Crystal STS
- Míša Bourák
Re: Crystal STS
...takže znovu a lépe a podařilo se
Přední náhon plně v provozu, řazení pneumatické funguje bezchybně.
Omlouvám se za kvalitu fotek.
Přední náhon plně v provozu, řazení pneumatické funguje bezchybně.
Omlouvám se za kvalitu fotek.
ZETOR TRACTORS a.s. Brno-Líšeň
- Míša Bourák
...tak dneska sem dal nový olej do převodovky a vyrovnávačky, nikde nic neteče tak je to O.K.
Teď už jen vyzkoušet ale sněhu se asi letos nedočkám a do bahna se mi s ním nechce
Teď už jen vyzkoušet ale sněhu se asi letos nedočkám a do bahna se mi s ním nechce
- Míša Bourák
Pěkný úlovek - i takové dny jsou!Míša Bourák píše:...se mi dnes poštěstilo ve šrotě Boční vývod i čerpadlem na V3S
A ještě nám prozraď, kde jsi nahnal původně chybějící centimetry na umístění vyrovnávacího převodu z reduktoru? Bylo řezání anebo jsi nakonec okolní železo přemluvil a vešel se bez úprav ?
- Míša Bourák
...původně jsem chtěl vyrovnávací převod namontovat mezi zadní nápravu a redukční př., tím se měl zpomalit zadek a předek měl zůstat původní. Chtěl sem tím docílit využití všech rychlostních stupňů převodovky, protože silniční 4. nepoužívám vůbec a silniční 3. jen málo kdy.Daddy píše:Pěkný úlovek - i takové dny jsou!Míša Bourák píše:...se mi dnes poštěstilo ve šrotě Boční vývod i čerpadlem na V3S
A ještě nám prozraď, kde jsi nahnal původně chybějící centimetry na umístění vyrovnávacího převodu z reduktoru? Bylo řezání anebo jsi nakonec okolní železo přemluvil a vešel se bez úprav ?
Takže se vyrovnávací př. musela přestěhovat mezi přední nápravu a redukční př. Neobešlo se to bohužel bez válečkováho řetězu 12-B-2. Je možno ho postupem času i došponovat, takže uvidíme. Ještě je v plánu vyměna př. kol 6,00-16 za 10,0-15,3. Předek je strašně těžký, sem zvědav co bude dělat s hnanou nápravou.
Jinak díky za optání, už si připadám že to píšu sám pro sebe
Když vidím, jak je reduktor masivní, nebál bych se. Širší kola na předku jsou slušivá, ale stávající se Ti zase lépe "kousnou" při záběru.Míša Bourák píše:...původně jsem chtěl vyrovnávací převod namontovat mezi zadní nápravu a redukční př., tím se měl zpomalit zadek a předek měl zůstat původní. Chtěl sem tím docílit využití všech rychlostních stupňů převodovky, protože silniční 4. nepoužívám vůbec a silniční 3. jen málo kdy.Daddy píše:Pěkný úlovek - i takové dny jsou!Míša Bourák píše:...se mi dnes poštěstilo ve šrotě Boční vývod i čerpadlem na V3S
Takže se vyrovnávací př. musela přestěhovat mezi přední nápravu a redukční př. Neobešlo se to bohužel bez válečkováho řetězu 12-B-2. Je možno ho postupem času i došponovat, takže uvidíme. Ještě je v plánu vyměna př. kol 6,00-16 za 10,0-15,3. Předek je strašně těžký, sem zvědav co bude dělat s hnanou nápravou.
Jinak díky za optání, už si připadám že to píšu sám pro sebe
Také nevyužívám vyšší kvalty, ale u mě je to z jiného důvodu - čtyřka zatím nejde řadit (nedokonalá dělaná kulisa) a pětku tam ani nedávám. Navíc na redučce nedrží zařazený silniční převod a vyskakuje (jedna z položek k opravě ) . Jezdím pouze na redukované kvalty a kochám se .
- Míša Bourák
...většinou po polních cestách jezdím na 2. silniční a po silnici na 3.
Tohle je silniční 2. https://www.youtube.com/watch?v=yBHru9djPrI
Ten reduktor je určitě masivní (váha 62kg), takže traktor je zas o něco těžší, no a ještě to čerpadlo s tím náhonem, to má 25kg. Tak to už zase traktor přibral bez mála 100kg
Tohle je silniční 2. https://www.youtube.com/watch?v=yBHru9djPrI
Ten reduktor je určitě masivní (váha 62kg), takže traktor je zas o něco těžší, no a ještě to čerpadlo s tím náhonem, to má 25kg. Tak to už zase traktor přibral bez mála 100kg
Takové přitížení mám pokaždé, když na traktor vylezu ( nebo )Míša Bourák píše: Reduktor je určitě masivní (váha 62kg), takže traktor je zas o něco těžší, no a ještě čerpadlo s náhonem, to má 25kg. Tak to už zase traktor přibral bez mála 100kg
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
to ti to docela sype
- Míša Bourák
...to jo, ale v kopci s vlekem rychle ztrácíOndras83 píše:to ti to docela sype
Takže ze silniční 2. řadím rovnou na malou 4. nebo 3. Ono by to vytáhla i ta velká 1. ale stalo se mi párkrát že sem musel v kopci zastavit kvůli překážce apod. a na velkou 1. se v kopci s vlekem nerozjedu a když, tak by spojka dostala
tím preradením z veľkej 2 na malú 4 si moc nepomôžeš lebo tá malá 4 je ešte málinko rýchlejšia ako veľká 2.
- Míša Bourák
...jak říkáš přesně je to 1:18 a 1:19,6harijaro píše:tím preradením z veľkej 2 na malú 4 si moc nepomôžeš lebo tá malá 4 je ešte málinko rýchlejšia ako veľká 2.
Malou 4. ještě před stoupáním abych nabral o trochu vetší rychlost(na těch 24'' kolech je to poznat) ale ve stoupání už na malou trojku, záleží na okolnostech.
malá tri je niečo medzi velkou jedna a dva, ale rychlostne je bližšie skôr k jednotke ako ku dvojke
- Míša Bourák
harijaro píše:malá tri je niečo medzi velkou jedna a dva, ale rychlostne je bližšie skôr k jednotke ako ku dvojke
- jirik610
nechci ti kazit radost ale jednou jsem mluvil o tomto vývodu na čerpadlo s tím Fialem v Ochozu u brna a ten se mě dušoval že ta mrcha nepasuje na každou převodovku co je na tom pravdy nevím ale snad prej ty sklápěče měly jinde to kolečko co to tou předlohovou hřídelý honí a na obyč převodovce to prej sedí jen malím kousku ozubení ale fakt víc nevím toto mě kdysi říkal ten fiala tak na to dej pozor a povíš mě pak co je na tom pravdy ju
Je těžky bejt debil konkurence je veliká
traktor - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =20&t=9934
vlek - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 77&start=0
traktor - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =20&t=9934
vlek - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 77&start=0