. a zatial vysli von len 2 Jalapeno. Po mesiaci.
Dnes som kontrolne vyhrabal par semien, niektore su "napucane", niektore ani to, ziadna zmena.
Pokusne som zasial do kelimka aj par kusov semien z vlanajsej urody Jalapeno, bez nejakej upravy, len rovno zo sucheho plodu, tie vzisli uz po 5! dnoch.
PCR co som sial 1.2. je tiez krasne vzidena, 100%. Hned vedla toho nejaka ina klasicka paprika (tusim Rubinola? nepamatam teraz presne) tak 10%.
Teplota, starostlivost aj substrat je vsade rovnaky.
Cim mozu byt sposobene taketo rozdiely? Asi len kvalitou osiva.
Ziadne som nepredklicoval, vsetko slo rovno zo sacku do substratu. Mam pocit, ze tie juhoamericke, namorene maju nejaky divny ten "obal", akoby odpudzoval vodu.
Mam par otazok.
Dostal som od kolegu Jalapeno a Habanero osivo priamo z mexika (ale vlastne je to Made in Chile).
Mam ale problemy s klicivostou. Osivo je najeko namorene, vyzera ako poliate zelenou metalizou.
Sial som 22.1. a zatial vysli von len 2 Jalapeno. Po mesiaci.
Dnes som kontrolne vyhrabal par semien, niektore su "napucane", niektore ani to, ziadna zmena.
Pokusne som zasial do kelimka aj par kusov semien z vlanajsej urody Jalapeno, bez nejakej upravy, len rovno zo sucheho plodu, tie vzisli uz po 5! dnoch.
PCR co som sial 1.2. je tiez krasne vzidena, 100%. Hned vedla toho nejaka ina klasicka paprika (tusim Rubinola? nepamatam teraz presne) tak 10%.
Teplota, starostlivost aj substrat je vsade rovnaky.
Cim mozu byt sposobene taketo rozdiely? Asi len kvalitou osiva.
Ziadne som nepredklicoval, vsetko slo rovno zo sacku do substratu. Mam pocit, ze tie juhoamericke, namorene maju nejaky divny ten "obal", akoby odpudzoval vodu.