Bohužel sklenička originál není, dostal jsem jí od jednoho známého. Očko na skleničce má průměr 12, na filtru je 14Scooter píše:Ahoj,jestliže máš originál hrubý čistič(skleničku) jako že podle fotografie to vypadá,tak nemůže být otvor pro vložení průtokového šroubu průměru 14 mm menší.Přímo ho přišroubuješ k obalu filtru bez použití mezikusu,alespoň to tak mám já.Pechy píše:Těším? Slabý slovo Ještě musim stříknout víko hlavy, zadělat ho, do víčka na hlavě udělat drážku a nainstalovat ohřev. Pak už to bude moct vypuknout. (Bude moct přijet pán s čerpadlem a regulátorem, sesadit to a nastartovat)mihi píše:Ja som tiež kupoval remeň podľa netu a nepasoval mi, najlepšie je omerať to nejakým špagátikom a ten potom zmerať metrom....
Myslím že je rozdiel normálna remenica, ty si tam tuším dával tú nastavovaciu remenicu na vodnú pumpu...
Štart do 14 dní...to je super, určite sa po dlhšej dobe tešíte....
Mihi
Včera jsem taky přišel na to, že na odkalovači paliva mám menší díru, než na filtru. Asi tu menší budu muset zvětšit.. Taky nevim, jaký tam má být šroub. Nemáte ho někdo vyfocený?
Renovace Zetoru 25K
- Pechy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Renovace Zetoru 25K
- McPeci
- Kontaktovat uživatele:
tak teď jsem z toho debil co je v tom druhém filtru za závit??? padlo tady že má být průtokáč 14ka
že je v druhém filtru 14ka díra....
tak teď nevim ale mám pocit že na 14ku závit je díra něco okolo 12 mm
kdyby tam byla díra 14mm by ten závit byl nějaká 16ka ne??
že je v druhém filtru 14ka díra....
tak teď nevim ale mám pocit že na 14ku závit je díra něco okolo 12 mm
kdyby tam byla díra 14mm by ten závit byl nějaká 16ka ne??
Robert ;)
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
- Pechy
- Kontaktovat uživatele:
Po dlouhe dobe opet zdravim. Prace stale pokracuji, ale obcas me brzdi drobne problemy, ktere musim dodatecne resit. V tydnu se rozepisu vic a hodim sem nejake nove fotky.
Ted bych mel dva dotazy..
Dnes jsme poprve natocili motor pomoci voziku. Problem byl, ze traktor vubec nereagoval na plyn. Bezel asi 30 sec. a pak zdechl. Neslo mu pridat.. Naftu jsem doleval do filtru, protoze jeste nemam nadrz. Nejdriv sel pomerne dlouhou dobu bily dym, pote obcas bouchl cernym dymem. Pote se to na tu chvilku rozebehlo..Cerpadlo je zrepasovane a serizene na stolici. Vstriky nove a serizene. Ventily serizene.Mate nekdo tucha cim by to mohlo byt?
Druha vec je, ze mi nekudy rosi chladic (viditelna mista jsme uspesne zaletovali)
Premyslim, ze do nej koupim nejaky chemicky vytesnovac, ktery misto umiku zacely..
Co vy na to?
Diky za rady..
Ted bych mel dva dotazy..
Dnes jsme poprve natocili motor pomoci voziku. Problem byl, ze traktor vubec nereagoval na plyn. Bezel asi 30 sec. a pak zdechl. Neslo mu pridat.. Naftu jsem doleval do filtru, protoze jeste nemam nadrz. Nejdriv sel pomerne dlouhou dobu bily dym, pote obcas bouchl cernym dymem. Pote se to na tu chvilku rozebehlo..Cerpadlo je zrepasovane a serizene na stolici. Vstriky nove a serizene. Ventily serizene.Mate nekdo tucha cim by to mohlo byt?
Druha vec je, ze mi nekudy rosi chladic (viditelna mista jsme uspesne zaletovali)
Premyslim, ze do nej koupim nejaky chemicky vytesnovac, ktery misto umiku zacely..
Co vy na to?
Diky za rady..
A jak jsi na tom s předvstřikem? Používal jsi opravdu slabou kapiláru? Nezavzdušňuje se to, když nemáš uzavřenej filtr - je to možná blbost, ale neuvědomuju si teď, jak tam teče nafta.
Do chladiče jsem také dal utěsňovač a zrovna včera jsem kontroloval, že neubývá ani trošku. Na oko ten můj chladič moc dobře nevypadá, ale zatím drží, tak budu jezdit, GO nabízejí, ale není úplně nejlevnější, jako všechno dneska...
Do chladiče jsem také dal utěsňovač a zrovna včera jsem kontroloval, že neubývá ani trošku. Na oko ten můj chladič moc dobře nevypadá, ale zatím drží, tak budu jezdit, GO nabízejí, ale není úplně nejlevnější, jako všechno dneska...
- Pechy
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, díky za rekci. Na ten předvstřik se budu muset zeptat pána, který mi dělal čerpadlo, říkal mi, že si to nějak nastavil doma.. Nerozumím tomu, tak jsem mu věřil. Zítra mi přijede pomoct, tak snad se to vyjasní. Zavzdušněné to být nemůže, postupně jsem naftu doléval. Odtoková díra je dole asi ve 2/3 filtru.Míra Z 25 píše:A jak jsi na tom s předvstřikem? Používal jsi opravdu slabou kapiláru? Nezavzdušňuje se to, když nemáš uzavřenej filtr - je to možná blbost, ale neuvědomuju si teď, jak tam teče nafta.
Věděl by jsi ještě jméno přípravku, který jsi použil? Chtěl bych koupit něco ověřeného.
Díky.
Název přípravku už nevím, v mototechně měli jeden prý osvědčený, tak jsem ho tam dal.
Co se týče předvstřiku, tak ten ti nemohl nastavit v dílně, protože ten se nastavuje stavěcími šrouby na zdvihátkách, které doléhají na vačku (nevím, zda je měl s sebou a nastavil je). Doporučuje se nastavit je na 51 mm, já si ale myslím, že je potřeba to pak ještě přeměřit. Předvstřik je závislý na průměru vstřikovacích elementů. Originální rozměr je 6,5 mm a k nim předvstřik 30 °, nově vyráběné elementy mají z mě neznámého důvodu (jestli to pasuje i do jiného stroje...) průměr 7 mm a zde je potřeba předvstřik 24 nebo 26 °, zkus se podívat do vlákna Jaro 25, tam to bude Jaro mít určitě napsané. Každopádně ti bude muset čerpadlář říct, jaké elementy ti tam dal. Ve smontovaném stavu to jde změřit hůř, snad zepředu by se to dalo rozebrat a opatrně to zkusit třeba vrtákem, jestli tam jde vsunout třeba 6,8 mm (samosebou ta hladká strana :-)).
Dej pak vědět, jak to dopadlo.
Co se týče předvstřiku, tak ten ti nemohl nastavit v dílně, protože ten se nastavuje stavěcími šrouby na zdvihátkách, které doléhají na vačku (nevím, zda je měl s sebou a nastavil je). Doporučuje se nastavit je na 51 mm, já si ale myslím, že je potřeba to pak ještě přeměřit. Předvstřik je závislý na průměru vstřikovacích elementů. Originální rozměr je 6,5 mm a k nim předvstřik 30 °, nově vyráběné elementy mají z mě neznámého důvodu (jestli to pasuje i do jiného stroje...) průměr 7 mm a zde je potřeba předvstřik 24 nebo 26 °, zkus se podívat do vlákna Jaro 25, tam to bude Jaro mít určitě napsané. Každopádně ti bude muset čerpadlář říct, jaké elementy ti tam dal. Ve smontovaném stavu to jde změřit hůř, snad zepředu by se to dalo rozebrat a opatrně to zkusit třeba vrtákem, jestli tam jde vsunout třeba 6,8 mm (samosebou ta hladká strana :-)).
- Pechy
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, měl je s sebou a někde jsem tady četl, že to tyhle chlapi z STSek dělali na vyndaných zdvihátkách. Jestli si zkontroloval průměr ale nevím.. Dnes se ho zeptám.Míra Z 25 píše:Název přípravku už nevím, v mototechně měli jeden prý osvědčený, tak jsem ho tam dal.
- Pechy
- Kontaktovat uživatele:
Tak traktor dneska konecne bezel. Museli jsme mu dat jeste cichnout rudeho prava. Jeden valec je trosku slabsi a to bude asi ten problem pri startu, navic nam neslo zhaveni. Vyfouklo mi to trochu bordelu z vicka na nalejvani oleje, ale zadny extrem. Ten jeden valec hold neni 100 procentni. Jinak slape krasne kdyz uz naskoci. Mel jsem malo dotazeny jeden vstrik, takze saze po celym traktoru a ve ksichtePechy píše:Ahoj, měl je s sebou a někde jsem tady četl, že to tyhle chlapi z STSek dělali na vyndaných zdvihátkách. Jestli si zkontroloval průměr ale nevím.. Dnes se ho zeptám.Míra Z 25 píše:Název přípravku už nevím, v mototechně měli jeden prý osvědčený, tak jsem ho tam dal.
Kdyz to bezelo, tak jsme hned nastavili max. otacky..
Blby je, ze mi tece vodni pumpa tim prepadem.. Takze zase vsechno dolu a znova. Zrejme jsme pouzili spatny material na utesneni toho obezneho kola.
Takze to jsou moje dojmy z prvniho startu, diky za pripadne komentare..
A jak jste nastavili ty maximální otáčky, měl s sebou nějakej otáčkoměr?
- Pechy
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, ano měli jsme otáčkoměr, který jsme přikládali na zadní vývodový hřídel a na regulátoru to štelovali.Míra Z 25 píše:A jak jste nastavili ty maximální otáčky, měl s sebou nějakej otáčkoměr?
- Pechy
- Kontaktovat uživatele:
Otázka za všechny prachy.. čím jste ucpali vodní pumpu? Původní těsnění bylo samozřejmě sežrané, použili jsme teflon, ale teče to.. Máte někdo nějakou fotku té ucpávky? Pročetl jsem si, co se tady psalo o vodní pumpě, ale odpověď jsem nenašel.
- Pechy
- Kontaktovat uživatele:
Díky, na to jsem nenarazil. Taky jsi to použil? Funguje to, tak jak píše Bronťo? (Tuším že ano)zdeník píše:Toto jsi čet...
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=210
Ještě jsem se k tomu nedostal.
Myslím, že jiná možnost ani nebude.
- Pechy
- Kontaktovat uživatele:
to je ono?? http://www.monsta.cz/tesneni-vodni-pumpy-80-017-904 Plus toto? http://www.monsta.cz/keram-protikrouzekzdeník píše:Ještě jsem se k tomu nedostal.