kotel Stropuva

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
radas

Re: kotel stropuva

#16 Nový příspěvek od radas »

oco13 píše:Ak nájdeš troch ludí ,ktorí fyzicky tento kotol majú doma a sú s nim spokojní tak sa ti verejne ospravedlním.Podla mňa nájdeš len kopu majitelov tohto kotla ktorí naleteli a búchajú si hlavu o jeho krásny žltý kryt. Písal si že hladáš ludí čo majú skúsenosti - ano mám dosť skúseností s podvodníkmi z tel. reklám aj z internetu. Tak som si dovolil verejne vyjadriť svoj názor :vysmech: :vysmech: :vysmech: :vysmech: :vysmech: :vysmech:
a ty znáš alespoň někoho kdo z tímto kotlem spokojený není , nebo jsi se rozhodl , že tady budeš jen zasírat téma ? :pohlavek:

mastnacek

#17 Nový příspěvek od mastnacek »

radas píše:výrobce uvádí - sú v tretej emisnej triede pokud to tvrdí měl by to snad být schopen doložit :-/

Viac tu: http://www.stropuva.net/
Chvili jsem s prodejcem komunikoval, uz je to ale delsi dobu a skoncil jsem na porizovaci cene. V ty dobe myslim neco resil okolo certifikatu. Vsak se s nim spoj a rekne ti vic. Me se kotel libi a bral bych ho kdyby byl v cenove hladine jako viadrus U26 apod. V nem taky topim odzhora ale uhlim.

oco13

#18 Nový příspěvek od oco13 »

Aj toto sú reakcie na tento kotol
Popis: poradenstvo pri reklamácii kotla
Špecifikácie: kúpil som kotol na pevné palivo kotol STROPUVA S-10 nezodpovedá parametrom, ktoré udáva predajca čo sa týka doby horenia, výkonu v kW, doba horenia 1/3 podvod, výkon v kW má byť 10 kW, skutočnosť po premeraní odborníkom je 3 kW, cítim sa byť oklamaný a podvedený, kotol je samozrejme v záruke mám ho 6 mesiacov, namontovaný 3 mesiace najprv som riešil reklamáciu telefonicky a teraz aj písomne no reklamáciu predajca zamieta, že kotol je v poriadku
Termín: dohodou
Lokalita: Žarnovica

radas

#19 Nový příspěvek od radas »

náhodou kontakt ? to není daleko rád bych viděl ten kotel v reálu .zajímaly by mě parametry toho měření.

oco13

#20 Nový příspěvek od oco13 »

Mám to z diskusie na energoportal.cz , je tam toho hodne a samé negatívne reakcie.

radas

#21 Nový příspěvek od radas »

tu jsem četl taky :-/ polovina lidí jako ty neviděli to ani v reálu a mudrují a mudrují :smich: :smich:

oco13

#22 Nový příspěvek od oco13 »

Pokial je názor človeka na danú vec mudrovanie - tak neviem. Skôr to vidím tak že negatívne stanovisko sa ťažšie príjma ako chválospevy.
Len som skúsil pozrieť aj iné reakcie ako reklamu predajcu.

radas

#23 Nový příspěvek od radas »

asi nehovoříme oba stejnou řečí nežádám názor ale zkušenosti z tímto kotlem.
no to zrovna ne , ale taky znám reakce na konkurenční výrobky. prostě montér je zvyklý na určitou značku a jinou nechce ani vidět. na netu najdeš spoustu negativních hodnocení snad na jakýkoliv kotel a ve spouustě případů je to o špatné montáži, nevhodném palivu, špatné volbě výkonu atd. pokud by byl jen chválen snažil bych se o něm také získat informace. nicméně mě to nebolí, protože mi do sklepa výškově nevejde :)

Kapo
Kontaktovat uživatele:

#24 Nový příspěvek od Kapo »

Tiež som dlho rozmýšlal, aký kotol kúpiť. Prečítal som si vela recenzí na všetky možné. A vždy to bolo zo spokojnosťou tak pol na pôl.

Kamarát má túto Stroupovu druhú zimu. A pochvaluje si. Prikladá raz za deň. Väčšinou prikladá vlastnú štiepku, kupované drevenné brikety a kusové drevo.
Dve-try zimy sú ale na spolahlivú recenziu málo. A hlavne od človeka, čo neskúsil všetky kotle na trhu. :obchod:

A cena obrovská, plech tenučký, v praxi velmi krátko, a tak som si nakoniec kúpil Atmos.
V3S S3 HR3001, Bielorus EO 2621, Gaz 69, PK26, Patrol GR, MT365, HDJ80...
http://www.4x4nazory.sk

STROPUVA

#25 Nový příspěvek od STROPUVA »

:driver: Nazdar chlapi

Je mi jasné že všetci veriť nebudete no ja ten kotol mám S20U kúpený v roku 2010 .Kúrim v ňom aj teraz .To na úvod ;-)
Energoportal,e-filip či modrá strecha všade tam som prispieval a snažil sa vysvetliť ako to je a všade tam ma blokli vymazali a hlavne argumentovali spôsobom že tie kotle sú zlé a predražené plechovky ! :typek:

Vysvetlím to takto: Jedna sa o teplovodné kotle .t.j skladá sa z dvoch valcov medzi ktorými je medzera plná H2O nenájdete tam žiadneho hada alebo zbytočné zakrivenia.Čiže netvorí sa vodný kameň a neprichádza k prepáleniu pretože teplo je neustále vodou odvádzané :ano: Vnútorný valec (spaľovacia komora) má hrúbku 4mm 1,5cm medzera plná vody a vonkajší valec o hrúbke 4mm! Tenké ? :vztek: Vôbec nie si myslím .. To tvrdia práve tí ktorý nechcú mať konkurenciu a ktorý kotol nevideli len niekde niečo čítali.
Kotol je odhorievací v žiadnom prípade nie splyňovací .Môžme spaľovať aj vlhšie palivá <30% s dlhšími dobami horenia (napr.uhlie až 5 dní niekde to môže byť aj týždeň a viac na nakládku)Stropuva má vlastnú termoregulačnú patentovanú klapku na prívod vzduchu.(žiadny retiazkový ventil a pod.) Tou prúdi vzduch do zásobníka na predohrev vzduchu a predohriatý na palivo (vyššia účinnosť).Klapka reaguje na teplotu vody v kotle automatický sa zatvára a otvára (riadi proces a tým aj výkon kotla).Vzduch je rozdelovaný a udržiavaný nad palivom pomocou vzduchového rozdeľovača so stabilizátorom horenia zaveseným na teleskope.To znamená klesá gravitačne vlastnou tiažou súčasne s odhorievaním palív až na samý spodok kotla.

CENY :obchod: kotol nie je hračka .JEdna sa o kvalitný európsky patentovaný produkt ktorý má slúžiť minimálne 15 rokov predpoklad je až 25.Ku kúreniu stačí samostatný kotol !Žiadna AKU ktorá je potrebná pri iných kotloch a navyšuje cenu kotla o nemalé peniaze.Kúpou kotla sa nekupuje len kotol na jeden typ paliva ale na rôzne typy palív t.j pri Univerzali kotol spáli Drevo,štiepku,piliny,brikety,pelety,uhlie rašelinu s maximálnym komfortom ktorý ťažko s nejakým iným kotlom porovnáte ! Zhrnutie je nekupujem plechovku ale kvalitu,komfort a úsporu! :pohlavek: pochopené !

:hm: Reklamácie na fórach :stavka:
Toto ja nejak nemôžem pochopiť ak má niekto nejaký problém vždy ma kontaktovať predajcu .Ináč to proste nevyrieši .
Žarnovica model S10 pán nebudem ho menovať kotol nakoniec predal a kotol robí radosť doteraz .Bola to kombinácia zlého výberu výkonu kotla pre veľkú plochu so zlou samoinštaláciou pričom sa ani zďaleka nedodržali pokyny výrobcu ! S10 je 10kW do 100m2 pán vykuroval štandard nezateplený rod.dom o ploche minimálne 200m2 .Čiže už samotná logika dá že tento kotol nemohol stačiť.NA obranu predajcu čiže mňa som nemohol vedieť a väčšinou ani neviem do akých objektov kotle idú ! Ak by som vedel určite by sa 10kW kotol tomu pánovi nepredal .. Vo všeobecnosti ale platí že s kotlami je každý spokojný aj keď nedosahuje maximálne doby horenia ale povedzme majú "LEN" 12 hodinové cykli nakladania

:typek: dúfam že Vám to takto postačuje a ubezpečujem ak ostaneme pri reálnej neosočovacej diskusií vždy rád prispejem a odpoviem aj verejne alebo kto chce tak stropuva.sk@gmail.com

_luky_

#26 Nový příspěvek od _luky_ »

He, to je keců. No rozbor marketingových žvástů by byl na dlouho, tak jen jeden argument pro případné zájemce k zamyšlení: Od roku 2022 se nebude smět používat kotel s emisní třídou nižší než 3. Jestli se nemýlím, tento kotel nesplňuje ŽÁDNOU emisní třídu.

STROPUVA

#27 Nový příspěvek od STROPUVA »

_luky_ :jazyk: SI JASNOVIDEC ? Pretože rok 2022 je strašne ale strašne ďaleko .
TOTO ťa ako mohlo napadnúť? Jestli se nemýlím, tento kotel nesplňuje ŽÁDNOU emisní třídu. :rohy:
Stropuva je európsky patent a kotol proste výrobca :pohlavek: t.j Legislatíva EU platí aj pre Stropuvu .Pri štandardnom modely kotla sa bavíme o emisnej triede tri no a pri plnoautomatizovanom kotle je to trieda 5 :evil:

oco13

#28 Nový příspěvek od oco13 »

Luky emisné triedy ma nezaujímajú ani u aut ani u kotlov. Oficialne mám namontovaný kondenzačný Viadrus, a realne kúrim v Dakone. Pokial budú politici kšeftovať s emisiami za miliardy ,tak budem na kecy ekoteroristov z Bruselu zvysoka kašlať. A kludne budem kúriť aj vybehaným olejom a železničnými podvalami.

mastnacek

#29 Nový příspěvek od mastnacek »

To jses dobrej kofr. S emisnima tridama a machinacema souhlasim. Ale to ze bys bud topil nebo topis s prazcema, za to bych ti urazil pracky. Mam souseda co s nima topi snad uz deset let co vyhodne zkoupil milion prazcu. Ten smrad a kour, to bych ti pustil do obyvaku aby sis to hezky uzil.

LUDOVIT RAFFAJ

#30 Nový příspěvek od LUDOVIT RAFFAJ »

dobry den som z novej bane ozvyte sa mi prosim potrebujem poradit okolo kotla stropuva.dakujem TEL.0907859895

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“