MINI 070, 075
Re: MINI 070, 075
Ešte k tej kosačke,- nemám, ale chystám sa urobiť mulčovač.
Dakujem za radu. Zrejme to bude to iste, co si mal ty. Zajtra to rozoberiem a uvidi sa.
Aky mulcovac chce urobit? Tiez som rozmyslal nad vyrobou, nieco podobne ako ma ostraticky, ale s kolesami na nastavenie vysky. Nie som vsak zatial rozhodnuty, ktorym smerom sa dat, aky typ, ci kupa alebo vyroba.
Aky mulcovac chce urobit? Tiez som rozmyslal nad vyrobou, nieco podobne ako ma ostraticky, ale s kolesami na nastavenie vysky. Nie som vsak zatial rozhodnuty, ktorym smerom sa dat, aky typ, ci kupa alebo vyroba.
MINI 070 - mini je mini, ale predsa maxi.
Nieco jednoduche, je tu na fore dost inspiracie. Zatial som v stadiu priprav. Musim zohnat kardan a pod.
Minici asi zaspali po sviatkoch alebo????!!! robia údržbu a prípravu strojov na jarné obdobie aby boli pripravený
do záhrad a na políčka .
do záhrad a na políčka .
-
pozdravujem minikarov konkretne slavinka...
co sa tyka mulcovaca ja mam 1 sezonu odkosenu z OSTRATICKYM , vykonovo je to na hrane.
ale jednotkou som pokosil aj hustejsí porast.normalne kosim dvojkou na 3000 ot. motora .
cena je dost vysoka, ale nechcel som z inzeratu nejaky domadel, do ktoreho nevidim.
urobil som par drobnych uprav:
-z retiazok ktore brania vyletovaniu kamenov a vselicoho spod noza som zo stredu musel poodstrihovat ,aj s predu aj zo zadu, lebo pri koseni ich trava natahuje k rotacnym nozom a ten retiazky docahoval a ja som nevedel co to je za pukavy-lamavy zvuk!!! to noze dociahli retaze!
-noze na mulcovaci su dva pary.ja som horne noze vybral, je tam mensi odpor a seka to dostatocne.a druhy par mam rezervny.
-retaz ktora drzi vahu z tretieho bodu som nahradil tyčou, aby pri zapretí o teren mulcomac nedvíhalo "na predne" ale aby ho dvihalo plosne celý.
foto je este z obdobia pred upravami.
co sa tyka mulcovaca ja mam 1 sezonu odkosenu z OSTRATICKYM , vykonovo je to na hrane.
ale jednotkou som pokosil aj hustejsí porast.normalne kosim dvojkou na 3000 ot. motora .
cena je dost vysoka, ale nechcel som z inzeratu nejaky domadel, do ktoreho nevidim.
urobil som par drobnych uprav:
-z retiazok ktore brania vyletovaniu kamenov a vselicoho spod noza som zo stredu musel poodstrihovat ,aj s predu aj zo zadu, lebo pri koseni ich trava natahuje k rotacnym nozom a ten retiazky docahoval a ja som nevedel co to je za pukavy-lamavy zvuk!!! to noze dociahli retaze!
-noze na mulcovaci su dva pary.ja som horne noze vybral, je tam mensi odpor a seka to dostatocne.a druhy par mam rezervny.
-retaz ktora drzi vahu z tretieho bodu som nahradil tyčou, aby pri zapretí o teren mulcomac nedvíhalo "na predne" ale aby ho dvihalo plosne celý.
foto je este z obdobia pred upravami.
Ahoj! Preco je lepsia tyc miesto retaze? Je lepsie ak sa zdviha cely nulcovac? Mas fotku zo spodu? Aky je celkovy zaber? Nesekalo to zo 4-mi nozmi lepsie? A nevies nahodou, aky je prevodovi pomer?
-
-tyč je podla mna lepsia a mam to aj odskusane pretoze pri zapreti pri terennych nerovnostiach dviha cely mulcer plosne.
pokial tam bola retaz tak mi to pri zapreti predku, dvihalo zadok...mulcera
-zaber kosenia podla katalogu je 95 cm, ja som to nemeral...
-dva noze na kosenie uplne stacia, mulcer ma mensi odpor a traktor sa menej namaha.
-prevodovy pomer neviem,vyrobca neudava, ale otacky nozov vacsina vyrobcov udava okolo 1500 , plus,minus....
napr. http://www.traktorservis.cz/Produkty-H4 ... 50-P42969/
Dik!
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
teda ked vidim ten jokel co drzi noze..... zaujimave riesenie.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Zajímavé ale ne neobvyklé...Atlan píše:teda ked vidim ten jokel co drzi noze..... zaujimave riesenie.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- boyten
- Kontaktovat uživatele:
ahojky všichni, tak jsem včera dovezl mini 070 + vozík + pluh + rotavátor + kultivátor + přední radlici + mezinápravová sekačka. tak doufám, že nebude dělat problémy a bude se mu u mně líbit :-D
http://boyten.rajce.idnes.cz/Mini_070/
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.
Vítej zde BOYTENe, Minik vypadá pěkně, kde jsi ho zakoupil ?
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
- boyten
- Kontaktovat uživatele:
ahojky koupil jsem ho tady na foru od minimatora (Vlčnov) - teda to hlavní ještě něco jsem přikoupil ze Slovenska.......... s nákupem jsem spokojený....... hlavně aby sloužil :-D no stálo mně to v sobotu asi tak 350 km ALE je to doma a hotovo ... objel jsem asi tak 5 miniků a byly i levnější, ale některé něco mezi šrotem a vrakem .........
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.
... vitaj Slovane,..
.. Boytene, kdysi jsem ho viděl jezdit po Vlčnově, vypadá opravdu zachovale. Fčil ještě sazeč a vibrační vyorávač a diskový ohrňač na brambory a postřikovač do brambor a do vinohradu a vrták na vinohradní sloupky a naviják a ...a...a... a budeš mět celou flotilu ....
... já silně uvažuju, že si do podzimu něco takového vyrobím, mrkni na to, je to jednoduché a v celku to dobře funguje a nemusím při sběru rukama rozhrňat hlinu a hledat přihrnuté brambory a na víc nemusí se vyorávat přes jeden řádek a čekat, až se vysbírá. Tady je jeden z odkazů, podobných je jich tam dost : https://www.youtube.com/watch?v=glOgCzN0HVg
... co ty na to ?....
...měj se fanfárově ....
.. Boytene, kdysi jsem ho viděl jezdit po Vlčnově, vypadá opravdu zachovale. Fčil ještě sazeč a vibrační vyorávač a diskový ohrňač na brambory a postřikovač do brambor a do vinohradu a vrták na vinohradní sloupky a naviják a ...a...a... a budeš mět celou flotilu ....
... já silně uvažuju, že si do podzimu něco takového vyrobím, mrkni na to, je to jednoduché a v celku to dobře funguje a nemusím při sběru rukama rozhrňat hlinu a hledat přihrnuté brambory a na víc nemusí se vyorávat přes jeden řádek a čekat, až se vysbírá. Tady je jeden z odkazů, podobných je jich tam dost : https://www.youtube.com/watch?v=glOgCzN0HVg
... co ty na to ?....
...měj se fanfárově ....
Ahoj, vitaj medzi nami! Prajem vela motohodin bez pruchy. K tomu co ti odporucil Dalibor by som este doplnil odporucanie riadnych sipov do zadu, inak vypada minik dobre.boyten píše:ahojky všichni, tak jsem včera dovezl mini 070 + vozík + pluh + rotavátor + kultivátor + přední radlici + mezinápravová sekačka. tak doufám, že nebude dělat problémy a bude se mu u mně líbit :-D