Motorové pily
Re: Motorové pily
Ano má to neduhy, myslím to tak že se doma moc dlouho neohřeje, 3 x se vyreklamuje peníze jsou zpět.
Mám HECHT 945 ,na domácí práce a zásobu dřeva absolutně dostačující nezmar,stáří 3 roky bez jediné závady,cena 2500kč,kravál,vibrace a smrad zrovna jako u ostatních pil
Já už mám od 1999 roku HQ 55,za ty roky už jsem něco nařezal,dvakrát výměna benzínové hadičky,výměna silenbloků,síčka jednou vyměněná a pila jede furt,pro své potřeby dobrý pomocník.
Jasný,každá pila řve,klepe se a smrdí,ale takový ty "civilizovanější" značky mají alepoň podle mého názoru tohoto poněkud méně.Uznávám,že běžný uživatel tohoto komfortu lepších strojů příliš nevyužije.Ale já osobně bych s podobnými výtvory už kvůli vlastnímu zdraví dělat nechtěl.dratek píše:Mám HECHT 945 ,na domácí práce a zásobu dřeva absolutně dostačující nezmar,stáří 3 roky bez jediné závady,cena 2500kč,kravál,vibrace a smrad zrovna jako u ostatních pil
Ahoj, koupil jsem starší Husqvarnu 339 xp a hledám nějaké informace, zkušenosti, rady a pod. Je např. normální delší doběh řetězu při puštění plynu? a ještě se mi nelíbí ztráta otáček při horizontálním řezání(podřezávání stromu):-( Jinak předchozí zkušenost Hecht 954
Obojí napovídá něco o volných ložiskách a guferech na klice. Holka už má asi něco naběhané....
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Dnes jsem udělal roční udržbu na mojí 560.
Doufám že holka pochopí že ještě musí chvíli vydržet
Pak jsem se pustil do repasu zadřené 2171. Úplně se na ní rozletěl píst. Tak jsem ji celou rozdělal a zítra ji budu čistit. Máte někdo nějakou odzkoušenou metodu jek se učinně zbavit toho sajrajtu co se na pile za ty roky nazbíral?
Pak jsem se pustil do repasu zadřené 2171. Úplně se na ní rozletěl píst. Tak jsem ji celou rozdělal a zítra ji budu čistit. Máte někdo nějakou odzkoušenou metodu jek se učinně zbavit toho sajrajtu co se na pile za ty roky nazbíral?
Pravda vítězí, i když na čas poražena bývá!!!!!
lesa: kolik času mi zbývá???
Já spíš myslím že protáčení řetězu mají na svědomí vytahané pružiny na spojce, a padající otáčky by snad stačilo seřídit karburátor.
To je snad až jedna z posledních části oprav. Nás učili začínat od jednoduchého až po složité, a měnit ložiska je až úplně poskední fázeLesa píše:Obojí napovídá něco o volných ložiskách a guferech na klice. Holka už má asi něco naběhané....
- timexy
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam nejvic odzkousenyho krtka na odpady... ten to vycisti uplneStrom píše:Dnes jsem udělal roční udržbu na mojí 560.
To jo Strome, ale vytahané pružiny nesou řetěz pořád nejen při ubrání plynu, řetěz poskakuje i na volnoběh. A druhý symptom? Při změně polohy se klika stěhuje směrem tam, kde je ji "volněji". U Husiček dost často na stranu ložiska s prasklou klecí - pod spojkou. Díky téhle vůli jsou ošmrdlané gufera, které zase naopak dovolí přisávání falešného vzduch = změny otáček a dlouhé padání do volnoběhu díky možnosti přisát si vzduch jinde. Benzínu má na volnoběh dost, volnoběžná směs je bohatší než směs při pracovních otáčkách a otevřené klapce. Proto přece má karb volnoběžný okruh s vlastní tryskou vyústěnou až za klapkou a pracovní okruh taky s vlastní tryskou vyústěnou ale před klapkou....
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Pružiny stahují spojku, aby nezabírala. Pokud jsou vytahané tak jim stačí i menší otáčky na pile a spojka začne zabírat. Ale to musí posoudit majitel pily jestli je spojka v pořádku. Ale začínat od ložisek je podle mě pi....na.
Jasně, proč měnit jen ložiska a gufera, když je možné počkat až se holka hryzne na chudou směs a vyměnit to i s válem...
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele: