Cestáři-údržba silnic.

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
dušanko

Re: Cestáři-údržba silnic.

#76 Nový příspěvek od dušanko »

mraveneček píše:Ahoj. Zajímavé téma. Cestáře jako vždy zaskočí zimní období. Asi mají představu že žijeme v Africe.

priatelia pomenujte vecí správnym menom. Cestár to je v mojom poňatí vodič sypáča a ten ťažko môže za to, ako je cesta udržiavaná. Sadá do starého sypáča a vychádza na kĺzku neposypanú cestu nemá krídla aby sa vzniesol a posypal naraz celý úsek alebo má riskovať, hazardne jazdiť len aby istí nedočkavci čo sa nevedia spratať do kože mali posypanú cestu aby mohli jazdiť ako v lete. Je predpísané do koľkých hodín majú byť zjazdné cesty jednotlivých tried. Ak sú nedostatky môže za nich len a len manažment nie obyčajný cestár. Sypáč nemôže vyjsť na cestu kým dispečer vodiča na cestu nevyšle. Vodič ma stanovený úsek ktorý udržiava,na úseku cudzom nemôže ani sypať ani pluhovať. Viem nemá to logiku ale také sú predpisy ale toto vymysleli páni nie cestár. Tak prv než kritizujete sa trochu s problematikou zoznamte. Lebo istým nevinným ľuďom krivdite.
Duško

imaginaro

#77 Nový příspěvek od imaginaro »

vydívám je jezdit se zvednutou radlicou i z Olomouca na Šternberk nebo Přerov po té "hlavní" a tam určitě nejsou kanály. Kdysi mi někdo říkal že tomívají nařízeny vedením aby tak rychle nesjeli ten břit pač je drahej - fakt inteligentní argument.
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

imaginaro

#78 Nový příspěvek od imaginaro »

dušanko píše:
priatelia pomenujte vecí správnym menom. Cestár to je v mojom poňatí vodič sypáča a ten ťažko môže za to, ako je cesta udržiavaná. Sadá do starého sypáča a vychádza na kĺzku neposypanú cestu nemá krídla aby sa vzniesol a posypal naraz celý úsek alebo má riskovať, hazardne jazdiť len aby istí nedočkavci čo sa nevedia spratať do kože mali posypanú cestu aby mohli jazdiť ako v lete. Je predpísané do koľkých hodín majú byť zjazdné cesty jednotlivých tried. Ak sú nedostatky môže za nich len a len manažment nie obyčajný cestár. Sypáč nemôže vyjsť na cestu kým dispečer vodiča na cestu nevyšle. Vodič ma stanovený úsek ktorý udržiava,na úseku cudzom nemôže ani sypať ani pluhovať. Viem nemá to logiku ale také sú predpisy ale toto vymysleli páni nie cestár. Tak prv než kritizujete sa trochu s problematikou zoznamte. Lebo istým nevinným ľuďom krivdite.
Šak já jsem psal že krytyzuju organizaci práce ;-)
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

ZipBene

#79 Nový příspěvek od ZipBene »

imaginaro píše:
dušanko píše:
Šak já jsem psal že krytyzuju organizaci práce ;-)
To samé dělám já.

Marcel2107

#80 Nový příspěvek od Marcel2107 »

Nebudu nic komentovat (nemá to cenu), ale s tou jištěno radlicej ste mě rozesmáli :smich: 99% radlic na autech, které sem kdy viděl, jištěna není ani náhodou. A do něčeho s tím kousnout znamená při nejmenším polibek s čelním oknem :D a modřina od volantu :'(

creative

#81 Nový příspěvek od creative »

Tak je vidět, jací jsou zde i cestáři odborníci. Je to cca 5 let, co ségra zrušila auto při srážce s radlicí sypače.Čelní střet. Radlice povolila do zadu, vezli tam nové čepy, byla na střižných čepech. Ségra přišla o 100 tisíc během 1 měsíce, tak dlouho ho měla.

MOTOPF62

#82 Nový příspěvek od MOTOPF62 »

Jiný kraj jiný názor!Jste z určitého důvodu nespokojeni?ztěžujte si!Ono se napíše že nepluží,když není na přiděleném okruhu a zrovna nepadá sníh-mají svá pravidla.Parodie-co tě žere vysoký daně,nebo drahý pivo?Každý umí psát-skoro každý negativně,jak bylo psáno-jízda se musí přizpůsobit povaze a stavu vozovky,hory a od 1.11.jsou značky která říká zimní výbava.Pluhů je několik tipů a některý má jištění jiný ne.Do měst patří pluh z gumovým břitem,v horách se bere šíp protože nejsou kanály.Napsáno katapult kanálu je řečeno doslova a palice na okně a potom koukáš jak býk do vařicí vody.Kamión-ty v zimě dělají problémy!Proč?Protože gumy jak na F 1 výbava skoro nulová,pár zim dozadu kamión uvízl jeď ho podsypat když jsem vyděl ty gumy tak vzorek nula,ptám se řetězy jsou-jo ale je zima a já jsem zmrzlí tak co chceš od takového řidiče!Vadí ti takové téma?Nebo je něco špatně?Cestáři jen zmírňují následky zimy protože to nejde všude udržet.Sůl-řidiči kdyby jezdily jak lidi z rozumem může se používat škvára či písek ale našel by se někdo určitě jé to je bordel u těch silnic a jak to práší to je hrůza,toto jsem vše zažil a lidem se opravdu nezavděčíš,ve státech se používá posyp i skrápění a solanka je solný roztok,toto je téma na dlouho ale každý má svůj názor,a styl AHA UŽ JSEM TO NAŠEL.To je dobře žes to našel a dobrý?a co? U mě dobrý tak co s tím.Chovejme se jak lidi co kecají o něčem a né že budeme šít do sebe,jsem rád že píší chlapi z různých koutů tak vím jak údržba chodí třeba v Přerově.Řidiči si stěžují v zimě i v létě a kdy se mají spravit silnice?Koberec-za totáče byla 120,80,60, a podle silnic se pokládal,kdyby se všechen materiál nešidil jak vše (skoro) v naší republice silnice by byly jiné.Dnes je jiný provoz než dříve,kolik aut jezdí přeložené nákladem a jiné věci na to se také vztahují stavy silnic.Radlice na střižných čepech?To je vtip nebo je apríl?

filip

#83 Nový příspěvek od filip »

Ono i s traktorem potkat kanál dost bolí, a ten byl dobrej, schovanej. Ale při mínus dvaceti povylezl. Meziskříň, vana a blok v prdeli... Plus spojka hřídele a to krámelí uvnitř. A měli jste vidět co udělal volant..
Přílohy
P1090022 [800x600].JPG
4011, 25 A, Zebra, Prcek

MOTOPF62

#84 Nový příspěvek od MOTOPF62 »

creative píše:http://www.vymoly.cz/
Dokud bude existovat tenhle portál, tak to v pořádku nebude.
Nevím jak na Slovensku, ale u nás pluhují náklaďáky normálně všude, zdá se mi to jakési podivné, to by potom nemohli pluhovat ani na dědině. Kolego ze SR, asi si nám to vysvětlil nějak blbě.Nazdar.
Kolego na dědině pluží obecní nasmlouvané soukromé osoby či obecní technika,jedna věc.Skoč na obec a poptej se.Normálně všude-se nepluží a proč?Psáno výše řidič má určený úsek a také v jedna dvacátém století je věc která se jmenuje GPS.A když pojedeš na dědinu potom půjdeš od válu z razítkem.

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#85 Nový příspěvek od McPeci »

filip píše:Ono i s traktorem potkat kanál dost bolí, a ten byl dobrej, schovanej. Ale při mínus dvaceti povylezl. Meziskříň, vana a blok v prdeli... Plus spojka hřídele a to krámelí uvnitř. A měli jste vidět co udělal volant..
pěkně nahrbený :/
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#86 Nový příspěvek od McPeci »

ono si nevyberem spíš mě na jaře vytočí jak zas bude řsd brečet kolik museli utratit za zimní údržbu (půl zimy bez sněhu)...
no když je na cestě souvislá uježděná vrstva sněhu jsem spokojen, ono akorát nasere když jedu do práce a 20cm sněhu na cestě
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

ZipBene

#87 Nový příspěvek od ZipBene »

MOTOPF62 píše:Jiný kraj jiný názor!Jste z určitého důvodu nespokojeni?ztěžujte si!Ono se napíše že nepluží,když není na přiděleném okruhu a zrovna nepadá sníh-mají svá pravidla.Parodie-co tě žere vysoký daně,nebo drahý pivo?Každý umí psát-skoro každý negativně,jak bylo psáno-jízda se musí přizpůsobit povaze a stavu vozovky,hory a od 1.11.jsou značky která říká zimní výbava.Pluhů je několik tipů a některý má jištění jiný ne.Do měst patří pluh z gumovým břitem,v horách se bere šíp protože nejsou kanály.Napsáno katapult kanálu je řečeno doslova a palice na okně a potom koukáš jak býk do vařicí vody.Kamión-ty v zimě dělají problémy!Proč?Protože gumy jak na F 1 výbava skoro nulová,pár zim dozadu kamión uvízl jeď ho podsypat když jsem vyděl ty gumy tak vzorek nula,ptám se řetězy jsou-jo ale je zima a já jsem zmrzlí tak co chceš od takového řidiče!Vadí ti takové téma?Nebo je něco špatně?Cestáři jen zmírňují následky zimy protože to nejde všude udržet.Sůl-řidiči kdyby jezdily jak lidi z rozumem může se používat škvára či písek ale našel by se někdo určitě jé to je bordel u těch silnic a jak to práší to je hrůza,toto jsem vše zažil a lidem se opravdu nezavděčíš,ve státech se používá posyp i skrápění a solanka je solný roztok,toto je téma na dlouho ale každý má svůj názor,a styl AHA UŽ JSEM TO NAŠEL.To je dobře žes to našel a dobrý?a co? U mě dobrý tak co s tím.Chovejme se jak lidi co kecají o něčem a né že budeme šít do sebe,jsem rád že píší chlapi z různých koutů tak vím jak údržba chodí třeba v Přerově.Řidiči si stěžují v zimě i v létě a kdy se mají spravit silnice?Koberec-za totáče byla 120,80,60, a podle silnic se pokládal,kdyby se všechen materiál nešidil jak vše (skoro) v naší republice silnice by byly jiné.Dnes je jiný provoz než dříve,kolik aut jezdí přeložené nákladem a jiné věci na to se také vztahují stavy silnic.Radlice na střižných čepech?To je vtip nebo je apríl?
Nadhodil jsi téma na diskuzi. Tak diskutuji a píšu svoje zkušenosti a názory.
To jsi měl napsat rovnou, že tě máme chválit a litovat. :-/ :-/ :-/

Šéďa

#88 Nový příspěvek od Šéďa »

smetana píše:Tak že se budou cestáři vymlouvat na vyčnívající kanály a nasmlouvané cestáře že to tam neznají tak raději zvednou radlici ??? několikrát se mi povedlo že jeli se zvedlou radlicí na useku kde minimálně 20km nebyl ani jeden kanál sních rozbředlej asi 5cm a soli do toho neni lepší tu břečkustáhnout asi sem blbej a nerozumím obyčejnému protahovánía je mi jasný že ten chudák řidič za volantem sypače za to nemuže že dostane befel zezhor a že je to dobrý posol to
Ale zase to otáčíte a interpretujete si to, jak vám se hodí. Neřekl, respektive jsem nenapsal, že všechny vozy jedoucí se zvedlou radlicí, tak dělají z důvodu, že jsou na vozovce kanály. To byl jen příklad jednoho důvodu, proč ten vůz zvedlou radlici má. Další důvod je třeba ten, že je to vůz, který nemá daný úsek přidělen ( a váš argument, když už jede, tak ať dá radlici dolů nic mu to neudělá je stejně hloupý, jako kdybych vám řekl, že když jedete z obchoďáku domů a na zastávce stojí babka s nákupem, tak proč ji nesvezete, když jedete stejnou trasou, jako autobus), další příklad, proč můžou mít zvedlou radlici je technologický postup daný vedením, jak a kdy se pluží (tím myslím výšku vrstvy sněhu). Dále rovněž je možné, že řidič ví, že před ním jelo vozidlo, které silnici nasolilo, tak je nelogické to hned odhrnout do pangejtu. A pochopitelně další možnost je chyba a to jak v dispečerovi, tak v řidiči. Nikdo není neomylnej a každá mince má rub a líc. Tak se neupínejte na jednu větu a zkuste o problému trochu víc přemejšlet, ikdyž nevím, zda to vůbec můžete, když se v problému neorientujete, fakt jen ten, kdo v tom seděl a jednu zimu si zkusil může říct nebo napsat vím o čem mluvím a píšu. Oni zdánlivě snadné a logické věci jsou v praxi úplně jinak. Neříkám, že je vše a vždy dokonalé, ale v 90% jsem s údržbou komunikací plně spokojen.
A to zpravidla platí u vozů s čelní radlicí a gumovým břitem, pokud je vůz s kovovým břitem, tak tam je postup rovněž trochu jiný a o nesené radlici ani nemluvím, tam je nejvýhodnější ujet malou vrstvu sněhu a až pak jí hoblovat radlicí za traktorem. To mnozí z vás, kdo už zimní údržbu dělali ví a znaj.

aumirek

#89 Nový příspěvek od aumirek »

Šéďa píše:
smetana píše:Tak že se budou cestáři vymlouvat na vyčnívající kanály a nasmlouvané cestáře že to tam neznají tak raději zvednou radlici ??? několikrát se mi povedlo že jeli se zvedlou radlicí na useku kde minimálně 20km nebyl ani jeden kanál sních rozbředlej asi 5cm a soli do toho neni lepší tu břečkustáhnout asi sem blbej a nerozumím obyčejnému protahovánía je mi jasný že ten chudák řidič za volantem sypače za to nemuže že dostane befel zezhor a že je to dobrý posol to
Ale zase to otáčíte a interpretujete si to, jak vám se hodí. Neřekl, respektive jsem nenapsal, že všechny vozy jedoucí se zvedlou radlicí, tak dělají z důvodu, že jsou na vozovce kanály. To byl jen příklad jednoho důvodu, proč ten vůz zvedlou radlici má. Další důvod je třeba ten, že je to vůz, který nemá daný úsek přidělen ( a váš argument, když už jede, tak ať dá radlici dolů nic mu to neudělá je stejně hloupý, jako kdybych vám řekl, že když jedete z obchoďáku domů a na zastávce stojí babka s nákupem, tak proč ji nesvezete, když jedete stejnou trasou, jako autobus), další příklad, proč můžou mít zvedlou radlici je technologický postup daný vedením, jak a kdy se pluží (tím myslím výšku vrstvy sněhu). Dále rovněž je možné, že řidič ví, že před ním jelo vozidlo, které silnici nasolilo, tak je nelogické to hned odhrnout do pangejtu. A pochopitelně další možnost je chyba a to jak v dispečerovi, tak v řidiči. Nikdo není neomylnej a každá mince má rub a líc. Tak se neupínejte na jednu větu a zkuste o problému trochu víc přemejšlet, ikdyž nevím, zda to vůbec můžete, když se v problému neorientujete, fakt jen ten, kdo v tom seděl a jednu zimu si zkusil může říct nebo napsat vím o čem mluvím a píšu. Oni zdánlivě snadné a logické věci jsou v praxi úplně jinak. Neříkám, že je vše a vždy dokonalé, ale v 90% jsem s údržbou komunikací plně spokojen.
A to zpravidla platí u vozů s čelní radlicí a gumovým břitem, pokud je vůz s kovovým břitem, tak tam je postup rovněž trochu jiný a o nesené radlici ani nemluvím, tam je nejvýhodnější ujet malou vrstvu sněhu a až pak jí hoblovat radlicí za traktorem. To mnozí z vás, kdo už zimní údržbu dělali ví a znaj.
Ono se to lehko kritizuje ale chtělo by to nejprve zkusit co takováhle práce obnáší.Nepopírám že jsou i případy co jede s zvedlou at šetří břit či nahoní kilometry.Já teda jsem tam pracoval pravda v pravěku a tehdá jiná radlice než napevno nebyla.Asi se to změnilo přesto věřím že i těch pevných radlic jezdí pořád dost taktéž kanály v rovině cesty jsou spíš zbožné přání než norma.Trošku to budu pozorovat co za radlice u nás používaj at jsem v obraze

bulanek88
Kontaktovat uživatele:

#90 Nový příspěvek od bulanek88 »

filip píše:Ono i s traktorem potkat kanál dost bolí, a ten byl dobrej, schovanej. Ale při mínus dvaceti povylezl. Meziskříň, vana a blok v prdeli... Plus spojka hřídele a to krámelí uvnitř. A měli jste vidět co udělal volant..
To měl přední?, nebo zadní radlici?

Odpovědět

Zpět na „Putyka“