Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
že by se to nedalo loupat se mi taky ještě nestalo a to je namočím těsně před použitím, nasypu dovnitř přes takový trychtýř z velkou dírou zavážu jaký salám děláš ? není to moc libové ?
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ty papirovy střeva dám do vody tak na pul hodiny, je pravda, že jsem vodu nikdy nenalil dovnitř, jinak salam je hrubší,mastnější- no zitra pořádně namočim i zevnitř a pak dám vědět.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ahoj,také to máčeme enom chvíľu před tým a tu vodu chce nabrať hlavně aj do teho vnitřku.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Zdar, od května jsem tu nebyl, ale mám prosím páni odborníci klobás dotaz - několikrát jsem v posledníé době zakoupil klobásky v obchodě a před vánoci jsem koupil klobásy i od odborníka řezníka - uzenáře a všude vidím jedno - střívka jsou tvrdá jako hrom, to přece nejsou vepřová střívka, mám podezření že buď je všechno hovězina - což bych skoro vyloučil, spíš si říkám, že jsou to střívka umělá, či snad papírová. Na pohled to však vůbec nepoznám - co vy na to chlapi ? Je to možné ? Střívka jsou stejně silná, takže mi to nahrává na tu umělotinu.. díky za každé info..
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ahoj,podľa mňa je to pičovina.Gdyby to byla umělina,tož sů všecky jeden kalibr alě co Já sem doposaváď měl,tož v nich sů dycky rozdíly.Nehlědě na to,že sme na ně zrovna včiľ mezi svátky jak sme dělali klobáse nahľédali,že kerýsi ten kůsek při šlěmování pěkně ojebali,protože byly sice pěkně čisté alě visely z něho takové ty šráky jak gdyž to doma dobře nevyšlěmuješ což na umělinu asi těžko nahastrošíš.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
no dělají se umělá http://cz.devro.com/produkty/jedla-strivka/ ale kdo by to doma používal. snad jen řezník uzenář co je čmajznul v práci a chce na klobásách vydělat já kupoval loni u makovce vakuované nezmražené a dělalo se s nima super, skoro je nebylo třeba ani namáčet
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
..a od těch dob si všechny kupované uzeniny loupu.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Zdravím jsem zde nový a mám dotaz. Dáváte do klobás králičí maso a pokud ano tak v jakém poměru k jiným masům děkuji za odpovědi
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
jo kdysi jsme králičí dávali třetina králík třetina plecko třetina bůček. část králíčího lze nahradit hovězím krkem. králík nesmí být zmražený jinak klobásky drží blbě pohromadě i za použití rozmixovaného hovězího na spojku. alespoň taková byla moje nemilá zkušenost
-
- Příspěvky: 4
- Registrován: úte kvě 13, 2014 7:03 pm
- Bydliště: okr. Hodonín
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Já dávám králičí s vepřovým bůčkem půl na půl. Králičí melu na šajbě 4 mm, vepřové na 10 mm.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ahoj,mycačí klobáse už sem roky rokůcí nedělál alě dřív seme to dělávali běžně a také sem to dělál,kiľo sem,kiľo tam půl na půl s bůčkem.A všecko sa to mlělo na desítce mlýnku s šajbů enom s třema ďůrama ve tvaru ledviny a dvojnožíkem.Dneskaj to melěme na dvaadvacítce mlýnku a šajbě s dvacítkama ďůrama a klasickým štyřnožíkem.Gdyž sa to kupovalo,tož dvůnožíky neměli a tož sa kůpíl jeden štyřnožík navěc,že z něho udělám dvůnožík alě nakonec je to tak akorát,tož s tým už nic dělať nebudu.Ináč,jak už sem tu kolikráť psál,už roky rokůcí děláme skopové a také pľus,ínus půl na půl s bůčkem.A protože svůj domácí,pěkně prorostený bůček dycky všecek zaudíme a do klobásí kůpíme a že to je dneskaj samé maso,tož k tom dycky přikůpíme nejaké to kiľo špeku.Včiľ mezi tyma svátkama sme měli sedm ovcí,do teho nejakých pětadvacet kiľo bůčka a tušímže pět kiľo špeku alě nakonec sa tam všecek ten špek nedál.Prostě tak nejak přiměřeně a pokaždéj z teho vylěze normální,celkem jedlá klobása.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Děkuji za všechny odpovědi a mám ještě jeden dotaz . Jakou vodu používáte ,mám na mysli zda teplou nebo studenou
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
studenou někdo i drcený led, ale v posledních letech tak vychladlý vývar co se dává třeba do tlačenky, nebo povařené kosti a kůže z bůčku
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ahoj a už sme u teho jak sa praví,sto lidí,sto chutí,či zvyklostí.Co Já vím,nebo co sem sa tu gde optáh kolem klobásí,sa zaséj používá vlažná voda aby sa to lěpší spojilo a vůbec sa s tým pak aj lěpší dělá a masi to rozhodně uškodí.Samo,že s chladnů sa hovno stane,teda kromě teho,že s tým je bľbší práca.Kurňa a s tým lědem si to už cosi vůbec nedovedu představiť,chudáci ruky.Už tak teho majů pľné brýlě a gdyž teho vytáhneme padesáti,sedmdesáti kiľovů hromadu ze sklěpa,tož je to už tak lědové jak sviňa.Tyvolě a s taků hrčů lědu to musí byť kor zima jak v ruském filmu.To abych si na hřbet hodíl kožuch,na pazůry natáh palčáky,na kokos narazíl ušaňku a na hnáty ze dvoje spodňáky a na ťapky sněhulě.Hm,si dělám z lědu prdeľ alě pokáď na to má čověk stroje a nemusíš do teho pchať paprče,tož proč né alě aj tak,každý dělá podľa vojích zvyklostí,Já enom,že ten lěd je poznání chladnější jak ta moja odrazená voda.
Naposledy upravil(a) ola dne čtv led 08, 2015 7:49 pm, celkem upraveno 1 x.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240