smetana píše:Tak že se budou cestáři vymlouvat na vyčnívající kanály a nasmlouvané cestáře že to tam neznají tak raději zvednou radlici ??? několikrát se mi povedlo že jeli se zvedlou radlicí na useku kde minimálně 20km nebyl ani jeden kanál sních rozbředlej asi 5cm a soli do toho neni lepší tu břečkustáhnout asi sem blbej a nerozumím obyčejnému protahovánía je mi jasný že ten chudák řidič za volantem sypače za to nemuže že dostane befel zezhor a že je to dobrý posol to
Ale zase to otáčíte a interpretujete si to, jak vám se hodí. Neřekl, respektive jsem nenapsal, že všechny vozy jedoucí se zvedlou radlicí, tak dělají z důvodu, že jsou na vozovce kanály. To byl jen příklad jednoho důvodu, proč ten vůz zvedlou radlici má. Další důvod je třeba ten, že je to vůz, který nemá daný úsek přidělen ( a váš argument, když už jede, tak ať dá radlici dolů nic mu to neudělá je stejně hloupý, jako kdybych vám řekl, že když jedete z obchoďáku domů a na zastávce stojí babka s nákupem, tak proč ji nesvezete, když jedete stejnou trasou, jako autobus), další příklad, proč můžou mít zvedlou radlici je technologický postup daný vedením, jak a kdy se pluží (tím myslím výšku vrstvy sněhu). Dále rovněž je možné, že řidič ví, že před ním jelo vozidlo, které silnici nasolilo, tak je nelogické to hned odhrnout do pangejtu. A pochopitelně další možnost je chyba a to jak v dispečerovi, tak v řidiči. Nikdo není neomylnej a každá mince má rub a líc. Tak se neupínejte na jednu větu a zkuste o problému trochu víc přemejšlet, ikdyž nevím, zda to vůbec můžete, když se v problému neorientujete, fakt jen ten, kdo v tom seděl a jednu zimu si zkusil může říct nebo napsat vím o čem mluvím a píšu. Oni zdánlivě snadné a logické věci jsou v praxi úplně jinak. Neříkám, že je vše a vždy dokonalé, ale v 90% jsem s údržbou komunikací plně spokojen.
A to zpravidla platí u vozů s čelní radlicí a gumovým břitem, pokud je vůz s kovovým břitem, tak tam je postup rovněž trochu jiný a o nesené radlici ani nemluvím, tam je nejvýhodnější ujet malou vrstvu sněhu a až pak jí hoblovat radlicí za traktorem. To mnozí z vás, kdo už zimní údržbu dělali ví a znaj.