moje 050

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
matto

Re: moje 050

#46 Nový příspěvek od matto »

mohol si kupit 125-tku
TRAC MT8-151.32, ZETOR 7245 UKT, ZETOR 5245
ex TRAC MT8-050 , ZETOR 7245, MT8-132.32 , TZ-4K-14

polemnepolem

#47 Nový příspěvek od polemnepolem »

matto píše:mohol si kupit 125-tku

Možná ano,ale měl jsem na to i založené téma,a nikdo nebyl schopen poradit,dneska ho jdu skusit do pár let nesekané louky,tak jsem zvědavej.tahle šířka mi vyhovuje že je pěkně schovanej za průjezdným profilem traktoru,ta uvidím,kdyžtak ho pošlu dál a půjdu do většího. 8)
Zetor 6245

Jenik.F
Kontaktovat uživatele:

#48 Nový příspěvek od Jenik.F »

polemnepolem píše:

Možná ano,ale měl jsem na to i založené téma,a nikdo nebyl schopen poradit,dneska ho jdu skusit do pár let nesekané louky,tak jsem zvědavej.tahle šířka mi vyhovuje že je pěkně schovanej za průjezdným profilem traktoru,ta uvidím,kdyžtak ho pošlu dál a půjdu do většího. 8)
Já hledal taky radu, ale chápu, že kluci nestíhaj vše pročíst a zrovna poradit, když potřebuju ;-)
Ja si za MT8 132,2 pořídil mulč 125, tak uvidím a dám pak foto a videa z práce. P"řinejhorším si je vyměníme :-) ;-) hlavně aby to makalo :prace: 8)
Žádný učený z nebe nespadl a proto mám hubu a radši se zeptám. No a ... :-D
MT 8 150.32 a čelní nakladač ND 5 060 z Humpolce
MT8-132.2; TON; Bubnovka 130; Cronimo EF 125; NSN10 2B; PON 25
PF 62 a všemožné nářadí k ní

kubax

#49 Nový příspěvek od kubax »

Milhauss píše:Zdar,V technických problémech je na toto téma moře informací a celé vlákno jen o servuna mt8 050 a nebo pak po jednotlivých vláknech majitelů mt8 050. Třeba Pat a Mat dělaly servo,Matto dělal servo,oisoft a další
A nemuzete mi prosim dat odkaz na to vlakno? nejak se mi vyhledavani tohoto vlakna nedari :-(
MT8-050

matto

#50 Nový příspěvek od matto »

TRAC MT8-151.32, ZETOR 7245 UKT, ZETOR 5245
ex TRAC MT8-050 , ZETOR 7245, MT8-132.32 , TZ-4K-14

polemnepolem

#51 Nový příspěvek od polemnepolem »

Jenik.F píše:
polemnepolem píše:

Já hledal taky radu, ale chápu, že kluci nestíhaj vše pročíst a zrovna poradit, když potřebuju ;-)
Ja si za MT8 132,2 pořídil mulč 125, tak uvidím a dám pak foto a videa z práce. P"řinejhorším si je vyměníme :-) ;-) hlavně aby to makalo :prace: 8)
dneska jsem ho vzal do léta nesekané louky,kopřivy,proschlá tráva,všelijakej pejr,krtince...no a myslím že je to na tuhle práci výkonově tak,tak...kdybych sním udržoval jen zahradu a nedopasky tak koupim klidně i tu 135...
Zetor 6245

polemnepolem

#52 Nový příspěvek od polemnepolem »

Tak dnes jsem zase nepochodil,už delší dobu se snažím traktor přihlásit,opatřil jsem si technické osvědčení od šálka,technický popis stroje a vyrazil na magistrát,kde si mě přehazovali z kanclu do kanclu,až mi jeden technik řekl že traktor nepřihlásí,protože jsem měl přijít do roku 2006....napadla mě ještě jedna věc,dal jsem celou záležitost za úkol osobě která se tímto živí(předpoklad že má nějaké známosti)no a dnes mi se stejným výsledkem vrátila zpět moje podklady.Máte někdo zkušenost jak jste to přihlásily? :-/ :(
Zetor 6245

Chopper

#53 Nový příspěvek od Chopper »

polemnepolem píše:Tak dnes jsem zase nepochodil,už delší dobu se snažím traktor přihlásit,opatřil jsem si technické osvědčení od šálka,technický popis stroje a vyrazil na magistrát,kde si mě přehazovali z kanclu do kanclu,až mi jeden technik řekl že traktor nepřihlásí,protože jsem měl přijít do roku 2006....napadla mě ještě jedna věc,dal jsem celou záležitost za úkol osobě která se tímto živí(předpoklad že má nějaké známosti)no a dnes mi se stejným výsledkem vrátila zpět moje podklady.Máte někdo zkušenost jak jste to přihlásily? :-/ :(
Já mam jenom technické osvědčení a povinné ručení. Nic jinýho nemam už jsem měl dvakrát tu čest, že jsem byl zastaven hlídkou a nic jinýho po mě nechteli. Má to tu výhodu, že nemusíš na technickou.

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#54 Nový příspěvek od Milhauss »

No ale správně to tak není,co jede po silnici by mělo mít SPZ,co nemělo,mělo se dohlásit do roku 2002 nebo do kdy to bylo. Ale je v tom takovej bordel,že nikdo neví jak to má být. Je tady plno debat na toto téma. Já mám taky jen osvědčení,a ještě k tomu jakýsi opis,a zelenou kartu

kiterman

#55 Nový příspěvek od kiterman »

Já jsem měl podobný problém. Uředník mě řekl že si mám napsat na statní zkušebnu a chtít chválené ZTP. To jsem udělal. Potom jsem si nechal udělat evideční kontrolu. kde napišou číslo stroje mototu, barvu a jiné potřebné věci. Na základě těchto dvou dokladů mě vystavili Zvláštní technické osvědčení. Ale původně mě strašili se značkama. Po delší debatě si úředník zavolal na ministerstvo dopravy a dal mě toto osvědčení na které značky nepotřebuju a vše co s tím souvisí.

frgal

#56 Nový příspěvek od frgal »

Chodím kolem toho už dva měsíce, a řeknu vám, že jsem z toho naprosto znechucený - co úředník to jiný názor. Teď čekám na technický popis ze zkušebny, jen se trochu obávám, abych nevyhodil peníze zbytečně, protože mi na odboru dopravy bylo řečeno, že se jedná o samojízdný pracovní stroj vyrobený před rokem 2001, který nepodléhal registraci a nepodléhá ani dnes. Může být však zaregistrován na žádost vlastníka. Na silnici po mě budou chtít technické osvědčení a pojistku. Registrace je povinná pro pracovní stroje vyrobené po roce 2001. Pochopil jsem to tak, že MT a Tk patří do skupiny zvláštních vozidel, NE do traktorů. Pokud by totiž patřily pod traktory, musely by mít SPZ a registraci VŽDY, v jakékoli době, vůbec by nebylo možné je vybavit pouze technickým osvědčením.
No je v tom prostě guláš :chytry:

polemnepolem

#57 Nový příspěvek od polemnepolem »

frgal píše:Chodím kolem toho už dva měsíce, a řeknu vám, že jsem z toho naprosto znechucený - co úředník to jiný názor. Teď čekám na technický popis ze zkušebny, jen se trochu obávám, abych nevyhodil peníze zbytečně, protože mi na odboru dopravy bylo řečeno, že se jedná o samojízdný pracovní stroj vyrobený před rokem 2001, který nepodléhal registraci a nepodléhá ani dnes. Může být však zaregistrován na žádost vlastníka. Na silnici po mě budou chtít technické osvědčení a pojistku. Registrace je povinná pro pracovní stroje vyrobené po roce 2001. Pochopil jsem to tak, že MT a Tk patří do skupiny zvláštních vozidel, NE do traktorů. Pokud by totiž patřily pod traktory, musely by mít SPZ a registraci VŽDY, v jakékoli době, vůbec by nebylo možné je vybavit pouze technickým osvědčením.
No je v tom prostě guláš :chytry:
Přesně tak,každej na to má jinej názor,pro mne za mne,klidně budu jezdit jen na osvědčení a pojistku,ale co když mě chytí nějakej aktivní a ve správním řízení přijde člověk o řidičák a 50litrů k tomu?to nemluvím otom co kdyby se nedejbože něco stalo.Chtělo by to jednoznačné vyjádření někoho fundovaného z PČR a nejlépe písemně s razítkem,že na tohle můžeš vesele jezdit dál... :rally:
Zetor 6245

Kinza

#58 Nový příspěvek od Kinza »

polemnepolem píše: Přesně tak,každej na to má jinej názor,pro mne za mne,klidně budu jezdit jen na osvědčení a pojistku,ale co když mě chytí nějakej aktivní a ve správním řízení přijde člověk o řidičák a 50litrů k tomu?to nemluvím otom co kdyby se nedejbože něco stalo.Chtělo by to jednoznačné vyjádření někoho fundovaného z PČR a nejlépe písemně s razítkem,že na tohle můžeš vesele jezdit dál... :rally:
vidím to podobně, zatím jezdím, ale bojím se co by se stalo kdyby se něco stalo a nejhůř někomu ?! řeším to už také víc jak rok, ale zatím jsem nedostal žádnou přesvědčivou odpověď, co úředník to názor. Mám slíbeno od jednoho známého, až budou mít v prosinci školení na nový zákon, že se na to školitele optá, navíc jsem psal přímo na mdcr, a známý pochůzkář se mi optá dopravaků jak se k tomu staví, tak uvidím co se sejde za odpovědi abych z toho nebyl ještě větší jelen :vztek:

ITS

#59 Nový příspěvek od ITS »

já jsem své poznatky napsal do tématu "doklady pro provoz po silnici"

kubax

#60 Nový příspěvek od kubax »

Chlapy slyseli jste uz ze se prestavaji delat ND na nase traktory? je to cerne na bilem na tehle strance.
Oznamujeme, že postupně končí výroba náhradních dílů pro tyto stroje: MT8-105, MT8-110, MT8-112, MT8-050, MT8-150 a APR 12,5. Využijte včas možnosti si díly dokoupit!

http://www.wisconsineng.cz/cz/m/navody-a-katalogy/

http://www.wisconsineng.cz/obrazky/doku ... 050150.pdf

Je neco co na MT8 050 skoro se zarukou odchazi ze by se mel majitel predzasobit? diky a jaky mate na to nazor.
MT8-050

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“