Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Baky

Re: Bielorus EO 2621

#4246 Nový příspěvek od Baky »

Baky píše:
jirkasbk píše:
Baky píše:Přeji všem do Nového roku jen to nejlepší a hodně úspěchů v bagrování :pohar:Jinak mě nějak zlobil startér tak jsem se do něho trochu podíval a byl tam na mínusu odtrhnutý kablik tak jsem ho trochu nastavil,připájel a snad to bude fachat tak jak má 8) :potlesk: dávám nějaké to foto jinak postupně odstrojuju a připravuju na jaro na nový nástřik :smich:Jestě mě čeká přetěsnit všechny pístnice :'( Jo a v létě jsem si udělal svahovku :wink:
podle fotek mas stejnou masinu zajima mne ta svahovka mas ji naklapeci nebo jen obyc na hrabani potreboval bych taky neco podobnyho vyladit jen nevim jak uz to zapojit na tom volnym vyvodu mam uz kladivo s ovladanim na nohu a pedstava predelavat to celyznovu mne tak trochu docela desi :D

Ne mám ji jen na rovnání ale dá se s ní i v pohodě nakládat :co?: Jak jsem si ji předělal tak jsem do ní nedal výstuhu,hrabal jsem a nákladal a normálně se mi hahoře otevřela jak konzerva :zly: tak znova celé převařit a dal jsem už dovnitř tu výstuhu 8) a teď už snad bude držet 8)jo a už takhle nevypadá tak jsem dám pak aktuální foto
Můžeš dát foto jak to máš vyřešené s tím kladivem-zní to zajímavě 8)

jirkasbk

#4247 Nový příspěvek od jirkasbk »

Baky píše:
Baky píše:
jirkasbk píše:
Baky píše:Přeji všem do Nového roku jen to nejlepší a hodně úspěchů v bagrování :pohar:Jinak mě nějak zlobil startér tak jsem se do něho trochu podíval a byl tam na mínusu odtrhnutý kablik tak jsem ho trochu nastavil,připájel a snad to bude fachat tak jak má 8) :potlesk: dávám nějaké to foto jinak postupně odstrojuju a připravuju na jaro na nový nástřik :smich:Jestě mě čeká přetěsnit všechny pístnice :'( Jo a v létě jsem si udělal svahovku :wink:
podle fotek mas stejnou masinu zajima mne ta svahovka mas ji naklapeci nebo jen obyc na hrabani potreboval bych taky neco podobnyho vyladit jen nevim jak uz to zapojit na tom volnym vyvodu mam uz kladivo s ovladanim na nohu a pedstava predelavat to celyznovu mne tak trochu docela desi :D

Ne mám ji jen na rovnání ale dá se s ní i v pohodě nakládat :co?: Jak jsem si ji předělal tak jsem do ní nedal výstuhu,hrabal jsem a nákladal a normálně se mi hahoře otevřela jak konzerva :zly: tak znova celé převařit a dal jsem už dovnitř tu výstuhu 8) a teď už snad bude držet 8)jo a už takhle nevypadá tak jsem dám pak aktuální foto

uz se to tady resilo v minulosti zapojeni a pod.co chces slyset kladivo mam a funguje frekvence nic moc ale kdyz zatlacim poradne tak to jde ta rychlost jde ovlivnit otackami motorucim vic plynu tim rychleji ale pak i spotreba nafty leze nahoru kladivo original v barve vozu :smich: :smich: tady video
https://www.youtube.com/watch?v=TiYe3CpM-I8
ta svahovka dobry ale chtel bych nejakou naklapeci aby to byla skutecne svahovka a ne jen dlouha lzice.

Johny1490

#4248 Nový příspěvek od Johny1490 »

Takze este raz, aby to bolo vsetkym jasne.
Ked to slabo toci v zime a v lete je to v poriadku, chyba nebude v zdroji (baterka alebo vozik), ale v STARTERI. Na 90% loziska.

Vozik mam takyto http://nakladni-uzitkove-vozy.hyperinze ... K40uNKG_Sc a nemyslim si zeby bol slaby. A aj 200Ah baterka bola plne nabita.
Neni problem v tom ze štarter slabo toči ale v tom že toči ale traktor jednuducho nechytí pretože nema žhaviče. A mi nehovor že ti točí štarter v zime rovnako rychlo ako v lete, ked olej je stuhnuti jak vazelína a ja nevipinam dokonca ani čerpadlo lebo je niekedy problem ho v tom stuhnutom oleji zapat. Ked mu dam do sania horak alebo jednoducho ohen tak chytí tak mi povedz jaki to ma vplyv na štarter? :smich: . Mam pasak bulgar a ten ma žhaviče, dokonca štarter taki isty ako bielorus a v pohode aj pri -15 na 90Ah baterku krasne chytí jednoducho tie žhaviče robia svoje.

Inak štartovaci vozik čo maš v odkaze je vyborny natočí všetko, ale je dost tažky nato aby som ho vlačil k bielorusu po snehu.... DObre riešenie je tak isto predhrev motora (do buducna planujem) daš na pol hodinu predlžovak a naštartuješ snad aj z kluku keby mal :D

Baky

#4249 Nový příspěvek od Baky »

jirkasbk píše:
Baky píše:
Baky píše:
jirkasbk píše:

uz se to tady resilo v minulosti zapojeni a pod.co chces slyset kladivo mam a funguje frekvence nic moc ale kdyz zatlacim poradne tak to jde ta rychlost jde ovlivnit otackami motorucim vic plynu tim rychleji ale pak i spotreba nafty leze nahoru kladivo original v barve vozu :smich: :smich: tady video
https://www.youtube.com/watch?v=TiYe3CpM-I8
ta svahovka dobry ale chtel bych nejakou naklapeci aby to byla skutecne svahovka a ne jen dlouha lzice.
Dobré video 8) máš pravdu je to zatím jen široká lžíce ale na to moje barákové bagrování a srovnání pozemku to stačí :) stejně pak musím vzít do rukou hrábě a doladit to :vztek: ale až se jednou budu hodně nudit tak to doladim na to natáčení+to kladivo

Jan_2

#4250 Nový příspěvek od Jan_2 »

zdravim,

tak nejak premyslim poridit si taky tento stroj, ale protoze bych se nerad vybodoval s ridicakem,
jak je to s timto bagrem? Ikdyz jsem v inzeratech videl par s SPZ , tak je vetsinou nemaji a tady u vas ve foru jsem se docet,
ze se jedna o samojizdny stroj, teda mel by mit OTP a vypis z nej, teda neco jako tera. Pokud ho mit nebudu - kdo ho vydava ?

Obchodni zastoupeni vyrobce, nebo obec s rozsirenou pravomoci ? Treba u RS se jelo na STK , udelala evidencka, tech. popis a OTP byl na svete.
Jak tady ? A jeste , protoze predpokladam, ze to je traktorbagr - bude mi stacit ridicak T ? Jako nehodlam s nim brazdit okres, spis tak popojizdet po okoli.
Ale ackoliv tu vetsinou policie neni, jednou mi kontrolovali i s terou.

A jeste strojnicak - tady v okoli jel jeden, co mel C a T , nepracoval, jen prejizdel a s policii byl pry problem, ze musi mit strojnicak, je to skutecne potreba i na prejezdy, nebo jak to je ?

Doufam, ze nejsem moc zvedavej.

Pokud jsem tady blbe hledal, tak se omlouvam, ale je to dost rozsahly.

Honza
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V

poldikxx

#4251 Nový příspěvek od poldikxx »

Pokud přejíždíš a nepracuješ s tím tak strojničák nemusíš mít tak mě to bylo řečeno na školení.Já třeba jezdil s teréní destou po areálu a měl sem pouze papír na obsluhu toho daného stroje a bylo jedno zda mám či nemám papíry

Jan_2

#4252 Nový příspěvek od Jan_2 »

jo ridicak na destu v ramci arealu jsem mel taky, ale tam to nebylo na pozemnich kumunikacich.
Jde mi o ty verejne komunikace , staci i 3. tridy, jinam nepojedu.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V

poldikxx

#4253 Nový příspěvek od poldikxx »

Já jezdím bobkem po cestách a bez problémů ale jenom přejíždím a mám Cčko řidičák a strojničák nemám. Asi tak přejíždět můžeš ale pracovat nesmíš.To je to samé jak v práci jezdím z plošinou podvozek avia a bez plošinářského průkazu s nástavbou nesmím dělat.

Jan_2

#4254 Nový příspěvek od Jan_2 »

no a kde je napsano, ze je potreba ten strojni prukaz ?
Jestli to teda nekdo vi, ktery zakon to primo narizuje.
idealne vcetne paragrafu.

diky
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V

jirkasbk

#4255 Nový příspěvek od jirkasbk »

kdyz uz jsem to tady nakousnul nemate nekdo svahovku s naklapenim?ze bych mrknul staci fotka na inspiraci a jak ovladani?trhal jsem parezy z naletu na strani a potrebuju to necim srovnat napadla mne lopata a hrabe ale neni to priznam se uplne dobrej napad ...moc velika drina to si radeji neco svarim :D mozna by stacila jen nejaka traverza uprostred s cepem bez pistu ktera bude kopirovat teren a srovnavat co si o tom myslite?

cont33

#4256 Nový příspěvek od cont33 »

jirkasbk píše:kdyz uz jsem to tady nakousnul nemate nekdo svahovku s naklapenim?ze bych mrknul staci fotka na inspiraci a jak ovladani?trhal jsem parezy z naletu na strani a potrebuju to necim srovnat napadla mne lopata a hrabe ale neni to priznam se uplne dobrej napad ...moc velika drina to si radeji neco svarim :D mozna by stacila jen nejaka traverza uprostred s cepem bez pistu ktera bude kopirovat teren a srovnavat co si o tom myslite?
píčovina.... :D
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

jirkasbk

#4257 Nový příspěvek od jirkasbk »

cont33 píše:
jirkasbk píše:kdyz uz jsem to tady nakousnul nemate nekdo svahovku s naklapenim?ze bych mrknul staci fotka na inspiraci a jak ovladani?trhal jsem parezy z naletu na strani a potrebuju to necim srovnat napadla mne lopata a hrabe ale neni to priznam se uplne dobrej napad ...moc velika drina to si radeji neco svarim :D mozna by stacila jen nejaka traverza uprostred s cepem bez pistu ktera bude kopirovat teren a srovnavat co si o tom myslite?
píčovina.... :D
diky za upřímnou odpověd :)

Baky

#4258 Nový příspěvek od Baky »

Nevíte náhodou kolik litrů oleje se vejde do motoru D65 a jak se otvírá ta zátka na nalití oleje :help: Díky 8)

ipo

#4259 Nový příspěvek od ipo »

Ak sa nemýlim tak som dával 16 litrov a zátku normálne odkrútit dolava.

Baky

#4260 Nový příspěvek od Baky »

ipo píše:Ak sa nemýlim tak som dával 16 litrov a zátku normálne odkrútit dolava.
Díky za info 8)

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“