Zetor 50 Super - vlečka

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
bigles
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký vlek za SUPRA

#106 Nový příspěvek od bigles »

A jak to teda dopadlo s vlekem za supra ?

lapav

#107 Nový příspěvek od lapav »

Dobrý den.
U nás tahaly za Suprem devítitunu naloženou kamením ,a když vyměnily Supra za Z7011 tak říkaly že byl lepší Supr .

Peetan

#108 Nový příspěvek od Peetan »

Mně osobně u supra chyběl jeden kvalt navíc.... mezi 2 a 3 i 3 a 4 je hroznej skok... motor by to třeba vzal na ten vyšší kvalt ale když je to takovej rozdíl, nemá šanci... :vztek:
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA

bigles
Kontaktovat uživatele:

#109 Nový příspěvek od bigles »

tak si to zkus predelat tak ze budes mit 4ku pomalejsi 8)

Tomas

#110 Nový příspěvek od Tomas »

No s vlekem je to tak, že tu S5 ku vezmu a pokusím se uskutečnit svůj záměr. Kdyby cokoliv, tak jí dám do šrotu celou, ona je v podstatě za cenu šrotu. Myslím že když toho půlku sundám a vrátím do oběhu :smich: , tak sklopka za 10 tis dobrá 8)
Jj Petře s tím naprosto souhlasím. Já když sed do Supříka na převoz, tak jsem normálně myslel že mi tam nejde 5. kvalt. Pak mi došlo že to není Z-35 a zvyk si na to že jsou jenom 4. Na to že jsou ale jak říkáš dost nešikovně odstupňovaný si ale nezvyknu asi nikdy :-/
Práce má být tvůj kůň, ne jezdec.

Peetan

#111 Nový příspěvek od Peetan »

bigles: Už je mi to šumák. Suprů jsem se zbavil. Ikdyž svoje si oddělali a dobře. 8)
Zase by pak nejel tak rychle... :-/

bigles
Kontaktovat uživatele:

#112 Nový příspěvek od bigles »

a mas nejakejplan jak to budes delat a co vse z toho zhodis treba se mi to hodi

Tomas

#113 Nový příspěvek od Tomas »

No teď jsem nějak po úvahách a dalších radách přehodnotil situaci, nevím jestli by to nebylo za supříka fakt moc těžký, hlavně je blbý že to má hrozně vysoko ložnou plochu, takže kdyby se mi z nějakýho důvodu nepodařila ta ruka ( nebo do doby než by se podařila ), by to bylo docela na prd.
Na druhou stranu je pravda, že když by bylo něco s nižší ložnou plochou, tak dříví stejně řažu na menší, palety na to dá ještěrka a sypký materiál nakladač, takže v podstatě ruky netřeba - o co míň povezu železa, o to víc nákladu 8)
Jinak jsem z toho chtěl schodit kabinu, motor, převodovku, přední nápravu, držák rezervy, nárazník, kardan, a zkrátit rám.
Myslím že pokud si jí nevezmu, tak půjde do šrotu, nevím kolik je teď přesně výkupní cena železa, ale za 15000 5 tun železa je podle mě cena šrotu ;-)
Zítra to rozhodnu a když tak ti dám kontakt na pána.

bigles
Kontaktovat uživatele:

#114 Nový příspěvek od bigles »

jasný bo ja bych z toho bral jen nejaky dili coby se hodili

Tomas

#115 Nový příspěvek od Tomas »

Tak jsem definitivně zavrhnul vlek z S5 ky, bohužel pán jí chce střelit celou, takže žádný díly nebudou... :-/

Peetan

#116 Nový příspěvek od Peetan »

Tomáši, tohle by bylo za Supra ideální... 8) Shazovací klanice a nasazovací korba http://www.nasetraktory.com/forum/downl ... &mode=view

zetornd

#117 Nový příspěvek od zetornd »

Kdyz za Supra vlek, tak poradny tj. 9-tunu nebo dve petituny. Ten Supr musi byt v supr stavu, nemuze to byt nejaky dejchal nebo vule na hrideli, prevodech atd. Ty vleky musi skvele brzdit !!!

Hodne jizd s nakladem a hlavne bez nehod.

Ahoj

zetor tomas
Kontaktovat uživatele:

#118 Nový příspěvek od zetor tomas »

Asi jezdíš jen po rovině že? Jestli ne, tak bys nekecal takový nesmyly. :vztek: Ten traktor má taky nějakou povoloneu hmotnost přívěsu. Samozřejmě, že utáhne víc, ale chtěl bych tě vidět s 12-ti tunama. Už jsem taky zažil, že někdo se suprem a pětitunou naloženou brambor jel po silnici do velkýho stoupání, jel jedničkou a najednou traktor začal hrabat až se zatavil a začal couvat. To je pak docel prdel a z každýho frajera je hned malá dušička! Tak nám tu nevykládej o supru s dvěma pětkama!
Zetor 5945 a Zetor 6711

FENDT F24

#119 Nový příspěvek od FENDT F24 »

To u nás kdysi dávno vezl jeden frajer přeloženej vlek a když si v kopci podřadil, tak supra posadil na zadek :D :smich: :D :smich:

zetornd

#120 Nový příspěvek od zetornd »

Panove,
je dobre, ze startujete na prni naslapnuti, prohlednete si mapu CR , sem tam se nejaka nizina najde. Stoupani a klesani , nekdy i prudke se vyskytuje i v rovinatych krajích.
Za Suprem jsme tahali dva vleky plnych cihel na vzdalenost 30 km. V polovine trasy bylo stoupani - kopec " jako krava". Pod kopcem jsme druhy vlek odpojily a "chytili" druhy traktor. Do kopce jsme vzdy tahali jeden vlek dvema traktory. Kdyz byl i druky vlek vytazen na kopec , vleky jsme opet sprahly a pokracovalo se v jizde ( Super tahnul dva vleky). Takto jsme navazely cihly v roce 1982.

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“