Re: stavba traktoru 4x4

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
rezis

#16 Nový příspěvek od rezis »

Jenže ten Gaz bude nejslabší článek na celkem nezničitelné koncepci. Robur vs. V3S zkrácená o výstup na druhou nápravu nebude váhově nic moc rozdíl. On Robur je malý, ale kua plný - přenášel větší výkon než ta V3S a navíc by ti to jezdilo s ním rychle.
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme

Davos

#17 Nový příspěvek od Davos »

takze vsechno pekne na levaka. asi se snazim dat dokupi neco co nei to pravy orechovi.mese ty stroje ztou v3s pridavkou liby ale jak uz sem psal jeto nejakych 90kg navyc . traktor nebude pouzivan az zas v tak narocnym terenu unas ty kopce neso nikterak velky a policko mame taky mensich rozmeru. asi se pustim cestou stali pohon 4x4 třířady řetěz . nerad bych totiz delal neco coby pak nefungovalo. akorad netusim jak velky ozubeny kola pouzit kolik zubu. kdiby mel nekdo nejaky napad nebo zkusenos moc bymi to pomohlo .

rezis

#18 Nový příspěvek od rezis »

Asi tak jak jsi napsal....
90kg vůbec neřeš. Na takovém stroji se to
a) ztratí
b) budeš mít navíc oproti řetězu vypínatelný předek, redukované/silniční rychlosti a případně vývod na naviják.
c) stejně lehký stroj skáče po vrchu a nemá trakci - a ty máš naloženo jen ve předu.

Prostě podle mě pokud už tolik investuješ - peněz, energie, času tak změnou jednoho komponentu neuvěřitelně změníš užitnou hodnotu stroje.

Ale je to jen můj názor a je to každého volba.

Lukibos

#19 Nový příspěvek od Lukibos »

rezis píše:Asi tak jak jsi napsal....
90kg vůbec neřeš. Na takovém stroji se to
a) ztratí
b) budeš mít navíc oproti řetězu vypínatelný předek, redukované/silniční rychlosti a případně vývod na naviják.
c) stejně lehký stroj skáče po vrchu a nemá trakci - a ty máš naloženo jen ve předu.

Prostě podle mě pokud už tolik investuješ - peněz, energie, času tak změnou jednoho komponentu neuvěřitelně změníš užitnou hodnotu stroje.

Ale je to jen můj názor a je to každého volba.
Nenapsal bych to líp. 8)

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#20 Nový příspěvek od Ondras83 »

znovu jsem prohlidnul fotky a kdyz uz mas takovouhle vahovou kategorii, tak uz tu V3S redukci neres...udelas o par litru vetsi nadrze, das vetsi baterku a hned tam mas tu vahu hned...

a kdyz rikas, ze nemate kopce a mate jen maly policko, udelej neco mensiho, co bude min narocny na material (ram a vsechno kolem musis mit na V3S o hodne vetsi a masivnejsi) a taky min narocny na udrzbu a spotrebu...treba samurai napravy nebo gaz (aro) mas jen par deci oleje v difech, naftak nebo malej benzinak nezere a vsechno ostatni bude hodnekrat mensi a levnejsi :) (nebudes mit takovou spotrebu zeleza)

ale jinak myslim, ze uzivatel TDIcko (nebo tak nejak) ma na podobnym stroji, jako mas ty, rozvodovku ze samuraie, akorat ma predni napravu aro, takze zkus jeste poshanet informace, treba ten gaz na tomhle taky vydrzi :) ja mam traktor na 16tkach a 14tkach a ta gazi redukce mi tam vydrzi na veky :) (hlavne aby v ni byl olej)

Lukibos

#21 Nový příspěvek od Lukibos »

No na traktoře 1 x 2 m je řetěz možná dobrý,ale jestli má V3S nápravy a motor s převodovkou avia tak ta V3S rozvodovka je super volba. Vývod na předek ma 36 cm od vstupu do ní a navíc při odstranění vývodu na druhou zadní nápravu podle mě neváži ani 90 kg a může tam mít i vývod.

jirik610

#22 Nový příspěvek od jirik610 »

osobně souhlasím s rezisem , taky bych se o ten gaz bál řešení s řetězem ezi převodovkama je dost nešťasny jelikož na jedničce ti to přenáší cca 6x krouťák motoru což je docela jako hodně :hm: ne že by neexistovaly řetězy krery to vyrdžijou ale i ty se dost tahají a v tomhle je to neuprosny nehledě k tomu že ten řetěz bych dal asi do obalu nejlíp z pásoviny tl. 10 mm protože kdyby se ti rozerval např na pětku tak to bys viděl, v té cvíly tě to nutně musí hodně pojebat ,když by to debylo tzv. konečné řešení tété otázky :pistol:

Davos

#23 Nový příspěvek od Davos »

nemnel bych retez mezi prevodovkama. tu pridavku z gaze bych dal pryc a mnel bych tam jen avia 5q spojenou retezem se zadnim diferakem prevod asi 1ku 2.a napravy bych propojil kardanem takze stali pohon predku. ta pridavka v3s je super volba akorad nejlevnejsi sem sehnal za 15 papiru coz je palka.a to propojeni tim retezem sem uz nekde na strankach vydel.

rezis

#24 Nový příspěvek od rezis »

Sice dále ale cena dobrá ... http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 10&t=72174

Řetěz jde, ale fakt nouzovka a časem tě bude neuvěřitelně srát...

harijaro

#25 Nový příspěvek od harijaro »

za 1500 to máš zadarmo :vysmech:

Davos

#26 Nový příspěvek od Davos »

to je vazne dobra cena dik moc zkusim se nato optat.

jirik610

#27 Nový příspěvek od jirik610 »

víš kde je ochoz u brna???? - vzhledem k tomu že z přerova to máš přibližně stejně daleko jako já ze znojma tak to není tak hrozny cca 75km a Fiala ti přídavku prodá cca 3000 kč max a to i stím že ti ji oddělí od hlavní převodovky - kupoval jsem tam celou převodovku před rokem a to tu nověší s tím dlouhým nosem pro přední náhon a vývodem pro čerpadlo i pro naviják (bylo to známému na V3s kontejner pro stahování dřeva chodí v tom 6tiválcová 200koňová bestie deutz pozor na čísle, pozor povolené a doložené na dekře) převodovka po upravě pro čerpadlo vyšla na 8500- a to v ní bylo všecko v top stavu ,byla vyndaná z radiovozu a upravená pro moje potřeby- radiovůz byl novej - jako že na tachometru stav 1800Km a podle vnějšku i vnitřku bych tomu rozhodně věřil, jelikož třeba na vnitřku zámku na dveřích, na té západce co drží dveře zavřené, byla ještě barva -ty dveře snad někdo otevřel tak maximálně 3x ....když cokoliv na ventru potřebuju a není to k sehnání jedu tam, vždycky to prostě fiala někde vyhrabe a prostě to dovezu a je výrazně levnější jako excalibut armi a jiní, další zdroj je ještě u českejch budějovic je to tak asi 3 km do bujedic odbočka je směrem od lišova cca 2 km před budějicema , ale nevím jak se to jmenuje ta ves, byl jsem tam jen jednou a už je to asi tak 5 let ,ale určitě by ti někdo z fora poradit uměl- když jsem tam byl tak ceny v pohodě borec prostě nebyl uplně hovado, zabýval se i přestavbama 110r na 130rs s tím že si lisovaly svoje díly kastle a svařovaly si svoje chrommolibdenové komponenty podle dokumentace MTX nevím třeba ho někdo znáte nebo se tu někde vyskytuje - nevím- jak říkám je to dlouho hodně zdaru se stavbou - hlavně toho řetězu bych se jako převodu fat vyvaroval protože pro stroj kde se počítá s nějakou váhou stroje i s větším vlekem není to tak uplně dobrej nápad

Davos

#28 Nový příspěvek od Davos »

Jirko a nemas na toho fijalu kontakt? sice uz mam neco sehnanyho ale auto jeste bude jezdit do konce roku. Akorad jeste netusim jak urezat ten vyvod natu druhou napravu , a spojeni mezi avijou a v3s nenam soustruh a posledni znamej soustruznik sel do duchodu .takze jeto vsecho na ......

jirik610

#29 Nový příspěvek od jirik610 »

To spojeni bych si bejt tebou nechal udelat komplene od kluku tady na foru je to tu v sekci stavime tema je zahorovske stroje evo2 a fiala je normalne na netu vygugluj si v3s ochoz u brna a mas to teda jestli ti to budou chtit udelat to nevim ale zkusit to muzes

Davos

#30 Nový příspěvek od Davos »

Obrázek

Obrázek

Obrázek tak uz mam novy obuti na traktor

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“