Isuzetor 2108

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
BohousSPE

Re: Isuzetor 2108

#1201 Nový příspěvek od BohousSPE »

Ahoj Michale, v prvé řadě děkuji za reakci :friends: Ten EGR ventil to nejspíš nebude, to by bylo součástí výfukového svodu, ale tohle sedí přímo na víku ventilů. No a vakuová pumpa na posilovač brzd to taky není, protože vakuová pumpa byla součástí alternátoru. Ten alternátor měl průchozí hřídelku a zezadu seděla právě pumpa, která měla tři hadice. První byla pro přívod oleje z kanálku přímo z bloku motoru, druhá byla vratka oleje zpět do bloku (zřejmě byla ta pumpa mazaná tlakovým olejem) a třetí hadice vedla podtlak do toho posilovače, co máš teďko Ty ;-) Ta je dobře vidět v tom videu vánoční speciál, který jsem publikoval před vánocemi. Vedla zezadu alternátoru pravou stranou před něj a tam jsme to rozpojili. Tady je odkaz přímo na ten okamžik :)

V té hadici co vede z toho víka není žádný podtlak - naopak fluše trošku oleje a při ohřátém motoru se z ní hulí :) Bůh ví, co to je :-/

malotraktorpetr

#1202 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

BohousSPE píše:Zdar, na kabinu jsem použil silentblok motoru Škoda 120. Žádný už doma nemám - dva jsem měl a čtyři jsem si dokoupil v místní mototechně :) Copak? Snad nechceš dát na Zetora škodovácký puky? :jazyk:
jj dam je do zadu :) uz me stve vybrace a hlvne ten hluk ubese to malou kabinu z zetora 3011 tu malouhranatou ?

BohousSPE

#1203 Nový příspěvek od BohousSPE »

Copak unést by to mohli, ale proč nekoupíš originální silentbloky Zetor? Vždyť bys je uchytil za rozvodovku, jak normálně bývají a měl bys to hotové, ne? :)

Tak pánové, už jsem konečně zjistil, co je to za xindl, ten bazmek na víku ventilů :wink: :wink: Jmenuje se to PCV ventil (angl. Positive Crankcase Ventilation System) neboli "pozitivní odvětrávání klikové skříně". Tady je info v angličtině, ale podařilo se mi najít článek v češtině, kde je to pěkně popsané 8) Zážehový motor - soustavy a systémy 8)

jawis

#1204 Nový příspěvek od jawis »

BohousSPE píše:Ahoj Michale, v prvé řadě děkuji za reakci :friends: Ten EGR ventil to nejspíš nebude, to by bylo součástí výfukového svodu, ale tohle sedí přímo na víku ventilů. No a vakuová pumpa na posilovač brzd to taky není, protože vakuová pumpa byla součástí alternátoru. Ten alternátor měl průchozí hřídelku a zezadu seděla právě pumpa, která měla tři hadice. První byla pro přívod oleje z kanálku přímo z bloku motoru, druhá byla vratka oleje zpět do bloku (zřejmě byla ta pumpa mazaná tlakovým olejem) a třetí hadice vedla podtlak do toho posilovače, co máš teďko Ty ;-) Ta je dobře vidět v tom videu vánoční speciál, který jsem publikoval před vánocemi. Vedla zezadu alternátoru pravou stranou před něj a tam jsme to rozpojili. Tady je odkaz přímo na ten okamžik :)

V té hadici co vede z toho víka není žádný podtlak - naopak fluše trošku oleje a při ohřátém motoru se z ní hulí :) Bůh ví, co to je :-/

No tak v tom pripade je to jenom oddych z prostoru pod ventilovym vikem a uvnitr nebude zadna utesnena membrana ale jenom nejaky plechovy kotoucek nebo dratenka na kterem bude olejem nasyceny vzduch kondenzovat a olej bude kapat zase dolu do motoru - neutece to s tou parou vsechno do sani. Jinak uz nevim.

malotraktorpetr

#1205 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

BohousSPE píše:Copak unést by to mohli, ale proč nekoupíš originální silentbloky Zetor? Vždyť bys je uchytil za rozvodovku, jak normálně bývají a měl bys to hotové, ne? :)

Tak pánové, už jsem konečně zjistil, co je to za xindl, ten bazmek na víku ventilů :wink: :wink: Jmenuje se to PCV ventil (angl. Positive Crankcase Ventilation System) neboli "pozitivní odvětrávání klikové skříně". Tady je info v angličtině, ale podařilo se mi najít článek v češtině, kde je to pěkně popsané 8) Zážehový motor - soustavy a systémy 8)
no ja to mam origo majoracke a vybrace mam furt :(
premyslel sem na odpruzenim z 77 ale jak to tam dat :(

BohousSPE

#1206 Nový příspěvek od BohousSPE »

malotraktorpetr: Já si myslím, že škodovácký puky Ti nějak extra nepomůžou oproti těm majoráckým - vždycky tam nějaké ty vibrace budou, je to přeci traktor :-/ Přidělej si tam někdy tu kabinu napevno a to teprve poznáš, co jsou to vibrace :smich: Ještě rád si tam dáš zpátky ty původní :ano:

jawis: Podle mě tam bude skutečně nějaká membránka s pružinkou (schválně to někdy rozdělám a při té příležitosti vyčistím), které vyrovnávají tlaky v té klikové skříni. Chvíli nasává čerstvý vzduch ze sacího svodu (přes filtr) do prostoru motoru a pak při nashromáždění tlaku vlivem chodu motoru přepouští přetlak včetně toxických plynů zpět to sacího svodu, kde dochází k opětovnému spálení motorem na "menší zlo" :)
Ono to fluše docela hnus :grc: Od té doby, co jsme rozchodili motor jsme museli svést tu hadici z toho víka do PET flašky, protože nám to vždycky zaflusalo celý traktor :zly: Už poměrně dlouho mám připravenou skleněnou nádobu (původně odlučovač vody pro rozvod stlačeného vzduchu) a chci ji umístit právě mezi víko a sací svod, abych zachytával ten humus. Dnes so to dělá běžně v tuningu - říká se tomu OCT (Oil Catch Tank) a přidávají si to lidi ke svým motorům jednou za čas to odkalíš a ušetříš sací svody před zašpiněním šlemem 8) Tady je o tom krátký článek a tady je dokonce video, kde to odkaluje po ujetých 1000km. Sami můžete posoudit, že se nejedná jen o olej :tyty:

Aspoň už všichni víme, jak se vyrábí čokoládová pěna :D :D :D
Obrázek

vlk25

#1207 Nový příspěvek od vlk25 »

zetor 25 nemá na kabině žádnej silentblok,všechno je kov na kov.krom jedné těsnící gumy ,mezi blatníkem a rámem kabiny.Při malím volnoběhu se všecko rozkmitá klidně i o 1cm.a přesto je to celkem pohodlný svezení.Největší rázy a vibrace za jízdy dostáváš od šípových pneumatik hlavně teda na asfaltu.tady se vyplatí nedodržet předepsanej tlak v pneumatikách a prostě je mín natlakovat...já mam předepsanej tlak na 1atm,foukam 0,6-,07 a připadam si za volantem jako ve starej Karose na zadních sedačkach.A sedačku vlastně taky nemam odpruženou,páč tam mam neoriginál a na pružení už tam není plac.Jinak se s traktorem vyplatí jet tak,aby tě to co nejmín mlátilo,ušetřený minuty proti hodinám při opravach jsou k nezaplacení. ;-) Vše je vyzkoušeno letitou praxí mích pomocníků a sousedů.Jeden jezdí traktorem rellý šumava a pak jen opravuje :rally: .Druhej má natlakováno až na doraz a skáčeš vtom jak na koze. :shock:

Ten tlak dovede udělat divy,protože né vždycky sem měl upuštěno můžu porovnat rozdíly...Traktorem přesouvam balíky dřeva,tak abych je moch nařezaný házet do kotelny.Hydraulika ty největší balíky neuzvedne a nebo se někdy stočil na zahradě tak,že bylo třeba do něj najet a různě pootočit.jak se zachytil o jinej tak sem stál na místě,kola se točily i s uzávěrkou.Po výrobní poradě šel tlak dolů a tedko když si nedávam bacha zavalil bych balíky až za plot.A to je jízda na zpátečku,kde šípy spíš prokluzujou než zabírají.
Druhý srovnání je jízda s maličkou kárkou k místnímu hnojišti...na další 3dny vyskákanej víc než dostatečně.Po změně tlaku je to lahoda.No a nejvíc asi pomůže styl jízdy,s Bohoušem sem sice lítal na 6tku po zahradě,ale jinak takhle divoce nejezdim. :nene:

BohousSPE

#1208 Nový příspěvek od BohousSPE »

vlk25 píše:...s Bohoušem sem sice lítal na 6tku po zahradě....
Jo, to byl dobrej hučák a jak si pěkně rozjebal ten trávník :D :D To co jsi napsal je určitě pravda je to všeobecně známé, že upravovat tlak pneu v závislosti na situaci může dost pomoct :ano: Až budeme někdy v terénu a né jenom popojíždět po zahradě, určitě taky vyzkoušíme různé tlaky v různých situacích 8) Jak jsem četl ten Tvůj text, hned jsem si vzpomněl na tohle video - zajímalo by mě, na kolik asi upustil ty gumy, že se úplně mačkají až se dělají varhánky :shock:

BohousSPE

#1209 Nový příspěvek od BohousSPE »

Hrubý základ panelu ovládání hydrauliky.....už se to pomalu začíná rýsovat :) Po novém roce se snažím makat, kdykoliv to jen jde :prace: Mezitím už připravuji i součástky na opravu řadicí páky první převodovky 8)
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

malotraktorpetr

#1210 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

Nechces prodat ruce :D
Moc pekne :)

Chodak
Kontaktovat uživatele:

#1211 Nový příspěvek od Chodak »

Pěkná práce 8)
Zavařit,uřiznou,nebo umrtvit kladivem :D
Stroje:
1 Traktůrek http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 20&t=52618
2 vlatním pouze polovinu. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 51&t=61275

BohousSPE

#1212 Nový příspěvek od BohousSPE »

malotraktorpetr: Né, fakt nechci :321: :D :typek:

Chodak: Děkujeme :)

Tak včera jsem zavařil panel a dnes jsem do něj vyřezal šlicové díky na páky, rozměřil finální umístění na přemostění, vyvrtal díry a vyřízl otvor na páky. V týdnu musím dodělat podlahy na obou stranách, vrátit přemostění zpět a přidělat ho i vepředu. Teprve poté budu moct vymýšlet a tvořit pákový mechanizmus :)
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Lukashil

#1213 Nový příspěvek od Lukashil »

ty budeš mít 3 páčky?
Stydím se za tuto zem

BohousSPE

#1214 Nový příspěvek od BohousSPE »

Jj :) Jedna je pro vnitřní okruh - na zvedání TBZ (včetně plovoucí polohy) a ty zbylé dvě jsem na externí okruhy. Oproti Zetoru UŘI budu mít namísto jednoho okruhu dva dvojčinné - čili budu mít místo dvou pák tři a místo tří rychlospojek pět 8) Rozvaděč na který budou napojené ty páky vypadá takhle:

Obrázek
Naposledy upravil(a) BohousSPE dne ned led 11, 2015 7:17 pm, celkem upraveno 1 x.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#1215 Nový příspěvek od Ondras83 »

cim vic, tim lip...pak si jeste neco vymyslis a zjistis, ze to nemas kam dat...

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“