zdeníkova 25A

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
mihi

Re: zdeníkova 25A

#226 Nový příspěvek od mihi »

Pekné a aj tie sánky...

Mihi☺
Mihi

zdeník

#227 Nový příspěvek od zdeník »

Něco nachumelilo, tak jsem vyzkoušel lopatu, ale stále nemám hydrauliku, tak jsem to musel vysypávat, rychlá zpátečka a brzda :pohlavek: .
Obrázek

Matúš

#228 Nový příspěvek od Matúš »

zdeník píše:Něco nachumelilo, tak jsem vyzkoušel lopatu, ale stále nemám hydrauliku, tak jsem to musel vysypávat, rychlá zpátečka a brzda :pohlavek: .
Obrázek
:D Si dobre vyriešil :D Ja tiež o nejakej takej lopate rozmýšľam s vyklápaním piestom 8) Teraz mám obyčajnú bedňu na zemiaky zníženú a spravenú do ramien :) Asi u mňa najpoužívanejší stroj 8) 8) Ale už som ju trochu ohol (to som narovnal a vystužil) a nedávno tam dal oco horúci popol a zotleli 2 dosky zo spodu :pohlavek: Tak rozmýšľam, že ju už nrbudem robiť, ale spravím plechovú ajso zadným skladacím čelom 8) Z akého to máš materiálu? Rozmery? Môžeš mi nafotiť detailnejšie fotky? Ďakujem :friends:

Sniper

#229 Nový příspěvek od Sniper »

Kurňa to je lopata jak na Fenda ;-)

Jak to zvládá předek, drží ještě? Jinak paráda 8)
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#230 Nový příspěvek od Bronťo »

Hesky sa sa hraješ 8) už len dorobyt vyvot a nahodit piest a uvydiš kolko prace stym napachaš a asi bolo aj servo jak na fende :smich: na hlinu to bude chcet viac zavažia viem že maš pod napravu ale ze skusenosti viem že to chce cca 150kg na predek aby sa stym rozumne dalo makat tak at služi 8)

zdeník

#231 Nový příspěvek od zdeník »

Matúš, je to hodně podobné jako má Bronťa, Plech 5ka Š180, D70, V65, váha cca 160kg.

Předek to nezvedá, servo nebylo, to TON má 300kg a to je horší, sníh bude asi lehký, jsem zvědavej na jiný materiál. Mám připravený další kus železa (30kg) do té trubky (50kg) mezi nápravu.

Libor Z25

#232 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Já bych sa tehoto bál,že sa mi ti kdesi rospůlí... :)
Libor :-)

Sniper

#233 Nový příspěvek od Sniper »

Libor Z25: Traktor se ti vždy rozpůlí, když ho zvedneš na zadní a praštíš s ním o zem.

Akorát Z25 by nepraskla ve spojkové skříni jak většina traktorů, ale na přírubě té vany u přední nápravy, co je pod motorem.

Co se týče dotížení traktoru, nejvíce se mi líbí způsob závaží z vnitřní strany předních disků.

Nenarušuje to vzhled, težiště je co nejníž a při převrácení zadku tě to může ještě podržet. Do toho půjdu časem já 8)
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Scooter

#234 Nový příspěvek od Scooter »

Sniper píše:Libor Z25: Traktor se ti vždy rozpůlí, když ho zvedneš na zadní a praštíš s ním o zem.

Akorát Z25 by nepraskla ve spojkové skříni jak většina traktorů, ale na přírubě té vany u přední nápravy, co je pod motorem.

Co se týče dotížení traktoru, nejvíce se mi líbí způsob závaží z vnitřní strany předních disků.

Nenarušuje to vzhled, težiště je co nejníž a při převrácení zadku tě to může ještě podržet. Do toho půjdu časem j
á8)
Dovolím si s Tebou nesouhlasit s tím,že pouze praskne vana přední nápravy,takhle si pěkně vydělal kamarád,když ji několikrát zvednul na zadní kola a měl :prace:
Přílohy
P1010921.JPG
Scooter
Zetor 25A
Zetor 25K
Zetor 25N

Sniper

#235 Nový příspěvek od Sniper »

Scooter: Nemyslel jsem to tak, že je to pravidlo, ale díky velikému obvodu je tato příruba spojkové skříně pevnější, než u jiných traktorů, zatím co příruba vany přední nápravy je nejslabší místo.
Každopádně je dobré kontrolovat dotažení šroubů a správnou délku, neboť jsem si na svém stroji všiml, že 1/3 šroubů je krátká a drží na 1/2 závitu příruby.

TATRA NEZNÁ BRATRA

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#236 Nový příspěvek od McPeci »

to mi připomíná že mi tam jedna matička chybí :/
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Libor Z25

#237 Nový příspěvek od Libor Z25 »

S Těma šroubama je to pravda , já taky už nějaké ty šrouby na přírubách povyměňoval...některé byly krátké, tehdy v 60 letech asi neměli takové možnosti jaké máme dnes...zajdeš a koupíš.

zdeník

#238 Nový příspěvek od zdeník »

Tak jsem se dnes trocha pošťoural :red: :prace: v čerpadle, zdálo se mně, že to dává rozdílný množství nafty, motor má ve středních otáčkách nepravidelný chod. No, množství je stejné, ale jenom 4ml, tak jsem popostrčil o jeden zub objímky na hřebínku, jak tady jednou radil Sniper. Výsledek je 7ml a pouhým dorazem by to seštelovat nešlo, protože objímky byli v samotném čerpadle nadoraz. Tak teď nevím, jak jsem s tím celou dobu bez povšimnutí jezdil :rally: . Proto jsem se kolikrát divil, že mně to jako ostatním tolik nekouří :321: . Také to jde zdaleka víc za plynem, ale nezkoušel jsem jízdu, pršelo.
Ovšem nepravidelný chod samozřejmě trvá. Zkusím ještě přeměřit předstřik, a potom už nevím :-/ .

Libor Z25

#239 Nový příspěvek od Libor Z25 »

8) Super , zkus předvstřik nebo trysky :)

zetor 25a

#240 Nový příspěvek od zetor 25a »

[quote="Sniper"]Libor Z25: Traktor se ti vždy rozpůlí, když ho zvedneš na zadní a praštíš s ním o zem.

V tomhle máš pravda děda my vyprávěl že když za jeho mladejch let začal jezdit ve družstvě tak dostal novej zetor 25 zapadl stým přijel ho tahat se Suprem 50 a tu celou přední nápravu stou vanou mu urval :vztek: :vztek:

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“