Motorové pily
Re: Motorové pily
Lesa a Strom: díky za komenty, moc chytrej z toho teda nejsem, takže nejlepší by bylo asi na kontrolu do servisu, že? Popř. zvládnu ty opravy doma, dá se najít někde návod, postup a pod.
Vysky, na mne ohledy neber, já to dělám teprve nějakých 30-35 let a píšu ti svůj názor. Hodil bych to na pumpu a do půl hodiny vím, kde to utíká. To samé udělá i Tvůj servisák. Pokud máš raději metodu vylučovací, pak vyzkoušej vyměnit pružiny na spojce, pak ty pružiny zkrátit aby víc táhly, potom vymačkané segmenty na okách pružin, rozhoď si trysky, potom si můžeš vyčistit karb, pak vyměnit nějakou tu membránu, natáhnout pružinu pod koníkem, zohnout koníka, vyfouknout kompresorem nějaký ten zpětný ventilek v karbu, případně promáčknout sedlo trysky při ladění. (Asi takhle to většinou probíhá než se mi to dostane na stůl ) Já pak při odtlakování ve finále zjistím, že byla prasklá impulsní hadička v ohybu za 16,- Kč nebo ucpaný zavzdušňovací ventilek nádrže nebo visel v nádrži sací koš za žebro a nedosáhl do benzínu. Jenže musím dát dohromady všechny ty předchozí "úpravy"
Jsou prostě fígle jak zjistit problém rychle a stoprocentně bez toho, že budeš začínat opravu výměnou gufer a ložisek. Ne metodou pokus/omyl od nejjednoduššího po složitejší, ale metodou tuším/ujistím se/opravím.
Přisávání falešného vzduchu přes sjeté nebo ztvrdlé gufera je vcelku běžná závada u všech 2T motorů. Jak jsou na tom ložiska zjistíš až po kontrole. Pokud ale píšeš, že ke změnám dochází při otočení motoru na bok, tipnul bych si, že už jsou "zralé".
Jinak jak už tady psal někde Dyk, maje dvě koule z nichž ani jedna není křišťálová, nechal bych posouzení tomu, kdo pilu vidí a může si na ni sáhnout. Opravovat přes internet nikdy nemůže fungovat a vždycky to budou jen dohady co by kdy by.
Jsou prostě fígle jak zjistit problém rychle a stoprocentně bez toho, že budeš začínat opravu výměnou gufer a ložisek. Ne metodou pokus/omyl od nejjednoduššího po složitejší, ale metodou tuším/ujistím se/opravím.
Přisávání falešného vzduchu přes sjeté nebo ztvrdlé gufera je vcelku běžná závada u všech 2T motorů. Jak jsou na tom ložiska zjistíš až po kontrole. Pokud ale píšeš, že ke změnám dochází při otočení motoru na bok, tipnul bych si, že už jsou "zralé".
Jinak jak už tady psal někde Dyk, maje dvě koule z nichž ani jedna není křišťálová, nechal bych posouzení tomu, kdo pilu vidí a může si na ni sáhnout. Opravovat přes internet nikdy nemůže fungovat a vždycky to budou jen dohady co by kdy by.
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Antony, to srovnávat nemůžeš. Ani cenově, ani výkonově, ani technicky. Je to jako srovnávat cikánský ohníček se Stromboli - taky oboje hoří.... Věř mi, znám oboje. Netuším, co je to hobby sad,ale na běžnou prořezávku do cca 20-30 stromků bych radši šel do ručního teleskopu. Potřebuješ to jednou v roce a pokud to děláš pravidelně, není toho na prořez moc. A pochybuju, že děláš omlazovací řez každoročně...
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Ten mě taky napadl... Já mám 100 jabloní zákrsků a nemám to ouplně ideální - xx let na to ZD sralo, tak se to snažím dostat do nějakýho normálního stavu... Zatím ty vysoký děláme dlouhejma nůžkama a já na vlečce od traktoru jako jasně že stihl a oleo mac je něco jinýho, ale já si na prořezávání koupil Hecht 927 r jednoručku a drží už snad 3 nebo 4 roky... a stála 2jku. Dávat 10k za Stihl nebo HQ se mi neoplatí
Ups, mě šlo o technologii aku a spalovacího motoru. Ideální by pro tebe bylo vyzkoušet si toho O-M v řezu. Jinak aku pilu co opravdu řeže a vydrží nějakou dobu pracovat umí Pellenc, Stihl a snad Husa, tu jsem ale v ruce zatím neměl.
Zatím co jsem měl možnost srovnávat aku pilky, tak všem chybí tři věci, řezná rychlost, výkon a kapacita aku, ať už u Makity, Deckeru, Bosche, O-M...
A Antony, nepsal jsi tu, že už byl Checht dvakrát na reklamačce?
Zatím co jsem měl možnost srovnávat aku pilky, tak všem chybí tři věci, řezná rychlost, výkon a kapacita aku, ať už u Makity, Deckeru, Bosche, O-M...
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Máš na mysli str. 140?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
A myslíš, že se k tomu daj dokoupit baterky jak třeba do aku vrtačky? Mně na tom láká ta cena, stejně by to řezalo jen nějaký 3-5cm průměr, uvidíme, až budu v Brně skočím do Mountfieldu. Kolik stojí ta Aku od Stihlu? Mně by se do toho chtělo vrazit max tak 5tku...Lesa píše:Ups, mě šlo o technologii aku a spalovacího motoru. Ideální by pro tebe bylo vyzkoušet si toho O-M v řezu. Jinak aku pilu co opravdu řeže a vydrží nějakou dobu pracovat umí Pellenc, Stihl a snad Husa, tu jsem ale v ruce zatím neměl.
Psal, šak byla dvakrát nemazal řetěz - debilně vyřešený a nakonec se vysral čudlík ON/OFF. Ale na pilu co stála 2000 sem čekal, že jednou obřežu sadu a hodím do popelnice. Opravuju na drží s opravama já ten hecht nějak neprosazuju, je to sranda hračka, daleo radši bych měl nějakou Stihlku nebo Dolmarku na který sem koukal, ale jde to peníze.
Je mě jasný, že ode mě nic nechceš. "Se na něho můžu vysrat". Jako bych to slyšel.
STIHL MSA 160 C–BQ 7.990* Kč Lithium–iontový
STIHL MSA 200 C–BQ 9.690* Kč Lithium–iontový
STIHL MSA 160 T 10.890* Kč Lithium–iontový
Ovšem ceny jsou bez AKU a nabíječky. Ceny aku
STIHL AP 80 3.790Kč 1,1kg
STIHL AP 115 4.990 1,2
STIHL AP 160 6.190 1,7
STIHL AP 180 6.790 1,7
STIHL AR 900 26.890 7,1
Takže problém vyřešen!!! Akumulátorů může být co hrdlo ráčí. Jen teda ta cena, no.
No a tady jsou nabíječky
STIHL AL 100 1.090 Kč
STIHL AL 300/rychlonabíječka 2.190 Kč
STIHL AL 500/rychlonabíječka 3.990 Kč
STIHL MSA 160 C–BQ 7.990* Kč Lithium–iontový
STIHL MSA 200 C–BQ 9.690* Kč Lithium–iontový
STIHL MSA 160 T 10.890* Kč Lithium–iontový
Ovšem ceny jsou bez AKU a nabíječky. Ceny aku
STIHL AP 80 3.790Kč 1,1kg
STIHL AP 115 4.990 1,2
STIHL AP 160 6.190 1,7
STIHL AP 180 6.790 1,7
STIHL AR 900 26.890 7,1
Takže problém vyřešen!!! Akumulátorů může být co hrdlo ráčí. Jen teda ta cena, no.
No a tady jsou nabíječky
STIHL AL 100 1.090 Kč
STIHL AL 300/rychlonabíječka 2.190 Kč
STIHL AL 500/rychlonabíječka 3.990 Kč
Lesa: děkuji za vyčerpávající odpověď a utvrzení v tom, že návšteva servisu je po koupi starší pily to nejlepší, co můžu udělat Na kolik vyjde taková diagnostika?
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Díky Dyku, ale tolik se mě do takový "srandy" vrážet nechce pudu se podívat na ten oleo mac, je to asi hobby hračka, ale na těch mých 80-100 jabloní (nikdy se nedopočítám) by stačit mohla...
Ten stihl je drahej jak ďas. Na OM se podívat jsi, jen se hned zeptej na cenu dalšího aku. No a taky jaký vlastně ty baterky tam jsou. Aby to nebyly ještě Niklokadmiáky. Hovno vydrží a za rok je po nich používáš - nepoužíváš. Stejně bych nešel vůbec cestou aku.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Mně se to aku taky třikrát nelíbí - benzín, je benzín. Ale peníze jsou peníze. Nevadila by mi elektrika, ale centrálu nemám a zásuvku v sadu nepotkáš....
Ta aku je kničemu, na to se vykašli, akorát si koupíš krám. Ten benzin je lepší. Máme v práci Husu a nic to nevydrží.
Jede traktor, je to Zetor 3011
Já ti nechci nějak komplikovat život, ale nějakou rozumnou centrálu bys doma dál nevyužil? Výpadek proudu apod? Po sadu ji smýkat nebudeš, bude na korbě vleku spou s tebou a třeba vyvětvovací pilou.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
O centrále furt plácá otec... já sám na ni love nemám a on se k tomu nějak nemá, takže tak. Asi se na to vyseru a koupím dlouhý nůžky nebo pilu od fiskarsu a je pokoj