DonKarlosův traktor
DonKarlosův traktor
Zdravím,
tak jsem se taky rozhodl hodit sem ten můj traktor. Vznikl v roce 1998. Jeho stvořitelem nejsem já ale můj strejda. Já jsem mu dal jen přední blatníky, a přepracoval jsem zadní část - nový závěs a hydraulika. Je ale ještě spousta věcí, které bych chtěl na něm předělat. Např. upravit řízení - předělat řídící tyče, výměna dynama za alternátor, dodělat elektriku, místo ruční hydraulické pumpy bych chtěl čerpadlo, nové blatníky, uchycení baterie, nádrž, ještě vývodový hřídel na naviják a spousta dalších drobností.
Motor: stará octavie
Převodovky: 1. octavie, 2. robur 5q
přední náprava: dělaná z komponent ze spartaka
zadní náprava: V3S zúžená na 120cm (středy kol)
přední kola: 15" spartak
zadní kola: 8,25-20
Hydraulika: zadní - ruční hydr. pumpa
více fotek zde : http://donkarlos.rajce.net/Traktor
tak jsem se taky rozhodl hodit sem ten můj traktor. Vznikl v roce 1998. Jeho stvořitelem nejsem já ale můj strejda. Já jsem mu dal jen přední blatníky, a přepracoval jsem zadní část - nový závěs a hydraulika. Je ale ještě spousta věcí, které bych chtěl na něm předělat. Např. upravit řízení - předělat řídící tyče, výměna dynama za alternátor, dodělat elektriku, místo ruční hydraulické pumpy bych chtěl čerpadlo, nové blatníky, uchycení baterie, nádrž, ještě vývodový hřídel na naviják a spousta dalších drobností.
Motor: stará octavie
Převodovky: 1. octavie, 2. robur 5q
přední náprava: dělaná z komponent ze spartaka
zadní náprava: V3S zúžená na 120cm (středy kol)
přední kola: 15" spartak
zadní kola: 8,25-20
Hydraulika: zadní - ruční hydr. pumpa
více fotek zde : http://donkarlos.rajce.net/Traktor
Re: DonKarlosův traktor
Moc pěknej stroj.Prosím tě jaká je světlost přední nápravy?
světlost ti z hlavy neřeknu. Nikdy jsem to neměřil. Ale zkusím to změřit. Bude to ale chvilku trvat. Traktor nemám v místě bydliště. Jak tam někdy pojedu a vzpomenu si, tak to změřím
Tak jsem dnes změřil tu světlost nápravy - 34cm
- Stupka11
- Kontaktovat uživatele:
altik je jíne kafe jak dynamo taky už jsem ho vyměnil ale je divné že ti to nedobíjí na volnobech.me to sice funguje ale na motoře mam 17 řemenici a na altiku 10 řemenici a řemen tam mam 13 zatim to funguje ale musím na altik sehnat 17 řemenici.
hej hej,,, problem je vo velkej remenici, favo ma uplne malú,DonKarlos píše:Tak proběhl tuning dobíjecí soustavy. Dynamo vystřídal alternátor z Favorita. Ale nezvítězil jsem na 100%, pač to při volnoběžných otáčkách nedobíjí :-(. Potřeboval bych menší řemenici. Jenže problém je v tom, že na motoře je 17tka řemen a asi by se mu moc nelíbíl malý poloměr ohybu :-(.
jo, jo, to já vím. Jenže na 10tku řemen . A jak jsem psal výše, na motoru je 17tka řemen. Tudiž jsem musel udělat větší řemenici. Dělal jsem ji podle té co byla na dynamu. I tak je ale menší než doporučuje výrobce řemenu.
Po dlouhé době mám zase čas na kutění, tak jsem se rozhodl, že dokončím naroubování hydraulického čerpadla k motoru. Dnes se mi podařilo sehnat elektromagnetickou spojku z klima-kompresoru. Našel jsem tu na fóru pár lidí, kteří ji k plné spokojenosti na pohon hydraulického čerpadla používají. Po rozborce kompresoru jsem ale trochu skeptický . Když vidím průměr hřídele na mém hydraulickém čerpadle a hřídel v klima-kompresoru tak fakt nevím jestli to zvládne . Nerad bych to potom předělával až se hřídel ukroutí. To by mě
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
zvladne, moja prenasa 10hp
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.