Crystal STS

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Míša Bourák

Re: Crystal STS

#256 Nový příspěvek od Míša Bourák »

...takže znovu a lépe a podařilo se 8)
Přední náhon plně v provozu, řazení pneumatické funguje bezchybně.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Omlouvám se za kvalitu fotek.
ZETOR TRACTORS a.s. Brno-Líšeň

Míša Bourák

#257 Nový příspěvek od Míša Bourák »

...tak dneska sem dal nový olej do převodovky a vyrovnávačky, nikde nic neteče tak je to O.K. 8)
Teď už jen vyzkoušet :rally: ale sněhu se asi letos nedočkám a do bahna se mi s ním nechce :vztek: :vztek: :vztek:

Míša Bourák

#258 Nový příspěvek od Míša Bourák »

...se mi dnes poštěstilo ve šrotě :wink: Boční vývod i čerpadlem na V3S

Obrázek

Daddy

#259 Nový příspěvek od Daddy »

Míša Bourák píše:...se mi dnes poštěstilo ve šrotě :wink: Boční vývod i čerpadlem na V3S
Pěkný úlovek :ano: 8) - i takové dny jsou! :)
A ještě nám prozraď, kde jsi nahnal původně chybějící centimetry na umístění vyrovnávacího převodu z reduktoru? Bylo řezání anebo jsi nakonec okolní železo přemluvil a vešel se bez úprav :) ;-) ?

Míša Bourák

#260 Nový příspěvek od Míša Bourák »

Daddy píše:
Míša Bourák píše:...se mi dnes poštěstilo ve šrotě :wink: Boční vývod i čerpadlem na V3S
A ještě nám prozraď, kde jsi nahnal původně chybějící centimetry na umístění vyrovnávacího převodu z reduktoru? Bylo řezání anebo jsi nakonec okolní železo přemluvil a vešel se bez úprav :) ;-) ?
...původně jsem chtěl vyrovnávací převod namontovat mezi zadní nápravu a redukční př., tím se měl zpomalit zadek a předek měl zůstat původní. Chtěl sem tím docílit využití všech rychlostních stupňů převodovky, protože silniční 4. nepoužívám vůbec a silniční 3. jen málo kdy.
Takže se vyrovnávací př. musela přestěhovat mezi přední nápravu a redukční př. Neobešlo se to bohužel bez válečkováho řetězu 12-B-2. Je možno ho postupem času i došponovat, takže uvidíme. Ještě je v plánu vyměna př. kol 6,00-16 za 10,0-15,3. Předek je strašně těžký, sem zvědav co bude dělat s hnanou nápravou.

Jinak díky za optání, už si připadám že to píšu sám pro sebe :smich: :smich: :smich:

Daddy

#261 Nový příspěvek od Daddy »

Míša Bourák píše:
Daddy píše:
...původně jsem chtěl vyrovnávací převod namontovat mezi zadní nápravu a redukční př., tím se měl zpomalit zadek a předek měl zůstat původní. Chtěl sem tím docílit využití všech rychlostních stupňů převodovky, protože silniční 4. nepoužívám vůbec a silniční 3. jen málo kdy.
Takže se vyrovnávací př. musela přestěhovat mezi přední nápravu a redukční př. Neobešlo se to bohužel bez válečkováho řetězu 12-B-2. Je možno ho postupem času i došponovat, takže uvidíme. Ještě je v plánu vyměna př. kol 6,00-16 za 10,0-15,3. Předek je strašně těžký, sem zvědav co bude dělat s hnanou nápravou.

Jinak díky za optání, už si připadám že to píšu sám pro sebe :smich: :smich: :smich:
Když vidím, jak je reduktor masivní, nebál bych se. Širší kola na předku jsou slušivá, ale stávající se Ti zase lépe "kousnou" při záběru.
Také nevyužívám vyšší kvalty, ale u mě je to z jiného důvodu - čtyřka zatím nejde řadit (nedokonalá dělaná kulisa) a pětku tam ani nedávám. Navíc na redučce nedrží zařazený silniční převod a vyskakuje (jedna z položek k opravě :( ) . Jezdím pouze na redukované kvalty a kochám se :) .

Míša Bourák

#262 Nový příspěvek od Míša Bourák »

...většinou po polních cestách jezdím na 2. silniční a po silnici na 3.
Tohle je silniční 2. https://www.youtube.com/watch?v=yBHru9djPrI :rally:

Ten reduktor je určitě masivní (váha 62kg), takže traktor je zas o něco těžší, no a ještě to čerpadlo s tím náhonem, to má 25kg. :hm: Tak to už zase traktor přibral bez mála 100kg 8)

Daddy

#263 Nový příspěvek od Daddy »

Míša Bourák píše: Reduktor je určitě masivní (váha 62kg), takže traktor je zas o něco těžší, no a ještě čerpadlo s náhonem, to má 25kg. :hm: Tak to už zase traktor přibral bez mála 100kg 8)
Takové přitížení mám pokaždé, když na traktor vylezu ( :) nebo :( )

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#264 Nový příspěvek od Ondras83 »

to ti to docela sype :)

Míša Bourák

#265 Nový příspěvek od Míša Bourák »

Ondras83 píše:to ti to docela sype :)
...to jo, ale v kopci s vlekem rychle ztrácí :'(
Takže ze silniční 2. řadím rovnou na malou 4. nebo 3. Ono by to vytáhla i ta velká 1. ale stalo se mi párkrát že sem musel v kopci zastavit kvůli překážce apod. a na velkou 1. se v kopci s vlekem nerozjedu a když, tak by spojka dostala :cvik:

harijaro

#266 Nový příspěvek od harijaro »

tím preradením z veľkej 2 na malú 4 si moc nepomôžeš lebo tá malá 4 je ešte málinko rýchlejšia ako veľká 2. :ano:

Míša Bourák

#267 Nový příspěvek od Míša Bourák »

harijaro píše:tím preradením z veľkej 2 na malú 4 si moc nepomôžeš lebo tá malá 4 je ešte málinko rýchlejšia ako veľká 2. :ano:
...jak říkáš 8) přesně je to 1:18 a 1:19,6
Malou 4. ještě před stoupáním abych nabral o trochu vetší rychlost(na těch 24'' kolech je to poznat) ale ve stoupání už na malou trojku, záleží na okolnostech.

harijaro

#268 Nový příspěvek od harijaro »

malá tri je niečo medzi velkou jedna a dva, ale rychlostne je bližšie skôr k jednotke ako ku dvojke

Míša Bourák

#269 Nový příspěvek od Míša Bourák »

harijaro píše:malá tri je niečo medzi velkou jedna a dva, ale rychlostne je bližšie skôr k jednotke ako ku dvojke
Obrázek

jirik610

#270 Nový příspěvek od jirik610 »

Obrázek
nechci ti kazit radost ale jednou jsem mluvil o tomto vývodu na čerpadlo s tím Fialem v Ochozu u brna a ten se mě dušoval že ta mrcha nepasuje na každou převodovku co je na tom pravdy nevím ale snad prej ty sklápěče měly jinde to kolečko co to tou předlohovou hřídelý honí a na obyč převodovce to prej sedí jen malím kousku ozubení ale fakt víc nevím toto mě kdysi říkal ten fiala tak na to dej pozor a povíš mě pak co je na tom pravdy ju

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“