Škoda Fabia - motor
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
-
Re: Fabia 1.2 40kw nemá tlak na třetím válci
ono je jedno co si koupíš u všech aut klesla životnost a ty co jsi tady jmenoval ty jsou v některých případech ještě horší jak škodovka
Takže jinak řečeno, "zaplať pán bůh za problémy od Škoda - auto"?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Ja som s autami od vw nemal nikdy problém.
Počkejme, jak někdo vymyslí daň na starý auta, jako třeba v Irsku a nikdo tohle nebude řešit, protože budeme mít pořád nová. To jsme žasli, jaký jsou tam nejstarší ročníky, kde na to vzít vláda neuvedla.
Ked má auto 10rokov tak je to celkom dosť ale dosť zaleži aj na najazdených km,za socializmu škodovky stáli za bačov elektronika tiež takže sa ta životnosť moc nezmenšila.
Jakto že se nezmenšila,když kolega píše o tom jak feldy a favority najely půl miliónu kilometrů.
Favorit a felda pol miliona km akorát tak dieslová! Tie benziný urobia 500 000km akorat tak po dvoch úplných go motora.Octavia 1 aj 2 s 1.9tdi urobí 500 000km bez go motora tak aká nižšia životnosť.A netvrdte že tie benzíny spravia 500 000km a nič im neni.Felda 1.3mpi ked má 200 000km tak už je motor zrelý na go.A favorit nestojí ani za reč ten zhnil skôr ako sa opotreboval motor.
tak já teda nevím, začátkem roku jsem si pořídil Felicii jednobod s poctivejma 202 000km a jede jako ďas, olej nebere a emise plní na jedničku, dokonce jsme na ní měřili i jiný auta....
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
anonym639: Člověče měl si někdy takový motor vůbec rozebranej Právě že benzínová Felda 1,3MPI v pohodě najede 500tis km když se o ní řidič aspoň průměrně stará a to nebude ani trpět spotřebou oleje na rozdíl od motorů VW. Jediná závada kterou tenhle motor trpí je těsnění pod hlavou, ale to stojí pár korun, rozvody vydrží klidně i těch 500tis km akorát ekojezcům se vytahají do 100tis, jinak na to jak je ten motor jednoduchej je kvalitně udělanej a podává i slušné výkony
Chceš mi ako povedať že po 500 000km to má tlaky ako za nova.
U 1,3MPI žádnej problém stačí každých 15tis vyměnit olej 15W-40 ten motor má velice kvalitní kroužky a písty z vloženým kovem která mají malou roztažnost
A ještě těsnění pod sacím potrubím. Ale taky prkotina. Pamatuju služební vozy Felicia 1.3 brázdící město 24 hod denně a vyřazovány byly ke 300.000 km určitě nad 250.000. A jen se po nich zaprášilo. Dokonce některé ještě jezdí. Jo a taky se zapomnělo na rozvody, taky za tu dobu párkrát dělaný, to je jasný. Když bylo hovno po rozvodech nevycházelo to moc na emisích, plus charakteristické projevy, ale snad rozvody se berou jako jiný spotřební matroš.
A olej 15W40? Jasně na tento to jezdilo. Dneska se to lije jen do traktorů.
A olej 15W40? Jasně na tento to jezdilo. Dneska se to lije jen do traktorů.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
JJ máme už 170 tisíc ale dráždí to žena je z 98 roku a já říkám dokud jezdí je škoda se tak bezporuchového auta zbavovat.
Nevíte někdo jak na tom je nová oktávka 1,6D ???
Nevíte někdo jak na tom je nová oktávka 1,6D ???
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
No nevím tomuhle moc nevěřím,měl jsem renault Kango 1,2 a až na špatné topení to byl dříč,je pravda že na 250 tisících jsem se ho radši zbavil ale rauboval jsem ho těžkým vozíkem a na to to není dobré odchází poloosy a torzní tyč.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D