Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
Osobne tiež ked som potreboval robit v zime tak cez teplovzdušku naštartovat, nechat vrčat po zahriatí zapnut čerpadlá. Niekedy sa mi ale stávalo že pokial sa olej vo valcoch dostatočne nezahrial tak cez niektorý dost tieklo, po chvíli to ale prestalo. Ináč teraz som v robote nestíhal a známy potreboval čoto porobit tak som mu rusa požičal nech si urobí čo treba však v robote robí na všeliakych strojoch tak vie. Prekvapilo ma ked mi povedal že to mám už dost slabé a treba to zgenerálkovat lebo ten čo mali oni v robote tak ten bol ovela silnejší !! Hm, ja som si myslel že to ešte má sily dost ...a všetko dobré v Novom roku
pridavam se s pranim do noveho roku tak at nam to kope:-)...tak zkus pridat cerpadlo at mas vice oleje k dispozici na praci.ipo píše:Osobne tiež ked som potreboval robit v zime tak cez teplovzdušku naštartovat, nechat vrčat po zahriatí zapnut čerpadlá. Niekedy sa mi ale stávalo že pokial sa olej vo valcoch dostatočne nezahrial tak cez niektorý dost tieklo, po chvíli to ale prestalo. Ináč teraz som v robote nestíhal a známy potreboval čoto porobit tak som mu rusa požičal nech si urobí čo treba však v robote robí na všeliakych strojoch tak vie. Prekvapilo ma ked mi povedal že to mám už dost slabé a treba to zgenerálkovat lebo ten čo mali oni v robote tak ten bol ovela silnejší !! Hm, ja som si myslel že to ešte má sily dost ...a všetko dobré v Novom roku
Jam mám v rusákovy motor D-48 a ten nema priame vstrekovanie ale predkomôru a bez žhavenia nenaštartuje.jirkasbk píše:puvodni starter staci rozdelat a vycistit a musi tocit jako divej:-) v moskve je ted -18 a normalne startujou tak at mi nikdo nevyklada ze pri -10 nemuze nastartovatpedro643 píše:Skade ste kupovali ten reduktorovy štarter? Aj mne by sa zišiel nový.
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
Přeji všem do Nového roku jen to nejlepší a hodně úspěchů v bagrování :pohar:Jinak mě nějak zlobil startér tak jsem se do něho trochu podíval a byl tam na mínusu odtrhnutý kablik tak jsem ho trochu nastavil,připájel a snad to bude fachat tak jak má dávám nějaké to foto jinak postupně odstrojuju a připravuju na jaro na nový nástřik :smich:Jestě mě čeká přetěsnit všechny pístnice Jo a v létě jsem si udělal svahovku
Chcem sa opýtať kčomu je na podkope to to zaisťovanie alebo čo to je ? Ďakujem a Všetko dobré do nového roku prajem :-)
stiahni si manual a tam sa dozvieš vela veci... Tam sa davaju piestnice ked použivaš podkop ako výškovku pri otočenej lyžiciorso píše:Chcem sa opýtať kčomu je na podkope to to zaisťovanie alebo čo to je ? Ďakujem a Všetko dobré do nového roku prajem :-)
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Ja som si redukovani štarter zbudoval kvoli tomu aby som nemusel kupovat velku baterku, je to zbytočna investicia. Ja pouzivam baterky 90Ah a stači mi aj do multikari aj do bielorusa je univerzalna. A v zime pri riadnom mraze ked som chcel odhrnat tak teplu vodu som nemohol dat lebo som mal fridex, tak som musel horačikom pomoct a chytil, ale bez neho alebo bez teplej vody nechiti v mraze to mam vyskusane aj na bieloruse ktori mal origo 5000mth a jednoducho len toči toči a nič ale jak som mu dal kusek ohna tak chyti hned.
Tiez som nutne potreboval nastartovat bielorusa kvoli prevozu. Vonku -9 a nechcelo sa mu dost dlho. Startoval som vozikom ale starter slabo tocil. Na baterku to iste. Skusil som WD streknut na lozisko startera (len to co je pristupne). Skuste uhadnut co sa stalo.
Takze ak to slabo toci, treba premazat, pripadne nove loziska.
Takze ak to slabo toci, treba premazat, pripadne nove loziska.
-
Já rusa v zimě startuju s teplou vodou, mam starter s reduktorem ale baterky nic moc - 2x45ah. Pomáhám tomu startovacím vozíkem (http://aukro.cz/startovaci-a-nabijeci-v ... 12454.html) a chytá skoro jak za mlada :-) Vzhledem k tomu, že máme doma ještě traktor a všechny auta na naftu tak se mi ten vozík vyplatil víc než kupovat do traktoru i do rusa nové velké baterie a když nechytí auto v mrazu tak s tím vozíkem ho natočim bez problémů. Má cca 20 kilo, vezmu ho s přehledem do ruky a je i na 24V. Dlouho sem váhal jestli vozík koupit ale teď už vim že to byla hodně dobrá investice. V zimě moc nejezdíme takže na těch pár prvních startů je to paráda a když je teplo tak startuju normálně přes baterie. Teď už mě rozhodně vybitá baterka nezaskočí, vyrazim max o 5 minut dýl
cont33 píše:stiahni si manual a tam sa dozvieš vela veci... Tam sa davaju piestnice ked použivaš podkop ako výškovku pri otočenej lyžiciorso píše:Chcem sa opýtať kčomu je na podkope to to zaisťovanie alebo čo to je ? Ďakujem a Všetko dobré do nového roku prajem :-)
Ďakujem za info a neviete kde sa dá sťiahnuť manuál? lebo som ho hľadal všade a neviem to nikde na isť,vďaka.
takle to vypada v praxi :-)orso píše:cont33 píše:stiahni si manual a tam sa dozvieš vela veci... Tam sa davaju piestnice ked použivaš podkop ako výškovku pri otočenej lyžiciorso píše:Chcem sa opýtať kčomu je na podkope to to zaisťovanie alebo čo to je ? Ďakujem a Všetko dobré do nového roku prajem :-)
Ďakujem za info a neviete kde sa dá sťiahnuť manuál? lebo som ho hľadal všade a neviem to nikde na isť,vďaka.
podle fotek mas stejnou masinu zajima mne ta svahovka mas ji naklapeci nebo jen obyc na hrabani potreboval bych taky neco podobnyho vyladit jen nevim jak uz to zapojit na tom volnym vyvodu mam uz kladivo s ovladanim na nohu a pedstava predelavat to celyznovu mne tak trochu docela desiBaky píše:Přeji všem do Nového roku jen to nejlepší a hodně úspěchů v bagrování :pohar:Jinak mě nějak zlobil startér tak jsem se do něho trochu podíval a byl tam na mínusu odtrhnutý kablik tak jsem ho trochu nastavil,připájel a snad to bude fachat tak jak má dávám nějaké to foto jinak postupně odstrojuju a připravuju na jaro na nový nástřik :smich:Jestě mě čeká přetěsnit všechny pístnice Jo a v létě jsem si udělal svahovku
Takze este raz, aby to bolo vsetkym jasne.
Ked to slabo toci v zime a v lete je to v poriadku, chyba nebude v zdroji (baterka alebo vozik), ale v STARTERI. Na 90% loziska.
Vozik mam takyto http://nakladni-uzitkove-vozy.hyperinze ... K40uNKG_Sc a nemyslim si zeby bol slaby. A aj 200Ah baterka bola plne nabita.
Ked to slabo toci v zime a v lete je to v poriadku, chyba nebude v zdroji (baterka alebo vozik), ale v STARTERI. Na 90% loziska.
Vozik mam takyto http://nakladni-uzitkove-vozy.hyperinze ... K40uNKG_Sc a nemyslim si zeby bol slaby. A aj 200Ah baterka bola plne nabita.
roman79 píše:Takze este raz, aby to bolo vsetkym jasne.
Múdro úplne s vami súhlasím opravujem štartre a alternátory a vedšinou sú to ozaj ložiska ktoré robia skazu a dokonca dokážu spáliť vinutie tak dávajte bacha
jirkasbk píše:podle fotek mas stejnou masinu zajima mne ta svahovka mas ji naklapeci nebo jen obyc na hrabani potreboval bych taky neco podobnyho vyladit jen nevim jak uz to zapojit na tom volnym vyvodu mam uz kladivo s ovladanim na nohu a pedstava predelavat to celyznovu mne tak trochu docela desiBaky píše:Přeji všem do Nového roku jen to nejlepší a hodně úspěchů v bagrování :pohar:Jinak mě nějak zlobil startér tak jsem se do něho trochu podíval a byl tam na mínusu odtrhnutý kablik tak jsem ho trochu nastavil,připájel a snad to bude fachat tak jak má dávám nějaké to foto jinak postupně odstrojuju a připravuju na jaro na nový nástřik :smich:Jestě mě čeká přetěsnit všechny pístnice Jo a v létě jsem si udělal svahovku
Ne mám ji jen na rovnání ale dá se s ní i v pohodě nakládat Jak jsem si ji předělal tak jsem do ní nedal výstuhu,hrabal jsem a nákladal a normálně se mi hahoře otevřela jak konzerva tak znova celé převařit a dal jsem už dovnitř tu výstuhu a teď už snad bude držet 8)jo a už takhle nevypadá tak jsem dám pak aktuální foto