TZ-4K-14 od Joža
- Jožo Kovalčík
Re: TZ-4K-14 od Joža
Prostříkat odrezovačem a vytlouct nebo vylisovat.
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!
Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)
Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)
- vilomino
Prestriekaj s WD 40 a nechaj odstáť cca 15 - 20 min. Musí to zabrať.
Moja duša bude chorá, pokiaľ budem bez traktora.
- Jožo Kovalčík
Tak ten čap sa podarilo vybrať, chceli sme namontovat rám na prevodovku a nastal další problem nepasuju nam diery na lavom portali a nie su zle navrtane tie na rame radlice, ale tie na portali o pár mm, takže ked sa darí tak sa darí. Budeme to musieť nejak prerobiť.Jožo Kovalčík píše:Tak máme nový prírastok do strojového parku radlicu ARS-103 a mám jeden problém chcem vybrať ten čap, ktorý drží k rámu záves radlice , ale neviem s tým pohnúť ani za svet, malo by sa to dať vybrať nie ? Nechce sa mi veriť že by to mohlo byť také hrdzavé a preto to nejde. Čo mám robiť?
- Jožo Kovalčík
zkusil bych do něho vrtnůť ďůrku a potom neakým drátem ju vytáhnůť. třeba aji po více částech.Jinak to dělám šroubovákem prostě ho s tama vymlátím/vypáčím.
Všecko je jednůc poprvé
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 95&t=71475
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 95&t=71475
- peťo TK
- Kontaktovat uživatele:
...než do neho vovalíš šrobuvák- opiš si sneho rozmer, zožeň si dvojbritové a hento čo ti púšta aj tak vyhodíš.
Ujo, odveziete ma na traktore?
Rozeber převodovku a vyměň obě dvě gufera ušetříš si práci.
Nejsem si jist jestli převodovka má spodní vypouštěcí šroub, ale u mé převodovky na boku víka mám dole jako vypouštěcí šroub.
Bohužel nemám manuál. Tak nevím ?
Nejsem si jist jestli převodovka má spodní vypouštěcí šroub, ale u mé převodovky na boku víka mám dole jako vypouštěcí šroub.
Bohužel nemám manuál. Tak nevím ?
- Jožo Kovalčík
To ohnutí je zřejmě způsobeno svárem a nebylo dodatečně rovnáno. Je to i na mém KYRu a také proto mě praskla hřídel po chvíli práce. Nerovnal jsem to, ale posunul jsem protější domek tam, kde ho nahnala hřídel svou šikmostí.
Chtěl bych ještě připomenout, že důvodem prasknutí bylo u mě také stržení závitů na konci šestihranu. Koncové matice musejí být dobře utaženy, aby šestihran byl namáhán jen na tah.
Chtěl bych ještě připomenout, že důvodem prasknutí bylo u mě také stržení závitů na konci šestihranu. Koncové matice musejí být dobře utaženy, aby šestihran byl namáhán jen na tah.
- Jožo Kovalčík
Áno. Aj ja som hriadeľ posunul na druhej strane najviac ako sa dalo, ale ešte stále by to chcelo isť ďalej len sa viac posunúť nedá. Podľa mňa mi hriadeľ zlomilo kvôli slabo dotiahnutej matici na konci šesťhrana a kvôli tomu ohnutiu rámu, ale asi najviac tomu prispela tá tvrdá hlinitá zem, ktorú u nás máme.ITS píše:To ohnutí je zřejmě způsobeno svárem a nebylo dodatečně rovnáno. Je to i na mém KYRu a také proto mě praskla hřídel po chvíli práce. Nerovnal jsem to, ale posunul jsem protější domek tam, kde ho nahnala hřídel svou šikmostí.
- Jožo Kovalčík
Síce už je po, ale chcem všetkým popriať Šťastné a Veselé Vianoce. Dnes som zhodil ľavý predný portál, pretože mi tiekol olej s prevodovky do poloosi. Zistil som, že to bronzové púzdro je popraskané . Ako sa dá vybrať? Na veku čo je v tom veľkom ložisku mám zlomenú jednu s tých šiestich šrób, ak povolím tie šróby pôjde veko dolu, alebo treba na to sťahovák? Pastorok čo vychádza s portálu má dosť veľkú vôľu a ten krúžok, ktorý je okolo neho chodí úplne volne , čo s tým mám robiť? Nikdy som to nerozoberal, ďakujem za každú radu .
To víko půjde dolů bez stahováku, drží ho pouze ty šrouby. Jsou za ním planetová kolečka difu. To bronzové pouzdro jde koupit nebo udělat na soustruhu. Nezapomen, že má být nalísováno na té drážkové hřídeli a v tom víku má klouzat.Při montáži toho víka měj z druhé strany namontovanou pravou poloosu, jinak se ty planet. kolečka mohou trochu posunout a tu poloosu tam pak nedáš. Je dobré ty šrouba víka pomazat zajištovacím tmelem proti povolení.
- Jožo Kovalčík
Druhú stranu som nerozoberal. Takže, keď tam budem dávať to nové bronzové púzdro, mám ho vložiť do toho veka alebo na hriadeľ čo vychádza z portálu? A ja mám zvnútra pred tým veľkým vekom na portáli 3 vymedzovacie krúžky , ktoré som v knihe nenašiel má to tam vôbec byť? V zozname dielov je len nakreslený distančný krúžok TZ07348, ale ten až za velkým ložiskom.Lupa píše:To víko půjde dolů bez stahováku, drží ho pouze ty šrouby. Jsou za ním planetová kolečka difu. To bronzové pouzdro jde koupit nebo udělat na soustruhu. Nezapomen, že má být nalísováno na té drážkové hřídeli a v tom víku má klouzat.Při montáži toho víka měj z druhé strany namontovanou pravou poloosu, jinak se ty planet. kolečka mohou trochu posunout a tu poloosu tam pak nedáš. Je dobré ty šrouba víka pomazat zajištovacím tmelem proti povolení.
To pouzdro musis nalisovat na tu malou hřidelku, Jestli chces, tak ti to pouzdro muzu pomerit, Mam doma origo a pak jsem si nechaval jedno delat,Jožo Kovalčík píše:Druhú stranu som nerozoberal. Takže, keď tam budem dávať to nové bronzové púzdro, mám ho vložiť do toho veka alebo na hriadeľ čo vychádza z portálu? A ja mám zvnútra pred tým veľkým vekom na portáli 3 vymedzovacie krúžky , ktoré som v knihe nenašiel má to tam vôbec byť? V zozname dielov je len nakreslený distančný krúžok TZ07348, ale ten až za velkým ložiskom.Lupa píše:To víko půjde dolů bez stahováku, drží ho pouze ty šrouby. Jsou za ním planetová kolečka difu. To bronzové pouzdro jde koupit nebo udělat na soustruhu. Nezapomen, že má být nalísováno na té drážkové hřídeli a v tom víku má klouzat.Při montáži toho víka měj z druhé strany namontovanou pravou poloosu, jinak se ty planet. kolečka mohou trochu posunout a tu poloosu tam pak nedáš. Je dobré ty šrouba víka pomazat zajištovacím tmelem proti povolení.
Ty Vymezovaci kroužky tam maji byt. Ja jsem je přilepil na TMEl, čim se utesnuji prevodovky. Kdzytak se podivej do mejeho tematu, tam jsem to fotil. a uživatel TOM to taky delal
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14