Trochu doplním,Jaká vozovka pro hrnutí?-Stanovy pro zimní údržbu-píší (aspoň u nás)od napadaného sněhu výšky 3 cm,to je přesná citace. .......Druhá je při spadu sněhu nesypat sůl až při ustálení povětrnostních podmínek.Ale u nás se toto nedodržuje,plužíme od 1 cm a i sypeme když hodně nesněží aby sníh nepřimrzl.DYK píše:Tak potom tomu nerozumím už vůbec a doufám, že si to jen myslíš. Když je povrch vozovky bezvadný a nový je důvod proč nehrnout a když je to stará rozbitá cesta tak také? Jaká tedy ta vozovka musí být, aby se hrnulo? Kdo vlastně rozhoduje o užití radlice? Já mám velké obavy že řidič, protože ten je na místě. Dispečer nemůže posuzovat každý úsek a dát každému do auta jasné pokyny co má a nemá dělat.
Cestáři-údržba silnic.
Re: Cestáři-údržba silnic.
Trošku jinak! Kdo si v životě stěžoval na ŘSD že se nesolí nebo naopak solí a nepluží? Nebo když vymlel hlubokou díru z osobákem? Každý může zajít a postěžovat,jsou mobily a v nich foťák,takhle od stolu se nic nezmění.Jó jak je známo ten co někdy něco slyšel od druhého atd.Udělejte foto a zajděte na patřičné místo.
Každý děláme svoji práci. Děláme ji po svém a podle pokynů co dostanem. Věřím tomu, nebo bych chtěl věřit, že se každý snažíme dělat co nejlépe. Někdy to kazí špatné instrukce od vedoucích. Bohužel se na vyšší místa dostávají lidé mimo praxi, pouze s kalkulačkou v hlavě, neboli ekonomové. Pak dělají rozhodnutí, nad kterými normální člověk s nějakou praxí kroutí hlavou. Věřte, že je tomu v hodně firmách. Mnohdy ani ti lidé neví co vlastně ta firma dělá a jsou pro ně směrodatná čísla.
Ale jak píšu, je to všechno v lidech a kraj po kraji. Potažmo pod koho vlastně správa silnic padá, neboli kdo je vlastníkem.
Ale jak píšu, je to všechno v lidech a kraj po kraji. Potažmo pod koho vlastně správa silnic padá, neboli kdo je vlastníkem.
No a udělal si něco?Policie k tomuto přizvána?Dispečink stížnost? Samozřejmě kdo ohodí barák sračkou tak padá vina na řidiče,a ten si pěkně tuto věc vyžere,jak jsem psal jezdit z hlavou na krku,písni co jsi z danou věcí udělal ?A popřípadě jaký byl výsledek.imaginaro píše:S tou rychlostí souhlasím. Tady čtu jak má to auto asi 14 tun a že projíždí přes rovnou dědinu po té břečce nejmíň 60 km/h to asi nevadí. Parkoval jsem mimo silnicu proti směru jízdy (dispozice to jinak neumožňovala) a nejednou se mi stalo když jsem jezdil ještě s Š 110R že jak tym švungem shrnovali, zarazili mi tím mokrým sněhem přední světla až do těch hrnců že se mi polámali na parabole pérka a polámali mi laminátovej spojler pod nárazníkem. Ani si nepřejte slyšet jak jsem nadával. Omlouvám se jestli se někoho dotknu, ale tohle nemá s dispečerem nic společnyho. Holt blbec se najde všude.DYK píše:Jééé to mě raděj ani nepiš, nějaké úspory. Údržby silnic nejsou od toho, aby šetřili, ale aby mmj. uklízely sníh a zmírňovaly ..... A díky současným zimám mají aji tak slušné úspory, ne? Podle hesla ušetřit pak můžeme taky dojít na to, že je zrušíme, to bude úspora?! Su zvědavej co se bude dít, až zase někdy přijde zima v půli listopadu a vydrží do konce března, tedy se sněhem.
Prostě u nás se nehrnula stará silnice a nehrne se ani funglovka. Hlavně že tou rozsolenou sračkou stíkají na baráky, místo toho aby to před posypem i zhrákly a nebude nic stříkat. Ono by se muselo jet při pluhování pomaleji, aby to neletělo až do kuchyně a to asi bolí, protože se jedná o celých 985 m v obci kde je zastavěno. Prostě ztráta jak sviňa.
-
s tím obhozením baráku rychle jedoucím pluhem tak to je docela jednoduché a několikrát tohle řešil soused.Nafotil poslal na patřičné místo a dostal to proplaceno ten podnik i řidič samotnej má pojistku a s té to proplatily
klidně napíšu - neudělal jsem nic protože jsem byl 18ti letej otloukánek a neměl jsem ty lokty co měm teď. Dnes by to dopadlo jinak. Je mi jasné že když si nikdo nestěžuje tak se nic nezmění.MOTOPF62 píše:No a udělal si něco?Policie k tomuto přizvána?Dispečink stížnost? Samozřejmě kdo ohodí barák sračkou tak padá vina na řidiče,a ten si pěkně tuto věc vyžere,jak jsem psal jezdit z hlavou na krku,písni co jsi z danou věcí udělal ?A popřípadě jaký byl výsledek.imaginaro píše:S tou rychlostí souhlasím. Tady čtu jak má to auto asi 14 tun a že projíždí přes rovnou dědinu po té břečce nejmíň 60 km/h to asi nevadí. Parkoval jsem mimo silnicu proti směru jízdy (dispozice to jinak neumožňovala) a nejednou se mi stalo když jsem jezdil ještě s Š 110R že jak tym švungem shrnovali, zarazili mi tím mokrým sněhem přední světla až do těch hrnců že se mi polámali na parabole pérka a polámali mi laminátovej spojler pod nárazníkem. Ani si nepřejte slyšet jak jsem nadával. Omlouvám se jestli se někoho dotknu, ale tohle nemá s dispečerem nic společnyho. Holt blbec se najde všude.DYK píše:Jééé to mě raděj ani nepiš, nějaké úspory. Údržby silnic nejsou od toho, aby šetřili, ale aby mmj. uklízely sníh a zmírňovaly ..... A díky současným zimám mají aji tak slušné úspory, ne? Podle hesla ušetřit pak můžeme taky dojít na to, že je zrušíme, to bude úspora?! Su zvědavej co se bude dít, až zase někdy přijde zima v půli listopadu a vydrží do konce března, tedy se sněhem.
Prostě u nás se nehrnula stará silnice a nehrne se ani funglovka. Hlavně že tou rozsolenou sračkou stíkají na baráky, místo toho aby to před posypem i zhrákly a nebude nic stříkat. Ono by se muselo jet při pluhování pomaleji, aby to neletělo až do kuchyně a to asi bolí, protože se jedná o celých 985 m v obci kde je zastavěno. Prostě ztráta jak sviňa.
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
-
Toto je sila ,nestaci ze napisem,ze s pluhom ,ktory je na pevno mame zakazane pluhovat v meste........proste sa najde niekto,kto je mudrejsi....asi je skoda uz pisat.......................zabudnite na pruziny,strizne capy a kolecka...to je csifi..........celych 700kg je na tvrdom a drahom ocelom brite a ten len caka,ze najde na cete 5mm ocelovu prekazku a verte tomu,ze ju najde a potom by som chcel vidiet toho blbca,co sa pride na tredisko priznat,ze pluhoval som tam kde som nemal a znicil som pluh .........lebo dôsledky su tak na den opravy.........väcsinou je nutne cely drziak britu odpalit a navarit novy,lebo to uz nikto nenarovna.......a dve cesty pripadnu tomu druhemu,co ma fukcny pluh a tomu to trva raz tolko casu a kazdy len viac nadava na cestarov....lebo sa nestiha a toto je ten kolobehsmetana píše:myslím že všechny kanály jsou zároven s asfaltem jestli ne tak by si to i autem poznal a každá přední radlice šíp či šikmá má stavitelná kolečka tak že je to i do města a myslím že jich je i většina při srážce s překážkou výklopná tudíš na pružinách
http://www.simed.cz/sortiment/celni-sne ... ce-pss-12/
-
traktorman tak nakonec je tu i fotka co dokáže takovej kanál byt jen na pluhu u traktora no a ty kanály co jsou hezky v urovni cesty to je jen další sci fi
Ps a ten kanál poznáš i autem ale jelikož jsou až u obrubníku tak tím autem takhle moc nejezdíš
Ps a ten kanál poznáš i autem ale jelikož jsou až u obrubníku tak tím autem takhle moc nejezdíš
-
Viem,ze su taky,co to uznaju a rozumia tomu...... a videl som co urobi s radlicou rozbehnutych 18ton.......skoda,ze nemam fotkyaumirek píše:traktorman tak nakonec je tu i fotka co dokáže takovej kanál byt jen na pluhu u traktora no a ty kanály co jsou hezky v urovni cesty to je jen další sci fi
-
traktorman tak já to dělal ale před 40 roky od té doby se hodně změnilo navíc mi dělali cesty jen mimo město a vím že to bylo občas hodně těžké a nikdy ses nezavděčil všem vždy to bylo někde nesjízdné či to dlouho trvalo ale kdo tohle nezažil neuvěří.Tím netvrdím že mnohde se to neodflákne či na to kašlou nebo si to neulehčí.
Ps ale tuším že u vás se toho moc nezměnilo od mých dob pokud používáte ještě ty trambusy
Ps ale tuším že u vás se toho moc nezměnilo od mých dob pokud používáte ještě ty trambusy
-
aumirek....viem ocom hovoris....ja sa nikoho nezastavam......len som sa snazil vysvetlit radlice v mestach...nic viac...preca sa nepluhuje mimo mesto 15cm sneh...nato nemam odpoved...unas sa to nestava...ale kludne je mozne ze niekto aj nevie kolko je 15cm.....toto je problematika ktoru aj tak nevyriesime......ja som uz aj tak zmiereny s tym,ze kazdy na cestarov len nadava ...jak v zime,tak v lete
-
A ano my sme este za opicami...alebo v dobe kamennej.....unas su 30rocne stroje a pani sa tvaria,ze vsetko je v najlepsom poriadku
-
já teda nepamatuji že by bylo 15 cm a nepluhovalo se teda ano nepluhuje se než se dostane řada na naši cestu není to cesta první třídy.Ale nepamatuji že by to nebylo sjízdné ráno když jezdí autobus do práce a škol.A s těmi trambusy ty už nepatří ani na cesty u nás znám akorát jeden v jzd ale ani ten už asi nejezdí
- Marcel2107
traktorman píše:ja som uz aj tak zmiereny s tym,ze kazdy na cestarov len nadava ...jak v zime,tak v lete
V zimě ti aspon jen nadávaj, ale v letě si o tebe sem tam škrtnou, tvrděj že tě neviděli, nebo se s tebou hádaj jestli je maš právo zastavit nebo ne, občas pokud neuskočíš tak po svejch neodejdeš
-
Nazdar cestar ...to pozname......vy debili...nemôzete to robit v noci? .....a uz sa stalo,ze sa nasiel aj karatista co nas chcel byt...ale ako zbadal,ze jeden maco ide ponom lopatou...tak si to rozmyslel a zducholMarcel2107 píše:traktorman píše:ja som uz aj tak zmiereny s tym,ze kazdy na cestarov len nadava ...jak v zime,tak v lete
V zimě ti aspon jen nadávaj, ale v letě si o tebe sem tam škrtnou, tvrděj že tě neviděli, nebo se s tebou hádaj jestli je maš právo zastavit nebo ne, občas pokud neuskočíš tak po svejch neodejdeš