Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
to plati vseobecne pre vari ? lebo to neviem by som odmeral svoj a tak isto aj priemer zavitu pre ten srob
Zase som sa trocha nudil . Skúšal už niekto prerobiť ručný plyn na briggse na nožný? A čo na to odstredivá spojka?
Rozdiel medzi chlapcom a mužom je len v cene hračiek, s ktorými sa hrajú.
Je to škoda práce. Obzvlášť u B&S, který určitě není nastaven na takové otáčky jako Honda. Je na míň. Spínací otáčky odstředivé spojky jsou dané - známé a pak se člověk lehce dopočítá kolik otáček má na nepoškozování spojky a to udržet nohou není zase tak snadné. Samozřejmě že prokluz spojky úplné sepnutí se prodlužuje na otáčkách v závislosti na potřebné momentální síle. Proto plyn - nebo nic a je to tutovka. Nelze si během práce s plynem "hrát" tak jako u dvoutaktu.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
No mám aj dvojtakt, ale ten by bol nato asi velmi slabý. Ale skúsim ho tam zajtra prehodiť, ako to bude reagovať. Keď mi pri tom ručnom plyne chýba možnosť okamžite ubrať plyn ak je treba.
Ale jo, ovládej to nohou, ale stylem plný - nic.
Ach jo, chcelo by to iný motor, prevodovku, samozrejme diferák, a potom už to spraviť 4x4. No ale to sa budem musieť sakra nudiť
To už se vyplatí koupit úplně jiný traktor, ne?Kukino píše:Ach jo, chcelo by to iný motor, prevodovku, samozrejme diferák, a potom už to spraviť 4x4. No ale to sa budem musieť sakra nudiť
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Ale nie, kúpiť nechcem. Ja to takmer vôbec nepotrebujem, ja sa len tak hrajem
Ahoj pročti to všechno ,třeba ti to pomůže.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 22&t=65353
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 22&t=65353
Tak ja uz som sa nejak zmieril ze ten moj tam nemozem dat.Tak ked mam ist tak neviem ci teda do dvojtakttu ci 4 Takt napr ta hodna.Videl som pre a proti.Jeden je napr vhodny dokopcov ale 2T viac zase zerie druhy zase ze nie ale nieje vhodny moc dokopcov tak neviem.Nechem urobit blbost a kupit nejaky slaby, chcem to prevazne na orbu ako rotavatorovanie.Pri orbe sa viac namaka dik
Zdravim,mam takovy dotaz,jestli uz nekdo resil na Vari vyskakujici kolicek u pohonu kol,vymenil jsem obe strany ty ozubeny kola i ty kolicky a stejne cas od casu v zaberu nejlepe v jizde do kopce aby mohla pri trose nepozornosti vyhodit ridice ze sedla )) Mam vyzkousene ze kdyz vyndam ten drat kterym se ten kolicek vytahuje je to v pohode.Ale to pak zase je o nicem kdyz se to neda pouzivat.
Normálně kolíček v záběru nevyskočí a když jsi vyměnil kolíčky i ty ozubce, tak už mě napadá jen úplně vymlácené ty díry pro kolíčky v diskách. Viděl jsem to už jednou, když jeden ekšpert ty klapačky používal z kopců místo volnoběžky a pak mu to taky vyskakovalo
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Je na to řešení, musí se trochu frézovat na disku, ale na to seš moc daleko.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
Já si nejsem jist, zda tazatel popsané věci skutečně vyměnil za nové, nebo je jen prohodil. Levá - pravá. Při prohazování se palce nechávají na místech, jen náboj se zamění. Pokud byl strojek používán jak 123 naznačuje, pak je to jasné a je třeba vyměnit palce, nejlépe i s náboji za nové, dát do "původního" stavu (tvaru) západky a vyvarovat se používání Vari vedoucí k nadměrnému opotřebení "volnoběžek". Nejsou konstruovány pro "volnoběžný chod" třeba při jízdě z kopce a je to popsáno i v návodu. Pro tento způsob jízdy je tam extra poloha, kdy se palec vyřadí z kontaktu od náboje. To je ten mělčí žlábek. Úkolem volnoběžek je spíše jen diference otáčení kol. V každém případě je třeba naživo vidět co jak vypadá (náboj,plec) a podle toho říci co s tím. Frézování je jistě taky cesta k řešení, ovšem pokud by věc vyřešil pouhý nákup a výměna opotřebovaného může to být pro mnohé snažší a jednodušší cesta.